eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa produktów żywnościowych oraz napoi. Część 1 - Artykuły spożywcze, Część 2 - Przetwory owocowo - warzywne, Część 3 - Ryby i przetwory rybne, Część 4 - Napoje

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-08

Warszawa: Dostawa produktów żywnościowych oraz napoi. Część 1 - Artykuły spożywcze, Część 2 - Przetwory owocowo - warzywne, Część 3 - Ryby i przetwory rybne, Część 4 - Napoje
Numer ogłoszenia: 2163 - 2015; data zamieszczenia: 08.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Główna Służby Pożarniczej , ul. Słowackiego 52/54, 01-629 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 5617624, faks 022 8330724.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sgsp.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych oraz napoi. Część 1 - Artykuły spożywcze, Część 2 - Przetwory owocowo - warzywne, Część 3 - Ryby i przetwory rybne, Część 4 - Napoje.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów żywnościowych oraz napoi. Część 1 - Artykuły spożywcze, Część 2 - Przetwory owocowo - warzywne, Część 3 - Ryby i przetwory rybne, Część 4 - Napoje. Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został opisany w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7, 15.33.00.00-0, 15.20.00.00-0, 15.98.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca przystępujący do przetargu na Część 1 - Artykuły spożywcze jest zobowiązany wnieść wadium w wysokości: Część 1 - 3.000,00 PLN brutto (słownie: trzy tysiące złotych) 2. Wadium może być wniesione w następujących formach: - pieniądzu, na rachunek bankowy nr 44 1030 1508 0000 0008 1630 1904 w BH - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - gwarancjach bankowych, - gwarancjach ubezpieczeniowych, - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 3. Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowych lub gwarancji ubezpieczeniowych należy złożyć w oryginale (umieścić w osobnym opakowaniu z dopiskiem: Wadium do PN 42-14 na Część - 1) w siedzibie Zamawiającego w Kancelarii Ogólnej - pok. nr 102. 4. Wadium musi być wniesione najpóźniej do dnia 16 stycznia 2015r., do godz. 10:00, tj. przed upływem terminu składania ofert, co musi zostać udokumentowane stosownym załącznikiem do oferty, np. kserokopia przelewu lub gwarancji ubezpieczeniowej. W przypadku wnoszenia wadium przelewem na rachunek bankowy dla zachowania terminu należy uwzględnić czasokres przepływu środków pomiędzy bankami. W w.w terminie wpłata powinna być odnotowana na rachunku bankowym Zamawiającego. 5. Wadium wniesione w terminie późniejszym niż określony w pkt. 4. zostanie uznane za wniesione po terminie i skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. 6. Dyspozycja w zakresie zwrotu lub zatrzymania wadium określona została w art. 46 Ustawy Pzp. 7. Wykonawca, który nie wniesie wadium na zasadach określonych w SIWZ zostanie wykluczony z postępowania.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W tym zakresie wymaga się od wykonawców, poza oświadczeniem składanym w trybie art. 44 ustawy Pzp, przedłożenia: a) Decyzji Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej dopuszczającej podmiot do dystrybucji żywności (odpowiednio do przedmiotu zamówienia). b) Zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. c) Oświadczenia Wykonawcy potwierdzającego, że wdrożył system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, na który składa się GMP, GHP i HACCP, w treści formularza oferty. Ocena spełniania przez Wykonawców wyżej wymienionych warunków wg formuły spełnia - nie spełnia, polegać będzie na sprawdzeniu czy złożone dokumenty odpowiadają stawianym wymaganiom.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W tym zakresie, wymaga się od wykonawców złożenia wyłącznie stosownego oświadczenia w oświadczeniu składanym w trybie art. 44 ustawy Pzp, którego treść zawarta jest w Rozdziale III - załącznik nr 1. Ocena spełniania przez wykonawców wyżej wymienionego warunku wg formuły spełnia -nie spełnia, polegać będzie na sprawdzeniu czy ze złożonego oświadczenia wynika że Wykonawca spełnia wymagane warunki.