eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach1. Część 1 - Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne. 2. Część 2 - Artykuły spożywcze. 3. Część 3 - Konserwy mięsne, pasztety drobiowe. 4. Część 4 - Konserwy rybne. 5. Część 5 - Ryby mrożone, przetwory rybne. 6. Część 6 - Warzywa przetworzone - kiszonki. 7. Część 7 - Jaja spożywcze.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-28

Katowice: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach: 1. Część 1 - Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne. 2. Część 2 - Artykuły spożywcze. 3. Część 3 - Konserwy mięsne, pasztety drobiowe. 4. Część 4 - Konserwy rybne. 5. Część 5 - Ryby mrożone, przetwory rybne. 6. Część 6 - Warzywa przetworzone - kiszonki. 7. Część 7 - Jaja spożywcze.
Numer ogłoszenia: 247619 - 2014; data zamieszczenia: 28.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Katowicach , ul. Mikołowska 10a, 40-067 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2084567, faks 32 2512931.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Więziennictwo.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach: 1. Część 1 - Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne. 2. Część 2 - Artykuły spożywcze. 3. Część 3 - Konserwy mięsne, pasztety drobiowe. 4. Część 4 - Konserwy rybne. 5. Część 5 - Ryby mrożone, przetwory rybne. 6. Część 6 - Warzywa przetworzone - kiszonki. 7. Część 7 - Jaja spożywcze..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wykaz artykułów spożywczych: Część 1: Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 5 - 25 kg). Szacunkowa roczna ilość: 750 kg. 15511700-0. 2. Serek topiony *(opakowanie jednostkowe 0,1 kg). Szacunkowa roczna ilość: 1250 kg. 15542200-1. 3. Serek homogenizowany naturalny (opakowanie 0,1 - 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 1800 kg. 15551000-5. 4. Serek kanapkowy naturalny do smarowania (opakowanie 0,1 - 0,150 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 450 kg. 15551000-5. 5. Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 2700 kg. 15542100-0. 6. Serek typu fromage (opakowanie jednostkowe 0,1 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 850 kg. 15551000-5. 7. Ser żółty twardy * (opakowanie, blok do 5 kg). Szacunkowa roczna ilość: 750 kg. 15544000-3. 8. Serek ziarnisty (opakowanie 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 400 kg. 15545000-0. 9. Jogurt owocowy (opakowanie 0,12 - 0,2 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 250 kg. 15551320-4. 10. Jogurt naturalny (opakowanie 0,12 - 0,2 kg )termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 220 kg. 15551310-1. 11. Śmietana 12% (opakowanie 0,2 - 1 litr) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 270 l. 15512000-0. 12. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa (kostka 0,25 kg), zawartość tłuszczu minimum 40%. Szacunkowa roczna ilość: 6850 kg. 15431000-8. 13. Olej roślinny jadalny (opakowanie jednostkowe od 1 - 5 litrów). Szacunkowa roczna ilość: 675 l. 15411100-3. * - nie dopuszcza się produktów seropodobnych Część 2: Artykuły spożywcze: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Dżem owocowy, opak. jednostkowe 25g. Szacunkowa roczna ilość: 160kg. 15332290-2. 2. Miód pszczeli naturalny - opak. jednostkowe 25g. Szacunkowa roczna ilość: 100kg. 15831600-8. 3. Dżem owocowy, opakowanie - wiaderka do 15kg. Szacunkowa roczna ilość: 1100kg. 15332290-3. 4. Powidła śliwkowe, opakowanie - wiaderka do 15kg. Szacunkowa roczna ilość: 1100kg. 15332200-6. 5. Marmolada wieloowocowa twarda, opakowanie - wiaderka do 15kg. Szacunkowa roczna ilość: 1250kg. 15332290-3. 6. Groszek konserwowy kl. I, opak. puszka od 0,4 do 5 kg. Szacunkowa roczna ilość: 405kg. 15331400-1. 7. Papryka konserwowa w zalewie - opak. puszki lub słoje, waga netto po odcieku min. 45%wagi. Szacunkowa roczna ilość: 610kg. 15331500-2. 8. Koncentrat pomidorowy 30%, opak. puszka do 5 kg. Szacunkowa roczna ilość: 1100kg. 15331427-6. 