eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kalisz › ¦wiadczenie us³ugi w zakresie ca³odziennego ¿ywienia m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1.

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2011-08-17

Kalisz: ¦wiadczenie us³ugi w zakresie ca³odziennego ¿ywienia m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1.
Numer og³oszenia: 221385 - 2011; data zamieszczenia: 17.08.2011
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 204944 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego i Praktycznego, ul. Handlowa 9, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 62 753 22 47, faks 62 753 22 47.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ugi w zakresie ca³odziennego ¿ywienia m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1..

II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ i wydawa³ 3 pe³ne posi³ki dla jednej osoby dziennie przez 5 dni w tygodniu uwzglêdniaj±c podstawowe sk³adniki i produkty spo¿ywcze wysokiej jako¶ci, stosowane w ¿ywieniu, zachowuj±c wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie higieny osobistej personelu Wykonawcy, warunków przygotowywania posi³ków i podawania, zgodnie z uzgodnionym jad³ospisem, wyporcjowane i wyszprycowane. 2. Posi³ki musz± byæ podawane estetycznie w formie sto³u szwedzkiego (z wyj±tkiem dañ gor±cych) , które na bie¿±co musz± byæ uzupe³niane. Otoczenie podanych dañ musi byæ wolne od jakichkolwiek zabrudzeñ, estetyczne, dania/pó³miski ustawione na czystych codziennie lub w razie potrzeby (np. zabrudzenia) czê¶ciej zmienianych wyprasowanych obrusach w kolorach jasnych. Stó³ z daniami musi byæ dodatkowo udekorowany w zale¿no¶ci od okoliczno¶ci. 3. Ilo¶æ posi³ków przewidzianych do wydania w okresie obowi±zywania umowy okre¶lona w opisie przedmiotu zamówienia jest orientacyjna a Zamawiaj±cy zap³aci Wykonawcy wynagrodzenie za rzeczywist± ilo¶æ wydanych posi³ków przypadaj±cych na jedn± osobê w okresie obowi±zywania umowy. 4. Przygotowanie i wydawanie posi³ków odbywaæ siê bêdzie codziennie od poniedzia³ku do pi±tku w dniach nauki szkolnej z wyj±tkiem przerw ¶wi±tecznych, wakacji letnich i zimowych oraz dni ustawowo wolnych od zajêæ dydaktycznych. 5. Posi³ki mog± byæ wydawane w soboty, niedziele i inne dni wolne od zajêæ dydaktycznych, po uprzednim z³o¿eniu zamówienia przez Zamawiaj±cego (telefonicznie, faksem lub na pismie) 6. W okresie obowi±zywania umowy o zamówienie publiczne Zamawiaj±cy przewiduje wydawanie posi³ków dla ok. 150 wychowanków dziennie. Liczba wydanych posi³ków mo¿e ulec zmianie np. ze wzglêdu na absencjê wychowanków, praktyki zawodowe. 7. Wykonawca obowi±zany jest do przygotowania wszystkich posi³ków na bazie kuchni Zamawiaj±cego, mieszcz±cej siê przy ul. Przemys³owej 1. Wyposa¿enie kuchni mo¿e byæ uzupe³nione przez Wykonawcê. 8. Zapotrzebowanie na posi³ki sk³adane bêdzie do godz. 14:00 dnia poprzedniego przez upowa¿nionego pracownika Zamawiaj±cego w formie pisemnej. Ostateczna werfikacja co do ilo¶ci wydawanych posi³ków odbywaæ siê bêdzie codziennie do godz. 10:00 danego dnia. 9. Wykonawca obowi±zany jest wydawaæ posi³ki o sta³ych godzinach: - ¶niadanie 6:30 - 8:30 - obiad 13:00 - 16:00 - kolacja 18:30 - 20:30 Godziny wydawania posi³ków mog± ulec zmianie je¿eli Zamawiaj±cy ustali inne - w takim wypadku Zamawiaj±cy obowi±zany jest poinformowaæ Wykonawcê o takiej zmianie przynajmniej na dzieñ przedtem. 10. Wydawanie posi³ków odbywaæ siê bêdzie na podstawie bonów ¿ywieniowych, które Zamawiaj±cemu dostarczaæ bêdzie Wykonawca w terminie z nim ustalonym. 11. Wykonawca przygotowywa³ bêdzie posi³ki na podstawie jad³ospisu. 