eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tarnów › Dostawa żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-31

Tarnów: Dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 210560 - 2007; data zamieszczenia: 31.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. świętego Brata Alberta w Tarnowie, ul. Szpitalna 53, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 6218810 w. 32, fax 0-14 6222154.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.okay.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa Gminy Miasta Tarnowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS. Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: (CPV): Przedmiot: wg CPV: 011, 151,155, 158 W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej wymienione zadania: Zadanie nr 1 - Mąki i kasze Zadanie nr 2 - Pieczywo świeże Zadanie nr 3 - Przyprawy i używki, Zadanie nr 4 - Pozostałe produkty spożywcze Zadanie nr 5 - Mleko i produkty mleczarskie Zadanie nr 6 - Drób i podroby. Zadanie nr 7 - Mięso , wędliny i wyroby drobiowe Zadanie nr 8 - Ryby i produkty rybne Zadanie nr 9 - Warzywa i owoce Zadanie nr 10 - Jajka Definicje: - Mąki i kasze- produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników/ chrząszcze, larwy motyli/, opakowania nieuszkodzone. Opakowania jednostkowe 1 kg. Termin ważności minimum 2 miesiące. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Pieczywo świeże-wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla upieczonego pieczywa, kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Przyprawy i używki-produkty suche, niezawilgocone, opakowania nieuszkodzone. Termin ważności minimum 2 miesiące. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Pozostałe produkty spożywcze- opakowania produktów, czyste, nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Zachowane terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Mleko i produkty mleczarskie- wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Drób i podroby świeże- produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Mięso, wędliny i wyroby drobiowe świeże -produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Ryby i produkty rybne- wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu. - Warzywa i owoce-produkty świeże(w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Jaja świeże -klasa A o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu. Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego (załącznik nr 1do nr 10 do siwz), który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiającego. Zamawiający nie jest zobowiązany do zamówienia podanych w załączniku ilości. Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiającego telefonicznie, fax lub e-mail na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą. Terminarz dostaw: Dostawy towarów z zadań: nr 2 -(Pieczywo) ; nr 5 - (Mleko i produkty mleczarskie) muszą odbywać się w dni robocze od poniedziałku do soboty w wyznaczonych godzinach , w tym również w dni: 2 maja 2008; 16 sierpnia 2008; 27 grudnia 2008. Zadanie nr 1 - Mąki i kasze -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 2 - Pieczywo świeże -dostawy 6 razy w tygodniu w godz.7-730 Zadanie nr 3 - Przyprawy i używki -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 4 - Pozostałe produkty spożywcze -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 5 - Mleko i produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu w godz.7-730 Zadanie nr 6 - Drób i podroby. -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 7 - Mięso , wędliny i wyroby drobiowe -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 8 - Ryby i produkty rybne -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 9 - Warzywa i owoce -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 10 - Jajka -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do magazynu Zamawiającego. Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 01.00.00.00-7.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 02.01.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Prowadzenie zarejestrowanej działalności gospodarczej w zakresie odpowiadającym treści składanej oferty. 2. Posiadanie doświadczenia w realizowaniu dostaw podobnych do zakresu objętego tym przetargiem i zakresem wskazanym w ofercie ,dla zamawiających z sektora finansów publicznych potwierdzone pozytywnymi opiniami minimum 2-ch wybranych Odbiorców z okresu ostatnich 2-ch lat tj 2006 i 2007. 3. Posiadanie zorganizowanego zaplecza produkcyjnego potrzebnego do prowadzenia działalności. 4. Dysponowanie pracownikami i środkami transportu właściwymi dla wykonania opisanego zakresu dostaw. 5. Wdrożenie w praktyce u siebie procedury HACCP wymaganej ustawą . z dnia 11.05.2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2001 nr.63 poz.634 z pzn.zm. 6. Uregulowane zobowiązania na ubezpieczenia społeczne i zobowiązania wobec organów podatkowych. 7. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie tej części zamówienia , której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom . Ocena spełnienia tych warunków nastąpi poprzez komisyjne porównanie oferty z wymaganiami w siwz i odnotowaniem w protokole z postępowania czy oferta spełnia lub nie spełnia wymagania siwz.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W ofercie należy zamieścić n.w. oświadczenia i dokumenty: 1. Oświadczenia zgodnie z art. 22 i 24 ustawy o Prawo Zamówień Publicznych 2. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z treścią specyfikacji istotnych warunków zamówienia, nie wnosi co do niego zastrzeżeń i akceptuje ogólne warunki umowy ujęte w niniejszej siwz.- wg wzoru (Oświadczenie nr 2) 3. Oświadczenie Wykonawcy, że nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub, że uzyskał zgodę na odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności.-wg wzoru (Oświadczenie nr 3) 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert). 5. Wykaz wykonanych w okresie ostatnich dwóch lat dostaw, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw tym stanowiących przedmiot zamówienia opisany w niniejszym siwz i odniesiony do zakresu zadeklarowanego w ofercie ,z podaniem: zakresu i wartości dostaw, daty i miejsca ich wykonania oraz przestawienie dokumentu potwierdzającego należyte wykonanie dostawy w okresie obowiązywania umowy. 6. Jeżeli ofertę podpisuje ktoś inny niż osoby wymienione w rejestrze w ofercie muszą być załączone dokumenty wymagane odpowiednio; kodeksem cywilnym lub kodeksem spółek handlowych - właściwe dla rodzaju umocowania. 7. Oświadczenie wykonawcy, że wdrożył u siebie procedury HCCP określone ustawą o warunkach żywienia ( Dz.U z 2001 r nr. 63 poz.634 z pzm.).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 80
  • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.okay.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. Świętego Brata Alberta w Tarnowie ul. Szpitalna 53 33-100 Tarnów p. 23.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.11.2007 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego, p. 23.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mąki i kasze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Kasza jęczmienna 156 kg. 313,00 Kasza manna 156 kg. 208,00 Mąka kartoflana 156 kg. 94,00 Mąka krupczatka 156 kg. 20,00 Mąka pszenna poznańska typ.500 156 kg. 1 730,00 Płatki kukurydziane 1000g 156 kg. 163,00 Płatki owsiane 156 kg. 260,00 Ryż /100g x 4/ 156 kg. 200,00 Ryż długoziarnisty 156 kg. 550,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.02.