eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Świadczenie usługi cateringowej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-30

Katowice: Świadczenie usługi cateringowej
Numer ogłoszenia: 231787 - 2011; data zamieszczenia: 30.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urząd Pracy , ul. Kościuszki 30, 40-048 Katowice, woj. śląskie, tel. 0 32 757 33 61.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi cateringowej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I Przedmiotem zamówienia w części I jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie ok. 200 osób) podczas Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w Katowicach w dniu 12.10.2011r. Catering zostanie dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów - Gmachu Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego mieszczącego się przy ul. Jagiellońskiej 25 w Katowicach (Sala Szara) do godz. 9:00. Na usługę składać się będą: a) napoje gorące: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, b) napoje zimne: - woda mineralna niegazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (100 porcji x 200 ml), jabłkowy (100 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (100 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach, c) kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie: - z szynką i pomidorkiem (60 szt. x 40 g), - z camembertem i orzechem włoskim (60 szt. x 40 g), - z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (60 szt. x 40 g), - z łososiem i cytrynką (60 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (60 szt. x 40 g), - z salami i marynatami (60 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (60 szt. x 40 g); d) sałatki - 2 rodzaje: - sałatka grecka (150 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (150 porcji x 100 g), e) świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 2 kg - banany - 1,5 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 3 kg - mandarynki - 2 kg f) ciastka bankietowe: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (80 porcji x 65 g), - babeczka z budyniem/serem (80 porcji x 65 g), g) przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (60 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (60 szt.) - jajka faszerowane z pieczarką (60 szt.) - koreczki mini caprese (mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt.) h) produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 150 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 150 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 200 kubeczków jednorazowych, - słone paluszki (70 opakowań po min. 70g), i) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości j) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe), k) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00), l) transport. CZĘŚĆ II Przedmiotem zamówienia w części II jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie ok. 40 osób) podczas Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w Częstochowie w dniu 12.10.2011 w godzinach od 10:00 do 14:00. Catering zostanie dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów -Stowarzyszenia Księgowych w Polsce Oddziału Okręgowego mieszczącego się przy Al. Niepodległości 20/22 w Częstochowie (parter - sala konferencyjna), do godz. 9:00. Na usługę składać się będą: a) napoje gorące: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, b) napoje zimne: - woda mineralna niegazowana (25 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (25 porcji x 200 ml), jabłkowy (25 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (25 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach c) kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie: - z szynką i pomidorkiem (20 szt. x 40 g), - z camembertem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z łososiem i cytrynką (20 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (20 szt. x 40 g), - z salami i marynatami (20 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (20 szt. x 40 g); d) sałatki - 2 rodzaje: - sałatka grecka (50 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (50 porcji x 100 g), e) świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 1 kg - banany - 1 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 1 kg - mandarynki - 1 kg f) ciastka bankietowe: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (20 porcji x 65 g), - babeczka z budyniem/serem (20 porcji x 65 g), g) przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (30 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (30 szt.) - jajka faszerowane z pieczarką (30 szt.) - koreczki mini caprese ( mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt) h) produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 80 kubeczków jednorazowych, - słone paluszki (30 opakowań po min. 70g). i) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna - sztućce trwałe w odpowiedniej ilości j) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe) k) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00) l) transport. CZĘŚĆ III Przedmiotem zamówienia w części III jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie ok. 40 osób) podczas Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w Bielsku - Białej w dniu 12.10.2011 w godzinach od 10:00 do 14:00. Catering zostanie dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów - Delegatury Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego mieszczącej się przy ul. Piastowskiej 40 w Bielsku-Białej (II piętro, sala nr 203), do godz. 9:00. Na usługę składać się będą: a) napoje gorące: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, b) napoje zimne: - woda mineralna niegazowana (25 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (25 porcji x 200 ml), jabłkowy (25 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (25 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach c) kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie: - z szynką i pomidorkiem (20 szt. x 40 g), - z camambertem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z łososiem i cytrynką (20 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (20 szt. x 40 g), - z salami i marynatami (20 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (20 szt. x 40 