Zelów: Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 4 w Zelowie w roku szkolnym 2014/2015
Numer ogłoszenia: 244606 - 2014; data zamieszczenia: 22.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 4 im. Henryka Sienkiewicza , ul. Stefana Żeromskiego 53, 97-425 Zelów, woj. łódzkie, tel. 44 6341132, faks 44 6341132.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp4zelow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka oświatowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 4 w Zelowie w roku szkolnym 2014/2015.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w ilości i asortymencie wyszczególnionym w załączniku nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia z podziałem na pakiety - części. 2) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia w następujących pakietach - częściach : a) Pakiet nr 1 - mięso i wędliny, b) Pakiet nr 2 - warzywa, owoce, kiszonki, c) Pakiet nr 3 - pieczywo, d) Pakiet nr 4 - nabiał, e) Pakiet nr 5 - mrożonki ( owoce, warzywa mieszane, ryby mrożone) f) pakiet nr 6 - art. spożywcze. Dostawy realizowane są na koszt i ryzyko dostawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie w ciągu 10 miesięcy ( do końca roku szkolnego 2014/2015). Miejsce realizacji zamówienia - magazyny stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 4 w Zelowie, ul. Żeromskiego 53. Upoważniony przedstawiciel Szkoły Podstawowej nr 4 w Zelowie z 3 - dniowym wyprzedzeniem będzie przekazywał zamówienie co do rodzaju i ilości potrzebnego towaru. Końcowe ilości zamówionego towaru będą wynikały z rzeczywistego zapotrzebowania szkoły i mogą się różnić w stosunku do ilości określonych i opisanych w poszczególnych pakietach - częściach. 3) Wymagania jakościowe. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie zgodnie z warunkami SIWZ. Towar będzie odpowiadał parametrom i jakości zgodnej z normami i obowiązującymi przepisami.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 25.06.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający nie wymaga wykazania spełnienia szczególnych warunków w tym zakresie. 2. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Ocena spełnienia warunku wedle zasady spełnia/ nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający nie wymaga wykazania spełnienia szczególnych warunków w tym zakresie. 2. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Ocena spełnienia warunku wedle zasady spełnia/ nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający nie wymaga wykazania spełnienia szczególnych warunków w tym zakresie. 2. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Ocena spełnienia warunku wedle zasady spełnia/ nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający nie wymaga wykazania spełnienia szczególnych warunków w tym zakresie. 2. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Ocena spełnienia warunku wedle zasady spełnia/ nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zamawiający nie wymaga wykazania spełnienia szczególnych warunków w tym zakresie. 2. Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Ocena spełnienia warunku wedle zasady spełnia/ nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Formularz oferty. 2. Ewentualne pełnomocnictwo do występowania w imieniu Wykonawcy. 3. Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium RP, zamiast dokumentów, o których mowa w SIZW - składają dokumenty z Rozporządzenia o wykazie dokumentów jakich Zamawiający może żądać od wykonawców ( w brzmieniu obowiązującym).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zgodnie z art. 144 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w sytuacji obiektywnej konieczności wprowadzenia zmiany, w niżej przedstawionym zakresie, z zastrzeżeniem art. 140 ust. 1 i 3 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający dopuszcza zmianę końcowego terminu zakończenia prac z powodu: przyczyn leżących po stronie Zamawiającego lub uzasadnionych okoliczności nie dających się przewidzieć i nie zawinionych przez Strony. Zamawiający dopuszcza pozostałe rodzaje zmian spowodowane następującymi okolicznościami:1) zmiana danych Wykonawcy (np.: zmiana siedziby, adresu,brzmienia nazwy bądź firmy podmiotu świadczącego przedmiotową dostawę) związana z wewnętrzną reorganizacją w ramach prowadzonej działalności lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy ( np. w formie sukcesji uniwersalnej). 2) zmiana cen może nastąpić wskutek wystąpienia jednej z poniższych okoliczności: - ustawowej zmiany podatku od towarów i usług. - rynkowej zmiany cen danego produktu przekraczającej 10% w stosunku do ceny określonej w ofercie Wykonawcy, na pisemny wniosek każdej ze stron. Podstawą uwzględnienia żądania będzie średnia cena danego produktu z dnia dostawy obliczona na podstawie dokumentów źródłowych z trzech sklepów mających swą siedzibę na terenie miasta Zelowa, wskazanych przez Zamawiającego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp4zelow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gmina Zelów, Szkoła Podstawowa nr 4, ul. Żeromskiego 53, 97 -425 Zelów.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.07.2014 godzina 12:00, miejsce: Gmina Zelów, Szkoła Podstawowa nr 4, ul. Żeromskiego 53, 97 -425 Zelów, sekretariat szkoły..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych wymienionych w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - warzywa, owoce i kiszonki..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych wymienionych w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 01.11.21.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych wymienionych w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.81.14.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - nabiał..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych wymienionych w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5, 15.55.13.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - mrożonki..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych wymienionych w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 - art. spożywcze..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych wymienionych w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.83.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zakup wody i artykułów spożywczych"
- Dostawy pieczywa do COSSW w Kulach
- na dostawę mrożonek dla SPZOZ w Sanoku
- Sukcesywne dostawy nabiału do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Dostawa mięsa drobiowego
- Dostawy mięsa oraz wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny".
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.