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Bułka tarta 158 kg. 228,00 Bułka zwykła 0,10 kg 158 Szt. 29 544,00 Chałka drożdżowa 0,50kg 158 kg. 641,00 Chleb graham 0,80kg niekrojony 158 Szt. 3 800,00 Chleb pszenno-żytni 1,20 kg niekrojony 158 Szt. 4 578,00 Chleb pszenny 1,20kg niekrojony 158 Szt. 6 000,00 Drożdżówka z kakao 100g 158 Szt. 840,00 Drożdżówki ze serem 100g 158 Szt. 3 674,00 Pączki 100g 158 Szt. 1 800,00 Weki 0,4 kg 158 Szt. 5 500,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przyprawy i używki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Barszcz czerwony instant w torebkach 60g 158 Szt 30,00 Bazylia w proszku 10g 158 Szt 54,00 Bulion drobiowy w kostkach 10g 158 op. 2 240,00 Cukier biały kryształ kat.2 158 kg. 4 481,00 Cukier puder 158 kg. 176,00 Cukier waniliowy 32g 158 Szt. 1 000,00 Cynamon 20g 158 Szt. 84,00 Czekolada 0% cukru 80g 158 Szt. 70,00 Czekolada mleczna 100g 158 Szt. 400,00 Drożdże w kostkach 158 kg. 50,00 Gałka muszkatołowa mielona 20g 158 Szt. 80,00 Grzyby suszone -podgrzybek, mieszane 158 kg. 3,00 Herbata (saga) lub równoważna 158 kg. 102,00 Herbata ekspresowa Lipton po 100szt 158 op. 5,00 Imbir mielony 15g 158 Szt. 21,00 Kakao (holenderskie)lub równoważne 158 kg. 24,00 Kawa zbożowa rozpuszczalna150g 158 kg. 42,00 Kawa naturalna rozpuszczalna (2 w 1)10g 158 Szt 50,00 Kawa naturalna rozpuszczalna (3 w 1) 18g 158 Szt 50,00 Keczup łagodny 450g 158 Szt. 90,00 Kisiel 40 g 158 Szt. 1 500,00 Kminek 20g 158 Szt. 132,00 Kucharek lub równoważnik 158 kg. 240,00 Kukurydza konserwowa 400g 158 Szt 30,00 Kwasek cytrynowy 50g 158 Szt. 240,00 Liść laurowy 10 g 158 Szt. 148,00 Maga Winiary lub równoważnik 158 L 430,00 Majeranek 10g 158 Szt. 30,00 Majonez kielecki lub równoważny 158 kg. 230,00 Mak 158 kg. 12,00 Makaron (lubelski) lub równoważny 158 kg. 1 014,00 Miód naturalny 25g 012 Szt 6 000,00 Musztarda 158 kg. 135,00 Ocet spirytusowy 0,5l 10% 158 Szt. 80,00 Oregano w proszku 10g 158 Szt 54,00 Papryka mielona słodka 20g 158 Szt. 284,00 Pieprz mielony 20g 158 Szt. 556,00 Proszek do pieczenia 36g 158 Szt. 143,00 Przyprawa do drobiu 20g 158 Szt. 54,00 Soki owocowe 2 litrowe w kartonach 158 Szt 40,00 Sól jodowana 158 kg. 300,00 Sól czosnkowa 40g 158 Szt. 930,00 Suchary 290g 158 op. 50,00 Susz owocowy 158 kg. 6,00 Śliwki kalifornijskie wędzone 158 kg. 2,00 Woda mineralna 1,5l gazowana 159 Szt 20,00 Ziele angielskie 15g 158 Szt. 48,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pozostałe produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aromaty do ciast 10g 153 Szt. 230,00 Chrzan tarty 190g 153 Szt. 572,00 Dżem niskosłodzony 280g 153 Szt. 500,00 Fasola szparagowa mrożona 153 kg. 120,00 Galaretka owocowa 90g 153 Szt. 3 235,00 Groszek konserwowy 400g 153 Szt. 630,00 Kalafior mrożony 153 kg. 150,00 Kompot owocowy 0,9l 153 Szt. 2 450,00 Koncentrat pomidorowy 30% Pudliszki lub równoważny 153 kg. 240,00 Marmolada wieloowocowa 153 kg. 200,00 Mielonka drobiowa 110g 151 Szt. 3 270,00 Mielonka wieprzowa 130 g 151 Szt. 500,00 Ogórki konserwowe 0,9l 153 Szt. 580,00 Olej (kujawski) lub równoważny 154 l. 424,00 Papryka konserwowa 0,9l 153 Szt. 212,00 Pasztet drobiowy kremowy 131g 151 Szt. 1 935,00 Pieczarki konserwowe 0,8l 153 Szt. 75,00 Rodzynki 158 kg. 12,00 Śmietanka w proszku (śnieżka) 55g 153 Szt. 185,00 Żelatyna spożywcza 50g 153 Szt. 130,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mleko i produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Jogurt naturalny 150g 155 Szt. 584,00 Jogurt owocowy 150g 155 Szt. 5 872,00 Kefir 250 ml 155 Szt. 1 100,00 Margaryna (palma) 250g 154 kg. 836,00 Masło ekstra świeże 200g zaw.tł . 