eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Konstancin-Jeziorna › dostawa artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-04

Konstancin-Jeziorna: dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 239782 - 2007; data zamieszczenia: 04.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Polska Akademia Nauk Dom Rencisty, ul. Chodkiewicza 3/5, 05-510 Konstancin-Jeziorna, woj. mazowieckie, tel. 022 7564116, 7547176, fax 022 7564116.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Dom Rencisty.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów żywnościowych.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I 1. Chleb batonowski 650 g krojony, pakowany - szt. 5500 2. Chleb razowy zwykły 500g krojony, pakowany - szt. 2700 3. Chleb razowy z ziarnami 450 g krojony, pakowany - szt. 2700 4. Bułka paryska 350 g krojona, pakowana - szt. 5500 Grupa II 1. Cukier zwykły 1 kg - kg 1050 2. Cukier waniliowy 16 g- szt 475 3. Cukier puder 400 g - kg 10 4. Strucla makowa z bakaliami 1 kg - kg 20 5. Sernik z brzoskwinią 1 kg - kg 20 6. Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 300g - szt. 100 7. Dżem morelowy niskosłodzony 300g - szt. 100 8. Dżem truskawkowy niskosłodzony 300g - szt. 200 9. Dżem wiśniowy niskosłodzony 300g - szt. 200 10. Dzem z czarnej porzeczki niskosłodzony 300g - szt. 200 11. Powidła śliwkowe 300g - szt. 200 12. Konfitura wiśniowa 240g - szt. 50 13. Herbata granulowana 100g - szt. 730 14. Kakao 100g - szt. 100 15. Kasza gryczana prażona 1 kg - kg 90 16. Kasza jęczmienna gruba 1 kg - kg 50 17. Kasza jęczmianna drobna 1 kg - kg 100 18. Kasza manna 1kg - kg 100 19. Kawa rozpuszczalna Inka 150g - szt.320 20. Koncentrat pomidorowy 30% szt. 500 21. Mąka Szymanowska 1 kg - kg 900 22. Makaron nitki, świdry, kolanka ozdobne 500g - kg 350 23. Rodzynki drobne 100g -szt. 235 24. Olek kujawski uniwersalny 0.5 l -szt. 600 25. Płatki jeczmienne błyskawiczne 0.400g -szt 150 26. Płatki kukurydziane zwykłe 250g - szt. 400 27. Płatki owsiane błyskawiczne 0.400g - szt. 150 28. Ryż biały 1 kg - kg 80 29. Ryż biały Brita 500g - szt. 400 30. Płatki ryżowe błyskawiczne 0.200g - szt. 200 31. Maka ziemniaczana 1 kg - kg 20 32. Słodzik 1200 szt - szt 150 33. Sól biała jodowana 1 kg - kg 200 34. Papryka ostra mielona 200g -szt. 15 35. Liść laurowy 6g -szt. 50 36. Pieprz mielony 20g -szt. 300 37. Ziele angielskie 15g -szt. 50 38. Majeranek 14g -szt. 120 39. Czosnek granulowany 25g -szt. 120 40. Cynamon mielony 15g -szt 10 41. Przyprawa do ryb 35g - szt. 25 42. Przyprawa do kurczaka 35g - szt. 50 43. Papryka słodka mielona 20g - szt. 30 44. Kwasek cytrynowy 20 g - szt. 110 45. Podgrzbek suszony 1 kg - kg 1.5 46. Prawdziwek suszony 1 kg - kg 1.5 47. Pączek nadziewany 1 szt. - szt 50 48. Drożdżówka nadziewana 1 szt. - szt 500 49. Przyprawa Wegeta 75g - szt 300 50. Miód pszczeli wielokwiatowy 25g - szt 3500 51. Budyń 656g - szt. 40 52. Kisiel 880g - szt 40 53. Galaretka owocowa 900g - szt 40 54. Żurek 3kg - kg 20 55. Herbatniki bezcukrowe Krakersy 180g - szt. 90 56. Żelatyna wieprzowa Ausszpik 800g - kg 3 57. Babka piaskowa 1 kg - kg 20 58. Wieprzwina łopatka bez skóry i kości 1k - kg 150 59. Wieprzowinna podgardle 1 kg - kg 2 60. Wieprzowina I szynka surowa z udźca 1 kg - kg 500 61. Wieprzowina golonka ze skórą 1 kg - kg 24 62. Wołowina I z udźca bez kości 1 kg - kg 400 63. Wieprzowina karkówka 1kg - kg 120 64. Wołowina rostbeft 1 kg - kg 100 65. Wołowina kark 1 kg - kg 250 66. Flaki wołowe oczyszczone, krojone, parzone 1 kg - kg 70 67. Nogi wieprzowe 1 kg -kg 30 68. Wieprzowina schab środkowy z kością 1 kg - kg 200 69. Wątroba wieprzowa 1 kg - kg 2 70. Korpusy z kurczaka 1 kg - kg 500 71. Kurczak tuszka 1 kg - kg 500 72. Mięso z piersi indyka bez skóry 1 kg - kg 150 73. Mięso z piersi kurczaka bez skóry 1 kg - kg 100 74. Udka z kurczaka noga kulinarna bez części korpusowej1 kg- kg 300 75. Mintaj mrożony płaty 1 kg - kg 300 76. Makrela wędzona 1 kg - kg 50 77. Tuńczyk w oleju 170 g - szt 200 78. Śledź solony płaty 1 kg - kg 50 79. Karp swierzy patroszony 