9. Mieszanka warzyw suszonych - minimum 5 składnikowa (m.in. seler, pietruszka, marchew, cebula, por), opak. do 10 kg. Szacunkowa roczna ilość: 400kg. 03212000-0. 10. Fasola biała Jaś, opak. do 50 kg. Szacunkowa roczna ilość: 1600kg. 15331131-4. 11. Groch obłuskany, opak. do 50 kg. Szacunkowa roczna ilość: 1400kg. 15331132-1. 12. Krajanka sojowa, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 280kg. 15331137-6. 13. Kotlety sojowe (schabowe), opak do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 280kg. 15331137-6. 14. Granulat sojowy, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 70kg. 15331137-6. 15. Herbata granulowana, opakowania do 25 kg. Szacunkowa roczna ilość: 170kg. 15863000-5 16. Kawa zbożowa, opakowania do 25 kg. Szacunkowa roczna ilość: 180kg. 15860000-4. 17. Musztarda, opak. jednostkowe 1 kg. Szacunkowa roczna ilość: 200kg. 15871250-1. 18. Majonez. Szacunkowa roczna ilość: 30kg. 15871273-8. 19. Pieprz czarny mielony. Szacunkowa roczna ilość: 70kg. 15872100-2. 20. Majeranek. Szacunkowa roczna ilość: 16kg. 15870000-7. 21. Liść laurowy. Szacunkowa roczna ilość: 15kg. 15870000-7. 22. Ziele angielskie ziarno. Szacunkowa roczna ilość: 15kg. 15870000-7. 23. Papryka słodka mielona. Szacunkowa roczna ilość: 20kg. 15870000-7. 24. Czosnek mielony. Szacunkowa roczna ilość: 45kg. 15870000-7. 25. Koperek suszony. Szacunkowa roczna ilość: 15kg. 15870000-7. 26. Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka lub równoważna. Szacunkowa roczna ilość: 90kg. 15870000-7. 27. Sól jodowana paczkowana po 1kg. Szacunkowa roczna ilość: 1300kg. 15872400-5. 28. Przyprawa w płynie typu magi w opakowaniach do 2l. Szacunkowa roczna ilość: 900l. 15870000-7. 29. Ocet spirytusowy 10 %, opak. jednostkowe 1l. Szacunkowa roczna ilość: 145l. 15871100-5. 30. Przyprawa do mięs w proszku. Szacunkowa roczna ilość: 40kg. 15872200-3. 31. Przyprawa do bigosu w proszku. Szacunkowa roczna ilość: 10kg. 15872200-3. 32. Kminek przyprawa. Szacunkowa roczna ilość: 8kg. 15870000-7. 33. Syrop wysoko słodzony. Szacunkowa roczna ilość: 450l. 15831500-7. 34. Kwasek cytrynowy. Szacunkowa roczna ilość: 6kg. 15870000-7. 35. Bulion drobiowy, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 850kg. 15891500-5. 36. Sos grzybowy w proszku, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 50kg. 15871260-4. 37. Sos pieczeniowy w proszku, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 70kg. 15871260-4. 38. Sos boloński w proszku, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 80kg. 15871260-4. 39. Sos myśliwski w proszku - opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 50kg. 15871260-4. 40. Zupa w proszku - barszcz biały, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 260kg. 15891400-4. 41. Żurek śląski - zakwas w płynie do 1l. Szacunkowa roczna ilość: 750l. 15891000-0. Część 3: Konserwy mięsne, pasztety drobiowe: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Konserwa mięsna, opak. puszka z otwieraczem lub alupac, waga jednostkowa - do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 501,60kg. 15131000-5. 2. Konserwa wieprzowa typu mielonka lub przysmak, opak. alupac, waga jednostkowa do 130g. Szacunkowa roczna ilość: 679,90kg. 15131000-5. 3. Pasztet drobiowy w opakowaniu alupac o wadze jednostkowej do 130g. Szacunkowa roczna ilość: 845kg. 15131320-4. Część 4: Konserwy rybne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Konserwa - sałatka rybna typu Neptun lub równoważna z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 462kg. 15241200-1. 2. Konserwa - paprykarz szczeciński z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 693kg. 15221000-3. 3. Konserwa - szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 412,50kg. 15234000-7. Część 5: Ryby mrożone, przetwory rybne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Płaty śledziowe a-la matias w wiaderkach. Szacunkowa roczna ilość: 400kg. 15241200-1. 