eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przecław › Świadczenie usług szkoleniowych - Kurs przyuczający do zawodu kucharza - cukiernika.



Ogłoszenie z dnia 2010-01-29

Przecław: Świadczenie usług szkoleniowych - Kurs przyuczający do zawodu kucharza - cukiernika.
Numer ogłoszenia: 21393 - 2010; data zamieszczenia: 29.01.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Przecławiu, ul. Jana Kilińskiego 7, 39-320 Przecław, woj. podkarpackie, tel. 17 58 13 299, faks 17 58 13 116.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług szkoleniowych - Kurs przyuczający do zawodu kucharza - cukiernika..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa szkoleniowa - Kurs przyuczający do zawodu kucharza - cukiernika realizowana dla 13 - osobowej grupy w ramach 150 godzinnych zajęć. Program szkolenia: ZAJĘCIA TEORETYCZNE (30 godzin) - Podstawowe przepisy obowiązujące w gospodarce żywnościowej i gastronomii; Organizacja procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym i cukierni; Urządzenia i sprzęt w zakładzie gastronomicznym i cukierni; Proces technologiczny sporządzania potraw; Jakość surowców, produktów spożywczych i gotowych potraw; Higiena w zakładach gastronomicznych i cukierniczych; Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach gastronomicznych i cukierniach; Wybrane elementy obsługi konsumenta; Podział i charakterystyka surowców; Receptury stosowane w gastronomii i cukiernictwie. ZAJECIA PRAKTYCZNE (120 godzin) - Obróbka wstępna warzyw owoców i grzybów; Sporządzanie surówek owocowo-warzywnych; Obróbka cieplna warzyw, owoców i grzybów; Potrawy z kasz, mąki, jaj, ryb; drobiu; Potrawy gotowane i smażone , pieczone i duszone z mięsa; Potrawy z mięsnej masy mielonej oraz podrobów; Sporządzanie deserów; Napoje zimne i gorące; Zasady doboru i sposoby podawania potraw na imprezach okolicznościowych; Technika sporządzania ciast; Techniki sporządzania mas i kremów do przekładania ciast; Zasady zdobienia i dekoracji ciast; Receptury stosowane w ciastkarstwie i kalkulacja kosztów; Kuchnia tradycyjna i regionalna. Wykonawca zlecenia organizuje uczestnikom szkolenia niezbędne badania lekarskie potwierdzone zaświadczeniem lekarskim w tym badań na nosicielstwo. Wykonawca zapewnia uczestnikom szkolenia odpowiednie do potrzeb materiały szkoleniowe, poczęstunek w postaci napojów (min. kawa, herbata, woda mineralna) oraz suchego prowiantu (np. ciasteczka herbatniki, paluszki itp.) i dodatkowo w czasie trwania zajęć teoretycznych ciepły posiłek oraz ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.08 - 80.53.00.08 .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Usługa szkoleniowa Kurs przyuczający do wykonywania zawodu kucharza - cukiernika realizowana w ramach projektu Czas na aktywność w gminie Przecław współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytet VII Promocja Integracji Społecznej Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.08.2009.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Stowarzyszenie Inspiracje - Centrum Rozwiązań Twórczych, ul. M. C. Skłodowskiej 8A/10, 39-300 Mielec, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 19649

  • Oferta z najniższą ceną: 19649 / Oferta z najwyższą ceną: 19649

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz.U.07.223.1655 z późn zm.) w postępowaniach o udzielenie zamówień, których przedmiotem są usługi wymienione w załączniku II B do dyrektywy 2004/18/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 31 marca 2004 r. w sprawie koordynacji procedur udzielania zamówień publicznych na roboty budowlane, dostawy i usługi lub w załączniku XVII B do dyrektywy 2004/17/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 31 marca 2004 r. koordynującej procedury udzielania zamówień przez podmioty działające w sektorach gospodarki wodnej, energetyki, transportu i usług pocztowych, zamawiający może nie stosować przepisów ustawy dotyczących terminów składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub terminów składania ofert, wadium, obowiązku żądania dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, zakazu ustalania kryteriów oceny ofert na podstawie właściwości wykonawcy oraz innych niż dotyczące wartości zamówienia przesłanek wyboru trybu negocjacji z ogłoszeniem, negocjacji bez ogłoszenia, zapytania o cenę, licytacji elektronicznej, a także przesłanek wyboru trybu zamówienia z wolnej ręki oraz obowiązku informowania w tych przypadkach Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych, zwanego dalej Prezesem Urzędu. Natomiast zgodnie z art. 5 ust.2 w/w ustawy PZP jeżeli zamówienie obejmuje równocześnie usługi, o których mowa w ust. 1, oraz inne usługi, dostawy lub roboty budowlane, do udzielenia zamówienia stosuje się przepisy dotyczące tego przedmiotu zamówienia, którego wartościowy udział w danym zamówieniu jest największy. Ze względu na możliwość realizacji usługi w miejscu zamieszkania jej beneficjentów ostatecznych (tj na terenie gminy Przecław) i cenę proponowanej przez wykonawcę usługi, najkorzystniejszym rozwiązaniem, z punktu widzenia racjonalności wydatkowania środków publicznych (wynegocjowana cena usługi jest jedną z najkorzystniejszych cen rynkowych) oraz potrzeb beneficjentów zamówienia, jest tryb wyłonienia wykonawcy z wykorzystaniem zasad procedury zamówienia z wolnej ręki.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.