82% 155 kg. 1 580,00 Mleko 2% w op. 15L i 0,9l 155 L 30 320,00 Ser biały półtłusty krajanka 155 kg. 50,00 Ser biały tłusty krajanka 155 kg. 2 454,00 Ser homogenizowany 150g 155 Szt. 4 890,00 Ser kanapkowy100g 155 Szt 710,00 Ser topiony 100g 155 Szt. 2 000,00 Ser topiony trójkąty 25g 155 Szt 500,00 Ser żółty (salami wędzony) 155 kg. 150,00 Ser żółty (salami) 155 kg. 230,00 Serek bieluch 150g lub równoważnik 155 Szt. 237,00 Serek ostrowia 120g lub równoważnik 155 Szt. 1 168,00 Śmietana 18% w kubkach plastikowych 155 kg. 1 030,00 Śmietana kremowa 30% 155 kg. 10,00 Twarożek ziarnisty 180g 155 Szt. 2 000,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Drób i podroby świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Filet z indyka świeży z mięśnia piersiowego, bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 1 200,00 Filet z kurczaka szacowany świeży, cała lub połowa piersi bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 600,00 Kurczaki świeże, całe tusze wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 1 766,00 Udko/noga z kurczaka świeże, kość udowa łącznie z otaczającymi mięśniami, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. 151 kg. 1 333,00 Wątroba drobiowa świeża -całe wątróbki bez pęcherzyków żółciowych, powierzchnia czysta, niepostrzępiona. Barwa jednolita, charakterystyczna dla tego produktu. 151 kg. 160,00 Żołądki drobiowe świeże -całe żołądki wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa charakterystyczna dla tego rodzaju produktu. 151 kg. 100,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso, wędliny i wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Baleron gotowany powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 113,00 Boczek wędzony, parzony b/k- powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia oraz pozostałości kości. Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 121,00 Flaki w jelicie, gotowane, wołowe-wyrób w osłonkach sztucznych, konsystencja stała, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 200,00 Karkówka b/k świeża-część zasadnicza wieprzowiny odcięta z odcinka szyjnego półtuszy. Słonina całkowicie zdjęta, konsystencja jędrna i elastyczna. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasno-różowa do czerwonej. 151 kg. 114,00 Kaszanka- wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym lub w osłonce sztucznej. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 221,00 Kiełbasa krakowska wieprzowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 231,00 Kiełbasa szynkowa- wieprzowa batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 435,00 Kiełbasa toruńska batony w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła , dość krucha, dobre związanie składników. Wyrób dobrze rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 200,00 Kiełbasa wiejska batony w osłonkach naturalnych średniorozdrobnionych, wędzonych. Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się. Wyczuwalne przyprawy: pieprz, czosnek. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 113,00 Kiełbasa żurkowa batony w osłonkach naturalnych. Barwa ciemna. Konsystencja ścisła , dość krucha, dobre związanie składników. Wyrób dobrze rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 100,00 Kiełbasa żywiecka batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 167,00 Kości wieprzowe klasa I- kości wieprzowe od schabu lub karkówki. 151 kg. 1 616,00 Łopatka wieprzowa b/k świeża -część zasadnicza wieprzowiny bez fałdu skóry, kości i bez tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. 151 kg. 654,00 Mortadela batony w osłonkach sztucznych. Konsystencja ścisła, elastyczna, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 100,00 Parówka cienka drobiowa -batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych o wadze jednej sztuki 100g. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 127,00 Parówka gruba wieprzowa -batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych o wadze jednej sztuki 100g. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 270,00 Pasztet pieczony z indyka -wyrób w foremkach aluminiowych o wadze 500g, zapieczony. Konsystencja smarowna, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 200,00 Polędwica drobiowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 335,00 Polędwica wieprzowa sopocka -wędzony schab bez kości o barwie charakterystycznej dla wyrobu / kolor złoty/. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 200,00 Rolada drobiowa nadziewana farszem drobiowym z przyprawami. Konsystencja ścisła , plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 200,00 Salceson domowy-wieprzowy-wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 80,00 Salceson drobiowy-wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. 151 kg. 80,00 Schab b/k świeży -część zasadnicza wieprzowiny odcięta od półtuszy bez kości i tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. 151 kg. 290,00 Słonina surowa świeża. Wyrób barwy białej bez skóry o grubości powyżej 2cm. 151 kg. 160,00 Szynka wieprzowa parzona-kształt nieforemnego walca przewiązana sznurkiem. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 350,00 Szynka pieczona -wyrób zapiekany w foremkach. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. . 151 kg. 190,00 Szynka z indyka - batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. 151 kg. 222,00 Wołowina b/k świeża-mięso uzyskane z części udźca, bez kości i tłuszczu .Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej 151 kg. 500,00 Żeberka wieprzowe świeże gatunek I .Słonina całkowicie odcięta. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. 151 kg. 110,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby i produkty rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Filet -panga mrożony 152 kg. 793,00 Filet mrożony z mintaja - płaty 152 kg. 400,00 Filet śledziowy w oleju 152 kg. 204,00 Karp żywy /waga od 1,20kg-1,50kg/ 152 kg. 30,00 Makrela w pomidorach 170g 152 Szt 520,00 Ryba wędzona - makrela 152 kg. 209,00 Szprot w pomidorach 170g 152 Szt 520,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Arbuzy -sezon 011 kg. 405,00 Banany 011 kg. 100,00 Borówki (sezon) 011 kg. 64,00 Brzoskwinie 011 kg. 270,00 Buraki ćwikłowe 011 kg. 1 200,00 Cebula 011 kg. 574,00 Cytryny 011 kg. 2 062,00 Czereśnie (sezon) 011 kg. 250,00 Czosnek 011 kg. 15,00 Fasola (Jaś)suszona 011 kg. 130,00 Fasola szparagowa -sezon 011 kg. 110,00 Groch (krakowiak) 011 kg. 4,00 Groch omielany 011 kg. 130,00 Gruszki 011 kg. 30,00 Jabłka klasa I 011 kg. 9 000,00 Kalafior (sezon) 011 Szt. 500,00 Kalarepa 011 Szt. 50,00 Kapusta biała 011 kg. 650,00 Kapusta czerwona 011 kg. 125,00 Kapusta kiszona 153 kg. 1 128,00 Kapusta pekińska 011 Szt. 164,00 Kapusta włoska 011 kg. 220,00 Koper zielony w pęczkach 011 Szt. 1 500,00 Mandarynki 011 kg. 1 562,00 Marchew 011 kg. 3 680,00 Morele 011 kg. 40,00 Natka pietruszki w pęczkach 011 Szt. 1 400,00 Nektarynki 011 kg. 486,00 Ogórki kiszone 153 kg. 411,00 Ogórki zielone (sezon) 011 kg. 400,00 Papryka czerwona świeża 011 kg. 30,00 Pieczarki świeże 011 kg. 200,00 Pietruszka korzeń 011 kg. 835,00 Pomarańcze 011 kg. 100,00 Pomidory (sezon) 011 kg. 1 150,00 Pory 011 kg. 50,00 Porzeczki czarne (sezon) 011 kg. 140,00 Rzodkiewka - sezon w pęczkach 011 Szt. 150,00 Sałata zielona -sezon 011 Szt. 360,00 Seler korzeń 011 kg. 1 188,00 Szczypiorek w pęczkach 011 Szt. 741,00 Śliwki (sezon) 011 kg. 900,00 Truskawki (sezon) 011 kg. 470,00 Winogrona 011 kg. 300,00 Wiśnie (sezon) 011 kg. 260,00 Ziemniaki jadalne 011 kg. 16 000,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.10.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu CPV Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Jajka (klasa A) 012 Szt. 38 783,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.20.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. okres stałości cen [w miesiącach] - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.