eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Elbląg › dostawa żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-11

Elbląg: dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 247261 - 2007; data zamieszczenia: 11.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa Nr 3271 w Elblągu, ul. Lotnicza 1, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 2303761, fax 055 2303761.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.16dz.pow.mil.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: www.16dz.pow.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: ZADANIE 1 - mięso i produkty mięsne CPV 15110000-2 ZADANIE 2 - ryby i przetwory rybne - CPV 15200000-0 ZADANIE 3 - mleko i wyroby mleczne CPV 15800000-6 ZADANIE 4 - drób i wyroby drobiarskie - CPV 15110000-2 ZADANIE 5 - wyroby garmażeryjne mrożone CPV 15896600-5 ZADANIE 6 - pieczywo - CPV 15811000-6 ZADANIE 7 - ciasto - CPV 15812200-5 ZADANIE 8 - artykuły spożywcze CPV 1580000-6 ZADANIE 9 - ziemniaki CPV 15310000-4 ZADANIE 10 - ziemiopłody CPV 15330000-0 ZADANIE 11 - owoce - CPV 15330000-0 ZADANIE 12 - produkty warzywne - CPV 15330000-0 ZADANIE 13- owoce świeże i cytrusowe - CPV 15330000-0

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.89.66.00 - 15.89.66.00 Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.81.22.00 - Ciasta Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.22.00 - Ciasta Oryginalny kod CPV: 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 13.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust 1 i 2 uPzp.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający żąda: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Zaświadczenie, z właściwego Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu z opłacaniem podatków, opłat lub zaświadczenie o uzyskaniu zgody na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymaniu w całości wykonanie decyzji Urzędu Skarbowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Zaświadczenie, z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego o nie zaleganiu ze składkami na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne lub zaświadczenie o uzyskaniu zgody na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymaniu w całości wykonanie decyzji oddziału ZUS lub KRUS, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku Wykonawców ubiegających się o udzielnie zamówienia w Zadaniach I-VIII Decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia .

