eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-27

Kalisz: 9/ż/07
Numer ogłoszenia: 233600 - 2007; data zamieszczenia: 27.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7669507.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 9/ż/07.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Sosy, buliony, zupy 1 Sos pieczeniowy 15871460-4 Składniki mąka pszenna, skrobia sól, tłuszcz roślinny, cebula suszona, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, maltodekstryna, barwnik identyczny z naturalnym, karmel E150c, cukier, papryka, czosnek, aromaty, sok z buraków suszony, pieprz, liść laurowy, ekstrakt drożdżowy suszony ( w tym gluten), sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto 2kg, wydajność 21L. Opakowanie- wiadro z tworzywa sztucznego kg 100 2 Sos grzybowy 15871460-4 Składniki: tłuszcz roślinny, mąka pszenna, skrobie modyfikowane, maltodekstryna, laktoza, sól, pieczarki suszone 4,5%, aromaty, ekstrakt grzybowy suszony ( pieczarka, borowik) 2,8% - substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu i borowiki suszone 1,6%, białka mleka, ekstrakt drożdżowy suszony, barwnik: karmel E150c, sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto 1,10kg. Kg 100 3 Sos z zielonym pieprzem 15871460-4 Składniki: zasmażka ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, barwnik, karmel, E150c); skrobia modyfikowana, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, guanylan disodowy i inozynian disodowy; aromaty ( w tym sezam); ekstrakty drożdżowe suszone, cukier, pieprz-zielony liofilizowany 1,6%, pieprz maltodekstryna, sos sojowy suszony ( w tym pszenica); czosnek, barwnik: karmel E150c: majeranek. Masa netto 1,2 kg. Kg 100 4 Sos Carbonara 15871460-4 Składniki: śmietanka w proszku (20,5%), skrobia, zasmażka (mąka pszenna tłuszcz roślinny), ser mozzarella w proszku (11,4%), żółtko jaja kurzego w proszku (11%), boczek wieprzowy wędzony prażony (6,8%), tłuszcz roślinny, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; sól, pochodne mleka, aromaty ( w tym pochodne mleka), laktoza, czosnek, białka mleka, ekstrakt drożdżowy suszony, gorczyca, natka pietruszki, pieprz, maltodekstryna, regulator kwasowośći, kwas cytrynowy, sos sojowy suszony (w tym pszenica), kurkuma. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1kg kg 100 5 Sos Bolognese 15871460-4 Składniki: pomidory suszone (29,7%), mąka pszenna, sól, skrobia ( w tym grochowa), cukier, cebula suszona, prażona, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, koncentrat pomidorowy (4,7%), tłuszcz roślinny, papryka, czosnek, ekstrakt drożdżowy suszony, pieprz, natka pietruszki, tymianek, nasiona selera w proszku barwniki, ekstrakt z papryki, karmel E150c; rozmaryn, aromat. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1,20kg kg 100 6 Sos Napoli 15871460-4 Składniki: pomidory suszone 42,8%, cukier, skrobia grochowa, koncentrat pomidorowy (9,4%), sól, skrobia modyfikowana, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, tłuszcz roślinny, mąka pszenna, cebula suszona (1,1%), zagęstnik: guma guar, bazylia, oregano, tymianek, pieprz. Waga 1,20kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową. Kg 100 7 Sos sałatkowy Meksykański 15871460-4 Skład: pomidory suszone (21%), cukier, laktoza, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, dioctan sodu, sól, pieprz, cayenne (5%), skrobia grochowa, cebula (3,5%), czosnek, papryka (3,5%), koncentrat pomidorowy ( 3,3%), natka pietruszki, olej roślinny, kmin, zagęstnik i guma ksantanowa; kolendra, szczypiorek, aromat: ekstrakt z papryki. Waga 0,70kg . Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1kg kg 50 8 Sos sałatkowy włoski 15871460-4 Skład: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; sól, cukier, skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, dioctan sodu; laktoza, cebula, aromaty, bazylia, olej roślinny, czosnek, natka pietruszki, lubczyk, gorczyca, ekstrakt drożdżowy suszony, tymianek, maltodekstryna, szałwia, papryka. Waga 0,70 kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową. kg 50 9 Sos sałatkowy czosnkowy 15871460-4 Skład: glukoza, czosnek 18,3%, cukier, gorczyca, sól, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, skrobia modyfikowana, olej roślinny, żółtko jaja kurzego w proszku, maltodekstryna, lubczyk, sok z cytryny suszony, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, dioctan sodu, laktoza, aromat. Waga 0,70 kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową kg 50 10 Rosół wołowy 15891500-5 Składniki: sól, laktoza, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy, tłuszcz roślinny, aromaty ( w tym pochodne soi i pszenicy), ekstrakty drożdżowe suszone, ekstrakt wołowy (3,1%), maltodekstryna, regulatory kwasowości: dioctan sodu, kwas cytrynowy, koncentrat soku z cebuli, seler suszony, ekstrakt z cebuli, czosnek suszony, ekstrakt z lubczyka. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 0,9kg kg 100 11 Rosół z kury 15891500-5 Składniki: sól, substancje wzmacniające smak i zapach, glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy, tłuszcz roślinny, cukier, skrobia, aromaty (w tym pochodne mleka, jaja i soi ), tłuszcz kurzy 2,12%, mięso kurze 2%, suszona cebula, suszone nasiona selera, marchew suszona, koncentrat soku z cebuli, ekstrakt drożdżowy suszony, natka pietruszki, barwnik, beta karoten, olej roślinny, ekstrakt przyprawowy. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1kg kg 100 12 Bulion wołowy drobiowy 15891500-5 Bulion wołowo- drobiowy w paście; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach ( glutaminian sodu, E635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, warzywa suszone (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa wołowego (0,5%), barwnik E150c, mięso drobiowe suszone (0,1%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1,2kg kg 100 13 Przyprawa Uniwersalna Skład: sól, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, rybonukleotydy disodowe), cukier,warzywa suszone 8,5% ( marchew, cebula, liść pietruszki, liść selera, kapusta białą, por, kapusta włoska, papryka, pasternak, pomidory), olej roślinny, koncentrat czosnku, przyprawy, aromat, barwnik: ryboflawina. Produkt może zawierać śladowe ilości białek mleka, glutenu, soi i jaja) Waga 0,2kg kg 100 14 Przyprawa ziołowa Skład: sól, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, rybonukleotydy disodowe), cukier, warzywa suszone 7,5% ( czosnek, szpinak, liść pietruszki, cebula, liść kopru, szczypiorek, por, olej roślinny, przyprawy 1,4% (pieprz czarny, liść laurowy), bazylia, aromaty. Produkt może zawierać śladowe ilości białek mleka, glutenu, selera, soi,jaj, gorczycy. Waga 0,2g kg 100 15 Delikat do mięsa i innych potraw 15871270-7 Przyprawa, składniki: sól, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, mąka pszenna, papryka 8%, cebula suszona 3%, aromaty, tłuszcz roślinny, ekstrakt drożdżowy suszony, czosnek 1,4%, barwnik: karmel E 150c; natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, gałka muszkatołowa, majeranek. Opakowanie jednostkowe: pojemnik z tworzywa sztucznego, z nasadką dziurkowaną i przykryciem z tworzywa sztucznego. Waga 0,70kg kg 100 16 Żurek Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia (14,6%), sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony, prażony (5,5%), tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy; cukier, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy suszony, czosnek, maltodekstryna, sos sojowy suszony ( w tym pszenica), majeranek, liść laurowy, pieprz. Waga 1,40kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową. Kg 100 17 Grzanki ziołowo-czosnkowe Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty ( w tym gorczyca, seler); cebulowo-czosnkowy 4,5%, ziołowy 2%, ekstrakt z rozmarynu. Waga 0,7kg Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe z folią aluminiową kg 100 18 Sos sojowy 15870000-7 Składniki: woda, ekstrakt sojowy, mąka, cukier, sól,. Opakowanie jednostkowe- butelka szklana bezzwrotna o pojemności 150ml litr 50 19 Sos sojowo- grzybowy 15870000-7 Składniki: woda, ekstrakt sojowy, mąka, cukier, sól, grzyby ( pieczarki) Opakowanie jednostkowe- butelka szklana bezzwrotna o pojemności 150ml litr 50 20 Przyprawa w płynie do zupy typu MAGII 15870000-7 Skład: woda, sól, substancje wzmacniające smak i zapach (E 635, glutaminian sodu), ocet, glukoza. Ekstrakty drożdżowe identyczne z naturalnym, aromat. Opakowanie jednostkowe: butelka szklana bezzwrotna o poj. 0,5 i 1L litr 500 21 Barszczyk czerwony koncentrat Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych (12%), cukier, sól, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: butelka szklana bezzwrotna o poj. 330ml litr 100 22 Syrop owocowy Skład: cukier lub syrop glukozowy- fruktozowy, zagęszczony sok (w zależności od smaku np. żurawinowy, aroniowy), woda, kwas cytrynowy, regulator kwasowości, aromat, witamina C, substancja wzbogacająca. Syrop bez konserwantów, pasteryzowany. Do sporządzania napojów: 1cz syropu- 9 cz wody oraz jako dodatek do deserów i koktajli. Opakowanie jednostkowe : butelka szklana bezzwrotna o pojemności 420ml. Litr 400 23 Ocet jabłkowy 1587111-8 Naturalny ocet wyprodukowany w biologicznym procesie fermentacji, na 100% bazie jabłek, kwasowość 5%. Opakowanie jednostkowe- butelka szklana bezzwrotna o pojemności 250ml