eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Brańsk › Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy od daty udzielenia zamówienia.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-06

Brańsk: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy od daty udzielenia zamówienia.
Numer ogłoszenia: 20140 - 2009; data zamieszczenia: 06.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II , ul. Jana Pawła II 14, 17-120 Brańsk, woj. podlaskie, tel. 085 7375132, faks 085 7375060.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbransk.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu powiatowego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy od daty udzielenia zamówienia..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia podzielony został na sześć części: Pakiet I- Mięso wieprzowe; Pakiet II- Produkty mięsno-wędliniarskie; Pakiet III-Mięso i przetwory drobiowe; Pakiet IV- Mleko i produkty mleczarskie; Pakiet V-Pieczywo; Pakiet VI-Ciasto. Wielkości i zakres zamówienia określony w specyfikacji asortymentowo-ilościowej zawarty w załącznikach poszczególnych części -pakietów.Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły średnio w miesiącu. Ilości te podane w załącznikach stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie w poszczególnych asortymentach i w poszczególnych miesiącach w granicach -20%..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.81.10.00 - Pieczywo 15.13.15.00 - Produkty drobiowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: 1 400.00 PLN Dla poszczególnych zadań wysokość wadium wynosi: 1. 250.00 PLN, 2. 300.00 PLN, 3. 150.00 PLN, 4. 500.00 PLN, 5. 200.00 PLN, 6. 0,00PLN

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy biorący udział w postępowaniu muszą spełnić następujące warunki : 1. Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności. 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4. Nie wykluczeni na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr223, poz. 1655, z późn. zm.), spełniający warunki i wymagania określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz w art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Nie spełnienie któregokolwiek ze wskazanych wyżej warunków i wymogów skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z udziału w postępowaniu..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków Wykonawcy zobowiązani są do przedstawienia w ofercie następujących oświadczeń i dokumentów: 1. Podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - w.g wzóru : Dokument 1 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbielski.pl/bip.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedzibie Zamawiającego pokój nr 113.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.02.2009 godzina 12:00, miejsce: siedzibie Zamawiającego pokój nr 101.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet I- Mięso wieprzowe w.g szczegółowej specyfikacji asortymenytowo-ilościowej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: specyfikacja asortymentowo-ilościowa załącznik nr 1 Zapotrz.miesięczne średnio w roku (kg) 1. szynka z kością b/s 165,0 2. schab z kością 44,0 3. karkówka z kością 1,0 4. boczek surowy b/k 1,0 5. golonka tylna z/k z s 5,0 6. wątroba wp 14,0 7. nogi wp 5,0 8. podgardle wieprzowe 14,0 9. słonina 1,0 10. sadło wp 32,0.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet II- Produkty mięsno-wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: specyfikacja asortymentowo-ilościowa załącznik nr 2 Zapotrz.miesięczne średnio w roku (kg) 1. martadela 25,0 2. kiełbasa krakowska 8,5 3. kiełbasa biała surowa 14,0 4. baleron 12,5 5. boczek faszerowany lub masowany 8,5 6. kiełbasa mielona gruba. 8,0 7. kiełbasa cienka zwyczajna. 4,0 8. parówki(kiełb.parówkowa) 27,0 9. salceson 13,0 10. szynka wędzona 16,0 11. rolada wieprzowa 9,0 12. polędwica wędzona 7,0 13. kiełbasa szynkowa lub wędzonka 13,0 14. pasztetowa 12,0 15. kiełbasa cienka podsusz. 1,0 16. szynka turystyczna 30,0 17. boczek wędzony 9,5 18. serdelki 15,0 19. kiełbasa kanapkowa lub biodrówka 16,0.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet III-Mięso i przetwory drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: specyfikacja asortymentowo-ilościowa załącznik nr 3 Zapotrz.miesięczne średnio w roku (kg)1. udka z kurczaka 60,0 2. porcje rosołowe 22,0 3. filet z kurczaka 10,0 4. kurczak patroszony świeży 1,0 5. pieczeń drobiowa 12,0 6. rolada drobiowa 12,0 7. baleron z indyka 20,0 8. polędwica drobiowa 18,0 9. pieczeń a la kaczka 8,0.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet IV- Mleko i przetwory mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: specyfikacja asortymentowo-ilościowa załącznik nr 4 Zapotrz.miesięczne średnio w roku (szt. lub l,kg) 1.mleko zwykłe 2,0%(l) 1200 2. śmietana 18%l 50 3. masło śmietankowe kg 100 4. twaróg półtłusty kg 50 5. ser twardy białostocki kg 6 6. jogurt Jogobela 150g szt 180 7. serek topiony 100g szt 15 8. kefir 400g(szt) 10 9. serek homogenizowany 135g szt 100 10. serek wiejski 150g szt 55.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet V-Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: specyfikacja asortymentowo-ilościowa załącznik nr 5 Zapotrz.miesięczne średnio w roku (szt) 1. chleb (1,2kg)-mieszany,zwykły 750 lub 2. chleb(0,60kg)-mieszany,zwykły 1500 3. bułka zwykła 50g 6500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet VI-Ciasto.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: specyfikacja asortymentowo-ilościowa załącznik nr 6 Zapotrz.miesięczne średnio w roku (szt lub kg) 1.makowce 3,5 2. ptasie mleczko 3,0 3. piernik 2,0 4. babka piaskowa 3,5 5. sernik 2,0 6. rolada biszkoptowa 2,0 7. pączek 20,0 8. bułeczka z serem 280,0 9. ciasto z galaretką 2,0 10. keks 2,0.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.