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.16dz.pow.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.16dz.pow.mil.pl.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 12:30, miejsce: Jednostka Wojskowa3271 ul. Lotnicza 1 82-300 Elblag Kancelaria Jawna.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa mięsa i produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. wołowina b/k PN-88/A-82003 kg 300 2. karkówka wieprzowa b/k PN-86-A-82002 kg 300 3. łopatka wieprzowa b/k i b/s PN-86-A-82002 kg 820 4. żeberka wieprzowe PN-86-A-82002 kg 150 5. schab wieprzowy z/k PN-86-A-82002 kg 400 6. szynka wieprzowa b/k PN-86-A-82002 kg 330 7. wątroba wieprzowa PN-86/A-82004 kg 380 8. kości wieprzowe PN-76/A-85712 kg 1200 9. pasztetowa PN-A-82007 kg 80 10. wątrobiana PN-A-82007 kg 80 11. salceson włoski PN-A-82007 kg 70 12. kaszanka PN-A-82007 kg 180 13. kiełbasa krakowska parzona PrPN-V-74028 kg 160 14. kiełbasa krakowska sucha PN-A-82025 kg 60 15. kiełbasa żywiecka PN-A-82025 kg 160 16. kiełbasa szynkowa wieprzowa PN-A-82025 kg 200 17. kiełbasa biała parzona PrPN-V-74028 kg 170 18. kiełbasa śląska PrPN-V-74028 kg 380 19. kiełbasa toruńska PrPN-V-74028 kg 290 20. kiełbasa zwyczajna PrPN-V-74028 kg 300 21. kiełbasa piwna PrPN-V-74028 kg 150 22. kiełbasa parówkowa PrPN-V-74028 kg 260 23. parówki cienkie PrPN-V-74028 kg 290 24. kiełbasa metka cebulowa PrPN-V-74028 kg 80 25. mortadela PrPN-V-74028 kg 70 26. baleron PN-A-82007 kg 200 27. polędwica PN-A-82007 kg 130 28. ogonówka PN-A-82007 kg 90 29. szynka wędzona PN-A-82007 kg 150 30. boczek wędzony parzony b/k PN-A-82007 kg 410 31. szynka prasowana PN-A-82007 kg 130 32. smalec wieprzowy PN-90/A-85802 kg 500 33. flaki wołowe krojone PN-86/A-82004 kg 140.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa ryb i przetworów rybnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. morszczuk filet PN-A-86759 kg 120 2. morszczuk kostka PN-A-86759 kg 120 3. mintaj filet PN-A-86759 kg 120 4. mintaj kostka PN-A-86759 kg 120 5. śledzie solone matiasy PN-A-86759 kg 260 6. makrela wędzona tusza PN-85/A-86722 kg 180 7. śledź marynowany filet PN-A-86759 kg 60 8. śledź po kaszubsku PN-A-86759 kg 80.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostwa mleka i wyrobów mlecznych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. masło roślinne op.500g PN-A-86901 kg 850 2. mleko spożywcze 3,2% tłuszczu op.1l PN-A-85003 l 11000 3. śmietana słodka 18% tłuszczu op. 0.5-1l PN-A-86005 l 700 4. jogurt owocowy 1,5-2,5% tłuszczu op.150g PN-A-85061 szt 4000 5. kefir 1,5-2,5% tłuszczu op.0,250g PN-A-85061 szt 600 6. maślanka naturalna op.0,450g PN-A-85061 szt 500 7. ser twarogowy chudy PN-91/A-86300 kg 200 8. ser twarogowy półtłusty PN-91/A-86300 kg 200 9. serek wiejski op.200g PN-91/A-86300 szt 2700 10. ser edamski pełnotłusty PN-68/A-86230 kg 140 11. ser gouda pełnotłusty PN-68/A-86230 kg 140 12. ser salami pełnotłusty PN-68/A-86230 kg 140 13. ser morski pełnotłusty PN-68/A-86230 kg 140 14. ser topiony naturalny op100g PN-66/A-86233 kg 480 15. ser topiony z przyprawami op.100g PN-66/A-86233 kg 160 16. serek homogenizowany 150g PN-91/A-86300 szt 2400 17. masło świeże op. 200g PN-A-88155 kg 850 18. deser mleczny op.150g PN-A-85061 szt 1600 19. ser fromage op.75g PN-91/A-86300 szt 1800.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. uda całe z kurczaka PN-A-86524 kg 700 2. filet z piersi kurczaka PN-A-86524 kg 300 3. szynka drobiowa PN-A-86526 kg 150 4. polędwica drobiowa PN-A-86526 kg 130 5. kiełbasa drobiowa PN-A-86526 kg 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dostawa wyrobów garmażeryjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. pierogi z mięsem PN-A-82201 kg 260 2. pierogi z kapustą i grzybami PN-A-82201 kg 190 3. pierogi z serem PN-A-82201 kg 60 4. knedle owocowe PN-A-82201 kg 150 5. naleśniki z serem PN-A-82201 kg 150 6. krokiety z kapustą i grzybami PN-A-82201 kg 220 7. krokiety z mięsem PN-A-82201 kg 250 8. uszka z grzybami PN-A-82201 kg 80 9. pierogi ruskie PN-A-82201 kg 120.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.66.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. bułka pszenna zwykła 50g PN-93-A-74103 szt 58000 2. rogal pszenny 100g PN-93-A-74105 szt 2500 3. bułka tarta PN-A-74113 kg 230 4. chleb pszenno-żytni 0,5kg PN-92-A-74101 kg 11000 5. chleb żytni razowy 0,5 kg PN-92-A-74101 kg 3500 6. mąka pszenna typ 750 PN-A-74022 kg 900.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: dostawa ciasta.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. drożdżówka z nadzieniem 100g PN-A-88106 szt 2200 2. pączek drożdżowy 80g PN-A-88106 szt 2000 3. makowiec PN-A-88106 kg 40 4. sernik PN-A-88106 kg 140 5. babka piaskowa PN-A-88106 kg 40 6. placek drożdżowy PN-A-88106 kg 30 7. jabłecznik PN-A-88106 kg 80 8. babka w polewie PN-A-88106 kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.22.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: dostawa artykułów spozywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. sok jabłkowy op.0,25l PN-A-75955 szt 1300 2. sok pomarańczowy op.0,25l PN-A-75951 szt 1300 3. syrop owocowy op.0,5-6l PN-A-75951 l 980 4. ogórki konserwowe PN-A-77801 kg 530 5. kukurydza konserwowa PN-A-77807 kg 250 6. papryka konserwowa PN-A-77806 kg 460 7. chrzan tarty z kwaskiem cytrynowym PN-A-77809 kg 60 8. szczaw konserwowy PN-A-77701 kg 90 9. dżem śliwkowy PN-A-75100 kg 75 10. dżem truskawkowy PN-A-75100 kg 75 11. dżem wiśniowy PN-A-75100 kg 75 12. dżem pomarańczowy PN-A-75100 kg 75 13. olej jadalny uniwersalny op. 1l PN-A-86908 l 280 14. kasza manna op. 1kg PN-88A-74036 kg 130 15. płatki owsiane op. 1kg PN-82A-74037 kg 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: dostawa ziemniaków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. ziemniaki jadalne późne PN-75/R-74450 kg 15000 2. ziemniaki jadalne młode PN-72/R-75360 kg 3600.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: dostawa ziemiopłodów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. burak czerwony świeży PN-72/R-75360 kg 1200 2. marchew świeża PN-84/R-75358 kg 2000 3. cebula świeża PN-77-R-75382 kg 1450 4. kapusta biała świeża PN-72/R-75362 kg 2200 5. kapusta czerwona świeża PN-72/R-75362 kg 500 6. pietruszka korzeń świeża PN-R-75370 kg 380 7. seler korzeń świeży PN-R-75371 kg 760 8. por świeży PN-R-75321 kg 700 9. pieczarki świeże PN-75/R-75078 kg 100 10. kapusta pekińska PN-R-75544 kg 500 11. czosnek PN-R-75518 kg 45 12. rzodkiewka PN-R-75543 kg 200 13. fasolka szparagowa PN-77-R-75762 kg 160 14. papryka świeża PN-R-75528 kg 300 15. pomidory PN-91-R-75368 kg 500 16. ogórki PN-85/R-75359 kg 650 17. natka pietruszki PN-R-75381 kg 20 18. koperek zielony PN-R-75381 kg 20 19. szczypiorek PN-R-75381 kg 50 20. sałata PN-R-75522 kg 80 21. seler naciowy PN-R-75381 kg 20 22. kalafior PN-72/R-75361 kg 370 23. brokuły PN-72/R-75362 kg 60 24. kapusta brukselka PN-72/R-75362 kg 70.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: dostawa owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. jabłka świeże PN-84/R-75024 kg 7000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: dostawa produktów warzywnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Normy Jm. Ilość 1. kapusta kwaszona biała PN-72/A-77700 kg 1000 2. ogórki kwaszone PN-A-77701 kg 950.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: dostwa owoców świezych i cytrusowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. cytryny PN-R-75514 kg 120 2. mandarynki PN-R-75514 kg 200 3. truskawka PN-R-75535 kg 40 4. gruszki PN-73/R-75025 kg 50 5. śliwki PN-73/R-75028 kg 40 6. pomarańcze PN-R-75514 kg 150 7. brzoskwinie PN-R-75526 kg 60 8. arbuz PN-R-75514 kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.