litr 200 24 Ocet 1587111-8 Opakowanie jednostkowe: butelka bezzwrotna lub z tworzywa sztucznego o pojemności 0,5L litr 300 25 Fix do potraw chińskich 1587120-7 Skład: skrobia ziemniaczana, warzywna, przyprawy, tłuszcz roślinny utwardzony, sól, warzywa, grzyby chińskie, maltodekstryna, wzmacniacz smaku i zapachu, glutaminian sodu, ekstrakt drożdżowy, pędy bambusa, cukier. Waga 40g Opakowanie jednostkowe: torebka z folii aluminiowej, kolorowanej z nadrukiem kg 100 26 Zupa błyskawiczna pomidorowa, chińska, rosół z kury Składniki: kluski (91%), mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia modyfikowana, sól, substancje spulchniające: węglan sodu, węglan potasu; barwnik: beta karoten; mieszanka smakowa (9%): sól, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy; skrobia, aromaty (w tym pochodne mleka, jaj), marchew suszona, ekstrakt drożdżowy suszony, cebula suszona, tłuszcz roślinny, tłuszcz kurzy (1,5%), cukier, mięso kurze suszone (1%), substancja przeciwzbrylająca, przyprawy: kurkuma, natka pietruszki, pieprz, nasiona selera w proszku, lubczyk. Waga 60g kg 100 Część II Przyprawy 1 Kwasek cytrynowy 15870000-7 a-20g kg 30 2 Majeranek 15872300-4 Przyprawą jest wysuszone ziele majeranku ogrodowego zbierane w okresie kwietnia . Powinna posiadać charakterystyczny aromat oraz słabo palący smak. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% majeranku. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 14g kg 15 3 Papryka mielona słodka i ostra 15870000-7 a- 20g kg 25 4 Pieprz czarny mielony 15872100-2 Produkt uzyskany przez zmielenie jagód zielonego pnącza uprawianego w Azji poddanych suszeniu na słońcu do momentu uzyskania czarno-brunatnego zabarwienia. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% pieprzu. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 20g kg 40 5 Ziele angielskie 15870000-7 a- 20g kg 3 6 Liść laurowy 15870000-7 a- 20g kg 10 7 Imbir 15870000-7 a- 20g kg 3 8 Kminek 15870000-7 a- 20g kg 2 9 Cynamon 15872200-3 a- 20g kg 5 10 Czosnek granulowany 15870000-7 a- 20g kg 30 11 Gałka muszkatołowa mielona 15870000-7 Przyprawa powinna posiadać intensywny korzenny zapach i słodkawy lekko gorzki smak. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% gałki muszkatołowej. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 15g kg 2 12 Pieprz ziołowy 15872100-2 Jest mieszaniną aromatycznych surowców roślinnych jak: kolendra, gorczyca, kminek, majeranek, tymianek, papryka ostra, ziele angielskie, liść laurowy. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% pieprzu ziołowego: Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 20 g kg 20 13 Sól 15872400-5 a- 1kg kg 1900 14 Bazylia 15870000-7 Przyprawa o charakterystycznym korzennym zapachu i lekko kwaskowatym, chłodząco-orzeźwiającym smaku. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% bazylii. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 10g kg 2 15 Tymianek 15870000-7 Przyprawa o intensywnym swoistym smaku i zapachu. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% tymianku. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 10g kg 2 16 Oregano 15870000-7 Przyprawa o przyjemnym i delikatnym zapachu oraz korzennym lekko gorzkawym smaku. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% oregano. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 10g kg 2 17 Budyń b/cukru 15892400-1 Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwnik: żółcień chinolinowa. Produkt może zawierać śladowe ilości białek mleka. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 35g Smak- czekoladowy, waniliowy, truskawkowy, wiśniowy kg 50 18 Galaretka owocowa 15892400-1 Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwniki (czerwień koszenilowa, antocyjany), smak: wiśnia, truskawka. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 79g kg 50 19 Żelatyna spożywcza Żelatyna spożywcza wieprzowa. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 50g kg 10 20 Wiórki kokosowe 15332310-0 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 50 21 Sezam 15332410-1 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 200 22 Orzech laskowy 15332310-0 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 50 23 Śliwka suszona typu kalifornijskiej 15332410-1 Bez pestek, cała. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 100 24 Morela suszona 15332410-1 Bez pestek, cała. