eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Inowrocław › Numer sprawyZP 5-08. Nazwa zadaniaDostawa mięsa i wędlin

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-04

Inowrocław: Numer sprawy: ZP 5-08. Nazwa zadania: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 241692 - 2008; data zamieszczenia: 04.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: "Solanki" Uzdrowisko Inowrocław Sp. z o.o. , ul. Solankowa 77, 88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3563100, faks 052 3574016.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.solanki.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka Skarbu Państwa Lecznictwo Uzdrowiskowe.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Numer sprawy: ZP 5-08. Nazwa zadania: Dostawa mięsa i wędlin.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu, wielkości i zakres zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 do SIWZ - formularzu ilościowo - wartościowym. Dostawy mięsa i wędlin do 2 Punktów Żywienia Sanatorium Kujawiak 2 przy ul. Powstańców 9-13 w Inowrocławiu oraz Kujawianka 1 przy ul. Solankowej 68-70 w Inowrocławiu.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga uregulowania wadium w wysokości 8.000,00PLN słownie osiem tysięcy złotych.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień - dokument potwierdzający rejestrację działalności gospodarczej w zakresie niniejszego zamówienia. 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. - oświadczenie z art. 22 Ustawy Prawo z.p. - załącznik nr 4 do SIWZ. . 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - oświadczenie zgodnie z art. 22 Ustawy Prawo z.p. - załącznik nr 4 do SIWZ oraz dokument potwierdzający posiadanie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie działalności objętej zamówieniem. 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia - oświadczenie zgodnie z art. 22 Ustawy Prawo z.p. - zał. nr 4 do SIWZ. 1.5.Wniosą wadium w wysokości 8.000.PLN Warunki i wymagania dotyczące sposobu wykonania dostaw przedmiotu zamówienia, jakie winien spełnić Wykonawca : 2.1. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 2.2. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, 2.3. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 2.4. Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 2.5. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 2.6. Wykonawcy biorący udział w postępowaniu przetargowym są zobowiązani do dostarczenia do terminu otwarcia ofert 18.11.2008 r. do godz.10.00.próbek wędlin i kiełbas w ilości umożliwiającej dokonanie oceny organoleptycznej. Próbki należy opisać nazwą wyrobu i numerem kolejnym z zestawienia ilościowo - wartościowego. Opakowanie zbiorcze próbek należy opisać nazwą oferenta i dostarczyć do Sekretariatu Spółki. Brak próbek spowoduje odrzucenie oferty. 2.7.Wysoka jakość oraz zgodność z obowiązującymi normami. 2.8.Dostawy codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00. do 10.00. do 2 punktów żywienia: - Sanatorium Kujawianka przy ul. Solankowej 68-70 w Inowrocławiu. - Sanatorium Kujawiak 2 przy ul. Powstańców 9 - 13 w Inowrocławiu. 2.9. Dostawa pojazdem przystosowanym do przewozu mięsa i wędlin - samochód chłodnia. 2.10. Dostawy ściśle w/g zamówień Zamawiającego bez zamienników na inny asortyment. 2.11. Wyroby winny posiadać datę produkcji oraz termin przydatności do spożycia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: A. 1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę - zał. nr 1 do SIWZ. A. 2) Formularz ilościowo - wartościowy - wypełniony i podpisany przez Wykonawcę zał. nr 2 do SIWZ. A. 3) Oświadczenie zgodnie z art. 22 Ustawy Prawo z. p. - zał. do SIWZ nr 4. A 4) Dokument potwierdzający prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem ( KRS o rej. w Sądzie itp. ). A 5) Zaświadczenie o nie zaleganiu z podatkami z Urzędu Skarbowego. A 6) Zaświadczenie o nie zaleganiu ze składkami na ubezpieczenia społeczne z ZUS, KRUS itp. A 7) Polisę lub inny dokument potwierdzający ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie objętym zamówieniem. A 8) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy jeżeli to wynika z dokumentów rejestrowych..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Jakość wyrobów - 20

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.solanki.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Solanki Uzdrowisko Inowrocław Sp. z oo Sekcja Zaopatrzenia i Transportu ul. Solankowa 77 88-100 Inowrocław.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Oferty i próbki wędlin należy składać do dnia 18.11.2008 r. do godz. 10:00 składanie ofert w siedzibie Zamawiającego Solanki Uzdrowisko Inowrocław Sp. z oo Ulica Solankowa 77 88-100.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.