eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gąbin › Dostawa mięs i wyrobów mięsnych z podziałem na zadania:Zadanie1-mięsa i wyroby mięsne wieprzowo-wołowe Zadanie2-mięsa i produkty mięsne drobiwe.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-26

Gąbin: Dostawa mięs i wyrobów mięsnych z podziałem na zadania:Zadanie1-mięsa i wyroby mięsne wieprzowo-wołowe Zadanie2-mięsa i produkty mięsne drobiwe.
Numer ogłoszenia: 222849 - 2009; data zamieszczenia: 26.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Koszelewie , Koszelew 2, 09-530 Gąbin, woj. mazowieckie, tel. 024 2675151, 2675153, faks 024 2675168.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskoszelew.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięs i wyrobów mięsnych z podziałem na zadania:Zadanie1-mięsa i wyroby mięsne wieprzowo-wołowe Zadanie2-mięsa i produkty mięsne drobiwe..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy o wartości powyżej 14000 euro a poniżej kwot określonych w rozporządzeniu wydanym na podstawie art.11 ust.8 Ustawy Pzp mięs i wyrobów mięsnych z podziałem na zadania: Zadanie1-mięsa i wyroby mięsne wieprzowo-wołowe Zadanie2-mięsa i produkty mięsne drobiowe dla potrzeb Domu Pomocy społecznej w Koszelewie..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 364.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1.Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Spełnienie tego wymogu nastąpi poprzez złożenie następującego dokumentu: a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. b) oświadczenie na podstawie art.22 ust.1 pkt.1 ustawy Prawo zamówień publicznych (na druku stanowiącym załącznik Nr3 do SIWZ). 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. Spełnienie tego wymogu nastąpi poprzez złożenie oświadczenia na podstawie art.22 ust.1 pkt.2 ustawy Prawo Zamówień publicznych (na druku stanowiącym załącznik Nr3 do SIWZ). 3. Dysponują środkiem transportu przystosowanym do przewozu asortymentu będącego przedmiotem zamówienia. Spełnienie tego wymogu nastąpi poprzez złożenie decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Inspektora Weterynarii o dopuszczenie środka transportu będącego w dyspozycji wykonawcy do przewozu artykułów które są przedmiotem zamówienia 4. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Spełnienie tego wymogu nastąpi poprzez złożenie oświadczenia na podstawie art.22 ust.1 pkt.3 ustawy Prawo zamówień publicznych (na druku stanowiącym załącznik Nr3 do SIWZ). 5. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego . Spełnienie tego wymogu nastąpi poprzez złożenie oświadczenia wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.22 ust.1 pkt.4 w związku z art.24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (na druku stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ). 6. Spełnią pozostałe wymogi stawiane w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) wypełniony i podpisany druk oferty ( zał. nr1 do SIWZ ) i formularz cenowy (odpowiednio zał. nr 2a i 2b do SIWZ), b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c) oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki określone: w art.22 ust.1, p.1-3, i nie jest wykluczony na podstawie art.22 ust.1 p.4 w związku z art.24 ust.1 i 2 ustawy prawo zamówień publicznych (załącznik Nr 3 do SIWZ). d) decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Inspektora Weterynarii o dopuszczeniu środka transportu będącego w dyspozycji Wykonawcy do przewozu artykułów, które są przedmiotem zamówienia. e) zaakceptowany projekt umowy (zał. Nr4 do SIWZ).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpskoszelew.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Koszelewie Koszelew2 09-530 Gąbin powiat Płocki.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Koszelewie 09-530 Gąbin w pokoju sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięsa i wyroby mięsne wieprzowo-wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu i opis cech Ilość roczna Cena jednostkowa brutto Wartość ogółem brutto Kwota VAT zł 1. Wołowina z kością 80 kg 2. Wołowina bez kości 50 kg 3. Kości 2500 kg 4. Golonka 200 kg 5. Nogi 200 kg 6. Mięso mielone wieprzowe łopatkowe 500 kg 7. Łopatka b/k 300 kg 8. Żeberka 300 kg 9. Głowa 250 kg 10. Boczek wędzony i parzony 150 kg 11. Schab b/k 200 kg 12. Karkówka b/k 200 kg 13. Łopatka wędzona 80 kg 14. Kiełbasa serdelowa 300 kg 15. Kiełbasa typu golonkowa 150 kg 16. Kiełbasa typu mielonka 150 kg 17. Kiełbasa cienka typu podwawelska 600 kg 18. Blok łopatkowy 250 kg 19. Szynka 100 kg 20. Baleron 100 kg 21. Mortadela 100 kg 22. Podgardle wędzone 100 kg 23. Szynka typu Tyrolska 50 kg 24. Kiełbasa typu Żywiecka 120 kg 25. Kiełbasa typu Rawska 150 kg 26. Szynka wędzona typu Ogonówka 150 kg 27. Boczek faszerowany 50 kg 28. Pasztetowa 100 kg 29. Kaszanka 200 kg 30. Czarne 70 kg 31. Salceson 250 kg 32. Pieczeń typu rzymska 200 kg 33. Kiełbasa biała 80 kg 34. Flaki 200 kg 35. Polędwica wieprzowa 25 kg 36. Smalec 80 kg 37. Kiełbasa typu szynkówka 100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 364.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięsa i produkty drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułów i opis cech 1. Kurczak 2. Skrzydła 3. Filet 4. Udo 5. Wątróbki drobiowe 6. Pieczeń typu Tyrolska 7. Pieczeń drobiowa 8. Porcje rosołowe 9. Parówki 10. Wędlina gr. z indyka 11. Rolada drobiowa 12. Szynka drobiowa 13. Polędwica drobiowa 14. Kiełbasa biała parzona 15. Pasztet drobiowy 350 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 364.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.