eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dęblin › dostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarski, serów, masła, oleju i tłuszczów roślinnych Zp/pn/23/2007

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-26

Dęblin: dostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarski, serów, masła, oleju i tłuszczów roślinnych Zp/pn/23/2007
Numer ogłoszenia: 232528 - 2007; data zamieszczenia: 26.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie, ul. Dywizjonu 303 12, 08-521 Dęblin, woj. lubelskie, tel. 081 8837100, fax 081 8837103.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsosp.deblin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarski, serów, masła, oleju i tłuszczów roślinnych Zp/pn/23/2007.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarskich, serów, masła, oleju i tłuszczów roślinnych zgodnie z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załączniki do formularza cenowego zawartego w dziale II specyfikacji istotnych warunków zamówienia w następujących ilościach: Część I Mleko i śmietana CPV 15510000-6: 1)120 kg mleka w proszku pełnego, 2)60 000 l mleka spożywczego pasteryzowanego 2% tł., 3)6 000 l mleka spożywczego 2% tł. UHT , 4)5 040 l śmietany 18% tł., 5)120 l śmietany kremowej 30% tł., 6)288 l śmietanki do kawy 10% tł. UHT; Część II Przetwory mleczarskie CPV 15550000-8: 1)2 160 l jogurtu naturalnego 1,5%-2,5% tł., 2)5 400 l jogurtu owocowego 1,5%-2,5 tł., 3)7 200 l kefiru 1,5%-2,5% tł., 4)1 200 kg serka homogenizowanego naturalnego, 5)1 200 kg serka homogenizowanego waniliowego, 6)1 800 kg serka homogenizowanego owocowego; Część III Sery CPV 15540000-5: 1)1 800 kg sera twarogowego tłustego, 2)4 320 kg sera twarogowy ziarnistego typu grani, 3)1 080 kg sera twarogowy fromage różne smaki, 4)1 440 kg sera edamskiego pełnotłustego, 5)1 440 kg sera gouda pełnotłustego, 6)1 440 kg sera salami pełnotłustego, 7)840 kg sera wędzonego, 8)1 200 kg sera topionego naturalnego 50 g, 9)1 800 kg sera topionego z przyprawami i dodatkami 50 g; Część IV Masło CPV 15530000-2: 1)6 000 kg masła świeżego ekstra, 2)4 200 kg masła z dodatkiem tłuszczu roślinnego (mix). Część V Olej i tłuszcze roślinne CPV 15400000-2: 1)1 440 l oleju jadalnego słonecznikowego uniwersalnego, 2)300 l oliwy z oliwek, 3)1 190 kg margaryny deserowej.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1)posiadanie uprawnienia do wykonywania działalności w zakresie produkcji lub wprowadzania do obrotu środków spożywczych właściwej dla przedmiotu zamówienia; 2)posiadanie zarejestrowanej działalności gospodarczej, w której zakresie działalności znajdują się środki spożywcze właściwe dla przedmiotu zamówienia; 3)w przypadku, gdy Wykonawca nie jest producentem środków spożywczych wykazanie uprawnień producentów do ich produkcji; 4)posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 5)znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 6)niepodleganie wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy; 7)w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia wymaga się, aby przynajmniej jeden z Wykonawców (lub wspólnie) spełniał powyższe wymagania, 8)w przypadku konsorcjum żaden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenia i dokumenty wymienione w Dziale I punkcie 7 niniejszej specyfikacji. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie treści przedstawionych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia/nie spełnia wymaganego warunku. Wykonawcy, którzy nie spełniają wymaganych warunków lub nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających ich spełnianie zostaną wykluczeni z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)oferta wypełniona na Formularzu oferty zawartym w Dziale II niniejszej specyfikacji; 2)oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 ust. 1 pkt. 1 - 3 ustawy - zał. Nr 1 do oferty; 3)oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy - zał. Nr 2 do oferty; 4)oświadczenie o poddaniu się procedurom kontrolnym w trakcie realizacji dostaw przez Służby Dyżurne Zamawiającego - zał. Nr 3 do oferty; 5)wykaz podmiotów, które uczestniczyć będą w wykonywaniu zamówienia - zał. nr 4 do oferty; 6)wypełniony formularz cenowy wraz z załącznikami - zał. Nr 5 do oferty; 7)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 8)aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, z datą wystawienia nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 9)pełnomocnictwo, w przypadku składania oferty przez pełnomocnika; 10)jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w punktach 7 i 8, składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości oraz że nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat i składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne albo że uzyskał wymagane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 11)jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w punkcie poprzednim, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania; 12)decyzja administracyjna o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydanej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej lub decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia lub przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225)- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 13)zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 14)dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w formie certyfikatu wydanego przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produktów pochodzenia nie zwierzęcego, a w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydanego przez Państwowego Lekarza Weterynarii, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez Zamawiającego dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty.alternatywne spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez Wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsosp.deblin.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie Sekcja Zamówień Publicznych ul. 2 Pułku Kraków nr 20, 08-521 Dęblin.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.12.2007 godzina 10:00, miejsce: kancelaria jawna Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych w Dęblinie ul. Dywizjonu 303 nr 14 pok. nr 3, 08-521 Dęblin, w dni robocze od godz. 7:30 do godz. 15:30.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mleka i śmietany Zp/pn/23/2007.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa mleka i śmietany zgodnie z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załączniki do formularza cenowego zawartego w dziale II specyfikacji istotnych warunków zamówienia w następujących ilościach: Część I Mleko i śmietana CPV 15510000-6: 1)120 kg mleka w proszku pełnego, 2)60 000 l mleka spożywczego pasteryzowanego 2% tł., 3)6 000 l mleka spożywczego 2% tł. UHT , 4)5 040 l śmietany 18% tł., 5)120 l śmietany kremowej 30% tł., 6)288 l śmietanki do kawy 10% tł. UHT.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa przetworów mleczarskich Zp/pn/23/2007.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa przetworów mleczarskich zgodnie z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załączniki do formularza cenowego zawartego w dziale II specyfikacji istotnych warunków zamówienia w następujących ilościach:Część II Przetwory mleczarskie CPV 15550000-8: 1)2 160 l jogurtu naturalnego 1,5%-2,5% tł., 2)5 400 l jogurtu owocowego 1,5%-2,5 tł., 3)7 200 l kefiru 1,5%-2,5% tł., 4)1 200 kg serka homogenizowanego naturalnego, 5)1 200 kg serka homogenizowanego waniliowego, 6)1 800 kg serka homogenizowanego owocowego.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa serów Zp/pn/23/2007.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa serów zgodnie z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załączniki do formularza cenowego zawartego w dziale II specyfikacji istotnych warunków zamówienia w następujących ilościach: Część III CPV 15540000-5,1)1 800 kg sera twarogowego tłustego, 2)4 320 kg sera twarogowy ziarnistego typu grani, 3)1 080 kg sera twarogowy fromage różne smaki, 4)1 440 kg sera edamskiego pełnotłustego, 5)1 440 kg sera gouda pełnotłustego, 6)1 440 kg sera salami pełnotłustego, 7)840 kg sera wędzonego, 8)1 200 kg sera topionego naturalnego 50 g, 9)1 800 kg sera topionego z przyprawami i dodatkami 50 g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawa masła Zp/pn/23/2007.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa masła zgodnie z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załączniki do formularza cenowego zawartego w dziale II specyfikacji istotnych warunków zamówienia w następujących ilościach:Część IV Masło CPV 15530000-2: 1)6 000 kg masła świeżego ekstra, 2)4 200 kg masła z dodatkiem tłuszczu roślinnego (mix)..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dostawa oleju i tłuszczów roślinnych Zp/pn/23/2007.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa oleju i tłuszczów roślinnych zgodnie z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załączniki do formularza cenowego zawartego w dziale II specyfikacji istotnych warunków zamówienia w następujących ilościach:Część V Olej i tłuszcze roślinne CPV 15400000-2: 1)1 440 l oleju jadalnego słonecznikowego uniwersalnego, 2)300 l oliwy z oliwek, 3)1 190 kg margaryny deserowej..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.