eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Wykonywanie sukcesywnych dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Mazowieckiego Oddziału Żandarmerii Wojskowej w Warszawie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-22

Warszawa: Wykonywanie sukcesywnych dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Mazowieckiego Oddziału Żandarmerii Wojskowej w Warszawie
Numer ogłoszenia: 229382 - 2007; data zamieszczenia: 22.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Mazowiecki Oddział Żandarmerii Wojskowej, ul. Jana Ostroroga 35, 01-163 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6853247, 6857451, fax 022 6853247.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zw.wp.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonywanie sukcesywnych dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Mazowieckiego Oddziału Żandarmerii Wojskowej w Warszawie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wykonywanie sukcesywnych dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Mazowieckiego Oddziału Żandarmerii Wojskowej w Warszawie

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.11.00 - Wołowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.11.00 - Wołowina Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 02.01.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości, całość zamówienia - 10 000,00 zł. Część I zamówienia - 4 000,00 złotych; Część II zamówienia - 5 000,00 złotych; Część III zamówienia - 2 500,00 złotych; Część IV zamówienia - 1 000,00 złotych..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą wykonawcy spełniający warunki wynikające z art. 22 ust. 1 w punktach 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych (Pzp). W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy niepodlegający wykluczeniu na podstawie art. 24 (Pzp). Zamawiający dokona oceny spełniania tych warunków na podstawie dokumentów, które należy załączyć do oferty zgodnie z SIWZ. Ocena spełnienia warunków określonych w SIWZ będzie polegała na ocenie spełnia, nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Wypełniony, ściśle wg załączonego druku (załącznik nr 3 do SIWZ) przez Zamawiającego, niezmieniony formularz cenowy; 2)Oświadczenie pisemne Wykonawcy potwierdzające spełnienie wymagań określonych przepisami art. 22 ust.1 w punktach 1-4 Ustawy PZP, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ; 3)Decyzja (zezwolenie) na prowadzenie działalności w zakresie gospodarowania odpadami; 4)Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej. W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie właściwy dokument musi być złożony przez każdy podmiot. Dokument musi być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5)Aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaj produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2006 r nr 17 poz. 127) lub decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu na rynek krajowy (art. 10 ust. 5 i 7 pkt. a, b ustawy z dnia 29.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego Dz.U. 2004r nr 33 poz. 288z późn. zm.); 6)Aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art. 27 ust. 2 w zw. z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11.05.2001 r o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2005 r nr 31 poz. 265 z późn. zm.) lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nie objętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej określającą rodzaj i zakres działalności (art., 61 ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. nr 171 poz. 1225); 7)Dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) lub certyfikat wystawiony przez upoważnioną jednostkę certyfikująca, stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP; PODSTAWA PRAWNA: ustawa z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171 poz. 1225) lub ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2006 r nr 17 poz. 127); 8)Zaakceptowany (parafowany) i wypełniony w miejscach wykropkowanych projekt umowy (załącznik nr 5 do SIWZ) wraz z załącznikiem. (dot. danych Wykonawcy oraz § 2 ust. 1; § 4 ust. 10 pkt b; § 11 ust. 1).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zw.wp.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację można uzyskać w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ostroroga 35, 01-163 Warszawa, budynek nr 18 pokój nr 101 od poniedziałku do piątku w godz. 08.00-10.00, 13.00-15.00..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.12.2007 godzina 09:00, miejsce: Oferty należy składać w kancelarii jawnej w budynku nr 1 w pokoju 103, w siedzibie Zamawiającego, ul. Ostroroga 35, 01-163 Warszawa..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso. produkty z mięsa, tłuszcze zwierzące.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso. produkty z mięsa, tłuszcze zwierzące.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00-0, 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny wołowe i wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny wołowe i wieprzowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.32-9, 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso drobiowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1, 15.11.23.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wędliny drobiowe i podrobowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny drobiowe i podrobowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.13.20-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.