eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koronowo › Dostawa artykułów spożywczych różnych i wyrobów mleczarskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-07

Koronowo: Dostawa artykułów spożywczych różnych i wyrobów mleczarskich
Numer ogłoszenia: 214589 - 2007; data zamieszczenia: 07.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Koronowie, ul. Bydgoska 27, 86-010 Koronowo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0 52 382 22 11, fax 0 52 382 09 00.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych różnych i wyrobów mleczarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 Warzywa mrożone: 1.Marchew mrożona - 4.680 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-75054:1997 2.Mieszanka warzywna 5-składnikowa (zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, brokuły, kalafior, por, seler) - 1.092 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15371200-6, PN-A-75054:1997 Grupa 2 Warzywa i owoce przetworzone: 1.Sałatka obiadowa - 6.160 kg, (opakowania 800 - 1.000 g), nomenklatura CPV: 15331000-1, PN-A-77750:1997 2.Sałatka szwedzka - 2.940 kg, (opakowania 800 - 1.000 g), nomenklatura CPV: 15331000-1, PN-A-77750:1997 3.Groszek konserwowy - 1.540 kg, (opakowania 400 - 2.600 g), nomenklatura CPV: 15331462-3, PN-76/A-77803 4.Marchew kostka - 780 kg, (opakowania 800 - 1.000 g), nomenklatura CPV: 15331000-1, PN-A-75054:1997 5.Kapusta kiszona - 7.280 kg, (pakowana w beczki 80 - 120 kg), nomenklatura CPV: 15331142-4, PN-72/A-77700 6.Ogórki kiszone - 6.160 kg, (pakowana w beczki 80 - 120 kg), nomenklatura CPV: 15331400-1, PN-/A-77701:1997 7.Koncentrat pomidorowy 30% - 2.240kg, nomenklatura CPV: 15331425-2, PN-75/A-77601 8.Dżem - 1.540 kg, (pakowany w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV: 15332290-3, PN-A-75100:1994: - dżem truskawkowy - 385 kg, - dżem wiśniowy - 385 kg, - dżem brzoskwiniowy - 385 kg, - dżem z czarnej porzeczki - 385 kg. 9.Marmolada ze śliwek - 840 kg, (pakowana w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV: 15332230-5, PN-93/A-75103 Grupa 3 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne: 1.Olej roślinny - 2.520 l, (opak. zbiorcze 1 - 5 l), nomenklatura CPV: 15411100-3, PN-86/A-86908 2.Margaryna - 21.000 kg, (opak. zbiorcze 500 g), nomenklatura CPV: 15431100-9, PN-92/A-86907 3.Słonina - 1.960 kg, (opak. zbiorcze 10 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15412100-0, PN-85/A-85800 Grupa 4 Produkty sojowe: 1.Soja granulat - 728 kg, (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, 2.Kostka sojowa - 364 kg, (opak. zbiorcze 4-12 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, 3.Kotlet sojowy - 364 kg, (gramatura 1 sztuki od 15-20 g ), nomenklatura CPV: 15890000-3. W/w ilość zużywana jest w okresie 12 m-cy. Grupa 5 Wyroby mleczarskie: 1. Maślanka - 300 l, ( opak. zbiorcze 500 ml ), nomenklatura CPV: 15551500-0, PN-83/A-86061 2. Jogurt naturalny- 1.200 l, ( opak. zbiorcze 500 ml ), nomenklatura CPV:15551300-8, PN-83/A-86061 3. Kefir naturalny - 300 l, ( opak. zbiorcze 500 ml ), nomenklatura CPV: 15551000-5, PN-83/A-86061 4. Ser twardy - 2.000 kg, nomenklatura CPV: 15544000-3, PN- 68/A-86230 5. Ser topiony - 2.500 kg, ( gramatura 100 g ) nomenklatura CPV: 15542100-2, PN-66/A-86233

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.37.12.00-6, 15.33.10.00-1, 15.33.10.00-1, 15.33.14.62-3, 15.33.10.00-1, 15.33.11.42-4, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.41.11.00-3, 15.43.11.00-9, 15.41.21.00-0, 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3, 15.55.15.00-0, 15.55.13.00-8, 15.55.10.00-5, 15.54.40.00-3.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 22.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie pobiera wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne 1) z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: a) wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych (Dz. U. z 2006 r. Nr 164, poz. 1163 z późn. zmianami) b)wykonawców, którzy wykonywali czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, c)wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, d)wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków, 2) Zamawiający odrzuca ofertę, która: a)jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, b)jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, c)zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, d)została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub nie zaproszonego do składania ofert, e)zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny, f)w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia Wykonawca nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny, g)jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2006 r. Nr 164, poz. 1163 z późn. zmianami), wykonawca składa następujące dokumenty: 1.poprawnie wypełniony(e) formularz(e) cenowy(e) oraz formularz oferty (wzory na załączonych drukach), 2.podpisane oświadczenia wykonawcy o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 i w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (wzory na załączonych drukach), 3.podpisany wzór umowy przez osobę (osoby) uprawnioną do podpisania oferty, która jest dołączona do siwz.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W siedzibie zamawiającego: Zakład Karny w Koronowie, ul. Bydgoska 27, 86 - 010 Koronowo, w sekretariacie do dnia 15.11.2007 r. do godz. 11:00..