1 kg - 50 80. Watróbka drobiowa kurza 1 kg - kg 80 81. Baleron wieprzowy gotowany 1 kg - kg 100 82. Rolad drobiowa kg - kg 110 83. Kiełbasa krakowska parzona 1 kg - kg 250 84. Kiełbasa mortadela 1 kg - kg 150 85. Kiełbasa biała 1 kg - kg 10 86. Kiełbasa żywiecka kg - kg 20 87. Pieczeń drobiowa 1 kg - kg 30 88. Kiełbasa podwawelska 1 kg - kg 50 89. Salceson drobiowy 1 kg - kg 70 90. Salseson wieprzowy 1 kg - kg 10 91. Kaszanka gryczana 1 kg - kg 20 92. Kiełbasa parówkowa 1 kg - kg 10 93. Kiełbasa brodzka 1 kg - kg 50 94. Szynka mielona 1 kg - 10 95. Pasztet drobiowy pieczony 1 kg - kg 100 96. Poledwica sopocka 1 kg - kg 260 97. Rolada schabowa 1 kg - kg 15 98. Schab pieczony 1 kg - kg 20 99. Polędwica drobiowa 1 kg - kg 50 100. Indyk faszerowany 1 kg - kg 100 101. Szynka wieprzowa gotowana 1 kg - kg 250 102. Szynka prasowana biała 1 kg - kg 150 103. Szynka dębicka 1 kg - kg 120 104. Szynka z piersi indyka 1 kg - kg 110 105. Szynka w galarecie 1 kg - kg 20 106. Pasztecik drobiowy 50g - szt. 60 107. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 1 kg - kg 120 108. Serdelki drobiowe 1 kg - kg 60 109. Filet z indyka wędzony 1 kg - kg 100 110. Szynka pieczona wieprzowa 1 kg - kg 30 111. Szynka Babuni 1 kg - kg 20 112. Parówki wieprzowe odtłuszczone 1 kg - kg 70 113. Mielonka tyrolska wieprzowa 1 kg - kg 100 114. Sok pomarańczowy 2 L - szt 100 115. Sok czarna porzeczka 2 L - szt 200 116. Sok jabłkowy 2 L - szt 100 117. Brukselka świeża 1 kg - kg 15 118. Boćwina 1 pęczek - pęcz. 70 119. Buraki suszone 100g - szt. 100 120. Włoszczyzna suszona 100g - szt 35 121. Chrzan tarty 270g - szt. 150 122. Musztarda stołowa 200 g - szt. 200 123. Fasola biała drobna nasiona suche 1 kg - kg 50 124. Groch łuskany żółty 1 kg - kg 50 125. Majonez 320 g - szt. 260 126. Groszek konserwowy 420g - szt. 150 127. Kukurydza konserwowa 425g - szt. 70 128. Kalafior świeży 1 szt - szt 270 129. Kapusta kiszona 1 kg - kg 500 130. Ogórki kiszone1 kg - kg 250 131. Kapusta pekińska 1 kg - kg 250 132. Koperek 1 pęczek - pęczków 400 133. Natka pietruszki 1 pęczek - pęczków 400 134. Szczypiorek 1 pęczek - pęczków 350 135. Ogórek świeży 1 kg - kg 400 136. Pieczarki świeże 1 kg - kg 150 137. Pomidor świeży 1 kg - kg 1700 138. Rzodkiewka 1 pęczek - pęczków 1000 139. Sałata 1 szt - szt. 1600 140. Szczaw konserwowy krojony 300g - szt. 30 141. Ananas w syropie 560g - szt. 150 142. Brzoskwinia w syropie 820g - szt. 250 143. Banan świeży 1 kg - kg 500 144. Brzoskwinia świeża 1 kg - kg 20 145. Cytryna swieża 1 kg - kg 600 146. Jabłka świeże 1 kg - kg 2000 147. Jabłka suszone 1 kg - kg 1 148. Gruszki suszone 1 kg - kg 1 149. Śliwki węgierki świeże 1 kg- kg 16 150. Śliwki suszone bezpestkowe 1 kg - kg 1 151. Czarne jagody świeże 1 kg - kg 30 152. Mandarynki świeże luzem 1 kg - kg120 153. Nektarynka świeża 1 kg - kg 30 154. Pomarańcza luzem 1 kg - kg 30 155. Truskawki świeże 1 kg - kg 120 156. Wiśnie świeże 1 kg - kg 60 157. Brukselka mrożona 1 kg - kg 20 158. Fasolka szparagowa świeża 1 kg - kg 50 159. Fasolka szparagowa mrożona 1 kg - kg 80 160. Kalafior mrożony 1 kg - kg 120 161. Mieszanka owocowa mrożona 1 kg - kg 1200 162. Porzeczki czarne mrożone 1 kg - kg 50 163. Rzodkiew biała swieża 1 kg - kg 16 164. Szpinak mrożony 1 kg - kg 100 165. Truskawki mrożone 1 kg - kg 50 166. Kapusta młoda 1 szt. - szt. 130 167. Mleko homogenizowane pasteryzowane 2% L - L 12000 168. Masło z dodatkiem olejów roślinnych 200g - kg 850 169. Śmietana jogurtowa 9% 350g - szt.1850 170. Ser twarogowy półtłusty świeży 1 kg - 1400 171. Ser twarogowy chudy 1 kg - kg 20 172. Jogurt naturalny 150g - szt. 1500 173. Jogurt owocowy 125g - szt. 2800 174. Kefir 200g - szt. 600 175. Ser żółty typ Gołda 1 kg - kg 150 176. Serek topiony Hochland 1 op. (8 szt po 200g ) - szt. 700 177. Jaja świeże I gatunek, kl L 1 szt. - szt. 14000 178. Masło roślinne w kubku 250g - szt. 600 179. Drożdże piekarskie prasowane 100g - szt. 310 180. Mleko 2 % UHT karton 1 litr - szt 200 181. Serek ziarnisty chudy 200g - szt. 200 182. Serek naturalny typu Bieluch 