eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kutno › Dostawa roślin uprawnych, produktów warzywnictwa i ogrodnictwa, owoców oraz grzybów jadalnych w 2008r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-09

Kutno: Dostawa roślin uprawnych, produktów warzywnictwa i ogrodnictwa, owoców oraz grzybów jadalnych w 2008r.
Numer ogłoszenia: 216980 - 2007; data zamieszczenia: 09.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 2 Baza Materiałowo-Techniczna, ul. Bohaterów Walk nad Bzurą, 99-300 Kutno, woj. łódzkie, tel. 024 2536797, fax 024 2549365.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.2bmt.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa roślin uprawnych, produktów warzywnictwa i ogrodnictwa, owoców oraz grzybów jadalnych w 2008r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa roślin uprawnych, produktów warzywnictwa i ogrodnictwa, owoców oraz grzybów jadalnych w 2008r., wyszczególnionych w załączniku nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Przedmiot umowy Wykonawca dostarczy zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r., Nr 171, poz. 1225) wraz z aktami wykonawczymi oraz dyrektywami i Rozporządzeniami Unii Europejskiej, w szczególności: Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r., str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319) oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającym ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołującym Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającym procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z dnia 01.02.2002r., str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463). O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają wymagania w zakresie właściwej jakości zdrowotnej żywności oraz zasad higieny w oparciu o zasady dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP) oraz u których został opracowany, wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225 - podlegają takiemu obowiązkowi). Kody CPV: 01112100-6 - ziemniaki 01121111-2 - burak ćwikłowy 01121112-9 - marchew 01121113-6 - cebula 01121212-0 - fasolka szparagowa 01121230-2 - papryka 01121240-5 - pomidory 01121270-4 - ogórki 01121310-7 - sałata 01121410-8 - kapusta 01121420-1 - kalafior 01121110-5 - warzywa korzeniowe 01121300-4 - warzywa liściaste 01131111-5 - banany 01131118-4 - kiwi 01131210-9 - cytryny 01131220-2 - pomarańcze 01131240-8 - mandarynki 01131313-1 - truskawki 01131333-7 - wiśnie 01131334-4 - śliwki 01131322-7 - gruszki 01131332-0 - brzoskwinie 01131321-0 - jabłka 01121260-1 - grzyby Ilość przedmiotów zamówienia - 8. przedmiot zamówienia 1 - ziemniaki jadalne późne; przedmiot zamówienia 2 - ziemniaki jadalne młode; przedmiot zamówienia 3 - warzywa gr. I; przedmiot zamówienia 4 - warzywa gr. II; przedmiot zamówienia 5 - grzyby jadalne; przedmiot zamówienia 6 - owoce tropikalne i cytrusowe; przedmiot zamówienia 7 - owoce inne niż tropikalne; przedmiot zamówienia 8 - jabłka.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Wykonawca jest obowiązany wnieść wadium przetargowe w wysokości 945,00 zł. (słownie: dziewięćset czterdzieści pięć złotych). Wadium powyższe stanowi sumę wadiów cząstkowych za poszczególne przedmioty zamówienia. W przypadku składania oferty nie obejmującej całości zamówienia, wysokość wadium stanowi sumę wadiów za poszczególne przedmioty zamówienia w wysokościach przedstawionych poniżej: przedmiot zamówienia 1 - 240,00 zł. przedmiot zamówienia 2 - 140,00 zł. przedmiot zamówienia 3 - 245,00 zł. przedmiot zamówienia 4 - 160,00 zł. przedmiot zamówienia 5 - 10,00 zł. przedmiot zamówienia 6 - 30,00 zł. przedmiot zamówienia 7 - 80,00 zł. przedmiot zamówienia 8 - 40,00 zł..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który spełni warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych: 1. Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Spełnienie tego wymogu nastąpi poprzez złożenie następujących dokumentów: 1) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3. Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać następujące dokumenty: 1) wypełniony ściśle wg dołączonego wzoru wykaz przedmiotów zamówienia stanowiący załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia; 2) wypełniony ściśle wg dołączonego wzoru formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia; 3) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy, stanowiące załącznik nr 3 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia; 4) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku spółek z ograniczoną odpowiedzialnością, gdy wartość zaoferowanego świadczenia dwukrotnie przewyższa wysokość kapitału zakładowego należy przedstawić odpowiednio uchwałę organów spółki lub umowę spółki (art. 230 w związku z art. 17 kodeksu spółek handlowych); 5) kserokopię dokumentu potwierdzającego wniesienie wadium; 6) pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców ubiegających się wspólnie o przedmiotowe zamówienie (konsorcjum, spółka cywilna) jak również umowę regulującą tą współpracę; 7) oświadczenie, że Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełnia wymagania w zakresie wdrożenia zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP) zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225); 8) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego właściwego dla siedziby Wykonawcy stwierdzające, że Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia opracował, wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225 - podlegają takiemu obowiązkowi).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.2bmt.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 2 Baza Materiałowo-Techniczna, ul. Bohaterów Walk nad Bzurą, 99-300 Kutno.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.11.2007 godzina 10:00, miejsce: 2 BAZA MATERIAŁOWO-TECHNICZNA, ul. Bohaterów Walk nad Bzurą, 99-300 Kutno, budynek nr 3, pokój nr 220 (kancelaria tajna).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ziemniaki jadalne późne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne późne z terminem realizacji: od 02.01.2008r. do 14.06.2008r. i od 01.09.2008r. do 31.12.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ziemniaki jadalne młode.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne młode z terminem realizacji: od 15.06.2008r. do 31.08.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa gr. I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa gr. I z terminem realizacji: od 02.01.2008r. do 31.05.2008r. i od 01.10.2008r. do 31.12.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.13.00-4, 01.12.11.10-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa gr. II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa gr. II z terminem realizacji: od 01.06.2008r. do 30.09.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.13.00-4, 01.12.11.10-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grzyby jadalne: pieczarki świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grzyby jadalne: pieczarki świeże z terminem realizacji: od 02.01.2008r. do 31.12.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.60-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Owoce tropikalne i cytrusowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce tropikalne i cytrusowe z terminem realizacji: od 02.01.2008r. do 31.12.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.12.10-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Owoce inne niż tropikalne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce inne niż tropikalne z nw. terminami realizacji: - truskawki w okresie 15.06 - 20.07.2008r. - wiśnie w okresie 15.08 - 20.10.2008r. - gruszki w okresie 15.09 - 30.11.2008r. - śliwki w okresie 15.09 - 30.11.2008r. - brzoskwinie w okresie 15.08 - 20.10.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.22-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Jabłka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłka świeże z terminem realizacji: od 02.01.2008r. do 31.12.2008r..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.21-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.