eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › dostawy mięsa i przetworów mięsnych nr sprawy 220/06/07/MW

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-24

Warszawa: dostawy mięsa i przetworów mięsnych nr sprawy 220/06/07/MW
Numer ogłoszenia: 203774 - 2007; data zamieszczenia: 24.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów, ul. Chłopickiego 71A, 04-275 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6105541, fax 022 6734501.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy mięsa i przetworów mięsnych nr sprawy 220/06/07/MW.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: szponder (wołowe z kością) świeże - 4500 kg, PN-A-82000:1965, mięso wołowe świeże klasa I z udźca b/k - 2000 kg, PN-A-82000:1965, mięso wołowe świeże klasa II z łopatki b/k - 3300 kg, PN-A-82000:1965, kurczak korpus- świeży - 3400 kg, udka kurczaka całe świeże - 3200 kg, PN-A-86524:1994/Az2:2002, żeberka wieprzowe świeże w paski - 1800 kg, PN-86/A-82002, Kark wieprzowy z kością świeży - 1800 kg, PN-86/A-82002, nogi wieprzowe świeże - 1000 kg, PN-86/A-82002, mięso wieprzowe świeże klasa II z łopatki b/k - 3500 kg, PN-A-82000:1965, boczek surowy wieprzowy świeży - 200 kg, PN-86/A-82002, mięso mielone wieprzowe bez przypraw świeże - 2500 kg, PN-A-82009/A1:1998, serca wieprzowe świeże - 1200 kg, PN-A-82004:1986, wątroba wieprzowa świeża - 1800 kg, PN-A-82004:1986, nerki wieprzowe świeże - 1000 kg, PN-A-82004:1986, pasztetowa - 900 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, salceson włoski - 1200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, szynka wołowa - 500 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa szynkowo-wołowa - 400 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, boczek faszerowany - 2300 kg, PN-86/A-82002, pieczeń rzymska - 1700 kg, PN-86/A-82002, pasztet blok wieprzowy - 1200 kg, PN-A- 82007:1996/A1:1998, boczek wędzony bez żeber - 200 kg, PN-86/A-82002, kiełbasa podwawelska - 2000 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa żywiecka -1100 kg, PN-A-82028:2002, kiełbasa krakowska - 1300 kg, PN-A-82025:2001, kiełbasa biała - 1200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa mortadela - 2500 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa zwyczajna - 4000 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa parówkowa - 2500 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, parówki cienkie wieprzowe - 2200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kaszanka - 1200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, baleron drobiowy - 600 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, szynka drobiowa - 1900 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, serdelki drobiowe - 600 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, pieczeń drobiowa - 3400 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, polędwica drobiowa - 500 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, kiełbasa drobiowa cienka - 2900 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, szynka mielona drobiowa - 3700 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, pasztet drobiowy - 2300 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacji HDI. Opakowanie powinno zawierać : a) nazwę dostawcy lub producenta, adres, b) nazwę produktu, rodzaj wędliny, c) datę-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ..... miesiąc, rok), d) masę netto, e) warunki przechowywania, f) wykaz składników wg udziału surowców. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości wędlin, mięsa. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechanicznie, zabrudzone.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.22.10 - Kawałki kurczaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.13.11.32 - Wędliny wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: w przypadku złożenia ofert na wszystkie grupy 5960 zł (pięć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt złotych) Wysokość wadium dla ofert częściowych wynosi: Grupa 1 - 1000 zł (tysiąc złotych) Grupa 2 - 300 zł (trzysta złotych) Grupa 3 - 750 zł (siedemset pięćdziesiąt złotych) Grupa 4 - 200 zł (dwieście złotych) Grupa 5- 250 zł (dwieście pięćdziesiąt złotych) Grupa 6 - 150 zł (sto pięćdziesiąt złotych) Grupa 7- 450 zł (czterysta pięćdziesiąt złotych) Grupa 8 - 1300 zł (tysiąc trzysta złotych) Grupa 9- 60 zł ( sześćdziesiąt złotych) Grupa 10 - 1500 zł (tysiąc pięćset złotych).

