Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-09-19
Bydgoszcz: Dostawy żywności
Numer ogłoszenia: 226445 - 2008; data zamieszczenia: 19.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J.Brudzińskiego , ul. Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3262100, fax. 052 3262101.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsd.org.pl.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy żywności.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa: - pieczywa - mięsa wieprzowego i przetworów mięsnych - mięsa drobiowego - mleka i przetworów mlecznych - warzyw i owoców mrożonych - mieszanek mlecznych - herbatek instant - obiadków i zupek w słoiczkach - wyrobów cukierniczych o przedłużonej trwałości, przypraw, herbaty, kasz, przetworów zbożowych, soków - tłuszczy - ryb.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.20.00 - Drób 15.51.10.00 - Mleko 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.88.40.00 - Produkty dla niemowląt 15.41.12.00 - Olej spożywczy 15.22.20.00 - 15.22.20.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 11.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium:III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy którzy : - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej w przedmiocie zamówienia działalności lub czynności i nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia tj: spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 i 2 Pzp - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Nie spełnienie jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, posiadania uprawnień do wykonywania przedmiotowej działalności lub czynności oraz nie podlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych Wykonawca załączy następujące dokumenty i oświadczenia do oferty: - Aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej ( wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). - Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust.1 i nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy - Decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, a w odniesieniu do uprawnień, o których mowa w art. 40 ust. 5 ustawy z dnia 11 maja 2001 r o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia -organu Inspekcji Weterynaryjnej, potwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów ( Podstawa: art.27 ust 1 i 2 ustawy, Dz. U. 2005, Nr 31,poz. 265 z późn. zm.) - Dokument potwierdzający spełnianie warunków sanitarnych przez środek transportu, jakim przewożona będzie żywność z uwzględnieniem jego marki i nr rejestracyjnego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz. U. z 2003 r., Nr 21, poz. 179)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 80
- 2 - Okres utrzymania cen - 20
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsd.org.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J. Brudzińskiego, ul: Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, pawilon D, Ip, pok. nr 17.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.10.2008 godzina 09:45, miejsce: Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J. Brudzińskiego, ul: Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, pawilon D, Ip, sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 10 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.22.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania cen - 20
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso wieprzowe i przetwory mięsne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 13 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.11.33-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso drobiowe gat.I.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.20-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mleko i przetwory mleczne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 10 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 7 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0, 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mieszanki mleczne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3 pozycje w pakiecie:.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Herbatki instant.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 pozycja w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Obiadki i zupki w słoiczkach.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 6 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Wyroby piekarskie, cukiernicze o przedłużonej trwałości, przyprawy,herbata, kasze, przetwory, soki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 63 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00-2, 15.81.21.00-4, 15.81.21.00-3, 15.61.31.00-9, 01.12.12.10-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Tłuszcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.12.00-4, 15.43.11.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Ryby.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.24.15.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. Okres utrzymania cen - 20
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Dostawy drutu żarzonego oliwionego o średnicy 3,4 mm
- Remont ogrodzenia kompleksu wojskowego przy ul. Dwernickiego 1 w Bydgoszczy
- Usługa serwisowa urządzeń: Komory gorącej COMECER Phaedra oraz Dyspensera Clio na okres 24 miesięcy
- Wykonanie badań analitycznych wód podziemnych i powierzchniowych oraz badań szczegółowych jakości gleby i ziemi na terenie miasta Bydgoszczy
- Opracowanie projektu koncepcyjnego architektoniczno-funkcjonalnego nadbudowy, przebudowy i modernizacji Kliniki Psychiatrii w Szpitalu Uniwersyteckim nr 1 w Bydgoszczy wraz z WKI
- Prowadzenie planowanych i awaryjnych prac czyszczeniowych w obiektach i instalacjach ZTPOK
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej "Nadzieja" w Chorzowie VII-XII 2024
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 22 im. Karola Miarki z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Św. Piotra 9a - I/2024
- " Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w okresie od lipca do grudnia 2024"
- Sukcesywna dostawa mięsa, drobiu, podrobów i wędlin w III i IV kwartale 2024r. dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych od lipca do grudnia 2024 roku dla Gminnego Przedszkola Publicznego w Zebrzydowicach
- Dostawa pieczywa
więcej: Drób »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.