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 100 25 Rodzynki typu Sułtańskie 15332410-1 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g Waga 100g kg 50 27 Grzyby suszone 15332410-1 Podgrzybek, kapelusze całe, zdrowe, bez zanieczyszczeń organicznych, smak i zapach charakterystyczny. Opakowanie jednostkowe: folia spożywcza. Waga 100g kg 50 28 Kasza kus-kus 15851250-5 Drobna kasza z pszenicy. Opakowanie jednostkowe: folia spożywcza w pudełku kartonowym. Waga 330g kg 100 Część III Majonez, musztarda, ketchup, olej 1 Majonez 15871237-8 Typ dekoracyjny: skład: olej roślinny, ocet, musztarda (cukier, sól, przyprawy, woda, gorczyca), żółtko jaja (6%), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz E385, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), tłuszcz 80%. Opakowanie jednostkowe: słoik szklany 400ml i 700ml (wg życzenia zamawiającego) litr 1000 2 Musztarda 15871250-1 Skład: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, łuska gorczycy, ekstrakt przypraw, syrop palonego cukru, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: słoik szklany 200g kg 800 3 Musztarda 15871250-1 Stołowa delikatesowa kl. I Skład: woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: słoik szklany 0,9kg kg 200 4 Musztarda porcjowana 15871250-1 Stołowa delikatesowa kl. I Skład: woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 12g kg 200 5 Ketchup 15871230-5 Łagodny i pikantny. Skład: woda, koncentrat pomidorowy (28,6%), cukier, ocet spirytusowy, acetylowany, adypinian diskrobiowy zagęstnik, sól, aromat naturalny pomidorowy ( zawiera śladowe ilości, selera), benzoesan sodu, substancja konserwująca. Opakowanie jednostkowe: opakowanie typu butelka z tworzywa sztucznego. Waga 450g kg 1200 6 Ketchup porcjowany 15871230-5 Łagodny i pikantny. Skład: woda, koncentrat pomidorowy (28,6%), cukier, ocet spirytusowy, acetylowany, adypinian diskrobiowy zagęstnik, sól, aromat naturalny pomidorowy ( zawiera śladowe ilości, selera), benzoesan sodu, substancja konserwująca. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 18g kg 200 7 Koncentrat pomidorowy 15331425-2 Składniki: pomidory (176g pomidorów na 100g produktu), woda, cukier, acetylowany adypinian diskrobiowy- zagęstnik, sól, kwas octowy, aromat naturalny, śladowe ilości gorczycy. Może zawierać śladowe ilości selera. Opakowanie jednostkowe: słoik 0,900kg kg 1400 8 Olej jadalny 15411100-3 Opakowanie a-1litr, typu KUJAWSKI Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA litr 700 9 Oliwa z oliwek 1541111-6 Opakowanie a-0,5l litr 250

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: 1) Wysokość wadium Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 3.620,00 zł (słownie: trzy tysiące sześćset dwadzieścia złotych 00/100) W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część, oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości sumy wadiów na poszczególne części, w tym : Część 1 - 2.029,00 zł (słownie: dwa tysiące dwadzieścia dziewięć złotych 00/100) Część 2 - 600,00 zł (słownie: sześćset złotych 00/100) Część 3 - 991,00 zł (słownie: dziewięćset dziewięć jeden złotych 00/100) 2) Terminy dotyczące wadium Termin wniesienia wadium upływa dnia 07-12-2007 r. przed godz. 11:00. Wadium musi obejmować okres związania ofertą 3) Formy wadium Wadium może być wnoszone - w poręczeniach bankowych, lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - w gwarancjach bankowych, - w gwarancjach ubezpieczeniowych, - w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.), - w pieniądzu - przelewem. Oznacza to, że w terminie wniesienia wadium, w kasie zamawiającego muszą znaleźć się w/w formy wadium, z zastrzeżeniem pieniądza. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego w banku: NBP o/Poznań Numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - nr sprawy: 9/ż/07 . O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Jeżeli Wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego. 4) Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne zobowiązany jest: - Złożyć Druk OFERTA, wg wzoru zamawiającego. - Złożyć Formularz cenowy, który należy sporządzić wg wzoru zamawiającego. - Złożyć podpisany, dołączony przez Zamawiającego do SIWZ druk Oświadczenie Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi : - posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, - wskazać części zamówienia, których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom, także podać nazwy (firmy) proponowanych podwykonawców
