eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Toruń › Dostawa mięsa i wędlin, pieczywa, mleka i wyrobów mlecznych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-20

Toruń: Dostawa mięsa i wędlin, pieczywa, mleka i wyrobów mlecznych.
Numer ogłoszenia: 226524 - 2007; data zamieszczenia: 20.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Obserwacyjno-Zakaźny, ul. Krasińskiego 4/4a, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6582560, fax 056 6225443.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zakazny.hosp.torun.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin, pieczywa, mleka i wyrobów mlecznych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin, pieczywa, mleka i wyrobów mleczarskich dla kuchni głównej Wojewódzkiego Szpitala Obserwacyjno-Zakaźnego w Toruniu przez okres 24 miesięcy. Wielkość i rodzaj zamawianych wyrobów - wg Załącznika Nr 2/1 - 2/3 do SIWZ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 16.55.10.00 - 16.55.10.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca przystępujący do udziału w postępowaniu zobowiązany jest złożyć oświadczenie, że: 1)posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on dokument określony w rozdziale IV pkt.1 d SIWZ. 2)posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on dokumenty (wykaz dostaw + referencje) określone w rozdziale IV pkt.1 e SIWZ oraz dokumenty określone w rozdziale IV pkt.1 f lub 1g lub 1h SIWZ (w zależności od zadania na które składana jest oferta). 3)znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on oświadczenie określone w rozdziale IV pkt.1 c SIWZ. 4)nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on oświadczenie określone w rozdziale IV pkt.1 c SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Złożona oferta musi zawierać n/w dokumenty: a/ wypełniony formularz ofertowy wg Zał. Nr 1 do SIWZ b/ wypełnioną specyfikację cenową wg Zał. Nr 2 do SIWZ c/ oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i spełnia wymogi określone w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych wg Zał. Nr 3 do SIWZ, d/ aktualny odpis z właściwego rejestru handlowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. e/ wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia w zakresie Zadania Nr 1 -mięso i wędliny, jeżeli załączony wykaz będzie zawierał co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw mięsa i wędlin (każda z dostaw na kwotę nie mniejszą niż 150.000,00 zł) oraz przedłoży minimum 2 pisemne referencje potwierdzające, że zamówienia te były lub są wykonywane z należytą starannością. Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia w zakresie Zadania Nr 2 -pieczywo, jeżeli załączony wykaz będzie zawierał co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw pieczywa (każda z dostaw na kwotę nie mniejszą niż 50.000,00 zł) oraz przedłoży minimum 2 pisemne referencje potwierdzające, że zamówienia te były lub są wykonywane z należytą starannością. Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia w zakresie Zadania Nr 3 -mleko i wyroby mleczarskie, jeżeli załączony wykaz będzie zawierał co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw mleka i wyrobów mleczarskich (każda z dostaw na kwotę nie mniejszą niż 150.000,00 zł) oraz przedłoży minimum 2 pisemne referencje potwierdzające, że zamówienia te były lub są wykonywane z należytą starannością. f/ -aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do prowadzenia produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego oraz zakwalifikowaniu zakładu na rynek krajowy (art. 10 ust. 1, ust.5, ust. 7 pkt.2b ustawy z 29.01.2004r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz U. z 2004r. Nr 33 poz. 288 z późn. zm.). -aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia stosowania u Wykonawcy procedur kontroli jakości na podstawie systemu HACCP. Niniejsze zaświadczenia obowiązują tylko w odniesieniu do Wykonawców składających ofertę na zadanie Nr 1 tj. mięso i wędliny. g/ aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia stosowania u Wykonawcy procedur kontroli jakości na podstawie systemu HACCP w zakresie wypieku pieczywa. Niniejszy dokument obowiązuje tylko w odniesieniu do Wykonawców składających ofertę na zadanie Nr 2 tj. pieczywo. h/ aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia stosowania u Wykonawcy procedur kontroli jakości na podstawie systemu HACCP lub ISO 9001:2000 w zakresie produkcji i dystrybucji wyrobów mleczarskich. Wymagana jest kserokopia zaświadczenia o wdrożonym systemie HACCP lub certyfikat ISO 9001:2000 w zakresie produkcji i dystrybucji wyrobów mleczarskich. Niniejszy dokument obowiązuje tylko w odniesieniu do Wykonawców składających ofertę na zadanie Nr 3 tj. mleko i wyroby mleczarskie. i/ oświadczenie, że Wykonawca akceptuje bez zastrzeżeń warunki przetargu określone w SIWZ. Powyższe dokumenty muszą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 90
  • 2. Okres stałości cen jednostkowych - 10

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.zakazny.hosp.torun.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Obserwacyjno-Zakaźny ul. Krasińskiego 4/4a , 87-100 Toruń.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Szpital Obserwacyjno-Zakaźny ul. Krasińskiego 4/4a , 87-100 Toruń (sekretariat).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i wędlin - ZADANIE Nr 1..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin wieprzowych, wołowych, drobiowych do kuchni głównej szpitala przez okres 24 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. Okres stałości cen jednostkowych - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa pieczywa - ZADANIE Nr 2..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa tj. chleba toruńskiego, chleba pszennego, bułek do kuchni głównej szpitala przez okres 24 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. Okres stałości cen jednostkowych - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mleka i wyrobów mleczarskich- ZADANIE Nr 3..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i wyrobów mleczarskich tj. śmietany, twarogu, sera żółtego, serka topionego, masła, margaryny do kuchni głównej szpitala przez okres 24 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. Okres stałości cen jednostkowych - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.