eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wołów › dostawy artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-08

Wołów: dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 215693 - 2007; data zamieszczenia: 08.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Wołów, ul. Więzienna 6, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 071 3892525 w. 180, fax 071 3893310.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych w ilościach i asortymentach podanych wg Części I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII /załączniki nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, znak sprawy DKw - 220/22/07/.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.90.00.00 - Napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu nastąpi w oparciu o oświadczenia i dokumenty, jakie mają dostarczyć Wykonawcy wraz z ofertą wg formuły - spełnia / nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych przepisami art. 22.ust.1 pkt. 1 - 4 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych /Dz. U. z 2004r. Nr 19, poz. 177 z późn. zm./ oraz warunków określonych w pkt. 5. specyfikacji, z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 17 do specyfikacji; 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Wołowie; ul. Więzienna 6; 56-100 Wołów. SIWZ jest nieodpłatna..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.11.2007 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Wołowie 56-100 Wołów ul. Więzienna 6 - Sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory owocowo warzywne: Koncentrat pomidorowy 30 % - PN-75/A-77601 - 3300 kg; Koncentrat pomidorowy 30 % -PN-75/A-77601 - 100 kg; Przecier ogórkowy - PN-A-77701:1997 - 700 kg; Szczaw konserwowy - PN-A-77807:1997 - 800 kg; Ogórki konserwowe - PN-A-77801:1997 - 1700 kg; Sałatka warzywna - PN-A-77807:1997 - 2000 kg; Groszek konserwowy - PN-A-77807:1997 - 2500 kg; Fasolka konserwowa szparagowa - PN-A-77807:1997 - 2500 kg; Dżem wiśniowy - PN-A-75100:1994/ Az1:2000 - 2500 kg; Dżem truskawkowy - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2500 kg; Dżem z czarnej porzeczki - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2000 kg; Chrzan tarty - PN-A-77807:1997 - 700 kg; Ananasy konserwowe - PN-A-77610:1998 - 800 kg; Brzoskwinie konserwowe - PN-A-77610:1998 - 500 kg; Kompot truskawkowy - PN-75/A-75953 - 2000 litry; Kompot śliwkowy - PN-75/A-75953 - 1800 litry; Papryka konserwowa - PN-A-77807:1997 - 1500 kg; Kukurydza konserwowa - PN-A-77807:1997 - 800 kg; Fasola konserwowa czerwona - PN-A-77807:1997 - 400 kg; Sałatka z kapusty czerwonej - PN-A-77807:1997 - 1500 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.10.00-7, 15.33.21.70-6, 15.33.15.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwy: Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 1000 kg; Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 1500 kg; Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 1000 kg; Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 2500 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory z przemiału zbóż: Kasza jęczmienna - średnia - PN-87/A-74203 - 9000 kg; Kasza manna - PN-88/A-74036 - 2800 kg; Ryż biały - PN-A-74220:1997 - 11000 kg; Mąka pszenna typ 500 - PN-A-74022:2003 - 9000 kg; Mąka żytnia typ 720 - PN-A-74032:2002 - 900 kg; Płatki kukurydziane - PN-A-74205:1997 - 600 kg; Płatki słodzone - 300 kg; Płatki owsiane - PN-82/A-74037 - 1600 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.21.50-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makarony: Makaron falbanka, świderki, kolanka - PN-A-74131:1999 - 11500 kg; Makaron nitka, krajanka - PN-A-74131:1999 - 3500 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Płatki ziemniaczane - PN-A-74722 - 5000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.30.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Leczo pieczarkowe - PN-A-75032/A1:1996 - 5000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.35-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część VII.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty sojowe: Kostka sojowa - PN-ISO 5506:2002 - 1000 kg; Granulat sojowy - PN-ISO 5506:2002 - 500 kg; Kotlety schabowe sojowe - PN-ISO 5506:2002 - 700 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Część VIII.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie - PN-A-82300:1995 - 2500 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.