eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opole › Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i wyrobów wędliniarskich , oraz podrobów do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-01-20

Opole: Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i wyrobów wędliniarskich , oraz podrobów do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole.
Numer ogłoszenia: 21442 - 2014; data zamieszczenia: 20.01.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu , ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole, woj. opolskie, tel. 0-77 4743697, 457 54 95, faks 0-77 4743697, 457 54 95.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i wyrobów wędliniarskich , oraz podrobów do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i wyrobów wędliniarskich oraz podrobów do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole, w ilości i asortymencie wyszczególnionym w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia od poz 1 do poz. 55: tj. 1. Mięso wołowe gulaszowe bez.kosci ekstra kl.1 - chude mięso bez ścięgien łoju i skóry grubo rozdrobniony. PN-A-82011, ilość 570kg; 2. Mięso wieprzowe gulaszowe bez kości kl.1 (wg standardów UE)bez ścięgien i łoju grubo rozdrobniony PN-A-82002, ilość 960 kg; 3. Schab b/kości bez łoju klasa I PN-86-A-82002, ilość 320kg; 4. Łopatka wieprzowa bez kości PN-86-A82002 mięso bez fałd skóry i bez tłuszczu pachowego i tłuszczu śródmięśniowego całkowicie odkostnione, odtłuszczone, pozbawione ścięgien, ilość 360 kg 5. Karczek wieprzowy bez kości PN-86-A-82002, całkowicie odkostniona, słonina całkowicie zdjęta ilość 280 kg; 6. Wołowina zrazowa PN-88-A-82003, mięso extra bez kości uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej z części wewnętrznej udźca po ściągnięciu tłuszczu i błony ścięgnistych mięśni, ilość 60 kg; 7. Kości wieprzowe grube tutkowe, ilość 1350 kg; 8. Ćwiartka tylna kurczaka PN-92A-86524 (pałka+udziec + część korpusu ) waga jednostkowa nie może przekraczać 300-350g. ilość 850 kg; 9. Udko z kurczaka (udziec+pałka) PN-92A-86524 waga jednostkowa ok 250g- element tuszki kurczęcej obejmuje kość udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami. Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach , ilość 200 kg; 10. Korpus z kurczaka PN92A-86524, element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych, ilość 430 kg; 11. Filet z piersi kurczaka PN-92A-86524- element tuszki kurczęcej obejmującej mięsień piersiowo powierzchniowy bez przylegającej skóry i b/kości, ilość 420 kg; 12. Gulaszowe z indyka PN-92A-86522 mięśnie piersi pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych. ilość 300 kg ; 14. Filet z indyka PN-92A86522 , mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych ilość 60 kg; Boczek świeży- surowy łuskany bez skóry i b/kości PN-A-82007;1996 nie mrożony spełniający wymagania normy, ilość 28 kg 15. Słonina bez skóry świeża surowa PN-86 A-82002 nie mrożona, słonina podskórna tkanka tłuszczowa zdjęta z grzbietu tylnej części tułowia( w tym z szynki) i boków świni( w tym łopatki) bez skóry w formie płatów. Płat słoniny nie mniej niż 0,50kg. ilość 200 kg; 16. Wątróbka drobiowa PN-92 A-86521-wątroba z kurczaka uzyskana z tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych- bez woreczka żółciowego i zanieczyszczeń, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości mniejszej niż połowa płata, barwa beżowa do brunatno- wiśniowej charakterystyczna dla wątroby świeżej, ilość 165 kg; 17. Żołądki z kurcząt świeże PN-92A -86521 z usuniętą treścią, oraz warstwą zrogowaciałą z odciętym tuż przy mięśniu żołądkiem gruczołowym i dwunastnicą nadmiar tłuszczu usunięty, dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia, oraz pozostałości tkanki łącznej, barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, niedopuszczalna zielonkawa barwa, ilość 30 kg; 18. Boczek wędzony wieprzowy bez kości PN-A82007;1996-łuskany parzony, bez widocznych złogów solanki skład: surowe mięso wędzone 80-92% parzone spełniające normę tłuszczu dla boczku bez żeberek. Boczek wędzony bez żeberek- wędzonka z boczku wieprzowego ze skórą. Wybór peklowany, wędzony, chłodzony powietrzem. Tłuszcz przerośnięty warstwami mięsa produkt dość soczysty. Niedopuszczalne szarozielone plamy świadczące o niedopeklowaniu i żółta barwa tłuszczu. Smak w miarę słony. Wędzenie wyczuwalne. ilość 260 kg; 19. Baleron gotowany- wieprzowy PN-A-82007:1996- wędzonka parzona