eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczecin › Dostawa żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-04

Szczecin: Dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 232113 - 2009; data zamieszczenia: 04.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Żłobki Miejskie w Szczecinie , ul. Podhalańska 1/3, 70-452 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-91 434 16 16, faks 0-91 434 16 16 wew. 34.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Żlobki miejskie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności: dla 1) CZĘŚĆ I (załącznik nr 1 a do siwz) ARTYKUŁY SPOŻYWCZE koncentrat pomidorowy, dżem cz. porzeczka, truskawka typu Łowicz lub równoważny, olej uniwersalny typu Fruktus lub równoważny, mleko w proszku, kasza kukurydziana, kasza manna, kasza jęczmienna, płatki owsiane, płatki ryżowe, płatki kukurydziane, płatki jęczmienne, sól, cukier, mąka ziemniaczana, mąka tortowa, soki wieloowocowe, syrop owocowy typu Herbapol lub równoważny, ryż, bułka tarta, kompot truskawka, porzeczka, ciastka kruche b/czekol. wafelki, makaron, majonez typu Winiary, Fruktus lub równoważny, kleik ryżowy, kaszka owocowa b/mleka, biszkopty, mleko w proszku typu NAN, Bebiko lub równoważne, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy, chrupki kukurydziane, przecier ogórkowy, ogórki konserwowe dla 2) CZĘŚĆ II (załącznik nr 1 b do siwz) MIĘSO ŚWIEŻE Kurczaki całe, wątróbka drobiowa, filet drobiowy z kurczaka, schab b/k, szynka wieprzowa b/k, łopatka b/k, karkówka b/k, filet z indyka b/k, uda indycze b/k, parówki drobiowe, szynka gotowana, korpusy z kurczaka - porcje rosołowe, baton drobiowy, polędwica sopocka, polędwica drobiowa, cielęcina dla 3) CZĘŚĆ III (załącznik nr 1 c do siwz) NABIAŁ Mleko 3,2%, śmietana 12%, śmietana 18% typu Łaciata lub równoważna, śmietana 12% typu KSM lub równoważna, masło typu extra lub równoważne, ser topiony, ser żółty, twaróg półtłusty, twaróg śmietankowy dla 4) CZĘŚĆ IV (załącznik nr 1 d do siwz) WARZYWA I OWOCE Ziemniaki, szczypior, seler, kapusta młoda, kapusta biała, kapusta pekińska, kapusta czerwona, cebula, czosnek, natka pietruszki, por, marchewka, pietruszka korzeń, buraki ćwikłowe, rzodkiewka, rzodkiew biała, ogórki zielone, brokuły, dynia, pomidory, fasola szparagowa, kalafior, sałata masłowa, pieczarki, botwina, koper, papryka czerwona, ogórki kiszone, kapusta kiszona, jabłka, banany, pomarańcze, mandarynki, brzoskwinie/ nektarynki, arbuz, gruszka, cytryny, seler, cukinia, śliwki.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 03.21.00.00 - Zboża i ziemniaki 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć następujące oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie wykonawcy, według wzoru, stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej siwz o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa pełnomocnik w imieniu wykonawców składających ofertę wspólną. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności), wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zlobki.szczecin.pl..
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Żłobki Miejskie w Szczecinie, Ul. Podhalańska 1-3, 70-452 Szczecin, sekretariat..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Żłobki Miejskie w Szczecinie, Ul. Podhalańska 1-3, 70-452 Szczecin, sekretariat..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: koncentrat pomidorowy, dżem cz. porzeczka, truskawka typu Łowicz lub równoważny, olej uniwersalny typu Fruktus lub równoważny, mleko w proszku, kasza kukurydziana, kasza manna, kasza jęczmienna, płatki owsiane, płatki ryżowe, płatki kukurydziane, płatki jęczmienne, sól, cukier, mąka ziemniaczana, mąka tortowa, soki wieloowocowe, syrop owocowy typu Herbapol lub równoważny, ryż, bułka tarta, kompot truskawka, porzeczka, ciastka kruche b/czekol. wafelki, makaron, majonez typu Winiary, Fruktus lub równoważny, kleik ryżowy, kaszka owocowa b/mleka, biszkopty, mleko w proszku typu NAN, Bebiko lub równoważne, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy, chrupki kukurydziane, przecier ogórkowy, ogórki konserwowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 03.21.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczaki całe, wątróbka drobiowa, filet drobiowy z kurczaka, schab b/k, szynka wieprzowa b/k, łopatka b/k, karkówka b/k, filet z indyka b/k, uda indycze b/k, parówki drobiowe, szynka gotowana, korpusy z kurczaka - porcje rosołowe, baton drobiowy, polędwica sopocka, polędwica drobiowa, cielęcina.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 3,2%, śmietana 12%, śmietana 18% typu Łaciata lub równoważna, śmietana 12% typu KSM lub równoważna, masło typu extra lub równoważne, ser topiony, ser żółty, twaróg półtłusty, twaróg śmietankowy.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: WARZYWA I OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki, szczypior, seler, kapusta młoda, kapusta biała, kapusta pekińska, kapusta czerwona, cebula, czosnek, natka pietruszki, por, marchewka, pietruszka korzeń, buraki ćwikłowe, rzodkiewka, rzodkiew biała, ogórki zielone, brokuły, dynia, pomidory, fasola szparagowa, kalafior, sałata masłowa, pieczarki, botwina, koper, papryka czerwona, ogórki kiszone, kapusta kiszona, jabłka, banany, pomarańcze, mandarynki, brzoskwinie/ nektarynki, arbuz, gruszka, cytryny, seler, cukinia, śliwki.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4, 03.21.00.00-6, 03.22.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.