g); d) sałatki - 2 rodzaje: - sałatka grecka (50 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (50 porcji x 100 g), e) świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 1 kg - banany - 1 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 1 kg - mandarynki - 1 kg f) ciastka bankietowe: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (20 porcji x 65 g), - mini drożdżówka (20 porcji x 65 g), g) przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (30 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (30 szt.) - jajka faszerowane z pieczarką (30 szt.) - koreczki mini caprese (mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt.) h) produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 80 kubeczków jednorazowych, - słone paluszki (30 opakowań po min. 70g). i) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe 0w odpowiedniej ilość j) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe) k) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00) l) transport. CZĘŚĆ IV Przedmiotem zamówienia w części IV jest świadczenie usługi cateringowej dla uczestników cyklu 5 spotkań informacyjnych organizowanych przez Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach na sali konferencyjnej znajdującej się na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, ul. Bankowa 11b. Na usługę składać się będą: - kawa świeżo parzona z ekspresu wystawiona w termosach, - herbata ekspresowa w różnych wariantach smakowych do wyboru (w tym co najmniej zielona, miętowa, owocowa, earl grey), każda torebka herbaty pakowana w osobnych kopertkach, wrzątek do herbaty wystawiony w termosach, - po 2 kanapki na osobę połowa na białym połowa na ciemnym pieczywie (skład: masło, żółty ser, wędlina, sałata, papryka, łosoś, oliwki, jajko), - świeże ciasteczka dekoracyjne (po 20 gramów na osobę), - świeży owoc sezonowy na osobę (np.: jabłko, gruszka, banan, nektarynka), - butelkowana woda mineralna - połowa butelek z wodą gazowaną, połowa z niegazowaną, - sok owocowy 100% (jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy) po 0,25 litra na osobę. W ramach usługi cateringowej należy zapewnić także cukier, mleko do kawy oraz cytrynę do herbaty. W cenie usługi należy uwzględnić personel obsługowy. Usługa cateringowa ma być podana w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek do zimnych napojów, a także łyżeczek i serwetek. UWAGI OGÓLNE: 1. W 5 spotkaniach informacyjnych weźmie udział w sumie nie więcej niż 250 osób. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania usługi dla wszystkich 250 osób. Ilość osób jest ilością orientacyjną, określoną w celu oszacowania wartości zamówienia oraz dokonania porównania ofert. Ilość ta może ulec zmianie (zmniejszeniu), przy czym Wykonawca z tego tytułu nie będzie wnosił roszczeń. 2. Realizacja zamówienia odbywała się będzie sukcesywnie do dnia 30 grudnia 2011 r. na podstawie zgłoszenia przekazywanego każdorazowo przez Zamawiającego drogą elektroniczną na 5 dni przed planowanym terminem spotkania. 3. Zamawiający zgłosi drogą elektroniczną ostateczną liczbę uczestników spotkania korzystających z usługi cateringowej najpóźniej na 1 dzień roboczy przed zarezerwowanym terminem spotkania. 4. Catering należy dostarczyć do miejsca odbywania spotkań informacyjnych - Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, ul. Bankowa 11b. 5. Wykonawca będzie świadczył usługę w przerwie spotkania, której godzina będzie każdorazowo przekazana Wykonawcy drogą elektroniczną przez Zamawiającego na jeden dzień roboczy przed spotkaniem. 6. Płatność za usługę będzie następowała po każdym spotkaniu i będzie dotyczyć faktycznie wykorzystanej ilości cateringu przypadającej na osobę, zgodnie z zapisem w pkt. 3..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • część I Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje należycie 2 usługi o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł każda, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia w/w warunku według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego do oferty wykazu 2 usług wykonanych bądź wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia., z podaniem nazwy jednostki, dla której była świadczona usługa, daty jej realizacji, wartości (przy każdej usłudze należy wpisać kwotę, za jaką została zrealizowana, gdyż zgodnie z warunkiem wartość jednej usługi ma być nie mniejsza niż 4 000,00 zł) oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi wymienione w wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie (np. referencje). Nie wykazanie spełnienia w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp. Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie powinny zostać przedstawione w formie oryginału lub czytelnej kserokopii poświadczonej Za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną do występowania w imieniu Wykonawcy. Część II Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje należycie 2 usługi o wartości nie mniejszej niż 1 600,00 zł każda, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia w/w warunku według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego do oferty wykazu 2 usług wykonanych bądź wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia., z podaniem nazwy jednostki, dla której była świadczona usługa, daty jej realizacji, wartości (przy każdej usłudze należy wpisać kwotę, za jaką została zrealizowana, gdyż zgodnie z warunkiem wartość jednej usługi ma być nie mniejsza niż 1 600,00 zł) oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi wymienione w wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie (np. referencje). Nie wykazanie spełnienia w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp. Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie powinny zostać przedstawione w formie oryginału lub czytelnej kserokopii poświadczonej Za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną do występowania w imieniu Wykonawcy. Część III Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje należycie 2 usługi o wartości nie mniejszej niż 1 600,00 zł każda, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia w/w warunku według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego do oferty wykazu 2 usług wykonanych bądź wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia., z podaniem nazwy jednostki, dla której była świadczona usługa, daty jej realizacji, wartości (przy każdej usłudze należy wpisać kwotę, za jaką została zrealizowana, gdyż zgodnie z warunkiem wartość jednej usługi ma być nie mniejsza niż 1 600,00 zł) oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi wymienione w wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie (np. referencje). Nie wykazanie spełnienia w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp. Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie powinny zostać przedstawione w formie oryginału lub czytelnej kserokopii poświadczonej Za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną do występowania w imieniu Wykonawcy. Część IV Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje należycie 2 usługi o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł każda, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia w/w warunku według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego do oferty wykazu 2 usług wykonanych bądź wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia., z podaniem nazwy jednostki, dla której była świadczona usługa, daty jej realizacji, wartości (przy każdej usłudze należy wpisać kwotę, za jaką została zrealizowana, gdyż zgodnie z warunkiem wartość jednej usługi ma być nie mniejsza niż 4 000,00 zł) oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi wymienione w wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie (np. referencje). Nie wykazanie spełnienia w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp. Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie powinny zostać przedstawione w formie oryginału lub czytelnej kserokopii poświadczonej Za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną do występowania w imieniu Wykonawcy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo, w sytuacjach, w których uprawnienie do występowania w imieniu Wykonawcy nie wynika z przedłożonego dokumentu wyszczególnionego w punkcie III.4.2) pkt 2. W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach ul. Kościuszki 30 pok. 304 - 305 III piętro.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.09.2011 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach ul. Kościuszki 30 pok. 210 II piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Grant Eures w części I, II, III. Usługa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Pomocy Technicznej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w części IV.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I Przedmiotem zamówienia w części I jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie ok. 200 osób) podczas Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w Katowicach w dniu 12.10.2011r. Catering zostanie dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów - Gmachu Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego mieszczącego się przy ul. Jagiellońskiej 25 w Katowicach (Sala Szara) do godz. 9:00. Na usługę składać się będą: a) napoje gorące: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, b) napoje zimne: - woda mineralna niegazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (100 porcji x 200 ml), jabłkowy (100 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (100 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach, c) kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie: - z szynką i pomidorkiem (60 szt. x 40 g), - z camembertem i orzechem włoskim (60 szt. x 40 g), - z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (60 szt. x 40 g), - z łososiem i cytrynką (60 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (60 szt. x 40 g), - z salami i marynatami (60 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (60 szt. x 40 g); d) sałatki - 2 rodzaje: - sałatka grecka (150 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (150 porcji x 100 g), e) świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 2 kg - banany - 1,5 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 3 kg - mandarynki - 2 kg f) ciastka bankietowe: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (80 porcji x 65 g), - babeczka z budyniem/serem (80 porcji x 65 g), g) przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (60 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (60 szt.) - jajka faszerowane z pieczarką (60 szt.) - koreczki mini caprese (mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt.) h) produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 150 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 150 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 200 kubeczków jednorazowych, - słone paluszki (70 opakowań po min. 70g), i) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości j) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe), k) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00), l) transport..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 12.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ II Przedmiotem zamówienia w części II jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie ok. 40 osób) podczas Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w Częstochowie w dniu 12.10.2011 w godzinach od 10:00 do 14:00. Catering zostanie dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów -Stowarzyszenia Księgowych w Polsce Oddziału Okręgowego mieszczącego się przy Al. Niepodległości 20/22 w Częstochowie (parter - sala konferencyjna), do godz. 9:00. Na usługę składać się będą: a) napoje gorące: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, b) napoje zimne: - woda mineralna niegazowana (25 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (25 porcji x 200 ml), jabłkowy (25 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (25 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach c) kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie: - z szynką i pomidorkiem (20 szt. x 40 g), - z camembertem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z łososiem i cytrynką (20 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (20 szt. x 40 g), - z salami i marynatami (20 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (20 szt. x 40 g); d) sałatki - 2 rodzaje: - sałatka grecka (50 