eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › dostawy różnych produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-17

Olsztyn: dostawy różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 246141 - 2009; data zamieszczenia: 17.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych , ul. Bałtycka 37A, 10-144 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5275191, faks 089 5226970.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zset.olsztyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 15800000-6 różne produkty spożywcze i 15600000-4 produkty z przemiału ziarna (część I) 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty (część II) 15331170-9 owoce i warzywa przetworzone MROŻONKI (część III).

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy ubiegający się o zamówienie publiczne muszą spełniać niżej wymienione warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności w zakresie odpowiadającym profilowi zamówienia, zgodnie z wymogami ustawowymi. W celu potwierdzenia spełniania niniejszego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych , 3) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 4) Wdrażają lub stosują system HACCP z elementami GMP/GHP, jeżeli wymagają tego odrębne przepisy 5) Posiadają aktualną decyzję administracyjną wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazdy do transportu żywności. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego warunki , 2 ,5 muszą być spełnione łącznie przez Wykonawców; warunki 1,3, 4 muszą być spełnione przez każdego Wykonawcę. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz ofertowy - druk OFERTA (wg załączonego wzoru załącznik nr 1) wraz z formularzem asortymentowo-cenowym(załącznik nr 5), Druk oferta i formularz asortymentowo-cenowy(załącznik nr 1 i 5) Wykonawcy składają oddzielnie dla każdej części zamówienia. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, przedstawiające aktualny stan faktyczny i prawny potwierdzające, że zakres działalności Wykonawcy odpowiada profilowi zamówienia, tj. w przypadku: 1) spółek prawa handlowego, przedsiębiorstw, spółdzielni i innych podmiotów zarejestrowanych w sądzie - odpis z rejestru sądowego (KRS), 2) spółek cywilnych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (dotyczy każdego ze wspólników będących przedsiębiorcami ) 3) osób fizycznych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji o działalności gospodarczej. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 3. Dokument potwierdzający prawo osoby podpisującej ofertę do występowania w imieniu firmy jeżeli nie wynika to bezpośrednio z dokumentów rejestrowych. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie. 4. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych - wg zał. nr 2 do SIWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 5. Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzaniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP wg pkt. VIII.4 SIWZ. 6. Oświadczenie Wykonawcy , że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią decyzję /opinię Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazd Wykonawcy do wykonywania usługi w zakresie transportu żywności , potwierdzającą Wyposażenie w miernik temperatury, lub opinia PIS w postaci kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 7. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w złożonej ofercie części zamówienia, którą zamierza powierzyć podwykonawcy w formie oświadczenia. W przypadku nie wskazania części zamówienia , która ma być realizowana przez podwykonawcę Zamawiający uzna, że całość zamówienia będzie wykonana przez Wykonawcę osobiście..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zset.olsztyn.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul.Bałtycka 37A, budynek internatu, pokój administracji.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.01.2010 godzina 10:00, miejsce: pok. 20 - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: różne produkty spożywcze i produkty z przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM BEZ CZEKOLADY Szt. 4000 WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM W CZEKOLADZIE Szt. 3000 CZEKOLADA PEŁNOMLECZNA Szt. 800 WAFELKI B/CZ PRZEKŁADANE KREMEM Szt. 2000 BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE Szt. 2250 BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE szt 2250 PIERNICZKI W CZEKOLADZIE Z MARMOLADĄ Szt. 1320 HERBATNIKI Szt. 3000 mieszanka cukierków w polewie czekoladowej szt 250 orzechy ziemne szt 250 galaretki w cukrze szt 500 KAKAO Szt. 200 ryż długoziarnisty KG 300 kasza kukurydziana KG 40 kasza gryczana KG 40 RYŻ ŁUSKANY KG 150 MĄKA PSZENNA KG 1100 MĄKA ZIEMNIACZANA KG 80 KASZA JĘCZMIENNA KG 100 PŁATKI KUKURUDZIANE kg 140 PŁATKI KUKURYDZIANE KG 100 PŁATKI OWSIANE kg 40 PŁATKI JĘCZMIENNE kg 50 PŁATKI RYŻOWE kg 40 CUKIER BIAŁY Kg 3000 KAWA INKA Szt. 80 SÓL Kg 480 MAJONEZ Szt. 300 MAJONEZ Szt. 30 MUSZTARDA Kg 80 MIÓD Szt. 5000 HERBATA Szt. 1300 KISIEL kg 80 BUDYŃ kg 12 ŻELATYNA SPOŻYWCZA kg 4 GALARETKA kg 100 CUKIER WANILIOWY kg 9,6 LIŚĆ LAUROWY kg 9 ZIELE ANGIELSKIE kg 1,2 koperek suszony kg 2 natka pietruszki suszona KG 2,5 CUKIER PUDER kg 10 MAJERANEK kg 9 CZOSNEK GRANULOWANY kg 5 PIEPRZ MIELONY kg 10 PAPRYKA MIELONA OSTRA kg 2 PAPRYKA MIELONA SŁODKA kg 2 KWASEK CYTRYNOWY kg 12 PRZYPRAWA DO POTRAW Szt. 120 MAKARON GWIAZDKI kg 100 MAKARON ŚWIDERKI kg 200 MAKARON kolanka kg 20 MAKARON NITKI kg 80 MAKARON ZACIERKA kg 100 MAKARON SPAGETTI kg 180 OLEJ SPOŻYWCZY Litr 200 przyprawa do drobiu KG 14 sos sałatkowy KG 14 sos do spagetti KG 44 tłuszcz do pieca konwekcyjnego Litr 35 ZUPA ŻUREK kg 24.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: owoce warzywa i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ NAPÓJ POMARAŃCZOWY Szt. 2000 NAPÓJ JABŁKOWY Szt. 2000 MIESZANKA SOKÓW NIESKONCENTROWANYCH Szt. 300 FASOLA CZERWONA KONSERW. kg 52 GROSZEK KONSERW. Szt. 250 PAPRYKA KONSERWOWA kg 77 KETCHUP - PIKANTNY SOS POMIDOROWY kg 500 KONCENTRAT POMIDOROWY kg 250 MARMOLADA WIELOOWOCOWA TWARDA kg 120 DŻEM NISKOSŁODZONY kg 300 OGÓRKI KONSERWOWE Szt. 200 KUKURYDZA KONSERWOWA Szt. 250 SUSZ OWOCOWY WIGILIJNY Kg 4 CHRZAN TARTY kg 17 ĆWIKŁA Z CHRZANEM kg 17 RODZYNKI Kg 1 MAK NIEBIESKI Kg 2 KONCENTRAT BARSZCZU CZERWONEGO Szt. 60 dżem owocowy Szt. 190 sok wielowarzywny l 200 sok marchwiowy l 300 sok marchew-jabłko-brzoskwinia, marchew-jabłko-malina, marchew-jabłko-pomarańcza l 300 sok pomidorowy l 250 woda mineralna l 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ WIŚNIE MROŻONE Kg 30 TRUSKAWKA MROŻONA Kg 60 MIESZANKA OWOCOWA MROŻONA Kg 1000 MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA Kg 100 KALAFIOR MROŻONY Kg 100 brokuły mrożone kg 20 papryka mrożona Kg 30 fasolka szparagowa mrożona kg 120 włoszczyzna mrożona kg 50 frytki mrożone kg 650.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.