eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Herby › REALIZACJA DOSTAW ARTYKUŁÓW Z GRUPY 158 PRZYPRAWY ORAZ Z GRUPY 153 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W OKRESIE 12 MIESIĘCY

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-29

Herby: REALIZACJA DOSTAW ARTYKUŁÓW Z GRUPY 158 PRZYPRAWY ORAZ Z GRUPY 153 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W OKRESIE 12 MIESIĘCY
Numer ogłoszenia: 20886 - 2015; data zamieszczenia: 29.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Krótka 28, 42-284 Herby, woj. śląskie, tel. 0-34 3528115, 3528123, faks 0-34 3528134.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: REALIZACJA DOSTAW ARTYKUŁÓW Z GRUPY 158 PRZYPRAWY ORAZ Z GRUPY 153 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W OKRESIE 12 MIESIĘCY.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: REALIZACJA DOSTAW ARTYKUŁÓW Z GRUPY 158 PRZYPRAWY ORAZ Z GRUPY 153 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W OKRESIE 12 MIESIĘCY; 1. Ketchup, 15871230-5, Ketchup w opakowaniach do 5 kg w ilości 200 kg, 2. Budyń czekoladowy. 15620000-0, Budyń o smaku czekoladowym w opakowaniach do 2 kg w ilości 20kg, 3. Budyń śmietankowy, 15620000-0, Budyń o smaku śmietankowym w opakowaniach do 2 kg w ilości 20kg, 4. Budyń waniliowy, 15620000-0, Budyń o smaku waniliowym w opakowaniach do 2 kg w ilości 30kg, 5. Granulat sojowy,15893100-5, PN-ISO 5506; 2002, Granulat sojowy w opakowaniu do 10 kg w ilości 400 kg, 6. Kostka sojowa,15893100-5, PN-ISO 5506; 2002, Kostka sojowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 50kg, 7. Sól, 15872400-5, PN-C-84081-Z, Sól jodowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 700kg, 8. Liść laurowy,15870000-7, PN-A-94052, Liść laurowy w opakowaniach do 5 kg w ilości 10 kg, 9. Herbata granulowana, 15863000-5, PN ISO3720 Herbata granulowana w opakowaniu do 10 kg w ilości 90 kg 10. Herbata expresowa,15864100-3, Herbata w saszetkach lub torebkach w opakowaniach po 100 szt. w ilości 130 op. 11. Kostka rosołowa, 15890000-3, PN-A-94052, Kostka rosołowa wołowa , drobiowa , wieprzowa w opakowaniach do 0,5 kg w ilości 150kg, 12. Ziele angielskie, 15870000-7,PN-A-94053, Ziele angielskie w opakowaniach do 1 kg w ilości 10 kg, 13. Majeranek, 15872000-1, PN-A-86958, Majeranek w opakowaniach do 5 kg w ilości 15kg, 14. Musztarda, 15871250-1, PN-A-86964, Musztarda w opakowaniach do 5 kg w ilości 300kg, 15. Ocet 15871110-8, PN-A-79733, Ocet spirytusowy 10 % w opakowaniach butelki 0,5l lub 1 l w ilości 20l, 16. Papryka,15870000-7, Papryka mielona w opakowaniach do 1 kg w ilości 10kg, 17. Pieprz, 15872100-2, PN-A-86960, Pieprz prawdziwy mielony w opakowaniach do 1 kg w ilości 30kg, 18. Przyprawa, 15890000-3, Przyprawa sypka do zup i potraw w opakowaniach do 3 kg w ilości 150kg, 19. Przyprawa do zup 15890000-3, PN-A-94152, Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach do 5 l w ilości 360l, 20. Sos grzybowy, 15871200- 6, PN-A-94050, Sos grzybowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 30kg, 21. Sos gulaszowy, 15871200- 6, PN-A-94050, Sos gulaszowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 50kg, 22. Sos pieczeniowy, 15871200-6, PN-A-94056, Sos pieczeniowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 50kg, 23. Sos pieczarkowy,15871200-6, PN-A-94051, Sos pieczarkowy w opakowaniach do 10 kg w ilości 30kg, 24. Zupa grzybowa, 15891400-4, PN-A-94050, Zupa grzybowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 50kg, 25. Zupa pieczarkowa,15891400-4, PN-A-94050, Zupa pieczarkowa w opakowaniach do 10 kg w ilości 50 kg, 26. Żurek, 15891400-4, PN-A-94050, Żurek w opakowaniach do 10 kg w ilości 70kg 27. Dżem, 15332290-3, PN-A-75100, Dżem w opakowaniach od 1 kg do 10 kg w ilości 800 kg, 28. Dżem wieloowocowy 25g,15332290-3, PN-A-75100, Dżem wieloowocowy w opakowaniach 25 gram w ilości 20kg, 29. Koncentrat pomidorowy,15331427-6, PN-75A-77601, Koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniach od 0, 9 do 4 kg w ilości 800kg, 30. Miód pszczeli,15831600-8, PN-88/A-77626, Miód pszczeli w opakowaniach 25 gram w ilości 10kg, 31. Woda mineralna niegazowana 15981000-8, Woda mineralna niegazowana w butelkach plastikowych typu PET o pojemności od 0,5 l do 1,5l w ilości 500l, 32. Koper suszony, 15870000-7 Koper suszony w opakowaniach do 1 kg w ilości 5kg..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90 - Dżemy 15.87.12.30 - Ketchup 15.62.00.00 - Skrobia i produkty skrobiowe 15.89.31.00 - Mieszanki spożywcze 15.87.24.00 - Sól 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.86.30.00 - Herbata 15.86.41.00 - Herbata w torebkach 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych 15.89.14.00 - Zupy 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.83.16.00 - Miód 15.98.10.00 - Wody mineralne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony lub potwierdzony jako aktualny nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem upływu składania ofert

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy oraz wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających niniejszy warunek uważa się wykonawców przedkładających: Oświadczenie Wykonawcy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

wypełniony formularz ofertowy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - termin realizacji partii towaru - 5

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, ul. Krótka 28, 42 - 284 Herby.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Herbach, ul. Krótka 28, 42 - 284 Herby.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.