eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wędlin, drobiu oraz różnych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-07-06

Białystok: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wędlin, drobiu oraz różnych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej
Numer ogłoszenia: 238666 - 2012; data zamieszczenia: 06.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 47 im. Jana Klemensa Branickiego , ul. Palmowa 28, 15-795 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 65 34 378, faks 085 65 31 981.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.smt.pl/sp47bial
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.smt.pl/sp47bial

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wędlin, drobiu oraz różnych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy do Szkoły Podstawowej Nr 47 im. Jana Klemensa Branickiego w Białymstoku mięsa, wędlin, drobiu oraz różnych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej: Część I. mięso 1.Łopatka b/k 2200 kg 2.Schab z/k 900 kg 3.Udziec wołowy b/k 300 kg 4.Szynka wieprzowa b/k 600 kg 5.Kiełbasa biała 300 kg 6.Kości schabowe 400 kg Część II. wędliny oraz drób 1.Kiełbasa podwawelska 200 kg 2.Udziec z kurczaka 900 kg 3.Podudzie z kurczaka 300 kg 4.Korpusy drobiowe 200 kg 5.Filet indyczy 400 kg Część III. Różne produkty spożywcze 1.Kwasek cyt. 500g typ kamis lub równoważny 6 szt 2.Cukier krzyształ 1kg 780 kg 3.Jogurt polski 250g 8300 szt 4.Jogurt naturalny 350g 24 szt 5.Smalec 200g 300 szt 6.Majonez 5 kg typu Mosso lub równoważny 28 szt 7.Ocet 10% 0,5l 80 szt 8.Masło polskie 200g extra 400 szt 9.Mleko 2% 1l 78 szt 10.Napój brzoskwinia 1kg 100 szt 11.Napój porzeczka 1kg 100 szt 12.Napój jabłko 1kg typ Alsa lub równoważny 100 szt 13.Napój malina 1 kg w opakowaniu 100 szt 14.Napój pomarańcz 1 kg w opakowaniu 100 szt 15.Napój wiśnia 1 kg w opakowaniu 100 szt 16.Olej 5l typu Bartek lub równoważny 70 szt 17.Rama Combi Profi typu Knorr lub równoważny 36 szt 18.Kasza jęczmienna 5kg w opakowaniu 58 op 19.Makaron kokardki 3kg w opakowaniu 60 op 20.Makaron kolanka 3kg w opakowaniu 51 op 21.Makaron nitka 3kg w opakowaniu 40 op 22.Makaron świderek 3kg w opakowaniu 112 op 23.Makaron wstążki 3kg w opakowaniu 39 op 24.Mąka tortowa typ 450 490 kg 25.Mąka ziemniaczana 1kg 16 kg 26.Mąka ziemniaczana 0,5 kg 20 szt 27.Ryż długoziarnisty 5kg 45 op 28.Brzoskwinie 4250g 12 szt 29.Fasola czerwona 2600g 6 szt 30.Koncentrat pom. 800g 170 szt 31.Kukurydza kon. 2500g 40 szt 32.Ogórek konserwowy 0,9kg w opakowaniu 450 szt 33.Sos słodko-kw. Łowicz 520g 270 szt 34.Szczaw 270g typu Mosso 50 szt 35.Baton twix, lion, snickers 43g lub równoważny 8000 szt 36.Sok fortuna 0,2l 1000 szt 37.Sól warzona 1kg 330 kg 38.Śmietana 18% 400g 2500 szt 39.Śmietana 30% 1l 40 szt 40.Twaróg krajanka 600 kg 41.Pierogi z serem 800g 300 op 42.Barszcz biały 5kg 5 szt 43.Barszcz czerwony 1kg 10 szt 44.Fix do gulaszu 1kg 7 szt 45.Liść laurowy 100g 6 szt 46.Majeranek 150g 6 szt 47.Papryka ostra 1kg 1 szt 48.Papryka słodka 1kg 1 szt 49.Pieprz czarny 1kg 6 szt 50.Pieprz ziołowy 0,9kg 3 szt 51.Przyprawa Delikat 600g do drobiu lub równoważny 16 szt 52.Przyprawa w płynie 1l 12 szt 53.Przyprawa do gulaszu 1kg 1 szt 54.Przyprawa uniwersalna 5kg 40 szt 55.Magi 1l 20 szt 56.Rosół drobiowy 0,9kg 25 szt 57.Sos do spagetti 0,9kg 7 szt 58.Sos piecza-borow. 0,9kg 16 szt 59.Sos pieczeniowy 0,9kg 9 szt 60.Sos sałatkowo ogr. 0,9kg 22 szt 61.Sos napoli 0,9kg 2 szt 62.Zasmażka jasna 1kg 65 szt 63.Ziele angielskie 600g 4 szt 64.Zupa krem 1kg 16 szt 65.Żurek-Koncentrat 3kg 12 szt.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku wykonawca winien złożyć stosowne oświadczenie. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku wykonawca winien złożyć stosowne oświadczenie. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku wykonawca winien złożyć stosowne oświadczenie. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku wykonawca winien złożyć stosowne oświadczenie. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku wykonawca winien złożyć stosowne oświadczenie. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Zgodnie z art. 26 ust. 2b ustawy Prawo zamówień publicznych wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę ceny oferty brutto, wyszczególnionej w §4 ust. 1 wzoru umowy, w przypadku zmiany ustawowej stawki podatku VAT na asortyment będący przedmiotem umowy. Powyższe może nastąpić na podstawie pisma Wykonawcy wskazującego podstawę prawną uzasadniającą dokonanie takiej zmiany. Zmiany umowy w zakresie, o którym mowa powyżej wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.smt.pl/sp47bial