150g - szt. 2900 183. Serek waniliowy 200g - szt. 800 184. Mleko zsiadłe 370g - szt. 250 185. Jogurt owocowy 150g - szt. 60 186. Warzywa młode: maj, czerwiec, lipiec, sierpień - marchew 1kg - kg 305 - burak czerwony 1 kg - kg 200 - seler korzeń 1 kg - kg 130 - por 1 kg - kg 50 - cebula 1 kg - kg 120 - pietruszka korzeń 1 kg - kg 70 - ziemniak 1 kg - kg 2000 187. Warzywa w okresie: jesień, zima, wiosna - marchew 1 kg - kg 1500 - pietruszka korzeń 1 kg - kg 250 - seler korzeń 1 kg - kg 500 - por 1 kg - kg 200 - buraki czerwone 1 kg - kg 550 - cebula 1 kg - kg 350 - ziemniaki 1 kg - kg 8000 - kapusta biała 1 kg - kg 350 - kapusta czerwona 1 kg - kg 120

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 01.01.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem wzięcia udziału w postępowaniu jest posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiazek posiadania takich uprawnień. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonywania zamówienia. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniajacej wykonanie zamówienia. Przyjmują warunki zamówienia dotyczące: terminu realizacji poszczególnych dostaw, umowy, przetargu,SIWZ, płatnosci
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z treścią art. 22 ust 1 Ustawy - załącznik nr 3 do SIWZ. 2. Wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 1 wraz z ofertą. ( załącznik nr 2 ) 3. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaswiadczenie o wpisie do ewidencji działalnosci gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalnosci gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 mięsiecy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 4. Oświadczenie, że przedmiot zamówienia będzie dostarczany transportem zgodnie z rozporzadzeniam Ministra Zdrowia z dnia 19.12. 2002 r (Dz.U.03.21.179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - załącznik nr 4. 5. Oswiadczenie o obowiązujących w zakładzie zasadach systemu HACCP - załącznik nr 5. 6.Informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w którym WYKONAWCA posiada rachunek, potwierdzjącą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową WYKONAWCY - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 7. Aktualne zaświadczenie właściwego Urzedu Skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzających odpowiednio, że WYKONAWCA nie zalaga z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 8. Decyzję organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w transporcie artykułami żywnościowymi

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pan.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Polska Akademia Nauk Dom Rencisty, 05-510 Konstancin-Jeziorna, ul Chodkiewicz 3/5.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Rencisty PAN, 05-510 Konstancin-Jeziorna, ul Chodkiewicza 3/5.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: 31.12.2007.

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo świeże.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb baltonowski 650g krojony pakowany - 5500 szt Chleb razowy zwykły 500g krojony pakowany - 2700 szt. Chleb razowy z ziarnami 450 g krojony pakowany - 2700 szt. Bułka paryska 350g krojona pakowana - 5500 szt..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: artykuły spożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Drób i podroby - 1630 kg. 2.Mąki - 920 kg 3. Makarony - 350 kg 4. Olej 0.5 L - 600szt 5. Masło 200g - 850 kg 6. Masło roślinne 250g - 600 szt 7. Kaszae - 340 kg 8. Płatki -900 szt 9. Ryż - 280 kg 10. Dżemy 300g - 1050 szt. 11. Koncentraty 200g 30% - 500szt 12. Przetwory owocowo-warzywne 13. Wędliny wieprzowe - 1885 kg 14. Wędliny drobiowe - 703 kg 15. Mięso wieprzowe 703 kg 16. Mięso wołowe - 820 kg 17. Ryby. 18. Mleko i przetwory mleczne 19. Cukier - 1050 kg 20. Owoce świeże, mrożone i suszone 21. Soki 22. Inne spożywcze 23. Warzywa świeże 4695 kg 24. Ziemniaki 10000kg 25 Jaja 14000 szt..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-8, 15.80.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.