Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-09-14
Komańcza: Dostawa warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 245235 - 2011; data zamieszczenia: 14.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łupkowie , Łupków 45, 38-543 Komańcza, woj. podkarpackie, tel. 013 467-70-49, faks 0-13 4677011.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw i owoców.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących warzyw i owoców, podzielonych na zadania: Zadanie I - Warzywa i owoce - buraki ćwikłowe, jednej odmiany, bez liści, w ilości 3 400 kg, - cebula, jednej odmiany, bez szczypioru, w ilości 3 000 kg, - jabłka deserowe, jednej odmiany, w ilości 2 000 kg, - kapusta głowiasta biała, jednej odmiany, w ilości 2 800 kg, - kapusta głowiasta czerwona, jednej odmiany, w ilości 1 000 kg, - kapusta pekińska, jednej odmiany, w ilości 300 kg, - marchew, jednej odmiany, bez naci, w ilości 4 000 kg, - pietruszka (korzeń), jednej odmiany, w ilości 500 kg, - seler (korzeń), jednej odmiany, w ilości 600 kg. Zadanie II - Ziemniaki - ziemniaki jadalne, jednej odmiany, w ilości 25 200 kg. Zadanie III - Kapusta kiszona - kapusta kiszona, w ilości 3 000 kg. 2. Dostawy będą realizowane w czterech etapach w terminach: - I etap: 13.10.2011 r. - 20.10.2011 r.; - II etap: 17.11.2011 r. - 24.11.2011 r.; - III etap: 15.12.2011 r. - 22.12.2011 r.; - IV etap: 19.01.2012 r. - 26.01.2012 r. 3. W każdym etapie dostawy będą obejmowały asortyment: 1) buraki ćwikłowe - 350 kg, 2) cebula - 250 kg, 3) jabłka deserowe - 200 kg, 4) kapusta głowiasta biała - 300 kg, 5) kapusta głowiasta czerwona - 100 kg, 6) marchew - 400 kg, 7) pietruszka (korzeń) - 45 kg, 8) seler (korzeń) - 60 kg, 9) ziemniaki - 2 800 kg, 10) kapusta pekińska - 150 kg - jednorazowa dostawa tylko w pierwszym etapie, 11) kapusta kiszona - 1 300 kg - jednorazowa dostawa tylko w pierwszym etapie. - dostawa do magazynu w Zakładzie Karnym w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza oraz 1) buraki ćwikłowe - 500 kg, 2) cebula - 500 kg, 3) jabłka deserowe - 300 kg, 4) kapusta głowiasta biała - 400 kg, 5) kapusta głowiasta czerwona - 150 kg, 6) marchew - 600 kg, 7) pietruszka (korzeń) - 80 kg, 8) seler (korzeń) - 90 kg, 9) ziemniaki - 3 500 kg, 10) kapusta pekińska - 150 kg - jednorazowa dostawa tylko w pierwszym etapie, 11) kapusta kiszona - 1 700 kg - jednorazowa dostawa jednorazowa tylko w pierwszym etapie. - dostawa do magazynu w Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 4. Warzywa i owoce powinny charakteryzować się takimi cechami jak: zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, o kształcie charakterystycznym dla danej odmiany, zabarwieniu, przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, bez objawów chorobowych. 5. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza i magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 6. Transport warzyw i owoców odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 7. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych warzyw i owoców w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 8. Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w godzinach 8.00 - 14.00 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 9. Warzywa i owoce powinny być w workach lub skrzynkach. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy warzyw i owoców luzem. Po rozładunku skrzynki lub worki zostaną zwrócone wykonawcy. 10. Kapusta kiszona powinna być w opakowaniach o wadze maks. 50 kg..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.11.11 - Burak ćwikłowy 03.22.11.13 - Cebula 03.22.23.21 - Jabłka 03.22.14.10 - Kapusta 03.22.11.12 - Marchew 03.22.11.10 - Warzywa korzeniowe 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 26.01.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakad Karny w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.09.2011 godzina 12:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Łupkowie.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI KOMAŃCZA
więcej: przetargi KOMAŃCZA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa warzyw i owoców świeżych
- Dostawa warzyw i owoców
- Dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach w II półroczu 2024 r.
- zamówienie na dostawy warzyw i owoców lato
- DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW DO ZK W PRZEMYŚLU I OZ W MEDYCE
- Dostawy warzyw, owoców i warzyw kiszonych do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.