wysokowydajna. Skład: mięso wieprzowe70-75%- kształt nieforemnego walca uzależniony od mięśnia powierzchnia czysta, lekko wilgotna, długość do 30cm i przekroju do 12cm. Wygląd na przekroju -struktura plastra o grubości 3mm, dość ścisła, dopuszcza się nieznaczne rozdzielenie plastra w miejscach łączenia mięśni: konsystencja soczysta, krucha, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, nie dopuszcza się skupiska galarety na przekroju oraz wyciek soku. Konsystencja ścisła, plaster 3mm nie powinien się rozpadać, ilość 190 kg ; 20. Szynka konserwowa wieprzowa PN-A-82007;1996. Nadziewana w osłonkę sztuczną o średnicy 9,5cm, formowana w kształcie bloku, długość bloku 25-30cm. Wybór parzony, chłodzony, dochładzany powietrzem, Powierzchnia sucha, gładka, czysta folia ściśle przylegająca do mięsa, na przekroju widoczne kawałki mięsa, konsystencja soczysta krucha, plasterki grubości 2mm nie powinny się rozpadać w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl I. Pochodzące tylko z trybowania szynek, skład mięso wieprzowe z szynki 87-90%, zawartość białka nie mniej niż 20% z mięsa peklowanego rozdrobniona, parzona, soczysta, ścisła, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, niedopuszczalny wyciek soku oraz skupiska galarety. Ilość 240 kg; 21. Polędwica sopocka wieprzowa- PN-A-82007:1996, wyrób wędzony o zachowanej strukturze tkankowej, parzony bez skóry i słoniny, skład: mięso wieprzowe schab-86-96%. Wędzonka wieprzowa cało mięśniowa, otrzymana ze schabu obrobionego, wyprodukowana z jednej części anatomicznej tuszy schabu bez kości, peklowana wędzona, parzona. Powierzchnia sucha czysta widoczne lekkie pofałdowanie powierzchni. Struktura odpowiadająca układowi anatomicznemu schabu. Plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać. Zawartość białka nie mniej niż18% tłuszczu nie więcej niż 8% , ilość 70 kg; 22. Schab wędzony PN-A-82007;1996- skład mięso wieprzowe 95-100% bez słoniny mocno wędzony i parzony bez kości., ilość 55 kg ; 23. Szynka wieprzowa gotowana PN-A-82007;1996- skład mięso wieprzowe 79-80% bez słoniny mocno wędzona i parzona, ilość 110 kg 24. Szynka wieprzowa wiejska PN-A-820035:2005- skład mięso szynki wieprzowej 70-75% z cienką warstwą tłuszczu wędzony i parzony , ilość 145 kg; 25. Wędzona ogonówka PN-A 82007, wyrób z mięsa wieprzowego peklowany, wędzony, parzony bez tłuszczu o zachowanej strukturze tkankowej, wyprodukowany z jednej części anatomicznej tuszy- szynka bez kości- skład mięso wieprzowe od szynki 92-95% kształt uzależniony od wielkości i sposobu uformowania surowca- kształt nieforemnego walca, dopuszczalna warstwa tłuszczu zewnętrznego do 5mm. Plasterki grubości 3mm nie powinny się rozpadać , ilość 100 kg; 26. Wędzonka wieprzowa PN-A 82007, wyrób z polędwicy wieprzowej wędzony parzony peklowany, bez skóry i słoniny, skład: polędwica wieprzowa 84-89%, ilość 80 kg; 27. Wędzonka wieprzowa z mięsa od szynki- poddana wędzeniu, parzeniu z zawartością tłuszcz5%, ilość 70 kg; 28. Wędzona łopatka bez kości PN-A-82007 wyrób z łopatki wieprzowej poddany wędzeniu i parzeniu, ilość 250 kg; 29. Wędzonka duńska z mięsa wieprzowego peklowana, poddana wędzeniu i parzeniu bez słoniny. Skład: mięso wieprzowe 95-100% np. w bloku do porcjowania w plasterki, ilość 55 kg; 30. Rolada boczkowa- wyrób z boczku chudego łuskanego zrolowanego peklowanego poddany wędzeniu i parzony- wędzonka wysokowydajna, skład boczek wędzony 92-94% , ilość 65 kg; 31. Mielonka tyrolska PN-A 82007:1996, parzona, w osłonce poliamidowej, wyprodukowana z mięsa średnio rozdrobnionego, wieprzowego, peklowanego z dodatkiem składników zwiększających wodochłonność. Nadziewana w osłonkę sztuczną o średnicy 9,5cm formowany w kształt bloku o długości bloku 25-30cm. Wyrób parzony, chłodzony, dochładzany powietrzem. Zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30%. Powierzchnia sucha, gładka, czysta, folia ściśle przylegająca do mięsa. Na przekroju widoczne duże kawałki mięsa, konsystencja soczysta, krucha, plasterki 2mm nie powinny się rozpadać. Charakterystyczny dla asortymentu wyczuwalny smak i zapach , ilość 105 kg; 32. Cielęcina pieczona wyrób z cielęciny pieczony domowy wyśmienity produkt na bazie cielęciny w cienkiej otoczce tłuszczu, ilość 70 kg; 33. Pieczeń rzymska PN-A-82007;1996 wyrób wieprzowy, średnie rozdrobnienie składników, dość ścisłą, nierozpadająca się barwa- charakterystyczna dla danego asortymentu, w przekroju jasnoróżowa. Skład mięso