eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Przeprowadzenie staży - wizyt zawodoznawczych w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce w Hotelu Park Inn by Radisson w Krakowie

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-11-06

Kraków: Przeprowadzenie staży - wizyt zawodoznawczych w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce w Hotelu Park Inn by Radisson w Krakowie
Numer ogłoszenia: 233463 - 2013; data zamieszczenia: 06.11.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 217395 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie, ul. Ułanów 9, 31-450 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 617 88 88, faks 12 410 43 90.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie staży - wizyt zawodoznawczych w ramach projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce w Hotelu Park Inn by Radisson w Krakowie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie w latach 2013 i 2014 w ramach współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce staży - wizyt zawodoznawczych dla uczniów krakowskich szkół o profilu zawodowym zakończonych uzyskaniem przez uczniów zaświadczeń potwierdzających udział w stażu - wizycie zawodoznawczej. Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie i przeprowadzenie siedmiu jednodniowych staży - wizyt zawodoznawczych dla 14 grup młodzieży Zespołów Szkół Zawodowych w Krakowie z branży gastronomicznej kształcącej się w zawodach między innymi: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych w Hotelu Park Inn by Radisson w Krakowie, ul. Monte Cassino 2, 30-337 Kraków wraz z szkoleniem pn. Organizacja pracy w kuchni hotelowej w systemie bezpieczeństwa żywności HACCP dla uczniów kształcących w zawodach gastronomicznych. Zbiórka uczestników na staże - wizyty zawodoznawcze (rozpoczęcie i zakończenie stażu) nastąpi w holu Hotelu Park Inn by Radisson w Krakowie, ul. Monte Cassino 2. W sytuacjach nadzwyczajnych Wykonawca w uzgodnieniu z Liderem szkolnym Projektu może wyznaczyć inny hotel (zakład) na terenie Krakowa, z którym współpracuje do odbycia stażu - wizyty zawodoznawczej. Liczba staży oraz liczba uczestników każdego stażu - wizyty zawodoznawczej: Łączna liczba jednodniowych staży-wizyt zawodoznawczych: 7 (dla 14 grup), w tym: 3 w 2013 r. (dla 6 grup) oraz 4 w 2014 r. (dla 8 grup). Jeden staż-wizyta zawodoznawcza obejmuje: 2 grupy po 15 uczniów tj. razem 30 uczniów oraz po 1 opiekunie przypadającym na jedną grupę uczniów zapewnionym przez Lidera szkolnego projektu. Grupa uczestników liczy: 15 uczniów oraz 1 opiekun posiadający przygotowanie pedagogiczne zapewniony przez Lidera szkolnego projektu. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić w ramach każdego stażu - wizyty zawodoznawczej obecność co najmniej 1 osoby odpowiedzialnej za sprawy organizacyjne stażu - wizyty zawodoznawczej. Ilość godzin lekcyjnych (45 min.) w ramach jednego stażu - wizyty zawodoznawczej: 8 (nie obejmuje czasu posiłków i przerw). Cele realizowane podczas stażu - wizyty zawodoznawczej: Celem wizyty zawodoznawczej wraz ze szkoleniem pn. Organizacja pracy w kuchni hotelowej w systemie bezpieczeństwa żywności HACCP jest praktyczne zapoznanie uczniów z organizacją pracy w zakładzie gastronomicznym działającym zgodnie z wymaganiami bezpieczeństwa żywności HACCP, poddawanemu regularnym audytom oraz przygotowanie ich do samodzielnego wykonywania zadań zawodowych ze szczególnym uwzględnieniem nadzorowania bezpieczeństwa żywności w rzeczywistych warunkach pracy. Szkolenie pn. Organizacja pracy w kuchni hotelowej w systemie bezpieczeństwa żywności HACCP ma na celu przedstawienie praktycznych aspektów związanych z przygotowaniem i wdrożeniem systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym na przykładzie kuchni hotelowej specjalizującej się w zapewnieniu posiłków i napojów dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych. Zdobyte umiejętności i wiedza mają pomóc w samodzielnym opracowaniu systemu HACCP przez uczniów w rzeczywistych warunkach pracy jak również ułatwić start zawodowy uczniów. Wiedza i umiejętności zdobyte podczas szkolenia i w czasie warsztatów z bezpieczeństwa żywności w systemie HACCP pozwoli uczniom podejmować w pracy właściwe działania związane z bezpieczeństwem żywności i pozwoli na większą atrakcyjność przyszłego pracownika posiadającego całokształt wiedzy i umiejętności koniecznych do pracy w zakładzie gastronomicznym. Program powinien uwzględniać zawodoznawczy charakter wizyty. Każda wizyta zawodoznawcza musi składać się z dwóch części: I część - teoretyczna - to szkolenie obejmujące wiedzę z zakresu organizacji pracy w kuchni hotelowej w systemie bezpieczeństwa żywności HACCP; II część - praktyczna - to zajęcia warsztatowe - praktyczne zastosowanie wiedzy z zakresu organizacji pracy w kuchni hotelowej w systemie HACCP. Część teoretyczna będzie częścią wspólną dla 2 grup. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia: 1. a) Za uczestników staży - wizyt zawodoznawczych należy rozumieć zarówno uczniów, dla których realizowane są staże - wizyty zawodoznawcze, jak i opiekunów delegowanych przez Lidera szkolnego projektu. b) Zadaniem opiekunów oddelegowanych przez Lidera szkolnego jest wyłącznie opieka i nadzór nad uczniami oraz zapewnienie książeczek zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych dla uczestników każdego stażu - wizyty zawodoznawczej. 2. W ramach każdego stażu - wizyty zawodoznawczej grupę po zakładzie pracy oprowadza/-ją wyznaczony/-czeni pracownik/-cy zakładu pracy posiadający wiedzę merytoryczną związaną z tematyką danego stażu - wizyty zawodoznawczej, a możliwość oprowadzania uczestników staży - wizyt zawodoznawczych po wskazanym zakładzie pracy została wstępnie uzgodniona przez Lidera szkolnego projektu. Wykonawca zobowiązany jest umówić z zakładem pracy szczegóły przebiegu staży - wizyt zawodoznawczych. Wykonawca zobowiązany jest pokryć wszystkie koszty związane z pobytem w zakładzie pracy oraz pokryć koszty wymaganej jednorazowej odzieży ochronnej dla wszystkich uczestników staży - wizyt zawodoznawczych (fartuch ochronny w jasnych barwach, ochrona na włosy, nakładki na obuwie). 3. Szczegółowe warunki dotyczące wyżywienia: 3.1.) W ramach każdego jednodniowego stażu - wizyty zawodoznawczej Wykonawca zobowiązany jest zapewnić wyżywienie dla każdego uczestnika każdego stażu - wizyty zawodoznawczej w postaci: - napojów ciepłych (kawy, herbaty) i zimnych (soki, woda), ciasteczek (minimum 3 rodzaje) - podczas przerwy regenerującej, - 1 x dwudaniowego obiadu składający się z: zupy, drugiego dania oraz deseru, a także jednego napoju gorącego lub zimnego (do wyboru przez uczestników) w ciągu stażu - wizyty zawodoznawczej. 3.2.) Szczegółowy jadłospis w zakresie wyżywienia zostanie uzgodniony i zaakceptowany przez Lidera szkolnego projektu przed terminem każdego stażu - wizyty zawodoznawczej. 4. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna przebiegać zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi oraz miejscom przygotowania i podawania posiłków. 5. Wykonawca zobowiązuje się na czas trwania stażu - wizyty zawodoznawczej pokryć koszty ubezpieczenia NNW (tj. od następstw nieszczęśliwych wypadków) uczestników stażu - wizyty zawodoznawczej na kwoty co najmniej: NNW: 10 000,00 zł/osobę. 6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia potwierdzenia ubezpieczenia uczestników stażu - wizyty Liderowi szkolnemu projektu najpóźniej 1 dzień przed dniem stażu - wizyty zawodoznawczej, a Lider szkolny projektu przekazuje Wykonawcy imienną listę uczestników stażu - wizyty bezpośrednio w dniu stażu - wizyty zawodoznawczej. 