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W tym zakresie wymaga się od wykonawców, poza oświadczeniem składanym w trybie art. 44 ustawy Pzp, przedłożenia: a) Decyzji w sprawie spełniania wymagań koniecznych do zapewnienia higieny do przewozów artykułów spożywczych oraz zapewnieniu właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. Ocena spełniania przez Wykonawców wyżej wymienionych warunków wg formuły spełnia - nie spełnia, polegać będzie na sprawdzeniu czy złożone dokumenty odpowiadają stawianym wymaganiom.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W tym zakresie, wymaga się od wykonawców złożenia wyłącznie stosownego oświadczenia w oświadczeniu składanym w trybie art. 44 ustawy Pzp, którego treść zawarta jest w Rozdziale III - załącznik nr 1. Ocena spełniania przez wykonawców wyżej wymienionego warunku wg formuły spełnia -nie spełnia, polegać będzie na sprawdzeniu czy ze złożonego oświadczenia wynika że Wykonawca spełnia wymagane warunki.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W tym zakresie, wymaga się od wykonawców złożenia wyłącznie stosownego oświadczenia w oświadczeniu składanym w trybie art. 44 ustawy Pzp, którego treść zawarta jest w Rozdziale III - załącznik nr 1. Ocena spełniania przez wykonawców wyżej wymienionego warunku wg formuły spełnia -nie spełnia, polegać będzie na sprawdzeniu czy ze złożonego oświadczenia wynika że Wykonawca spełnia wymagane warunki.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy oraz do podpisania umowy (o ile nie wynika z dokumentacji rejestracyjnych), pełnomocnictwo musi być podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy (podpisy i pieczęcie oryginalne) lub mieć postać aktu notarialnego, albo notarialnie potwierdzonej kopii. 2. Wypełniony Formularz oferty zawierający wszelkie informacje zawarte we wzorze stanowiącym załącznik nr 2 (Rozdział III SIWZ). 3. Wypełniony Formularz cenowy zawierający wszelkie informacje zawarte we wzorze stanowiącym załącznik nr 3 (Rozdział III SIWZ). 4. Dowód wniesienia wadium (dotyczy Części 1)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. W przypadku udokumentowanego zaprzestania produkcji, określonego w formularzu cenowym produktu, dopuszcza się zamianę na inny produkt równoważny w granicach tej samej ceny po uprzednim pisemnym zaakceptowaniu takiej zmiany przez Zamawiającego. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy cen jednostkowych tylko w przypadku, jeśli wynika to ze zmiany obowiązujących stawek podatku VAT. 3. Przewiduje się możliwość zmian postanowień zawartej umowy na warunkach podanych w SIWZ, które dotyczą korekty cen jednostkowych poszczególnych produktów, jeżeli zmiana cen rynkowych może spowodować powstanie rażącej straty poniesionej przez Wykonawcę w związku z wykonaniem przedmiotowego zamówienia. Z uzasadnionym wnioskiem i zaakceptowanym przez Zamawiającego Wykonawca może zwrócić się o korektę cen jednorazowo i nie wcześniej niż w połowie okresu realizacji umowy. Uzgodniona korekta cen będzie obowiązywać od daty zawarcia aneksu do umowy podpisanego przez obie strony.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.sgsp.edu.pl zakładka: zamówienia publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warszawa, ul. Słowackiego 52/54 - Dział Zamówień Publicznych pok. 323 (wejście od ul. Siemiradzkiego Ob. 02).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.01.2015 godzina 10:00, miejsce: Warszawa - Szkoła Główna Służby Pożarniczej - kancelaria SGSP, mieszcząca się w obiekcie 02 SGSP przy ul. Siemiradzkiego 2, pokój 102. Nie dopuszcza się składania ofert w Biurach Przepustek.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych. Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został opisany w Specyfikacji Istotnych..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przetwory owocowo - warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa przetworów owocowo - warzywnych. Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został opisany w Specyfikacji Istotnych..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa ryb i przetworów rybnych. Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został opisany w Specyfikacji Istotnych..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Napoje.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa napoi. Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został opisany w Specyfikacji Istotnych..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.