eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Cekcyn › Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczajacych do Przedszkola Gminnego w Cekcynie

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-06-29

Cekcyn: Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczajacych do Przedszkola Gminnego w Cekcynie
Numer ogłoszenia: 227078 - 2012; data zamieszczenia: 29.06.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 184016 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Zespół Oświatowy w Cekcynie, ul. Szkolna 2, 89-511 Cekcyn, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3347560, faks 052 3347580.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczajacych do Przedszkola Gminnego w Cekcynie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia obejmuje: a) przygotowanie obiadów z własnych produktów żywnościowych, b) dowóz ciepłych obiadów do przedszkola samochodem spełniającym warunki wymagane przy prowadzeniu działalności w zakresie transportu żywności zatwierdzonym przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną, w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, c) wydawanie obiadów dzieciom w pomieszczeniach udostępnianych przez dyrektora placówki, d) zabezpieczenie zastawy stołowej, sprzątanie brudnych naczyń wraz z ich wywiezieniem po spożyciu przez dzieci posiłku ( na własny koszt) 2. Dostawy i wydawanie posiłków będą miały miejsce w przedszkolu w godz. 11.45- 13.00. 3. Przewidywana ilość dostarczanych dziennie obiadów wynosi 80 (z możliwością odstępstw +/- 30%, w zależności od ilości dożywianych dzieci )- z wyłączeniem przerw świątecznych, ferii zimowych ,wakacji i innych dni wolnych od nauki w szkole . 4. W okresie przerw świątecznych, ferii zimowych i wakacji oraz innych dni wolnych od nauki w szkole liczba dzieci jedzących może ulec radykalnej obniżce. Nie zwalnia to Wykonawcy od obowiązku przygotowania posiłków dla obecnych w przedszkolu dzieci( obiad dla minimum 10 dzieci). Także w przypadku wzmożonej zachorowalności, czy wyjazdu dzieci na wycieczkę Zamawiający zastrzega sobie prawo do znacznego ograniczenia ilości posiłków . 5. Ilość dzienną tj. zapotrzebowanie na dostarczanie konkretnej liczby posiłków przez wykonawcę ustalana będzie w dzień dostarczania posiłków, w sposób telefoniczny do godz. 9.00, przez osobę wyznaczoną przez dyrektora przedszkola. W przypadkach znacznych zmian w ilości dostarczanych obiadów, o których mowa w pkt.4, Wykonawca zostanie powiadomiony przez osobę wyznaczoną przez Dyrektora Przedszkola z jednodniowym wyprzedzeniem. 6. Wymagania dotyczące jadłospisu: 1) Obiad jednodaniowy mięsny/ rybny na przemian z dwudaniowym ( zupa+ danie jarskie) .Do posiłków mięsnych/ rybnych maja być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki lub gotowane jarzyny. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze , ryż lub makaron. Zamawiający wymaga aby do każdego posiłku przygotować napój( herbata, sok ,kompot). 2) Kaloryczność obiadu w przeliczeniu na jedno dziecko winna wynosić ok. 550 kcal. 3) Posiłki będą przygotowywane zgodnie z gramaturą podaną poniżej: a) Danie mięsne/ rybne: porcja mięsa 100g, porcja ryby 100g, porcja ziemniaków lub kaszy, ryżu czy makaronu 100 g, surówka/ jarzyny gotowane 100g, kompot, sok, napój 150ml. b) Danie jarskie+ zupa: zupa 200 ml, drugie jarskie np :pierogi, placki ziemniaczane, racuchy, krokiety, naleśniki ) 100g. kompot, sok, napój 150ml 7.Wymagania dotyczące jakości: Posiłki muszą być urozmaicone, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnych ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat. Posiłki winny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Przygotowane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności posiłki, powinny składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, o zmniejszonej zawartości soli, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników . Posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie można używać produktów typu instant oraz gotowych produktów, np. klopsy, gołąbki itp. Nie dopuszcza się również bigosu . Należy stosować dietę lekko strawną; posiłki gotowane, duszone, pieczone, sporadycznie smażone. 8. Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przez rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia i Dyrektorowi Przedszkola propozycję jadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Jadłospis musi być zatwierdzony przez dietetyka, a następnie dostarczony Zamawiającemu . 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w jadłospisie. Zmiany w jadłospisie wprowadzone przez Wykonawcę należy uzgodnić z Dyrektorem Przedszkola ,co najmniej z 1 dniowym wyprzedzeniem przed dokonaniem zmiany. 10. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni. 11. Wykonawca zobowiązany jest do podania posiłków zgodnie z gramaturą podaną w jadłospisach. 12. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: a) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), b) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), c) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), d) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając różnorodność diety, właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). 13. W sytuacjach szczególnych ( zorganizowane wyjazdy wychowanków przedszkola ), Zamawiający ma prawo zgłosić Wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków- suchy prowiant, a Wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i sposobu wykonania wymaganych dostaw. 14. Dowożone posiłki winny być dostarczane własnym transportem, spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwowa Stację Sanitarno- Epidemiologiczną w specjalistycznych termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej jakości i temperatury przy ich spożyciu. Pojemniki i termosy powinny być szczelnie zamykane, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. Temperatura dla dań gorących w momencie przekazywania posiłków dzieciom winna wynosić odpowiednio : zupa + 75oC; gorące danie drugie 60 oC. 15. W ramach zamówienia Wykonawca powinien zapewnić zastawę stołową i mycie naczyń we własnym zakresie poza obiektem placówki, a także nieodpłatnie dokonywać odbioru niespożytych resztek, zgodnie z potrzebami, jednak nie rzadziej niż raz na dobę. 16. Wykonawca jest odpowiedzialny wobec Zamawiającego za przestrzeganie przez osoby wykonujące w jego imieniu zamówienie w pełnym zakresie obowiązujących przepisów BHP, p.poż. i higieniczno-sanitarnych. Odpowiada on za ich działania jak za działania własne oraz ponosić będzie odpowiedzialność prawną i materialną wobec osób trzecich za naruszenie ww. przepisów oraz w zakresie wykonywanej usługi (tj. jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z obowiązującymi normami oraz wymagań higieniczno-sanitarnych i porządkowych). 17. W przypadku zastrzeżeń, co do jakości posiłków Zamawiający może poddać je badaniu laboratoryjnemu. W razie potwierdzenia w laboratorium nieprawidłowości Wykonawca będzie obciążony kosztami takiego badania. Jeżeli takie badania zostaną zlecone a nieprawidłowości nie będą potwierdzone wówczas koszty ponosi Zamawiający. 18. Zamawiający nie przewiduje możliwości wykorzystania zaplecza kuchennego w przedszkolu. 19. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się zakupienie łącznie ok. 14.840 gorących posiłków, z możliwością zwiększenia lub zmniejszenia tej liczby do 30% w przypadku zmiany ilości świadczeniobiorców . 20. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie co miesiąc, na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zbigniew Dymarkowski Restaracja - Klonowianka- w Klonowie, Klonowo 8, 89-526 Lubiewo, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 63287,95 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 56392,00

  • Oferta z najniższą ceną: 56392,00 / Oferta z najwyższą ceną: 99428,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.