12. Przygotowane posi³ki obiadowe lub inne dania gor±ce musz± posiadaæ temperaturê nie ni¿sz± ni¿ 630 C w momencie wydawania posi³ku. Zamawiaj±cy na ka¿de ¿±danie mo¿e przeprowadziæ monitoring temperatur posi³ków. 13. Wykonawca bêdzie zobowi±zany do sporz±dzania 5-dniowych jad³ospisów zgodnie z zasadami ¿ywienia i dietetyki w oparciu o wytyczne Instytutu ¯ywno¶ci i ¯ywienia z wyliczeniem ca³odobowego zapotrzebowania na kalorie i podstawowe sk³adniki od¿ywcze tj.: bia³ka, wêglowodany, t³uszcze, b³onnik, sole mineralne, witaminy z zachowaniem norm ¿ywienia. Jad³ospis z autoryzacj± dietetyka nale¿y przedstawiæ do akceptacji osobie wyznaczonej przez Zamawiaj±cego z 10-dniowym wyprzedzeniem. W ci±gu trzech dni od dnia otrzymania jad³ospisów Zamawiaj±cy przedstawia korekty które Wykonawca obowi±zany jest uwzglêdniæ. 14. Warto¶æ surowca tzw. wsad do kot³a wynosi 10 z³. brutto na osobê dziennie. 15. Struktura ¶niadañ w okresie tygodniowym musi uwzglêdniaæ: pieczywo ¿ytnie, pszenne ( w tym bu³ki), pieczywo ciemne, mas³o, wyroby wêdliniarskie (wieprzowe i drobiowe), produkty mleczne w tym: musli z mlekiem, p³atki z mlekiem, kakao, kawê zbo¿ow±, herbatê, d¿em, jogurt, jaja, grzane parówki lub kie³basy, sery ¿ó³te, bia³e, twarogi ,sery wêdzone i topione; warzywa surowe w tym: pomidory, ogórki ¶wie¿e, kiszone, konserwowe , cebulê, paprykê, rzodkiewki, szczypiorek, koperek, sa³aty; pasty rybne, miêsne, jajeczne; dodatki: ketchup ³agodny i pikantny, musztarda, majonez, chrzan itp. 16. Struktura obiadów: cotygodniowy jad³ospis musi uwzglêdniaæ minimum trzy obiady miêsne w ramach tzw. drugiego dania z uwzglêdnieniem miêsa wieprzowego, drobiowego i wo³owego, jeden obiad z ryb±, jeden obiad bezmiêsny w postaci: klusek, nale¶ników, pierogów, makaronów itp. Obiady sk³adaæ siê musz± z dwóch dañ (zupa i drugie danie) oraz deseru (np. budyñ, kisiel, galaretka z owocami, lody, kompot lub napój owocowy). Do czterech obiadów w tygodniu oprócz ziemniaków, klusek lub kasz , dodatkiem musz± byæ gotowane warzywa lub surówka. 17. Struktura kolacji musi uwzglêdniaæ dwa dania na ciep³o i dwie sa³atki (sa³atki bez dodatku makaronu), pieczywo ¿ytnie, pszenne ( w tym bu³ki), pieczywo ciemne, mas³o, wyroby wêdliniarskie (wieprzowe i drobiowe), herbatê, d¿em, sery ¿ó³te, bia³e, twarogi, sery wêdzone i topione, warzywa surowe: pomidory, ogórki ¶wie¿e, kiszone i konserwowe, cebulê, paprykê, rzodkiewki, szczypiorek, koperek, sa³aty, pasty rybne, miêsne, jajeczne, ryby i ¶ledzie w oleju, ryby po grecku, ryby wêdzone, dodatki: ketchup ³agodny i pikantny, musztarda, majonez, chrzan itp. 18. Wykonawca musi zapewniæ urozmaicone posi³ki z owocami i warzywami w zale¿no¶ci od sezonowo¶ci. Przynajmniej raz dziennie do posi³ku podany musi byæ owoc. 19. W przypadku wcze¶niejszego wyjazdu wychowanków z Bursy i po uprzednim zg³oszeniu przez Zamawiaj±cego, Wykonawca jest obowi±zany przygotowaæ zamiennie suchy prowiant. Prowiant musi zawieraæ 2 bu³ki z mas³em, serem i wêdlin±, dro¿d¿ówkê/p±czek/ciastka/wafelki,sok/wodê mineraln±. 20. Przygotowane posi³ki musz± odpowiadaæ normom ¿ywieniowym obowi±zuj±cym w tzw. punktach zbiorowego ¿ywienia, sporz±dzone z pe³nowarto¶ciowych, ¶wie¿ych artyku³ów spo¿ywczych posiadaj±cych aktualne terminy wa¿no¶ci wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z Ustaw± o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz.U. z 2006 roku, Nr 171, poz. 1225 z pó¼n. zmianami). 21. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania potraw ¶wi±tecznych i okoliczno¶ciowych, które musz± byæ podane na zastawie sto³owej Wykonawcy w tygodniu poprzedzaj±cym ¦wiêta Bo¿ego Narodzenia, Wielkanocy oraz 1 czerwca z okazji Miêdzynarodowego Dnia Dziecka. Kolacja Wigilijna musi uwzglêdniaæ nastêpuj±ce potrawy: zupê grzybow±, rybê sma¿on±, pierogi z kapust± i grzybami, kapustê z grochem, rybê po grecku, ¶ledzie, makie³ki, makowiec i kompot z suszu. ¦niadanie Wielkanocne musi uwzglêdniaæ nastêpuj±ce potrawy: jajko z majonezem, kie³basê bia³±, wêdliny wysokiej jako¶ci, sa³atkê i babkê piaskow±. W Miêdzynarodowym Dniu Dziecka Wykonawca zobowi±zany jest przygotowaæ uroczyst± kolacjê, która uwzglêdniæ musi wêdliny wysokiej jako¶ci, dania na ciep³o, jajka sery ¿ó³te, sa³atki, ciasto, owoce, s³odycze. 22. W okresie obowi±zywania umowy Wykonawca zobowi±zuje siê do utrzymania czysto¶ci i porz±dku na terenie kuchni oraz estetycznego wygl±du sto³ówki, w tym mycie okien. 23. Wykonawca jest zobowi±zany zapewniæ pracownikom estetyczn± odzie¿ robocz±. 24. Wykonawca zobowi±zuje siê do wykonania us³ugi przy zastosowaniu nowoczesnych metod z nale¿yt± staranno¶ci±, zatrudniaj±c wykwalifikowany personel. 25. Wykonawca bêdzie korzysta³ z w³asnej zastawy sto³owej, uzupe³nieniem której mo¿e byæ zastawa Zamawiaj±cego. W trakcie trwania umowy Wykonawca na bie¿±co bêdzie uzupe³nia³ braki w zastawie sto³owej oraz usuwa³ z obiegu naczynia popêkane i uszkodzone. 26. Pracownicy Wykonawcy bezpo¶rednio zatrudnieni w procesie przygotowania posi³ków musz± posiadaæ aktualne ksi±¿eczki do celów sanitarno-epidemiologicznych. 27. Wykonawca zobowi±zuje siê do stosowania ¶rodków myj±cych, czyszcz±cych i dezynfekuj±cych posiadaj±cych atest PZH. 28. Wykonawca ponosi odpowiedzialno¶æ cywiln± w przypadku zawinionych przez niego zatruæ, b±d¼ innych powik³añ wynikaj±cych bezpo¶rednio ze spo¿ycia posi³ków z³ej jako¶ci. 29. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania reklamacji do Wykonawcy. W przypadku nie przygotowania zamawianych posi³ków lub ich elementów sk³adowych Wykonawca niezw³ocznie musi uzupe³niæ braki, natomiast przy wydaniu zamiennika posi³ku zapewniæ tak± sam± kaloryczno¶æ i warto¶æ od¿ywcz± potrawy. 30. Wykonawca zachowa obowi±zuj±ce normy sanitarno-epidemiologiczne oraz podda siê nadzorowi epidemiologicznemu i audytom przeprowadzonym u Wykonawcy przez upowa¿nionego pracownika Zamawiaj±cego. Na ¿±danie Zamawiaj±cego Wykonawca winien okazaæ pracownicze ksi±¿eczki zdrowia personelu oraz dokumentacjê pokontroln± z kontroli przeprowadzonych przez Pañstwow± Inspekcjê Sanitarn±. 31. W przypadku stwierdzenia nieprawid³owo¶ci Wykonawca ponosi pe³n± odpowiedzialno¶æ za zachowanie ci±g³o¶ci us³ugi. Wykonawca winien wskazaæ podwykonawcê, który wykona us³ugê na w³a¶ciwym wymaganym przez Zamawiaj±cego poziomie. 32. Wykonawca jest odpowiedzialny za gospodarkê odpadami powsta³ymi w wyniku realizowania przedmiotu zamówienia. 33. Do Wykonawcy nale¿y obowi±zek pobierania i przechowywania próbek potraw ka¿dej sk³adowej czê¶ci, wydanych dla Zamawiaj±cego. 34. Próbki potraw bêd± pobierane i przechowywane zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami okre¶lonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U.06.171.1225 z pó¼n. zm.) i w aktach wykonawczych wydanych na jej podstawie. 35. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo bie¿±cej kontroli przez osoby wyznaczone przez Zamawiaj±cego w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia, oraz zgodno¶ci przestrzegania zasad wytyczonych przez Pañstwowy Zak³ad Higieny, oraz przedstawicieli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej, stanu higienicznego pracownika. 36. Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci prowadzenia kuchni w formie cateringu. 37. Dzia³alno¶æ Wykonawcy nie mo¿e zak³ócaæ codziennego trybu pracy i pobytu m³odzie¿y. 38. Do Wykonawcy bêdzie nale¿a³o prowadzenie ewidencji wydanych posi³ków zgodnie z zapotrzebowaniem z³o¿onym przez Zamawiaj±cego oraz sporz±dzanie miesiêcznych zestawieñ ilo¶ci wydanych posi³ków. 