eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu podczas kursów zawodowych dla Agencji Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach na potrzeby projektów pn.Pracownik profesjonalista - profesjonalna firma nr WND-POKL.08.01.01-20-171/11, Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11.

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.



Ogłoszenie z dnia 2012-07-04

Suwałki: Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu podczas kursów zawodowych dla Agencji Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach na potrzeby projektów pn.: Pracownik profesjonalista - profesjonalna firma nr WND-POKL.08.01.01-20-171/11, Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11.
Numer ogłoszenia: 233598 - 2012; data zamieszczenia: 04.07.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach, ul. Teofila Noniewicza 42A, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 87 5666106, faks 87 5667497.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu podczas kursów zawodowych dla Agencji Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach na potrzeby projektów pn.: Pracownik profesjonalista - profesjonalna firma nr WND-POKL.08.01.01-20-171/11, Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zadanie I. Usługa cateringu podczas kursu zawodowego -KADRY, PŁACE, ZUS- w ramach realizacji projektu pn. Pracownik profesjonalista - profesjonalna firma, obejmująca w szczególności: a) przygotowanie posiłków - W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie z produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowania i przygotowania artykułów spożywczych (m in. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwa żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.). b) dostawę posiłków (szacunkowa liczba: 15 os./dzień przez 14 dni) do siedziby Suwalsko-Mazurskiej Szkoły Biznesu i Zarządzania ARR ARES S.A. w Suwałkach (ul. Osiedle II 6A), c) podawanie posiłków tj. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia własnych naczyń, sztućców, termosów, oraz wszystkich pozostałych elementów wymaganych do prawidłowej realizacji usługi. Zadanie II. Usługa cateringu podczas kursu zawodowego -Projektant zieleni- w ramach realizacji projektu pn. kreatywni.pl, obejmująca w szczególności: a) przygotowanie posiłków - W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie z produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowania i przygotowania artykułów spożywczych (m in. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwa żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.). b) dostawę posiłków (szacunkowa liczba: 12 os./dzień przez 11 dni) do siedziby Suwalsko-Mazurskiej Szkoły Biznesu i Zarządzania ARR ARES S.A. w Suwałkach (ul. Osiedle II 6A), c) podawanie posiłków, tj. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia własnych naczyń, sztućców, termosów, oraz wszystkich pozostałych elementów wymaganych do prawidłowej realizacji usługi..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: projekt pn. Pracownik profesjonalista - profesjonalna firma nr WND-POKL.08.01.01-20-171/11. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, wdrożony i realizowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytetu VIII. Regionalne kadry gospodarki, Działania 8.1. Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie, Poddziałania 8.1.1. Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zadanie I. Usługa cateringu podczas kursu zawodowego -KADRY, PŁACE, ZUS- w ramach realizacji projektu pn. Pracownik profesjonalista - profesjonalna firma.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO - USŁUGOWO - TRANSPORTOWE NIKA MONIKA GICZEWSKA, KURIANKI I 18, 16-420 RACZKI, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3654,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3498,60

  • Oferta z najniższą ceną: 3498,60 / Oferta z najwyższą ceną: 3990,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 70 ustawy - Prawo zamówień publicznych, są spełnione dwie przesłanki: usługi cateringowe są usługami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych (Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2009 r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których uzależniony jest obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich Dz. U. Nr 224, poz. 1795). Istnieje możliwość zaproszenia do wzięcia udziału w postępowaniu (złożenia ofert) co najmniej 5 Wykonawców. Usługi cateringowe nie wymagają skomplikowanego opisu o dużym stopniu złożoności. Są typowe i proste, ponieważ są w pełni porównywalne, a jedynym różnicujący je kryterium jest cena. Ponadto usługi cateringowe są popularne, masowe, odpowiadają standardowym wymaganiom, nie wymagają indywidualnego, specjalistycznego podejścia ani szczególnych kwalifikacji. O powszechnej dostępności świadczyć może wielość podmiotów występujących na rynku i zajmujących się świadczeniem usług cateringowych, które spełniają określone wymogi. Tryb zapytania o cenę jest powszechnie dostępną metodą udzielenia zamówienia publicznego w przypadku zamówień typowych i prostych.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.