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (50 porcji x 100 g), e) świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 1 kg - banany - 1 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 1 kg - mandarynki - 1 kg f) ciastka bankietowe: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (20 porcji x 65 g), - babeczka z budyniem/serem (20 porcji x 65 g), g) przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (30 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (30 szt.) - jajka faszerowane z pieczarką (30 szt.) - koreczki mini caprese ( mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt) h) produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 80 kubeczków jednorazowych, - słone paluszki (30 opakowań po min. 70g). i) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna - sztućce trwałe w odpowiedniej ilości j) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe) k) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00) l) transport..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 12.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ III Przedmiotem zamówienia w części III jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie ok. 40 osób) podczas Europejskich Targów Przedsiębiorczości, Pracy i Edukacji w Bielsku - Białej w dniu 12.10.2011 w godzinach od 10:00 do 14:00. Catering zostanie dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów - Delegatury Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego mieszczącej się przy ul. Piastowskiej 40 w Bielsku-Białej (II piętro, sala nr 203), do godz. 9:00. Na usługę składać się będą: a) napoje gorące: - gorąca wysokogatunkowa kawa i herbata podana w termosach - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, b) napoje zimne: - woda mineralna niegazowana (25 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (25 porcji x 200 ml), jabłkowy (25 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (25 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach c) kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie: - z szynką i pomidorkiem (20 szt. x 40 g), - z camambertem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (20 szt. x 40 g), - z łososiem i cytrynką (20 szt. x 40 g), - z pastą jajeczną, pomidorem, papryką i pietruszką (20 szt. x 40 g), - z salami i marynatami (20 szt. x 40 g), - z żółtym serem i oliwkami (20 szt. x 40 g); d) sałatki - 2 rodzaje: - sałatka grecka (50 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (50 porcji x 100 g), e) świeże owoce podawane na paterach: - jabłka - 1 kg - banany - 1 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 1 kg - mandarynki - 1 kg f) ciastka bankietowe: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (20 porcji x 65 g), - mini drożdżówka (20 porcji x 65 g), g) przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (30 szt.) - babeczki z łososia wędzonego (30 szt.) - jajka faszerowane z pieczarką (30 szt.) - koreczki mini caprese (mozarella i pomidorki - 30 szt.) - koreczki z serem żółtym i kabanosem (30 szt.) h) produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 80 kubeczków jednorazowych, - słone paluszki (30 opakowań po min. 70g). i) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe 0w odpowiedniej ilość j) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe) k) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00) l) transport..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 12.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ IV Przedmiotem zamówienia w części IV jest świadczenie usługi cateringowej dla uczestników cyklu 5 spotkań informacyjnych organizowanych przez Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach na sali konferencyjnej znajdującej się na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, ul. Bankowa 11b. Na usługę składać się będą: - kawa świeżo parzona z ekspresu wystawiona w termosach, - herbata ekspresowa w różnych wariantach smakowych do wyboru (w tym co najmniej zielona, miętowa, owocowa, earl grey), każda torebka herbaty pakowana w osobnych kopertkach, wrzątek do herbaty wystawiony w termosach, - po 2 kanapki na osobę połowa na białym połowa na ciemnym pieczywie (skład: masło, żółty ser, wędlina, sałata, papryka, łosoś, oliwki, jajko), - świeże ciasteczka dekoracyjne (po 20 gramów na osobę), - świeży owoc sezonowy na osobę (np.: jabłko, gruszka, banan, nektarynka), - butelkowana woda mineralna - połowa butelek z wodą gazowaną, połowa z niegazowaną, - sok owocowy 100% (jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy) po 0,25 litra na osobę. W ramach usługi cateringowej należy zapewnić także cukier, mleko do kawy oraz cytrynę do herbaty. W cenie usługi należy uwzględnić personel obsługowy. Usługa cateringowa ma być podana w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek do zimnych napojów, a także łyżeczek i serwetek. UWAGI OGÓLNE: 1. W 5 spotkaniach informacyjnych weźmie udział w sumie nie więcej niż 250 osób. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania usługi dla wszystkich 250 osób. Ilość osób jest ilością orientacyjną, określoną w celu oszacowania wartości zamówienia oraz dokonania porównania ofert. Ilość ta może ulec zmianie (zmniejszeniu), przy czym Wykonawca z tego tytułu nie będzie wnosił roszczeń. 2. Realizacja zamówienia odbywała się będzie sukcesywnie do dnia 30 grudnia 2011 r. na podstawie zgłoszenia przekazywanego każdorazowo przez Zamawiającego drogą elektroniczną na 5 dni przed planowanym terminem spotkania. 3. Zamawiający zgłosi drogą elektroniczną ostateczną liczbę uczestników spotkania korzystających z usługi cateringowej najpóźniej na 1 dzień roboczy przed zarezerwowanym terminem spotkania. 4. Catering należy dostarczyć do miejsca odbywania spotkań informacyjnych - Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, ul. Bankowa 11b. 5. Wykonawca będzie świadczył usługę w przerwie spotkania, której godzina będzie każdorazowo przekazana Wykonawcy drogą elektroniczną przez Zamawiającego na jeden dzień roboczy przed spotkaniem. 6. Płatność za usługę będzie następowała po każdym spotkaniu i będzie dotyczyć faktycznie wykorzystanej ilości cateringu przypadającej na osobę, zgodnie z zapisem w pkt. 3..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.