39. Wykonawca zobowi±zany jest do umo¿liwienia Zamawiaj±cemu przeprowadzenia kontroli realizacji przedmiotu zamówienia. 40. W przypadku kontroli przeprowadzonej przez inspekcjê sanitarn±, Wykonawca zobowi±zany jest przekazaæ jej wyniki tj. kserokopie protoko³ów Zamawiaj±cemu. 41. Wykonawca w ramach wykonywanej us³ugi ma obowi±zek zatrudnienia dietetyka. Uwaga: Produkty wchodz±ce w sk³ad ¶niadañ, obiadów i kolacji musz± byæ wydawane bez ograniczenia i na bie¿±co uzupe³niane w trakcie posi³ku z wyj±tkiem: miêsa, ryb, kie³bas, które podawane bêd± na gor±co. Gramatura dla miêsa bez ko¶ci, ryb i kie³bas musi wynosiæ minimum 120 gram na osobê. Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia: ca³o¶æ us³ugi ¿ywienia musi byæ wykonywana na bazie istniej±cej kuchni Zamawiaj±cego mieszcz±cej siê przy ul. Przemys³owej 1. Na t± okoliczno¶æ zostanie zawarta odrêbna umowa najmu pomiêdzy Zamawiaj±cym i Wykonawc±. Po zakoñczeniu umowy Wykonawca przeka¿e Zamawiaj±cemu wynajmowane pomieszczenia i sprzêt w stanie nie pogorszonym. Za korzystanie z pomieszczeñ - lokalu i pomieszczenia do niego przynale¿nego o ³±cznej powierzchni 90 m2 Wykonawca bêdzie uiszcza³ miesiêczn± op³atê w wysoko¶ci 500,00z³. (s³ownie: piêæset z³otych) plus podatek VAT na podstawie faktury w terminie do 15 ka¿dego miesi±ca na konto Zamawiaj±cego. Za wykorzystanie energii elektrycznej, gazu i wody Wykonawca bêdzie dokonywa³ op³at wed³ug wskazañ liczników na podstawie not obci±¿eniowych w terminie 14 dni od daty wystawienia. Wydanie lokalu wraz z wyposa¿eniem nast±pi na podstawie protoko³u zdawczo odbiorczego. Wykonawca o¶wiadcza, ¿e zna stan techniczny i faktyczny pomieszczeñ wraz z wyposa¿eniem i nie wnosi ¿adnych uwag, zastrze¿eñ. Wykonawca obowi±zany jest utrzymaæ lokal i pomieszczenia do niego przynale¿ne we w³a¶ciwym stanie technicznym i sanitarnym oraz przestrzegaæ ogólnie przyjêtych i obowi±zuj±cych w szkole przepisów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowi±zuje siê do wykorzystania lokalu zgodnie z przeznaczeniem tj. na prowadzenie zbiorowego ¿ywienia wychowanków bursy oraz dbania o stan techniczny u¿ytkowanych pomieszczeñ i przekazanych urz±dzeñ, przestrzegania przepisów p.po¿. i bhp, a tak¿e obowi±zuje siê strzec lokalu u¿ytkowego i ubezpieczenia go od wszelkich ryzyk. Wyposa¿enie kuchni: 1. Kuchnia 6 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym. 2. Okap ze stali nierdzewnej. 3. Zmywarka. 4. Patelnie elektryczne -2 szt. 5. Maszyna wieloczynno¶ciowa. 6. Kloc masarski. 7. Krajalnica do chleba. 8. Maszyna do wêdlin. 9. Waga elektroniczna. 10. Ch³odziarki -2 szt. 11. Zamra¿arka -1 szt. 12. Szafa ch³odnicza -1 szt. 13. Talerze obiadowe p³ytkie- 150 szt. 14. Talerze obiadowe g³êbokie - 120 szt. 15. Talerze deserowe ma³e - 60 szt. 16. Garnki - 5 szt. (5-30 l.) 17. Stolnice- 3 szt. Termin realizacji: Realizacja zamówienia nastêpowaæ bêdzie od 01.09.2011 roku do 28.06.2013 roku z wy³onionym w wyniku postêpowania o zamówienie publiczne Wykonawc±...

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.32.20.00 - Us³ugi gotowania posi³ków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.08.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowo Us³ugowa Dymarczyk Adam, Górczyñski Marek s.c., ul. Czêstochowska 61, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 712093,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 792300,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 792300,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 900030,00

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.