eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieradz › Dostawy do magazynu Zamawiającego mięsa, wędlin i przetworów mięsnych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-26

Sieradz: Dostawy do magazynu Zamawiającego mięsa, wędlin i przetworów mięsnych.
Numer ogłoszenia: 206055 - 2007; data zamieszczenia: 26.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno przy Jednostce Wojskowej 1551 Sieradz, ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 0-43 8261 944, fax 0-43 8261 466.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy do magazynu Zamawiającego mięsa, wędlin i przetworów mięsnych..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy do magazynu Zamawiającego mięsa, wędlin i przetworów mięsnych w następujących ilościach: 1.Karkówka b/k 600kg; 2.Karkówka z/k 100kg; 3.Schab b/k 600kg; 4.Schab z/k 100kg; 5.Wołowina b/k 500kg; 6.Wołowina z/k 150kg; 7.Łopatka b/k 400kg; 8.Polędwica woł. surowa 30kg; 9.Żeberka wp. 500kg; 10.Golonka surowa 150kg; 11.Mięso gulasz. wp.-woł. 400kg; 12.Brzuszek 50kg; 13.Wątroba wieprzowa 500kg; 14.Ozory 200kg; 15.Serca 300kg; 16.Nogi wieprzowe 150kg; 17.Kości woł-wp. 700kg; 18.Słonina 200kg; 19.Smalec 1000kg; 20.Szynka wędzona 400kg; 21.Szynka piecz.z nogą 200kg; 22.Baleron 400kg; 23.Ogonówka 500kg; 24.Ogonówka pieczona 100kg; 25.Golonka w siatce 300kg; 26.Polędwica sopocka 200kg; 27.Schab pieczony 100kg; 28.Prosie z kaszą 150kg; 29.Kabanosy 150kg; 30.Kiełbasa szynkowa wp. 400kg; 31.Kiełbasa jałowcowa 400kg; 32.Kiełbasa śląska 800kg; 33.Kiełbasa zwyczajna 500kg; 34.Kiełbasa myśliwska 200kg; 35.Kiełbasa biała parzona 500kg; 36.Kiełbasa żywiecka 300kg; 37.Kiełbasa chłopska 300kg; 38.Kiełbasa krakow.sucha 300kg; 39.Kiełbasa krakow.parzona 500kg; 40.Kiełbasa krotoszyńska 400kg; 41.Kiełbasa szynk.drobiowa 300kg; 42.Kiełbasa zielonogórska 200kg; 43.Kiełbasa mozaikowa 200kg; 44.Kiełbasa golonkowa 200kg; 45.Mielonka tyrolska 350kg; 46.Pieczeń rzymska 150kg; 47.Pieczeń z papryką 300kg; 48.Parówki 300kg; 49.Parówki cielęce 300kg; 50.Salceson włoski 150kg; 51.Salceson ozorkowy 150kg; 52.Pasztet pieczony 250kg; 53.Boczek faszerowany 150kg; 54.Kaszanka gryczana 400kg; 55.Wątrobiana lux 200kg; 56.Flaki wołowe suche 500kg; 57.Boczek wędzony 450kg; 58.Smalec domowy 200kg;

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesenia wadium.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy prawo zamówień publicznych.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, następującego dokumentu: a)podpisanego oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania w sprawie udzielenia zamówienia (art. 24 ust. 2 pkt 3 Prawa zamówień publicznych) według wzoru załącznik nr 4 b)aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (§ 1 ust. 1 pkt 1 rozporządzenia). c)Zaświadczenia właściwego urzędu skarbowego o braku zaległości podatkowych lub zgody na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległości podatkowych lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. d)zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych o płaceniu składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, lub zgody na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie całości wykonania decyzji organu podatkowego (ZUS) - wystawione nie wcześnie niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2.W celu potwierdzenia, że oferowane przez Wykonawcę wyroby spełniają wymagania jakościowe określone przez Zamawiającego Wykonawca złoży: a)Oświadczenie, że wszystkie oferowane produkty będą zgodne z wymogami jakościowymi określonymi w pkt III SIWZ. Treść oświadczenia zawarta jest w formularzu oferty. b)Poświadczenie o wdrażaniu zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP wydanym przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej ( na podst. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia) w następujących formach: -Certyfikat HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju; -Zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad HACCP.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: -

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ udostępniona będzie nieodpłatnie za pośrednictwem poczty lub e-mail na wniosek Wykonawcy skierowany na adres Zamawiającego lub w jego siedzibie - Kancelaria Kasyna, I piętro, budynek nr 36.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.11.2007 godzina 09:00, miejsce: W siedzibie Zamawiającego, w budynku nr 36, I piętro, kancelaria Kasyna..

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.