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.11.2007 godzina 11:00, miejsce: W siedzibie zamawiającego: Zakład Karny w Koronowie, ul. Bydgoska 27, 86 - 010 Koronowo, w sekretariacie do dnia 15.11.2007 r. do godz. 11:00..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 Warzywa mrożone: 1.Marchew mrożona - 4.680 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15331170-9, PN-A-75054:1997 2.Mieszanka warzywna 5-składnikowa (zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, brokuły, kalafior, por, seler) - 1.092 kg, (opakowanie zbiorcze 5 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15371200-6, PN-A-75054:1997.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.37.12.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 2 Warzywa i owoce przetworzone: 1.Sałatka obiadowa - 6.160 kg, (opakowania 800 - 1.000 g), nomenklatura CPV: 15331000-1, PN-A-77750:1997 2.Sałatka szwedzka - 2.940 kg, (opakowania 800 - 1.000 g), nomenklatura CPV: 15331000-1, PN-A-77750:1997 3.Groszek konserwowy - 1.540 kg, (opakowania 400 - 2.600 g), nomenklatura CPV: 15331462-3, PN-76/A-77803 4.Marchew kostka - 780 kg, (opakowania 800 - 1.000 g), nomenklatura CPV: 15331000-1, PN-A-75054:1997 5.Kapusta kiszona - 7.280 kg, (pakowana w beczki 80 - 120 kg), nomenklatura CPV: 15331142-4, PN-72/A-77700 6.Ogórki kiszone - 6.160 kg, (pakowana w beczki 80 - 120 kg), nomenklatura CPV: 15331400-1, PN-/A-77701:1997 7.Koncentrat pomidorowy 30% - 2.240kg, nomenklatura CPV: 15331425-2, PN-75/A-77601 8.Dżem - 1.540 kg, (pakowany w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV: 15332290-3, PN-A-75100:1994: - dżem truskawkowy - 385 kg, - dżem wiśniowy - 385 kg, - dżem brzoskwiniowy - 385 kg, - dżem z czarnej porzeczki - 385 kg. 9.Marmolada ze śliwek - 840 kg, (pakowana w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV: 15332230-5, PN-93/A-75103.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-1, 15.33.10.00-1, 15.33.14.62-3, 15.33.10.00-1, 15.33.11.42-4, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.22.90-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 3 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne: 1.Olej roślinny - 2.520 l, (opak. zbiorcze 1 - 5 l), nomenklatura CPV: 15411100-3, PN-86/A-86908 2.Margaryna - 21.000 kg, (opak. zbiorcze 500 g), nomenklatura CPV: 15431100-9, PN-92/A-86907 3.Słonina - 1.960 kg, (opak. zbiorcze 10 - 20 kg), nomenklatura CPV: 15412100-0, PN-85/A-85800.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3, 15.43.11.00-9, 15.41.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty sojowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 4 Produkty sojowe: 1.Soja granulat - 728 kg, (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, 2.Kostka sojowa - 364 kg, (opak. zbiorcze 4-12 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, 3.Kotlet sojowy - 364 kg, (gramatura 1 sztuki od 15-20 g ), nomenklatura CPV: 15890000-3..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Wyroby mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 5 Wyroby mleczarskie: 1. Maślanka - 300 l, ( opak. zbiorcze 500 ml ), nomenklatura CPV: 15551500-0, PN-83/A-86061 2. Jogurt naturalny- 1.200 l, ( opak. zbiorcze 500 ml ), nomenklatura CPV:15551300-8, PN-83/A-86061 3. Kefir naturalny - 300 l, ( opak. zbiorcze 500 ml ), nomenklatura CPV: 15551000-5, PN-83/A-86061 4. Ser twardy - 2.000 kg, nomenklatura CPV: 15544000-3, PN- 68/A-86230 5. Ser topiony - 2.500 kg, ( gramatura 100 g ) nomenklatura CPV: 15542100-2, PN-66/A-86233.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.15.00-0, 15.55.13.00-8, 15.55.10.00-5, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.