eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów wraz z kuchnią mleczną w Szpitalu Dziecięcym Polanki Sp. z o. o. w Gdańsku oraz pracujących tam pracowników (posiłki profilaktyczne) we wszystkie dni tygodnia (w tym soboty, niedziele i święta) oraz dostawa produktów żywnościowych.



Ogłoszenie z dnia 2017-02-06

Ogłoszenie nr 20273 - 2017 z dnia 2017-02-06 r.

Gdańsk: Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów wraz z kuchnią mleczną w Szpitalu Dziecięcym Polanki Sp. z o. o. w Gdańsku oraz pracujących tam pracowników (posiłki profilaktyczne) we wszystkie dni tygodnia (w tym soboty, niedziele i święta) oraz dostawa produktów żywnościowych.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 344308


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 351291


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Dziecięcy Polanki im. Macieja Płażyńskiego w Gdańsku Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, krajowy numer identyfikacyjny 29420800000, ul. ul. Polanki  119, 80308   Gdańsk, państwo Polska, woj. pomorskie, tel. 58 552 50 81, faks 58 552 47 41, e-mail zamowienia@szpitalpolanki.pl
Adres strony internetowej (URL): www.szpitalpolanki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Podmiot prawa publicznego

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów wraz z kuchnią mleczną w Szpitalu Dziecięcym Polanki Sp. z o. o. w Gdańsku oraz pracujących tam pracowników (posiłki profilaktyczne) we wszystkie dni tygodnia (w tym soboty, niedziele i święta) oraz dostawa produktów żywnościowych.

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

SPZ-022/DEZ/428/2016

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów wraz z kuchnią mleczną w Szpitalu Dziecięcym Polanki Sp. z o. o. w Gdańsku oraz pracujących tam pracowników (posiłki profilaktyczne) we wszystkie dni tygodnia (w tym soboty, niedziele i święta) oraz dostawa produktów żywnościowych. 2. Usługa obejmuje, w szczególności: o przygotowanie i produkcje posiłków, mieszanek mlecznych dla pacjentów oraz posiłków profilaktycznych poza siedzibą Zamawiającego, o dostawę posiłków i produktów żywnościowych a następnie dystrybucja posiłków do kuchenek poszczególnych oddziałów Szpitala Dziecięcego Polanki, o odbiór naczyń z oddziałów (pojemników, termosów) po posiłkach, ich mycie, wyparzenie i sterylizacja poza siedzibą Zamawiającego, o wyposażenie Kuchenek Oddziałowych w zmywarko - wyparzarki (zalecana temperatura 85 - 90oC), mikrofalówki do podgrzania posiłków, oraz czajniki elektryczne, o ponoszenie kosztów eksploatacji (przeglądy, naprawy, koszty części, robocizny itp.), zakupionych zmywarko - wyparzarek, mikrofalówek, czajników elektrycznych niezbędnych do prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia, o zapewnienie odpowiedniej ilości naczyń, sztućców i butelek z podziałką jednorazowego użytku na Oddziale Obserwacyjno - Zakaźnym, Oddziale Intensywnej Terapii i Oddziału Chorób Płuc, o dostarczanie mieszanek mlecznych w butelkach z podziałką jednorazowego użytku wraz z odpowiednim smoczkiem, o zapewnienie odpowiedniej ilości naczyń (pojemników, termosów) do przewożenia żywności oraz niezbędnego wyposażenia do porcjowania posiłków na Oddziałach, o zapewnienie odpowiedniej ilości wózków do transportu wewnętrznego na wszystkie Oddziały, o opracowania jadłospisów dekadowych i dziennych w oparciu o opracowane przez Instytut Żywności i Żywienia Podstawy Żywienia w Szpitalach, System Dietetyczny dla Zakładów Służby Zdrowia. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 9 do SIWZ. 4. Szacunkowe zapotrzebowanie na posiłki dla chorych, posiłki profilaktyczne oraz produkty żywnościowe określone zostało w załączniku nr 8 do SIWZ. 5. Posiłki dla chorych przygotowywane będą zgodnie z Zaleceniami ogólnymi żywienia pacjentów w szpitalu Polanki - załącznik nr 10 do SIWZ, wykazem diet - załącznik nr 14 do SIWZ oraz zaleceniami dotyczącymi Kuchni mlecznej - załącznik nr 15 do SIWZ (w tym posiłki dla chorych na mukowiscydozę zgodnie z ogólnymi zasadami żywienia w mukowiscydozie - załącznik nr 11 do SIWZ) 6. Posiłki profilaktyczne przygotowywane będą zgodnie z zasadami przygotowania oraz wydawania posiłków profilaktycznych - załącznik nr 12 do SIWZ. 7. Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany będzie do zainstalowania i wdrożenia w terminie max 10 dni od zawarcia umowy, elektronicznego systemu zamawiania posiłków. 8. Wymagania, o których mowa w art. 29 ust.3a ustawy Pzp - obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o pracę. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca lub podwykonawca przy realizacji przedmiotu zamówienia zatrudniał pracowników na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów Kodeksu Pracy. 1) sposób dokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy Pzp : a) najpóźniej w dniu podpisania umowy Wykonawca dostarczy Zamawiającemu kompletną zanonimizowaną Listę Pracowników przeznaczonych do realizacji zamówienia ze wskazaniem podstawy dysponowania tymi osobami oraz z przypisanymi do tych osób czynnościami, które będzie wykonywać w ramach umowy o pracę, która stanowić będzie załącznik do umowy. b) usługi objęte przedmiotem umowy będą świadczone przez osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów Kodeksu pracy - zwane Pracownikami wymienione w załączniku do Umowy pn. "Wykaz Pracowników". c) wykonawca zobowiązuje się, że Pracownicy wykonujący przedmiot umowy wskazani w Wykazie Pracowników będą w okresie realizacji umowy zatrudnieni na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. -Kodeks pracy (Dz. U. z 2014 r., poz. 1502 z późn. zm.). d) W celu weryfikacji, czy osoby wskazane na Liście Pracowników są zatrudnione na umowę o pracę Zamawiający przewiduje możliwość zwrócenia się z wnioskiem do inspektoratu pracy o przeprowadzenie kontroli. 2) uprawnienia zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a Pzp, oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań: a) W celu kontroli przestrzegania postanowień umowy przez Wykonawcę przedstawiciel Zamawiającego uprawniony jest w każdym czasie do weryfikacji tożsamości Personelu Wykonawcy uczestniczącego w realizacji przedmiotu umowy. b) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany osób, przy pomocy których Wykonawca świadczyć będzie przedmiot umowy, na inne z zachowaniem wymogów dotyczących zatrudniania na podstawie umowy o pracę. O planowanej zmianie osób, przy pomocy których Wykonawca wykonuje Przedmiot Umowy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić Zamawiającego na piśmie przed dopuszczeniem tych osób do wykonywania prac. 9. Rodzaje czynności niezbędnych do realizacji zamówienia, których dotyczą wymagania zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia: a) przygotowywanie posiłków b) układanie jadłospisów c) zaopatrywanie magazynu w towary d) rozwożenie posiłków

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie


II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6
Dodatkowe kody CPV: 55322000-3, 55320000-9, 55400000-4, 55520000-1

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21/12/2016
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT423200
Walutapln


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert2
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw:
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej:
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej:
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną:


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Aspen-Res Sp. z o. o.,  ,  Ul. Bularnia 5,  31-222,  Kraków,  kraj/woj. małopolskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 426247.40
Oferta z najniższą ceną/kosztem 426247.40
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 606839.85
Waluta: pln


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie   na podstawie art.  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.