eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-29

Bytom: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części
Numer ogłoszenia: 21146 - 2015; data zamieszczenia: 29.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie , ul. Strzelców Bytomskich 16, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 3886740, 032 3886700, faks 032 2818093.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.bytom.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna m.Bytomia działająca w formie jednostki budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). 2. Przedmiot zamówienia realizowany będzie z podziałem na następujące części: część A: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 1 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik A do Specyfikacji; część B: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 4 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik B do Specyfikacji;część C: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 10 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik C do Specyfikacji; część D: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 9 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik D do Specyfikacji;część E: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 11 i 6 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik E do Specyfikacji.UWAGA: 1) Zamawiający przewiduje dla części A; B; C postępowania, w razie wystąpienia takiej konieczności, możliwość wydawania gorących posiłków osobom dorosłym z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 2; 3; 9; 2) maksymalna prognozowana ilość gorących posiłków wydanych w trakcie realizacji umowy będzie wynosić: w przypadku części A: maksymalnie 15.300 posiłków, w przypadku części B: maksymalnie 15.300 posiłków, w przypadku części C: maksymalnie 15.300 posiłków, w przypadku części D: maksymalnie 7.650 posiłków, w przypadku części E: maksymalnie 7.650 posiłków; 3) Zamawiający zastrzega, iż rzeczywista ilość gorących posiłków w poszczególnych okresach rozliczeniowych będzie wynikać z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób dorosłych objętych tą formą pomocy; 4) ponadto Zamawiający zastrzega, iż określone w pkt. 2 prognozowane ilości gorących posiłków w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia mogą ulec zmniejszeniu z przyczyn niezależnych od Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za nie zgłoszenie się osoby uprawnionej do odbioru posiłku w danym dniu; 5) z uwagi na to, iż ilość gorących posiłków ma charakter prognozowany, Zamawiający zastrzega sobie, przy zachowaniu ceny jednostkowej i w ramach przysługującego Wykonawcy wynagrodzenia, prawo do zmiany ilości posiłków w przypadkach, o których mowa w pkt. 3 i 4. Wykonawcy z tego tytułu nie przysługują żadne roszczenia, w szczególności z tytułu praw do zapłaty lub odszkodowania. 3. Ogólne zasady i sposób realizacji zamówienia określają Istotne postanowienia umowne stanowiące załącznik nr 5 do specyfikacji.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego, polegających na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną w zakresie odpowiadającym opisowi przedmiotu zamówienia (dotyczy wszystkich części).

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) formularz oferty odpowiednio załącznik nr 1A (dla części A); nr 1B (dla części B); nr 1C (dla części C); nr 1D (dla części D); nr 1E (dla części E) do specyfikacji 2) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału (załącznik nr 3 do specyfikacji) oraz - jeżeli dotyczy:3) dokument stwierdzający ustanowienie pełnomocnika zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, w przypadku gdy o udzielenie niniejszego zamówienia Wykonawcy ubiegają się wspólnie - pełnomocnictwo należy złożyć w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza;4) pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy, jeżeli do reprezentowania Wykonawcy wskazano inną osobę niż upoważnioną z mocy prawa - oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez notariusza lub innego dokumentu, z którego wynika upoważnienie do reprezentowania Wykonawcy oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Doświadczenie Wykonawcy (kryterium szczegółowo opisane w cz.XV ust.2 SIWZ) - 5

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zakazuje się istotnych zmian postanowień niniejszej umowy w stosunku do treści oferty, za wyjątkiem niżej wymienionych możliwości i warunków dokonania takiej zmiany:1) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany strony umowy, tj. w sytuacji wystąpienia następstwa prawnego wynikającego z odrębnych przepisów; 2) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wynagrodzenia brutto, w tym cen jednostkowych brutto, w przypadku zmiany obowiązujących przepisów dotyczących podatku VAT; 3) Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany podwykonawcy i/lub części wykonywanego przez niego zakresu przedmiotu umowy, bądź wprowadzenie nowego podwykonawcy, bądź zrezygnowania z podwykonawcy.; 4) Zamawiający przewiduje, z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, możliwość zmiany miejsca realizacji przedmiotu zamówienia, o którym mowa w § 1 ust. 1 umowy, pod warunkiem zachowania wymogów określonych w specyfikacji odnośnie wskazanej nowej lokalizacji. 2. Dokonanie zmiany umowy w zakresie jw. wymaga uprzedniego złożenia na piśmie wniosku Wykonawcy wykazującego zasadność wprowadzenia zmian i zgody Zamawiającego na jej dokonanie lub przedłożenia propozycji zmiany przez Zamawiającego. Jakiekolwiek zmiany niniejszej umowy wymagają - pod rygorem nieważności - zachowania formy pisemnej w formie aneksu, za wyjątkiem sytuacji opisanej w ust. 1 pkt 4, wynikającej z zagrożenia żywiołem, dla ważności zmian, strony dokonają niezwłocznego ich potwierdzenia na piśmie.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopr.bytom.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Bytomiu, ul. Strzelców Bytomskich 16 41-902 Bytom, Dział Administracyjny, II piętro, pokój nr 131.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Bytomiu, ul. Strzelców Bytomskich 16 41-902 Bytom, Dział Administracyjny, II piętro, pokój nr 131.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1.Zamawiajacy nie zamierza zawrzeć umowy ramowej oraz nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów. 2. Zamawiający przewiduje wykluczenie Wykonawcy na podstawie art.24 ust. 2a PZP..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: część A: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.03.2015 r. do dnia 31.12.2015 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - Śródmieście. 2. Przez Śródmieście należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3. Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno-higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4. Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 24 miejsca. 5. Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: część B: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.03.2015 r. do dnia 31.12.2015 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - Śródmieście. 2. Przez Śródmieście należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3. Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno - higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4. Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 24 miejsca. 5. Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: część C: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.03.2015 r. do dnia 31.12.2015 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - Śródmieście. 2.Przez Śródmieście należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3. Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno - higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4. Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 24 miejsca. 5.Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: część D: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.03.2015 r. do dnia 31.12.2015 r. Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - dzielnica Łagiewniki. 2. Przez dzielnica Łagiewniki należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3.Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno - higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4. Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 16 miejsc. 5. Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: część E: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 11 i 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.03.2015 r. do dnia 31.12.2015 r. Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - dzielnica Karb. 2.Przez dzielnica Karb należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3.Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno - higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4. Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 16 miejsc. 5. Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.