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa Nr 47 im. Jana Klemensa Branickiego w Białymstoku ul. Palmowa 28 15-795 Białystok Pokój nr 2.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.07.2012 godzina 09:30, miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 47 im. Jana Klemensa Branickiego w Białymstoku ul. Palmowa 28 15-795 Białystok Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest asortyment wyszczególniony w poniższej tabeli. L.p. Nazwa przedmiotu J.m Ilość 1.Łopatka b/k kg 2200 2.Schab z/k kg 900 3.Udziec wołowy b/k kg 300 4.Szynka wieprzowa b/k kg 600 5.Kiełbasa biała kg 300 6.Kości schabowe kg 400 Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom. Dostarczane produkty muszą być świeże z terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Wyroby mają być dostarczane środkiem transportu dostosowanym do przewozu produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny oraz drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest asortyment wyszczególniony w poniższej tabeli. L.p. Nazwa przedmiotu J.m Ilość 1.Kiełbasa podwawelska kg 200 2.Udziec z kurczaka kg 900 3.Podudzie z kurczaka kg 300 4.Korpusy drobiowe kg 200 5.Filet indyczy kg 400 Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom. Dostarczane produkty muszą być świeże z terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Wyroby mają być dostarczane środkiem transportu dostosowanym do przewozu produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest asortyment wyszczególniony w poniższej tabeli. L.p. Nazwa przedmiotu J.m Ilość 1.Kwasek cyt. 500g typ kamis lub równoważny szt 6 2.Cukier krzyształ 1kg kg 780 3.Jogurt polski 250g szt 8300 4.Jogurt naturalny 350g szt 24 5.Smalec 200g szt 300 6.Majonez 5 kg typu Mosso lub równoważny szt 28 7.Ocet 10% 0,5l szt 80 8.Masło polskie 200g extra szt 400 9.Mleko 2% 1l szt 78 10.Napój brzoskwinia 1kg szt 100 11.Napój porzeczka 1kg szt 100 12.Napój jabłko 1kg typ Alsa lub równoważny szt 100 13.Napój malina 1 kg w opakowaniu szt 100 14.Napój pomarańcz 1 kg w opakowaniu szt 100 15.Napój wiśnia 1 kg w opakowaniu szt 100 16.Olej 5l typu Bartek lub równoważny szt 70 17.Rama Combi Profi typu Knorr lub równoważny szt 36 18.Kasza jęczmienna 5kg w opakowaniu op 58 19.Makaron kokardki 3kg w opakowaniu op 60 20.Makaron kolanka 3kg w opakowaniu op 51 21.Makaron nitka 3kg w opakowaniu op 40 22.Makaron świderek 3kg w opakowaniu op 112 23.Makaron wstążki 3kg w opakowaniu op 39 24.Mąka tortowa typ 450 kg 490 25.Mąka ziemniaczana 1kg kg 16 26.Mąka ziemniaczana 0,5 kg szt 20 27.Ryż długoziarnisty 5kg op 45 28.Brzoskwinie 4250g szt 12 29.Fasola czerwona 2600g szt 6 30.Koncentrat pom. 800g szt 170 31.Kukurydza kon. 2500g szt 40 32.Ogórek konserwowy 0,9kg w opakowaniu szt 450 33.Sos słodko-kw. Łowicz 520g szt 270 34.Szczaw 270g typu Mosso szt 50 35.Baton twix, lion, snickers 43g lub równoważny szt 8000 36.Sok fortuna 0,2l szt 1000 37.Sól warzona 1kg kg 330 38.Śmietana 18% 400g szt 2500 39.Śmietana 30% 1l szt 40 40.Twaróg krajanka kg 600 41.Pierogi z serem 800g op 300 42.Barszcz biały 5kg szt 5 43.Barszcz czerwony 1kg szt 10 44.Fix do gulaszu 1kg szt 7 45.Liść laurowy 100g szt 6 46.Majeranek 150g szt 6 47.Papryka ostra 1kg szt 1 48.Papryka słodka 1kg szt 1 49.Pieprz czarny 1kg szt 6 50.Pieprz ziołowy 0,9kg szt 3 51.Przyprawa Delikat 600g do drobiu lub równoważny szt 16 52.Przyprawa w płynie 1l szt 12 53.Przyprawa do gulaszu 1kg szt 1 54.Przyprawa uniwersalna 5kg szt 40 55.Magi 1l szt 20 56.Rosół drobiowy 0,9kg szt 25 57.Sos do spagetti 0,9kg szt 7 58.Sos piecza-borow. 0,9kg szt 16 59.Sos pieczeniowy 0,9kg szt 9 60.Sos sałatkowo ogr. 0,9kg szt 22 61.Sos napoli 0,9kg szt 2 62.Zasmażka jasna 1kg szt 65 63.Ziele angielskie 600g szt 4 64.Zupa krem 1kg szt 16 65.Żurek-Koncentrat 3kg szt 12 Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom. Dostarczane produkty muszą być świeże z terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Wyroby mają być dostarczane środkiem transportu dostosowanym do przewozu produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.