7. Wybrany Wykonawca zobowiązany jest przedstawić Liderowi szkolnemu projektu - najpóźniej na 7 dni przed terminem każdego stażu - wizyty zawodoznawczej szczegółowy harmonogram stażu - wizyty zawodoznawczej, który będzie realizował, uzgodniony wcześniej z Liderem szkolnym projektu według zapisów zawartych w niniejszej SIWZ (z podaniem daty stażu-wizyty zawodoznawczej, miejsca i godzin zajęć, adresu punktu żywieniowego, szczegółowego jadłospisu, programu stażu - wizyty zawodoznawczej). W przypadku realizacji stażu - wizyty zawodoznawczej zaproponowanego przez Zamawiającego na dzień 09.11.2013 r. dopuszcza się przedstawienie szczegółowego harmonogramu stażu - wizyty zawodoznawczej na 2 dni przed terminem stażu - wizyty zawodoznawczej. 8. Uczniowie, biorący udział w każdym stażu - wizycie zawodoznawczej potwierdzają korzystanie z zapewnionego wyżywienia (osobno każdego posiłku tj. podczas przerwy regenerującej oraz obiadu) - na listach sporządzonych przez Wykonawcę, które następnie przekazuje Zamawiającemu. 9. Wykonawca zobowiązany jest w ramach każdego stażu - wizyty zawodoznawczej do zapewnienia dokumentacji fotograficznej z przebiegu stażu - wizyty zawodoznawczej, którą Wykonawca przekazuje Zamawiającemu w formie elektronicznej i papierowej. Wykonawca zobowiązany jest do uzyskania oświadczenia o użyczeniu wizerunku od uczestników każdego stażu-wizyty zawodoznawczej, które następnie przekazuje Liderowi szkolnemu projektu. 10. Wykonawca zobowiązany jest w ramach każdego stażu - wizyty zawodoznawczej przekazać nieodpłatnie dla każdego ucznia biorącego udział w każdym stażu - wizycie zawodoznawczej: notatnik A4, długopis, teczkę kartonową A4 - opatrzone logo projektu. 11. Wykonawca w ramach każdego stażu - wizyty zawodoznawczej opracowuje i przeprowadza wśród uczniów stażu - wizyty zawodoznawczej test sprawdzający zdobytą wiedzę uczniów, które następnie przekazuje Liderowi szkolnemu projektu. 12. Wykonawca w ramach każdego stażu - wizyty zawodoznawczej opracowuje i przeprowadza wśród uczestników stażu - wizyty zawodoznawczej anonimową końcową ankietę, które następnie przekazuje Zamawiającemu. 13. Wykonawca w ramach stażu - wizyty zawodoznawczej prowadzi rejestr (listę obecności) potwierdzającą uczestnictwo osób w stażu - wizycie zawodoznawczej i przekazuje go Zamawiającemu. Wykonawca wydaje każdemu uczniowi biorącemu udział w każdym stażu - wizycie zawodoznawczej, po odbyciu stażu - wizyty zawodoznawczej, zaświadczenia: a) zaświadczenie potwierdzające uczestnictwo w stażu - wizycie zawodoznawczej, b) zaświadczenie o ukończeniu szkolenia pn. Organizacja pracy w kuchni hotelowej w systemie bezpieczeństwa żywności w systemie HACCP, a kserokopie w/w zaświadczeń wraz ze zbiorczą listą/zestawieniem potwierdzającą/-cym ich odbiór przez uczniów biorących udział w każdym stażu - wizycie zawodoznawczej przekazuje Zamawiającemu. Staże - wizyty zawodoznawcze Wykonawca realizował będzie z uwzględnieniem przepisów Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 8 listopada 2001 r. w sprawie warunków i sposobu organizowania przez publiczne przedszkola, szkoły i placówki krajoznawstwa i turystyki (Dz. U. z 2001 r. Nr 135, poz. 1516 ze zm.).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 63.50.00.00 - Usługi biur podróży, podmiotów turystycznych i pomocy turystycznej 80.00.00.00 - Usługi edukacyjne i szkoleniowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt: Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce / Program: Kapitał ludzki.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.11.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Aneta Kowalska SENSORYKA - Doradztwo, Szkolenia, ul. Chałubińskiego 96B, 30-698 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 75999,96 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 32193,00

  • Oferta z najniższą ceną: 32193,00 / Oferta z najwyższą ceną: 53947,39

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.