2. Ryba mrożona - filet z mintaja mrożony - w technologii shatterpack (SHP), w opakowaniach kartonowych. Szacunkowa roczna ilość: 300kg. 15221000-3. 3. Kotlet rybny mrożony - produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40%. Szacunkowa roczna ilość: 600kg. 15240000-2. Część 6: Warzywa przetworzone - kiszonki: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Kapusta kiszona opak. beczki zamykane - pojemność do 120 kg. Szacunkowa roczna ilość: 6000kg. 15331142-4. 2. Ogórki kiszone opak. beczki zamykane - pojemność do 120 kg. Szacunkowa roczna ilość: 4000kg. 15331000-7. Część 7: Jaja spożywcze: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Jaja konsumpcyjne - klasa świeżości - A, kategoria wagowa L. Szacunkowa roczna ilość: 55000szt. 03142500-3. Informacje dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia w/wym winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością a w szczególności: 1. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. 2. Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z późn. zm.), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Ilość przedmiotu zamówienia jest ilością maksymalną, jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. Zamawiający, w okresie obowiązywania niniejszej umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego handlowego dokumentu identyfikacyjnego. Harmonogram dostaw: Dla części 1 - jeden raz w tygodniu. Dla części 2 - jeden raz w miesiącu. Dla części 3 - jeden raz w miesiącu. Dla części 4 - jeden raz w miesiącu. Dla części 5 - do trzech razy w miesiącu. Dla części 6 - do dwóch razy w miesiącu. Dla części 7 - do czterech razy w miesiącu. Dostawy artykułów spożywczych winny odbywać się w godz. 8:00 - 10:30. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Dostawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. Areszt Śledczy w Katowicach będący podmiotem sektora finansów publicznych zobowiązany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania środków finansowych m.in. w sposób celowy i oszczędny. Areszt Śledczy w Katowicach dokonuje zakupów artykułów żywnościowych m.in. różnych artykułów spożywczych, w celu zapewnienia wyżywienia osadzonych przebywających w jednostce. Osoby osadzone w Areszcie Śledczym w Katowicach żywione są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 2 września 2003 r. w sprawie określenia wartości dziennej normy wyżywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zakładach karnych i aresztach śledczych. Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości określa m. in. wysokość stawek dziennych norm wyżywienia oraz diet. Biorąc po uwagę, iż wysokość dziennej stawki wyżywienia ogranicza możliwości Zamawiającego, należy stwierdzić, iż zastosowanie drugiego kryterium oceny ofert poza ceną, może spowodować zwiększenie kosztów wyżywienia osadzonych, powodując negatywny wpływ na korzyści finansowe Aresztu Śledczego w Katowicach, które są odzwierciedleniem obok zasady legalności, również zasady gospodarności i celowości wydatkowanych środków finansowych. Ponadto zastosowanie w postępowaniu ceny jako jedynego kryterium oceny ofert, nie wpłynie na koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.20.00-0, 03.14.25.00-3, 15.13.10.00-5, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień. 2) posiadania wiedzy i doświadczenia, zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej, zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenia oraz dokumenty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenia oraz dokumenty.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenia oraz dokumenty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Katowicach ul. Mikołowska 10a 40-067 Katowice.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2014 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Katowicach ul. Mikołowska 10a, 40-067 Katowice Pokój nr 33 - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.