eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź › Dostawa produktów mrożonych na 2008 r. sygn. PN19/ŻYW/2007

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-15

Łódź: Dostawa produktów mrożonych na 2008 r. sygn. PN19/ŻYW/2007
Numer ogłoszenia: 222586 - 2007; data zamieszczenia: 15.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1933, ul. Źródłowa 52, 91-735 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6394760, fax 042 6348985.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.army.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Wojskowa Jednostka Organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów mrożonych na 2008 r. sygn. PN19/ŻYW/2007.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot Zamówienia, Ilość Zadanie nr 1- obszar II woj.śląskie -warzywa mrożone:1. Kapusta brukselka zamrożona 422kg, 2. Fasolka szparagowa zamrożona 517kg, 3. Różyczki kalafiora zamrożona 457 kg 4. Szpinak zamrożony 780 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: 1.Wykonawca przystępujący do przetargu zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert. 2.Wysokość wadium: 605 zł 3.Wadium można wnosić w jednej lub kilku następujących formach: - w pieniądzu - na rachunek bankowy Zamawiającego: prowadzony przez Kredyt Bank S.A., nr rachunku: 04 1500 1546 1215 4001 8101 0000; UWAGA: W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu wykonawca winien wskazać nr rachunku bankowego, na który zamawiający dokona przelewu środków pieniężnych wpłaconych tytułem wadium. W przypadku braku takiej informacji kwota wpłaconego wadium zostanie zwrócona na konto, z którego została przelana. Jednocześnie zamawiający nie będzie ponosił dalszej odpowiedzialności z tego tytułu. - w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; - w gwarancjach bankowych, - gwarancjach ubezpieczeniowych, - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr. 109, poz. 1158 z późn. zm.). 4.Wadium w formie niepieniężnej należy zdeponować w kasie Zamawiającego. Godziny pracy kasy od 11:00 - 13:00 od poniedziałku do piątku. 5.Wykonawcy, którzy nie wniosą wadium w terminie lub wniosą je w niepełnej wysokości albo w innej niż w/w formie lub formach zostaną wykluczeni z postępowania na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 4 Pzp. 6.Wadium zostanie zwrócone niezwłocznie, jeżeli: - upłynął termin związania ofertą, - zawarto umowę w sprawie zamówienia publicznego i wniesiono zabezpieczenie należytego wykonania umowy, - unieważniono postępowanie, a protesty zostały ostatecznie rozstrzygnięte lub upłynął termin do ich wnoszenia. - na wniosek Wykonawcy, który ofertę wycofał przed upływem terminu składania ofert, został wykluczony z postępowania lub, którego oferta została odrzucona.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1)posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - w celu oceny spełniania warunku zamawiający żąda przedstawienia oświadczeń wskazanych w pkt. 1 - 3 Rozdziału VI SIWZ oraz dokumentów określonych w pkt 4 i 5 Rozdziału VI SIWZ. 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - w celu oceny spełniania warunku zamawiający żąda przedstawienia oświadczenia wskazanego w pkt. 1 Rozdziału VI SIWZ; 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - w celu oceny spełniania warunku zamawiający żąda przedstawienia oświadczenia wskazanego w pkt. 1 Rozdziału VI SIWZ; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 Pzp; 5)dostarczać będą przedmiot zamówienia od producenta (hurtowni) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne; 6)zaoferują dostawy odpowiadające wymaganiom określonym w SIWZ i opartym o wdrożenie i/lub stosowanie systemu HACCP (dot. zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność). W celu potwierdzenia spełniania warunku zamawiający żąda przedstawienia zaświadczenia (-ń) określonego w pkt. 11.1 Rozdziału VI SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy zobowiązani są dostarczyć wraz z ofertą cenową (wzór na załączniku nr 3): 1.Oświadczenie o spełnianiu wymagań ustawowych ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego, określonych w art. 22 ustawy tj. że: posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia oraz, że nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy (wzór na Załączniku nr 3 do SIWZ); 2. Oświadczenie o spełnianiu wszystkich powszechnie obowiązujących w Polsce wymagań higieniczno-sanitarnych - dotyczy wykonawców będących producentami (wzór na Załączniku nr 3 do SIWZ); 3. Oświadczenie o dostarczeniu przedmiotu zamówienia od producenta (hurtowni) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne (jeżeli wykonawca sam nie jest producentem oferowanych produktów) (wzór na Załączniku nr 3 do SIWZ); 4. Wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw (co najmniej jednej) przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców (odpowiadających tzn. nie mniejszych niż 50% wartości brutto określonej dla zadania na które składana jest oferta. W przypadku złożenia oferty na kilka zadań Zamawiający uzna za zrealizowane dostawy, których suma wartości brutto nie będzie mniejsza niż 50% wartości brutto dla zadań na które składana jest oferta) wraz z dokumentami potwierdzającymi, ze wskazane w wykazie dostawy zostały wykonane należycie (dokument lub dokumenty potwierdzające należyte wykonanie minimum jednej wybranej z wykazu dostawy) (wzór wykazu dostaw załączony został w Załączniku nr 4 do SIWZ); 5. Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionych nie wcześniej, niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej, niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (dotyczy przedsiębiorców). Wykonawca może złożyć zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wydane z wcześniejszą data, pod warunkiem, że urząd wydający zaświadczenie potwierdzi jego aktualność na dany dzień -stan aktualny na dzień przypadający na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 7. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 4-8 ustawy Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 8. W przypadku podmiotów zbiorowych - także aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9) ustawy Pzp., wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 9. Decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, potwierdzającej spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności (dotyczy przedsiębiorców produkujących i/lub wprowadzających do obrotu żywność będących pod nadzorem Państwowej Inspekcji Sanitarnej i prowadzących działalność w tym zakresie - dotychczas wydawana na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia(Dz. U z 2005r. Nr 3, poz. 265 z późn. zm.), a obecnie decyzję o zatwierdzeniu zakładu - wydawaną przez właściwe organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( podstawa art. 61, art. 62 ust. 1 pkt. 1,2, art. 63 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2006r. Nr 171, poz. 1225); 10. Polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej gdzie minimalna suma gwarancyjna ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej wynosi 100 000 zł lub jej równowartość wyrażoną w innej walucie (w przypadku rolników dokument potwierdzający zawarcie obowiązkowego ubezpieczenia OC rolników). W celu obliczenia równowartości kwoty ubezpieczenia, Zamawiający zastosuje średni kurs NBP na dzień upływu terminu składania ofert. Średnie kursy walut dostępne są pod adresem: http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/Kursy/kursy.htm.W przypadku zawarcia umowy na dostawę produktów gotowych. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania i dostarczenia Zamawiającemu aktualnej polisy ubezpieczeniowej ( aktualnej tzn. obejmującej cały okres trwania dostawy ) potwierdzającej ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 11. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców, Zamawiający żąda wskazania w ofercie w formie oświadczenia części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom. 12. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - pełnomocnictwo wyznaczające pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (jeżeli wykonawca jest w takiej sytuacji); w pozostałych przypadkach - jeżeli pełnomocnictwo jest stosowane. UWAGA: Zgodnie z art. 4 ust. 2 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. Nr 173 poz. 1807 i Nr 281 poz. 2777 ze zm.) za przedsiębiorców uznaje się wspólników spółki cywilnej w zakresie wykonywanej przez nich działalności gospodarczej. Oznacza to, że oferta złożona przez spółkę cywilną jest traktowana jako oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (art. 23 Pzp). 13. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 5, 6, 8 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, nie zalega z uiszczeniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 14. W przypadku wykonawcy mającego siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu z pkt. 7, składa on zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 ustawy Pzp. 15. Dokumenty, o których mowa w pkt. 14 powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a przypadku dokumentów z pkt. 13 - powinny być one wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składaniaofert. 16. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 13, 14, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Zapisy pkt. 9 stosuje się odpowiednio. 17. Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego, obowiązany jest dołączyć do oferty cenowej następujące dokumenty: 17.1 zaświadczenie wystawione na wykonawcę przez organy upoważnione do urzędowej kontroli środków spożywczych lub firmę upoważnioną do przeprowadzania certyfikacji stwierdzające, że u wykonawcy w produkcji i/lub w obrocie zaoferowanego asortymentu został wdrożony i/lub jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z art. 5 Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dz.Urz.UE L z 2004 r., Nr 139, poz. 1) podlegają takiemu obowiązkowi). Jeżeli wykonawca nie jest producentem oferowanych produktów, zobowiązany jest dołączyć wskazane zaświadczenie wystawione dla niego przez jeden z w/w podmiotów oraz stosowne zaświadczenia wystawione przez jeden z w/w podmiotów dla producentów, od których zakupi oferowane produkty. Jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i lub stosowania systemu HACCP, przedstawia on jedynie stosowne zaświadczenia wystawione dla producentów. 18. Wszystkie w/w dokumenty należy złożyć bądź w formie oryginału bądź w formie kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Uwierzytelnienie powinno polegać na zamieszczeniu na kopii dokumentu za zgodność z orginałem oraz zostać podpisane przez uprawnioną osobę. 19. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.army.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 1933, ul . Źródłowa 52, 91-735 Łodź..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2007 godzina 12:30, miejsce: Kancelaria Jawna Zamawiajacego, budynek nr 7, pok. 014-015 w godzinach pracy kancelarii tj.: 8:00-10:00 i 12:30-14:30 od poniedziałku do piątku..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.