wieprzowe38-40% , ilość 130 kg; 34. Filet z indyka wędzony -wyrób z piersi indyczej peklowany poddany wędzeniu i parzeniu PN-A-86526 ilość 46 kg; 35. Szynka drobiowa PN-A-86526 skład mięso z indyka43-48%, wyrób otrzymany z całej lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, wędzony, parzony, produkt w sztucznej osłonce, w formie batonu o średnicy od 10 do 13cm i długości od 50 do 60 cm. Zawartość białka, nie mniej niż 18% Pn=a 04018, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10% PN-ISO1444. Zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%, ilość 75 kg; 36. Szynka z indyka PN-A/82062 skład: pierś indycza kl I 85-87% a mięso z indyka 5-8% ilość 50 kg; 37. Szynka drobiowa wyprodukowana z z peklowanych lub nie peklowanych surowców drobiowych średnio lub grubo rozdrobnionych, z dodatkiem przypraw, wędzona poddana obróbce cieplnej, blok lub gruba wędlina do porcjowania w plasterki, ilość 60 kg; 38. Polędwica drobiowa- wędzona lekko rozdrobniona, parzona w osłonce barierowej. Skład: mięso z piersi kurcząt 84-86%, ilość 60 kg; 39. Kiełbasa Leśna, PN-82007;1996 średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona parzona, w osłonce naturalnej- kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 10% nie więcej niż 25%, ilość 150 kg; 40. Kiełbasa śląska kalibrowana około 100g PN-A-82007, skład : mięso wieprzowe 65-70% tłuszczu wieprzowy 5-8% wyprodukowany z mięsa peklowanego wieprzowego średnio rozdrobnionego, nadziewana w jelita wieprzowe naturalne o średnicy 2-2,5cm, długości 8-10cm. Kiełbasa wędzona parzona a następnie studzona wodą i dochładzana powietrzem. Osłonka ściśle przylegająca do farszu surowe mięso rozdrobnione równomiernie rozmieszczone na przekroju niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 16%, ilość 420 kg; 41. Kiełbasa zwyczajna extra PN-A-82007 wyprodukowany z peklowanego mięsa wieprzowego średnio rozdrobnionego nadziewana w jelita wieprzowe naturalne o średnicy 2,8-3cm, długości od10 do 14cm. Kiełbasa wędzona, parzona. Charakterystyczny dla asortymentu smak i zapach dla używanych przypraw ilość 270 kg; 42. Kiełbasa śląska drobiowa PN-A86526;1996, średnio rozdrobniona, kalibrowana około 100g, czysto drobiowa w osłonce białkowej, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 16% tłuszczu nie więcej niż 10% ilość 65 kg; 43. Kiełbasa biała parzona- PN-A-82007;1996z średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego (90%)- wołowa(10%), niewędzona, parzona w naturalnych osłonkach wieprzowych, ilość 90 kg; 44. Kiełbasa PN-A-82007;1996, średnio rozdrobniona wieprzowo - wołowa, wędzona parzona, w osłonce naturalnej- kiełbaśnicy, mocno wędzona zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 25%, kalibrowana po 100g długość 8-10cm typu swojska, ilość 100 kg; 45. Kiełbasa krakowska PN-A-82007;1996, grubo rozdrobniona wyprodukowana z peklowanego mięso wieprzowego nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe o średnicy 8cm, długość batonu od 25 do 35cm. Kiełbasa wędzona, parzona, chłodzona. Surowce mięsne rozdrobnione, równomiernie rozmieszczone na przekroju. Plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać. Barwa na przekroju różowa, ilość 225 kg; 46. Kiełbasa szynkowa wieprzowa PN-A-2007;1996, kiełbasa grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej, wędzona, parzona o zawartości białka nie nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25%, baton o długości od 35 cm d 40 cm i średnicy 0d9-10cm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać, .ilość 140 kg; 47. Kiełbasa żywiecka PN-A-82028- kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego, peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe. Długość batonu ok 30cm. Kiełbasa wędzona parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana. Konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać, ilość 230 kg; 48. Kiełbasa dębicka PN-A-82007 Kiełbasa drobiowo- wieprzowa z dodatkiem naturalnych przypraw poddana wędzeniu i parzeniu w osłonce celulozowej. Skład: mięso wieprzowe klasy I ,II (50-60%) mięso drobiowe(30-40%), ilość 170 kg; 49. Parówka gruba PN-A-82007;1996, drobno rozdrobniona czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10% tłuszczu nie więcej niż 35% , ilość 290 kg; 50. Parówki cienkie PN-A-82007;1996, Drobno rozdrobnione homogenizowane- kiełbaski wieprzowo -wołowe z mięsa peklowanego, wędzone parzone w osłonce wiskozowej o długości 1,8-2,2cm długości 10-12 cm ilość 170 kg; 51. Parówki cielęce PN-A-82007;1996, drobno rozdrobnione homogenizowana czysto cielęca, luksusowa, wędzona parzona, surowce rozdrobnione i kutrowane z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawowej. Farsz nadziewany w osłonkę sztuczną, ilość 170 kg; 52. Salceson gotowany czysto wieprzowy PN-A-82007;1996 w osłonkach z tworzywa sztucznego, zawartość tłuszczy nie więcej niż 35,5%. Wyrób wyprodukowany z peklowanego mięsa wieprzowego, mięsa głów z dodatkiem żelatyny wieprzowej, ilość 60 kg; 53. Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, wyrób wyprodukowany z peklowanego mięsa drobiowego, z dodatkiem żelatyny wieprzowej, nadziewany w osłonki sztuczne, ilość 65 kg; 54. Kaszanka PN-A-82007;1996, Kaszanka średnio rozdrobniona w naturalnej osłonie- wędlina podrobowa z mięsa wieprzowego, kaszy gruboziarnistej, podrobów i krwi wieprzowej oraz naturalnych przypraw ilość 170 kg; 55. Pasztet zapiekany wieprzowo -drobiowy PN-A-82007;1996 wyprodukowany z mięsa i tłuszczu wieprzowego 25-40% z dodatkiem wątroby wieprzowej, mięsa indyczego23-25%, wątroby indyczej12-15%, surowce dokładnie rozdrobnione, konsystencja smarowana. Zawartość tłuszczu nie więcej niż 40%, ilość 85 kg;.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.20.00 - Drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.12.10 - Szynka wędzona 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.13.16.00 - Produkty wołowe i cielęce .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania przez wykonawców warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę oświadczenie określone w art.22 ust.1 . Z oswiadczen wykonawcy wynikać musi, że - wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Pzp. .

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania przez wykonawców warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę oświadczenie określone w art.22 ust.1 . Z oświadczeń wykonawcy wynikać musi, że - wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Na potwierdzenie spełniania tego warunku Wykonawca wykaże- że w ciągu 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie - wykaże się realizacją minimum dwóch głównych zamówień o wartości nie mniejszej niż 50 000,00 zł brutto każda odpowiadających swoim rodzajem określonym w SIWZ ( tj. sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego, wołowego mięsa drobiu oraz wyrobów wędliniarskich i podrobów - dostawy świadczone przez okres co najmniej 12 miesięcy z podaniem przedmiotu, dat wykonania, wartości i odbiorców żywienia zbiorowego , gdzie w przeciągu 12 miesięcy świadczenia dostaw zostały one należycie zrealizowane . Dla potwierdzenia tego warunku Zamawiający wymaga przedłożenia wraz z ofertą wypełniony formularz zawierający wykaz wykonanych dostaw w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunków wiedzy i doświadczenia . Wzór formularza dla Wykonawcy zawiera tabelaryczny wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania przez wykonawców warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę oświadczenie określone w art.22 ust.1 . Z oświadczeń wykonawcy wynikać musi, że - wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania przez wykonawców warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę oświadczenie określone w art.22 ust.1 . Z oświadczeń wykonawcy wynikać musi, że - wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania przez wykonawców warunku udziału w postępowaniu dokonana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę oświadczenie określone w art.22 ust.1 . Z oświadczeń wykonawcy wynikać musi, że - wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca wykazując spełnienie warunków o których mowa w art.22 ust.1 może polegać na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art.26 ust.2b. Zobowiązanie podmiotu trzeciego powinno bezsprzecznie i jednoznacznie wskazywać co najmniej: - rodzaj udostępnianych zasobów, -w jaki sposób zobowiązanie będzie wykonywane - formę udostępniania zasobów, -jakiego okresu dotyczy zobowiązanie, kto jest podmiotem przyjmującym zasoby.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.opole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu ul. Chmielowicka 6, sekretariat parter.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.01.2014 godzina 11:30, miejsce: Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu ul. Chmielowicka 6, sekretariat parter.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.