eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Myślibórz › Dostawa żywności do kuchni Przedszkola Publicznego nr 1 w Myśliborzu

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-08-10

Myślibórz: Dostawa żywności do kuchni Przedszkola Publicznego nr 1 w Myśliborzu
Numer ogłoszenia: 238148 - 2011; data zamieszczenia: 10.08.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 154190 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Publiczne Nr 1 "Zielona Dolinka", ul. Lipowa 18 B, 74-300 Myślibórz, woj. zachodniopomorskie, tel. 95 747 22 77, faks 95 747 22 77.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka Oświatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do kuchni Przedszkola Publicznego nr 1 w Myśliborzu.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest systematyczna dostawa żywności - w okresie od zawarcia umowy do 31 lipca 2013 roku - do kuchni Przedszkola Publicznego nr 1 w Myśliborzu. W okresie realizacji umowy została przewidziana miesięczna przerwa w jej wykonywaniu - w okresie wakacyjnym, tj. od 1 lipca 2012 do 31 lipca 2012r. Dostarczane produkty będą służyły do przygotowywania posiłków dla 100 osobowej grupy dzieci uczęszczających do Przedszkola. 2. Zamówienie zostało podzielone na następujące części (zadania): 1) Zadanie nr 1 - Dostawa mięsa oraz wędlin, Dostawy będą realizowane ze średnią częstotliwością raz w tygodniu. Dostarczane produkty muszą posiadać aktualne aprobaty sanitarne - Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia stosownych świadectw na każdym etapie realizacji zamówienia. Wykonawca jest zobowiązany realizować zamówienie przy użyciu środka transportu spełniającego wymagania sanitarne do przewozu tego typu artykułów spożywczych. Szczegółowy wykaz produktów wraz z określeniem ich ilości stanowi załącznik nr 1.2 do niniejszej SIWZ. 2) Zadanie nr 2 - Dostawa warzyw oraz owoców, Część zamówienia dotyczy dostarczania warzyw i owoców świeżych oraz przetworzonych, w tym mrożonych mieszanek warzywnych. Dostawy będą realizowane ze średnią częstotliwością raz w tygodniu. Wykonawca jest zobowiązany realizować zamówienie przy użyciu środka transportu spełniającego wymagania sanitarne do przewozu tego typu artykułów spożywczych. Szczegółowy asortyment wraz z określeniem ilości poszczególnych produktów stanowi załącznik nr 1.3 do niniejszej SIWZ. 3) Zadanie nr 3 - Dostawa produktów mleczarskich, Część zamówienia dotyczy dostawy mleka oraz jego przetworów, w tym m.in. twarogów, jogurtów, serów twardych, masła. Dostawy będą realizowane każdego dnia funkcjonowania Przedszkola. Wykonawca jest zobowiązany realizować dostawy przy użyciu środka transportu spełniającego wymagania sanitarne do przewozu tego rodzaju artykułów spożywczych. Szczegółowy asortyment wraz z określeniem ilości poszczególnych produktów stanowi załącznik nr 1.4 do niniejszej SIWZ. 4) Zadanie nr 4 - Dostawa pieczywa oraz wyrobów cukierniczych, Część zamówienia będzie dotyczyła dostawy m.in. chleba, bułek, drożdżówek, pączków, ciasta drożdżowego. Dostawy będą realizowane każdego dnia funkcjonowania Przedszkola w okresie obowiązywania umowy, przy użyciu środka transportu spełniającego wymagania sanitarnego do przewozu tego typu produktów. Szczegółowy asortyment wraz z ilością produktów stanowi załącznik nr 1.5 do SIWZ. 5) Zadanie nr 5 - Dostawa artykułów spożywczych różnych. Część zamówienia dotyczy dostawy różnych produktów spożywczych, w tym m.in. kasz, ryżu, mąki, makaronów, przypraw, słodyczy, zup w proszku, cukru, oleju. Dostawy będą realizowane ze średnią częstotliwością raz w tygodniu. Wykonawca jest zobowiązany realizować dostawy przy użyciu środka transportu spełniającego wymagania sanitarne do przewozu tego typu produktów. Szczegółowy asortyment wraz z określeniem ilości poszczególnych produktów stanowi załącznik nr 1.6 do niniejszej SIWZ. 3. Wymagania dotyczące środków transportu żywności określa Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku (Dz.U. z 2003 roku nr 21, poz. 179 ze zmianami) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. 4. Wielkość pojedynczych dostaw - zgodnie z przyjętą częstotliwością dla poszczególnych zadań - będzie określało zapotrzebowanie składane przez uprawnionego pracownika Zamawiającego. Sposób składania zapotrzebowania Zamawiający ustali indywidualnie z wyłonionym Wykonawcą dla każdej części zamówienia. 5. Oferowane przez Wykonawców produkty muszą spełniać obowiązujące normy jakościowe oraz sanitarne. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy, na każdym etapie realizacji zamówienia, certyfikatów, świadectw lub innych dokumentów potwierdzających jakość oraz przydatność do spożycia dostarczanych produktów - jeśli zgodnie z obowiązującymi przepisami Wykonawca jest zobowiązany posiadać stosowne świadectwa lub certyfikaty. 6. Wymagania dotyczące jakości oferowanych produktów określają w szczególności: 1) ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.); 2) ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r. Nr 17, poz. 127, z późn. zm.); 3) ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2001r. Nr 5, poz. 44, z późn. zm.); 4) rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007r. Nr 137, poz. 966, z późn. zm.);..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.20.00 - Owoce i orzechy 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawa mięsa oraz wędlin

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.08.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Prztwórstwa Mięsnego OZIMEK; K. Ozimek, R. Ozimek, M. Ozimek sp. j., ul. Usługowa 1A, 73-110 Stargard Szczeciński, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 29319,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 25766,58

  • Oferta z najniższą ceną: 25766,58 / Oferta z najwyższą ceną: 25766,58

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.