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W CELU POTWIERDZENIA, ŻE WYKONAWCA POSIADA NIEZBĘDNĄ WIEDZĘ I DOŚWIADCZENIE ORAZ DYSPONUJE POTENCJAŁEM TECHNICZNYM, A TAKŻE OSOBAMI ZDOLNYMI DO WYKONANIA ZAMÓWIENIA : - Sporządzić wykaz wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączyć dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane należycie. Wymagane jest wykazanie co najmniej 3 dostaw Wykazane dostawy muszą być poparte dokumentami potwierdzającymi, że dostawy te zostały wykonane należycie. Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: Złożyć polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH I DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby Wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty: - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W PRZYPADKU SKŁADANIA OFERTY PRZEZ WYKONAWCÓW UBIEGAJĄCYCH SIĘ WSPÓLNIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA MUSI BYĆ ZAŁĄCZONE PEŁNOMOCNICTWO ZGODNIE Z ART. 23 UST. 2 USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie Zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić Zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców, zawierającą: - wskazanie celu gospodarczego zgodnego z wykonaniem Zamówienia, - sposób współdziałania wykonawców przy wykonaniu Zamówienia, - zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z Wykonawców, - solidarną odpowiedzialność wobec Zamawiającego, - oznaczenie czasu trwania umowy, obejmującego, przynajmniej, okres wykonania Zamówienia oraz okres gwarancji i rękojmi, - wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z wykonawców do czasu wykonania Zamówienia oraz upływu okresu gwarancji i rękojmi, - zakaz dokonywania w umowie zmian, mogących mieć wpływ na wykonanie Zobowiązania, bez zgody Zamawiającego, - wskazanie tzw. Partnera wiodącego - Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec Zamawiającego w czasie wykonywania Zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym Zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy Zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie Zamówienia. - Aktualne Informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego, albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 8 ustawy. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę - Aktualną Informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy prawo zamówień publicznych (wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Urzędu Skarbowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Oddziału ZUS lub KRUS, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: COSSW Kalisz, ul.Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2007 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat COSSW w Kaliszu, ul.Wrocławska193-195, 62-800 Kalisz.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: sosy, buliony, przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Sos pieczeniowy 15871460-4 Składniki mąka pszenna, skrobia sól, tłuszcz roślinny, cebula suszona, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, maltodekstryna, barwnik identyczny z naturalnym, karmel E150c, cukier, papryka, czosnek, aromaty, sok z buraków suszony, pieprz, liść laurowy, ekstrakt drożdżowy suszony ( w tym gluten), sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto 2kg, wydajność 21L. Opakowanie- wiadro z tworzywa sztucznego kg 100 2 Sos grzybowy 15871460-4 Składniki: tłuszcz roślinny, mąka pszenna, skrobie modyfikowane, maltodekstryna, laktoza, sól, pieczarki suszone 4,5%, aromaty, ekstrakt grzybowy suszony ( pieczarka, borowik) 2,8% - substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu i borowiki suszone 1,6%, białka mleka, ekstrakt drożdżowy suszony, barwnik: karmel E150c, sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto 1,10kg. Kg 100 3 Sos z zielonym pieprzem 15871460-4 Składniki: zasmażka ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, barwnik, karmel, E150c); skrobia modyfikowana, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, guanylan disodowy i inozynian disodowy; aromaty ( w tym sezam); ekstrakty drożdżowe suszone, cukier, pieprz-zielony liofilizowany 1,6%, pieprz maltodekstryna, sos sojowy suszony ( w tym pszenica); czosnek, barwnik: karmel E150c: majeranek. Masa netto 1,2 kg. Kg 100 4 Sos Carbonara 15871460-4 Składniki: śmietanka w proszku (20,5%), skrobia, zasmażka (mąka pszenna tłuszcz roślinny), ser mozzarella w proszku (11,4%), żółtko jaja kurzego w proszku (11%), boczek wieprzowy wędzony prażony (6,8%), tłuszcz roślinny, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; sól, pochodne mleka, aromaty ( w tym pochodne mleka), laktoza, czosnek, białka mleka, ekstrakt drożdżowy suszony, gorczyca, natka pietruszki, pieprz, maltodekstryna, regulator kwasowośći, kwas cytrynowy, sos sojowy suszony (w tym pszenica), kurkuma. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1kg kg 100 5 Sos Bolognese 15871460-4 Składniki: pomidory suszone (29,7%), mąka pszenna, sól, skrobia ( w tym grochowa), cukier, cebula suszona, prażona, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, koncentrat pomidorowy (4,7%), tłuszcz roślinny, papryka, czosnek, ekstrakt drożdżowy suszony, pieprz, natka pietruszki, tymianek, nasiona selera w proszku barwniki, ekstrakt z papryki, karmel E150c; rozmaryn, aromat. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1,20kg kg 100 6 Sos Napoli 15871460-4 Składniki: pomidory suszone 42,8%, cukier, skrobia grochowa, koncentrat pomidorowy (9,4%), sól, skrobia modyfikowana, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, tłuszcz roślinny, mąka pszenna, cebula suszona (1,1%), zagęstnik: guma guar, bazylia, oregano, tymianek, pieprz. Waga 1,20kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową. Kg 100 7 Sos sałatkowy Meksykański 15871460-4 Skład: pomidory suszone (21%), cukier, laktoza, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, dioctan sodu, sól, pieprz, cayenne (5%), skrobia grochowa, cebula (3,5%), czosnek, papryka (3,5%), koncentrat pomidorowy ( 3,3%), natka pietruszki, olej roślinny, kmin, zagęstnik i guma ksantanowa; kolendra, szczypiorek, aromat: ekstrakt z papryki. Waga 0,70kg . Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1kg kg 50 8 Sos sałatkowy włoski 15871460-4 Skład: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; sól, cukier, skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, dioctan sodu; laktoza, cebula, aromaty, bazylia, olej roślinny, czosnek, natka pietruszki, lubczyk, gorczyca, ekstrakt drożdżowy suszony, tymianek, maltodekstryna, szałwia, papryka. Waga 0,70 kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową. kg 50 9 Sos sałatkowy czosnkowy 15871460-4 Skład: glukoza, czosnek 18,3%, cukier, gorczyca, sól, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, skrobia modyfikowana, olej roślinny, żółtko jaja kurzego w proszku, maltodekstryna, lubczyk, sok z cytryny suszony, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, dioctan sodu, laktoza, aromat. Waga 0,70 kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową kg 50 10 Rosół wołowy 15891500-5 Składniki: sól, laktoza, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy, tłuszcz roślinny, aromaty ( w tym pochodne soi i pszenicy), ekstrakty drożdżowe suszone, ekstrakt wołowy (3,1%), maltodekstryna, regulatory kwasowości: dioctan sodu, kwas cytrynowy, koncentrat soku z cebuli, seler suszony, ekstrakt z cebuli, czosnek suszony, ekstrakt z lubczyka. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 0,9kg kg 100 11 Rosół z kury 15891500-5 Składniki: sól, substancje wzmacniające smak i zapach, glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy, tłuszcz roślinny, cukier, skrobia, aromaty (w tym pochodne mleka, jaja i soi ), tłuszcz kurzy 2,12%, mięso kurze 2%, suszona cebula, suszone nasiona selera, marchew suszona, koncentrat soku z cebuli, ekstrakt drożdżowy suszony, natka pietruszki, barwnik, beta karoten, olej roślinny, ekstrakt przyprawowy. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1kg kg 100 12 Bulion wołowy drobiowy 15891500-5 Bulion wołowo- drobiowy w paście; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach ( glutaminian sodu, E635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, warzywa suszone (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa wołowego (0,5%), barwnik E150c, mięso drobiowe suszone (0,1%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową o wadze 1,2kg kg 100 13 Przyprawa Uniwersalna Skład: sól, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, rybonukleotydy disodowe), cukier,warzywa suszone 8,5% ( marchew, cebula, liść pietruszki, liść selera, kapusta białą, por, kapusta włoska, papryka, pasternak, pomidory), olej roślinny, koncentrat czosnku, przyprawy, aromat, barwnik: ryboflawina. Produkt może zawierać śladowe ilości białek mleka, glutenu, soi i jaja) Waga 0,2kg kg 100 14 Przyprawa ziołowa Skład: sól, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, rybonukleotydy disodowe), cukier, warzywa suszone 7,5% ( czosnek, szpinak, liść pietruszki, cebula, liść kopru, szczypiorek, por, olej roślinny, przyprawy 1,4% (pieprz czarny, liść laurowy), bazylia, aromaty. Produkt może zawierać śladowe ilości białek mleka, glutenu, selera, soi,jaj, gorczycy. Waga 0,2g kg 100 15 Delikat do mięsa i innych potraw 15871270-7 Przyprawa, składniki: sól, substancja wzmacniająca smak i zapach, glutaminian sodu, mąka pszenna, papryka 8%, cebula suszona 3%, aromaty, tłuszcz roślinny, ekstrakt drożdżowy suszony, czosnek 1,4%, barwnik: karmel E 150c; natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, gałka muszkatołowa, majeranek. Opakowanie jednostkowe: pojemnik z tworzywa sztucznego, z nasadką dziurkowaną i przykryciem z tworzywa sztucznego. Waga 0,70kg kg 100 16 Żurek Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia (14,6%), sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony, prażony (5,5%), tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy; cukier, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy suszony, czosnek, maltodekstryna, sos sojowy suszony ( w tym pszenica), majeranek, liść laurowy, pieprz. Waga 1,40kg Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z folią aluminiową. Kg 100 17 Grzanki ziołowo-czosnkowe Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty ( w tym gorczyca, seler); cebulowo-czosnkowy 4,5%, ziołowy 2%, ekstrakt z rozmarynu. Waga 0,7kg Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe z folią aluminiową kg 100 18 Sos sojowy 15870000-7 Składniki: woda, ekstrakt sojowy, mąka, cukier, sól,. Opakowanie jednostkowe- butelka szklana bezzwrotna o pojemności 150ml litr 50 19 Sos sojowo- grzybowy 15870000-7 Składniki: woda, ekstrakt sojowy, mąka, cukier, sól, grzyby ( pieczarki) Opakowanie jednostkowe- butelka szklana bezzwrotna o pojemności 150ml litr 50 20 Przyprawa w płynie do zupy typu MAGII 15870000-7 Skład: woda, sól, substancje wzmacniające smak i zapach (E 635, glutaminian sodu), ocet, glukoza. Ekstrakty drożdżowe identyczne z naturalnym, aromat. Opakowanie jednostkowe: butelka szklana bezzwrotna o poj. 0,5 i 1L litr 500 21 Barszczyk czerwony koncentrat Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych (12%), cukier, sól, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: butelka szklana bezzwrotna o poj. 330ml litr 100 22 Syrop owocowy Skład: cukier lub syrop glukozowy- fruktozowy, zagęszczony sok (w zależności od smaku np. żurawinowy, aroniowy), woda, kwas cytrynowy, regulator kwasowości, aromat, witamina C, substancja wzbogacająca. Syrop bez konserwantów, pasteryzowany. Do sporządzania napojów: 1cz syropu- 9 cz wody oraz jako dodatek do deserów i koktajli. Opakowanie jednostkowe : butelka szklana bezzwrotna o pojemności 420ml. Litr 400 23 Ocet jabłkowy 1587111-8 Naturalny ocet wyprodukowany w biologicznym procesie fermentacji, na 100% bazie jabłek, kwasowość 5%. Opakowanie jednostkowe- butelka szklana bezzwrotna o pojemności 250ml litr 200 24 Ocet 1587111-8 Opakowanie jednostkowe: butelka bezzwrotna lub z tworzywa sztucznego o pojemności 0,5L litr 300 25 Fix do potraw chińskich 1587120-7 Skład: skrobia ziemniaczana, warzywna, przyprawy, tłuszcz roślinny utwardzony, sól, warzywa, grzyby chińskie, maltodekstryna, wzmacniacz smaku i zapachu, glutaminian sodu, ekstrakt drożdżowy, pędy bambusa, cukier. Waga 40g Opakowanie jednostkowe: torebka z folii aluminiowej, kolorowanej z nadrukiem kg 100 26 Zupa błyskawiczna pomidorowa, chińska, rosół z kury Składniki: kluski (91%), mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia modyfikowana, sól, substancje spulchniające: węglan sodu, węglan potasu; barwnik: beta karoten; mieszanka smakowa (9%): sól, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy; skrobia, aromaty (w tym pochodne mleka, jaj), marchew suszona, ekstrakt drożdżowy suszony, cebula suszona, tłuszcz roślinny, tłuszcz kurzy (1,5%), cukier, mięso kurze suszone (1%), substancja przeciwzbrylająca, przyprawy: kurkuma, natka pietruszki, pieprz, nasiona selera w proszku, lubczyk. Waga 60g kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kwasek cytrynowy 15870000-7 a-20g kg 30 2 Majeranek 15872300-4 Przyprawą jest wysuszone ziele majeranku ogrodowego zbierane w okresie kwietnia . Powinna posiadać charakterystyczny aromat oraz słabo palący smak. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% majeranku. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 14g kg 15 3 Papryka mielona słodka i ostra 15870000-7 a- 20g kg 25 4 Pieprz czarny mielony 15872100-2 Produkt uzyskany przez zmielenie jagód zielonego pnącza uprawianego w Azji poddanych suszeniu na słońcu do momentu uzyskania czarno-brunatnego zabarwienia. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% pieprzu. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 20g kg 40 5 Ziele angielskie 15870000-7 a- 20g kg 3 6 Liść laurowy 15870000-7 a- 20g kg 10 7 Imbir 15870000-7 a- 20g kg 3 8 Kminek 15870000-7 a- 20g kg 2 9 Cynamon 15872200-3 a- 20g kg 5 10 Czosnek granulowany 15870000-7 a- 20g kg 30 11 Gałka muszkatołowa mielona 15870000-7 Przyprawa powinna posiadać intensywny korzenny zapach i słodkawy lekko gorzki smak. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% gałki muszkatołowej. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 15g kg 2 12 Pieprz ziołowy 15872100-2 Jest mieszaniną aromatycznych surowców roślinnych jak: kolendra, gorczyca, kminek, majeranek, tymianek, papryka ostra, ziele angielskie, liść laurowy. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% pieprzu ziołowego: Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 20 g kg 20 13 Sól 15872400-5 a- 1kg kg 1900 14 Bazylia 15870000-7 Przyprawa o charakterystycznym korzennym zapachu i lekko kwaskowatym, chłodząco-orzeźwiającym smaku. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% bazylii. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 10g kg 2 15 Tymianek 15870000-7 Przyprawa o intensywnym swoistym smaku i zapachu. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% tymianku. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 10g kg 2 16 Oregano 15870000-7 Przyprawa o przyjemnym i delikatnym zapachu oraz korzennym lekko gorzkawym smaku. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. W 100g przyprawy 100% oregano. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 10g kg 2 17 Budyń b/cukru 15892400-1 Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwnik: żółcień chinolinowa. Produkt może zawierać śladowe ilości białek mleka. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 35g Smak- czekoladowy, waniliowy, truskawkowy, wiśniowy kg 50 18 Galaretka owocowa 15892400-1 Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwniki (czerwień koszenilowa, antocyjany), smak: wiśnia, truskawka. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 79g kg 50 19 Żelatyna spożywcza Żelatyna spożywcza wieprzowa. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 50g kg 10 20 Wiórki kokosowe 15332310-0 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 50 21 Sezam 15332410-1 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 200 22 Orzech laskowy 15332310-0 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 50 23 Śliwka suszona typu kalifornijskiej 15332410-1 Bez pestek, cała. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 100 24 Morela suszona 15332410-1 Bez pestek, cała. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g kg 100 25 Rodzynki typu Sułtańskie 15332410-1 Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy i posmaki, zjełczenie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne. Opakowanie: folia spożywcza. Waga 100g Waga 100g kg 50 27 Grzyby suszone 15332410-1 Podgrzybek, kapelusze całe, zdrowe, bez zanieczyszczeń organicznych, smak i zapach charakterystyczny. Opakowanie jednostkowe: folia spożywcza. Waga 100g kg 50 28 Kasza kus-kus 15851250-5 Drobna kasza z pszenicy. Opakowanie jednostkowe: folia spożywcza w pudełku kartonowym. Waga 330g kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: majonez, musztarda, ketchup, olej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Majonez 15871237-8 Typ dekoracyjny: skład: olej roślinny, ocet, musztarda (cukier, sól, przyprawy, woda, gorczyca), żółtko jaja (6%), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz E385, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), tłuszcz 80%. Opakowanie jednostkowe: słoik szklany 400ml i 700ml (wg życzenia zamawiającego) litr 1000 2 Musztarda 15871250-1 Skład: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, łuska gorczycy, ekstrakt przypraw, syrop palonego cukru, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: słoik szklany 200g kg 800 3 Musztarda 15871250-1 Stołowa delikatesowa kl. I Skład: woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: słoik szklany 0,9kg kg 200 4 Musztarda porcjowana 15871250-1 Stołowa delikatesowa kl. I Skład: woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 12g kg 200 5 Ketchup 15871230-5 Łagodny i pikantny. Skład: woda, koncentrat pomidorowy (28,6%), cukier, ocet spirytusowy, acetylowany, adypinian diskrobiowy zagęstnik, sól, aromat naturalny pomidorowy ( zawiera śladowe ilości, selera), benzoesan sodu, substancja konserwująca. Opakowanie jednostkowe: opakowanie typu butelka z tworzywa sztucznego. Waga 450g kg 1200 6 Ketchup porcjowany 15871230-5 Łagodny i pikantny. Skład: woda, koncentrat pomidorowy (28,6%), cukier, ocet spirytusowy, acetylowany, adypinian diskrobiowy zagęstnik, sól, aromat naturalny pomidorowy ( zawiera śladowe ilości, selera), benzoesan sodu, substancja konserwująca. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 18g kg 200 7 Koncentrat pomidorowy 15331425-2 Składniki: pomidory (176g pomidorów na 100g produktu), woda, cukier, acetylowany adypinian diskrobiowy- zagęstnik, sól, kwas octowy, aromat naturalny, śladowe ilości gorczycy. Może zawierać śladowe ilości selera. Opakowanie jednostkowe: słoik 0,900kg kg 1400 8 Olej jadalny 15411100-3 Opakowanie a-1litr, typu KUJAWSKI Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA litr 700 9 Oliwa z oliwek 1541111-6 Opakowanie a-0,5l litr 250.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.