eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Dostawa produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-04

Kraków: Dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 241784 - 2008; data zamieszczenia: 04.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Uniwersytecki w Krakowie , ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 424 71 21,012 424 70 46, faks 012 424 71 22, 012 424 71 20.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.su.krakow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie składa się z 8 zadań (części): Zadanie 1: Cukier i produkty cukrowe; Zadanie 2: Pieczywo; Zadanie 3: Produkty mączne sypkie; Zadanie 4: Tłuszcze; Zadanie 5: Nabiał i produkty nabiałowe; Zadanie 6: Warzywa i owoce; Zadanie 7: Mięso, drób, jaja i wędliny; Zadanie 8: Przyprawy i inne produkty spożywcze..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.43.00.00 - Tłuszcze jadalne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 32.22.00.0 - Owoce i orzechy 32.21.00.0 - Warzywa 15.11.00.00 - Mięso 31.42.50.0 - Jaja 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu nie jest wymagane wniesienie wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o dokumenty, o których mowa poniżej, metodą spełnia / nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu: 1.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.2. Oświadczenie - wypełnione i podpisane odpowiednio przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy (załącznik nr 2a do specyfikacji - oświadczenie wykonawcy) albo przez Pełnomocnika reprezentującego wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (załącznik nr 2b do specyfikacji - oświadczenie pełnomocnika). W przypadku, gdy wykonawca/wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia nie dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, należy to zaznaczyć w punkcie 3 oświadczenia i dołączyć do oferty pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 2. Dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu wykonawców mających siedzibę lub miejsce zamieszkania za granicą. 2.1. Gdy wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w punkcie 1.1 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.2. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w punkcie 2.1 zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.su.krakow.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację można pobrać bezpłatnie ze strony: http://przetargi.su.krakow.pl/ lub odpłatnie (10 zł.) w Dziale Zamówień Publicznych Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, ul. Kopernika 19..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Dział Zamówień Publicznych Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków, I piętro.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. Pozostałe wymagane dokumenty: 1.1. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy formularz oferty, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. 1.2. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy opis przedmiotu zamówienia, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do specyfikacji. Prosimy również o dołączenie do oferty wypełnionego dokumentu w formie elektronicznej na dyskietce lub płycie CDR. 1.3. Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej..

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Cukier i produkty cukrowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier 2400 kg 2. Cukier puder 6 kg 3. Cukier waniliowy 12 szt. 4. Dżem pakowany 25g 240 kg 5. Miód naturalny 25g 168 kg 6. Powidło śliwkowe 288 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka wyborowa 72000 szt. 2. Bułka słodka maślana 12000 szt. 3. Chleb myślenicki 12000 szt. 4. Chleb pszenno-razowy 8400 szt. 5. Weka pszenna 9600 szt. 6. Suchary 24 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mączne sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kasza manna 480 kg 2. Kasza perłowa 720 kg 3. Makaron 1440 kg 4. Mąka pszenna poznańska 2400 kg 5. Mąka ziemniaczana 144 kg 6. Płatki owsiane 360 kg 7. Ryż biały 1200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Masło ekstra 2160 kg 2. Margaryna twarda 360 kg 3. Olej uniwersalny 480 litr.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Nabiał i produkty nabiałowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko 2% luz pasteryzowane 36000 litr 2. Ser biały twarogowy półtłusty 2400 kg 3. Ser żółty półtłusty 360 kg 4. Ser topiony 480 kg 5. Serek homogenizowany naturalny 480 szt. 6. Śmietana 18% 720 litr.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki 3600 kg 2. Cebula 120 kg 3. Fasolka szparagowa 240 kg 4. Fasola Jaś 24 kg 5. Groch Victoria 48 kg 6. Groszek konserwowy 120 szt. 7. Groszek mrożony 24 kg 8. Kalafior świeży 480 szt. 9. Kalafior mrożony 360 kg 10. Kapusta biała 1920 kg 11. Kapusta czerwona 480 kg 12. Kapusta kiszona 1200 kg 13. Kapusta pekińska 96 szt. 14. Koper świeży 2400 szt. 15. Kukurydza 168 szt. 16. Jabłka 6000 kg 17. Marchew świeża 4800 kg 18. Marchew mrożona 360 kg 19. Mieszanka kompotowa 600 kg 20. Mieszanka jarzynowa 600 kg 21. Ogórek zielony 120 kg 22. Ogórek kiszony 360 kg 23. Pory 120 szt. 24. Pietruszka korzeń świeża 480 kg 25. Pietruszka korzeń zielona 240 szt. 26. Pomidory 120 kg 27. Pieczarki świeże 24 kg 28. Pieczarki mrożone 24 kg 29. Papryka mrożona 24 kg 30. Rzodkiewka 240 szt. 31. Seler świeży 1440 kg 32. Seler mrożony 240 kg 33. Sałata zielona 480 szt. 34. Szczypiorek 240 szt. 35. Szpinak 24 kg 36. Ziemniaki 33600 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.20.00-3, 03.22.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso, drób, jaja i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wołowe pieczeń 1680 kg 2. Mięso wołowe gulasz 240 kg 3. Mięso wieprzowe od szynki 1200 kg 4. Schab wieprzowy bez kości 720 kg 5. Filet z indyka 720 kg 6. Filet z mintaja 480 szt. 7. Kurczaki 960 kg 8. Ćwiartka tylna z kurczaka 160 kg 9. Jajka 24000 szt. 10. Parówki wieprzowe 480 kg 11. Pasztet z drobiu 48 kg 12. Pasztet drobiowy pieczony 720 kg 13. Wędliny wieprzowe 360 kg 14. Wędliny drobiowe 1320 kg 15. Salceson drobiowy 288 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Przyprawy i inne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Rosół drobiowy 144 kg 2. Bulion grzybowy 48 kg 3. Delikat do drobiu 14,4 kg 4. Delikat do mięsa 16,8 kg 5. Delikat do ryb 3,6 kg 6. Herbata 120 szt. 7. Kawa zbożowa 360 kg 8. Kakao naturalne 19,2 szt. 9. Ketchup łagodny 96 kg 10. Koncentrat pomidorowy 144 kg 11. Kwasek cytrynowy 24 kg 12. Kminek 16 szt. 13. Liść laurowy 30 szt. 14. Majeranek 120 szt. 15. Musztarda 120 szt. 16. Majonez 240 szt. 17. Przyprawa w płynie 360 litr 18. Ocet 12 litr 19. Pieprz naturalny 16,8 kg 20. Papryka mielona 2,4 kg 21. Sól kuchenna 1200 kg 22. Czosnek granulowany 24 kg 23. Sos sałatkowy 7,2 kg 24. Ziele angielskie 20 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.