eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowych do O.S.W. Kaper



Ogłoszenie z dnia 2015-08-19

Warszawa: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowych do O.S.W. Kaper
Numer ogłoszenia: 213660 - 2015; data zamieszczenia: 19.08.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Usług Logistycznych, ul. Słoneczna 37, 00-789 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 601 33 29, faks 22 601 50 11.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: instytucja gospodarki budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowych do O.S.W. Kaper.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowych, wg potrzeb Zamawiającego, do Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Kaper w Juracie. Wykonawca zobowiązany jest do: 1.1. sukcesywnego dostarczania PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem, w uzgodnionych przez Zamawiającego dniach i godzinach, 1.2. dostarczania towarów świeżych, pierwszego gatunku, zgodnych z obowiązującymi normami, opakowanych i przewożonych w warunkach zgodnych z wymaganiami HACCP, oznakowanych nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem przydatności do spożycia, 1.3. posiadania aktualnej decyzji inspektora powiatowego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie rodzaju żywności objętej przedmiotem zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia - ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz.914 ze zm). 1.4. realizowania dostaw zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. z 2003r. nr 21 poz. 179), 1.5. dostarczania produktów spełniających wymagania określone w Ustawie o warunkach zdrowotnych (Dz. U. nr 31 poz. 265 z 2005r.), 1.6. dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru, 1.7. dostarczania towarów do obiektów Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Kaper w Juracie, transportem na własny koszt i ryzyko, 1.8. dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczanego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego, 1.9. dołączania do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto, 1.10. terminowego dostarczania zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie. Zamawiający składać będzie cząstkowe zamówienia telefonicznie, e-mailem lub faksem, wynikające z bieżącego zapotrzebowania. Zamawiający nie dopuszcza waloryzacji cen. Dostawa będzie realizowana w terminie nie dłuższym niż 48 godzin od momentu złożenia zamówienia. Strony ustalają, że w całym okresie obowiązywania umowy Wykonawca dostarcza zamówiony towar w jednostkowych cenach brutto nie wyższych niż określone w FORMULARZU CENOWYM. 2. Zamawiający nie przewiduje zakupów w ramach prawa opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Kod CPV przedmiotu zamówienia: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane 4. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Ryby morskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.08.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Wędzenie i Przetwórstwo Ryb Rafa Stanisławski Janusz, Ustarbowski Andrzej, Trendel Antoni, Struk Edmund Spółka Jawna, Skandynawska 14, 84-120 Władysławowo, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 17904,76 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18774,00

  • Oferta z najniższą ceną: 18774,00 / Oferta z najwyższą ceną: 18774,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Ryby hodowlane

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.08.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Rolne Gospodarstwo Produkcyjno­Handlowe Dariusz Czynszak, Świecino 25, 84-110 Krokowa, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 8095,24 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 8253,00

  • Oferta z najniższą ceną: 8253,00 / Oferta z najwyższą ceną: 8253,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    W dwóch prowadzonych kolejno postępowaniach w zakresie sukcesywnych dostaw ryb przetworzonych i konserwowych w obiektach CUL w celu prowadzenia działalności w zakresie świadczonych usług hotelowych, gastronomicznych i szkoleniowych prowadzonych w trybie przetargu nieograniczonego nie zostały złożone żadne oferty, a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.