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że wykonawca: a. posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: - przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej; - posiada aktualne zezwolenie (decyzję) powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce produkcji dopuszczającą zakład w zakresie prowadzonej działalności do produkcji (dotyczy produktów będących pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub - posiada aktualne zezwolenie (decyzje) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej - dotyczy przedsiębiorstw produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność będących pod nadzorem PIS ; jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień b. posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia , jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia c. znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia d. nie podlega wykluczeniu z postępowania, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć WYKONAWCY w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu 1. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22, ust. 1 ustawy 2. aktualny odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; 3. koncesja, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym, zwanym dalej zamówieniem tj. - posiada aktualne zezwolenie (decyzję) powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce produkcji dopuszczającą zakład w zakresie prowadzonej działalności do produkcji (dotyczy produktów będących pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub - posiada aktualne zezwolenie (decyzje) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej - dotyczy przedsiębiorstw produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność będących pod nadzorem PIS ; jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 4. dowód wniesienia wadium.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie przy ulicy Chłopickiego 71a.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.11.2007 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie przy ulicy Chłopickiego 71a, sekretariat pok. nr 4..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szponder (wołowe z kością) świeże - 4500 kg, PN-A-82000:1965, mięso wołowe świeże klasa I z udźca b/k - 2000 kg, PN-A-82000:1965, mięso wołowe świeże klasa II z łopatki b/k - 3300 kg, PN-A-82000:1965.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kurczak korpus- świeży - 3400 kg, udka kurczaka całe świeże - 3200 kg, PN-A-86524:1994/Az2:2002.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.22.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: żeberka wieprzowe świeże w paski - 1800 kg, PN-86/A-82002, Kark wieprzowy z kością świeży - 1800 kg, PN-86/A-82002, nogi wieprzowe świeże - 1000 kg, PN-86/A-82002, Mięso wieprzowe świeże klasa II z łopatki b/k - 3500 kg, PN-A-82000:1965, Boczek surowy wieprzowy świeży - 200 kg, PN-86/A-82002.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso mielone wieprzowe bez przypraw świeże - 2500 kg, PN-A-82009/A1:1998.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa nr 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Serca wieprzowe świeże - 1200 kg, PN-A-82004:1986, Wątroba wieprzowa świeża - 1800 kg , PN-A-82004:1986, Nerki wieprzowe świeże - 1000 kg, PN-A-82004:1986, Pasztetowa - 900 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, Salceson włoski - 1200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa nr 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szynka wołowa - 500 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa szynkowo-wołowa - 400 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.32-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa nr 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek faszerowany - 2300 kg, PN-86/A-82002, pieczeń rzymska - 1700 kg, PN-86/A-82002, pasztet blok wieprzowy - 1200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Grupa nr 8.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony bez żeber - 200 kg, PN-86/A-82002, kiełbasa podwawelska - 2000 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa żywiecka - 1100 kg, PN-A-82028:2002, kiełbasa krakowska- 1300 kg, PN-A-82025:2001, kiełbasa biała - 1200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa mortadela - 2500 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa zwyczajna - 4000 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, kiełbasa parówkowa - 2500 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998, parówki cienkie wieprzowe - 2200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Grupa nr 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kaszanka - 1200 kg, PN-A-82007:1996/A1:1998.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Grupa nr 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baleron drobiowy - 600 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, szynka drobiowa - 1900 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, serdelki drobiowe - 600 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, pieczeń drobiowa - 3400 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, polędwica drobiowa - 500 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, kiełbasa drobiowa cienka - 2900 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, szynka mielona drobiowa - 3700 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000, pasztet drobiowy - 2300 kg, PN-A-86526:1995/Az2:2000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.