eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Zapewnienie kolacji inaugurującej międzynarodowy program szkoleniowy w ramach współpracy Urzędu KNF z Toronto Centre w październiku 2012 r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-09-18

Warszawa: Zapewnienie kolacji inaugurującej międzynarodowy program szkoleniowy w ramach współpracy Urzędu KNF z Toronto Centre w październiku 2012 r.
Numer ogłoszenia: 200863 - 2012; data zamieszczenia: 18.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Komisji Nadzoru Finansowego , Pl. Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 2625240;2625276;2625263, faks 22 2625274.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.knf.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zapewnienie kolacji inaugurującej międzynarodowy program szkoleniowy w ramach współpracy Urzędu KNF z Toronto Centre w październiku 2012 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi restauracyjnej dla uczestników międzynarodowego programu szkoleniowego organizowanego przez Urząd KNF i Toronto Centre w dniu 8 października br., polegającej na przygotowaniu i obsłudze uroczystej kolacji. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie zorganizowania i obsługi uroczystej kolacji zasiadanej w restauracji o wysokim standardzie świadczonych usług tj. posiadającej dobrze wyszkolony personel, kuchnię polską i międzynarodową, szeroką funkcjonalność pomieszczeń, gdzie zachowana jest czystość zarówno w części restauracyjnej jak i łazienkach ogólnodostępnych dla uczestników kolacji oraz mogącą zaoferować wszystkie dania z poniżej przedstawionego menu, do ostatecznego wyboru przez Urząd KNF przed kolacją, dla szacowanej łącznej ilości około 45 uczestników. Rezerwacja godziny kolacji będzie realizowana w przedziale czasowym do 4 godzin, rozpoczynając od godziny 19:00. UKNF zastrzeże możliwość dokonania rezerwacji w krótszym przedziale czasowym. Lokalizacja: Warszawa - Centrum, w obrębie następujących ulic: Marszałkowska, Aleje Jerozolimskie, Aleja 3 Maja, Leona Kruczkowskiego, Tamka i Świętokrzyska tj. wymagane jest by lokalizacja świadczonych usług restauracyjnych była bezpośrednio przy tych ulicach lub w obszarze pomiędzy nimi. Przez dobrze wyszkolony personel Urząd KNF rozumie personel tj. nie mniej niż 4 osoby o minimum 3 letnim doświadczeniu zawodowym na stanowisku kelnera i ze znajomością języka angielskiego na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację z uczestnikami kolacji. Przez szeroką funkcjonalność pomieszczeń restauracji Urząd KNF rozumie restaurację o następujących parametrach: 1. Restauracja posiadająca salę główną restauracyjną klimatyzowaną na co najmniej 50 osób z możliwością różnorodnej aranżacji ustawienia stołów okrągłych i prostokątnych w zależności od charakteru spotkania, w minimum 3 odrębnych wariantach układu stołów. 2. Restauracja posiadająca salę główną restauracyjną z możliwością aranżacji ustawienia stołów odpowiednią do ilości osób uczestniczących w kolacji, w tym podziału głównej sali restauracyjnej na mniejsze z oddzieleniem części sali głównej restauracyjnej, dedykowanej kolacji Urzędu KNF, od pozostałej części tejże sali. Urząd KNF oczekuje zapewnienia przez Wykonawcę wysokiego poziomu i jakości realizacji przedmiotu zamówienia, w sposób odpowiadający prestiżowemu charakterowi oraz międzynarodowemu rodzajowi spotkania realizowanego przez Urząd. Menu wymagane do wykorzystania przez Urząd KNF: Przystawka: - carpaccio z polędwicy wołowej, - tatar z tuńczyka, - carpaccio z soli i łososia, - mieszane sałaty i zioła z suszonymi pomidorami i parmezanem, - kilka rodzajów pieczywa, - tatar z łososia, - grillowany oscypek, - talerz zimnych przekąsek: carpaccio z polędwicy wołowej, tatar z łososia, mozzarella z pomidorami i mieszane sałaty, - mieszane sałaty i zioła w dresingu, - rucola, pomidory podane z parmezanem w sosie balsamico. Zupa (min. 300 ml): - rosół z domowymi kluseczkami i warzywami, - zupa krem z pomidorów, - zupa krem z cukinii, - zupa krem z kurek lub innych polskich grzybów. Danie główne (mięso 150-170 gr, dodatek skrobiowy 200 gr, dodatek warzywny 150 gr): - pierogi z cielęciną i warzywami, - stek z tuńczyka, - stek z polędwicy wołowej, - canelloni nadziewane ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym, - pieczony sandacz z ryżem i warzywami, - polędwiczki wieprzowe z grillowanymi warzywami i ziemniakami, - fettucine z grzybami leśnymi, - pieczona kaczka z kluseczkami, - sandacz w sosie z gnocchi, - pieczona cielęcina, - roladki z łososia w sosie z ryżem. Deser (ok. 150 gr): - pieczone jabłka z cynamonem w cieście z sosem waniliowym, - eklerka, - krem brulee, - mus czekoladowy, - tarta owocowa, - sernik domowy z musem z owocowym, - świeże owoce zapiekane. Napoje (na osobę) - pakiet nielimitowany: woda gazowana, niegazowana, 2 rodzaje soków owocowych, herbata, kawa, mleczko, cukier, cytryna. Pozostałe napoje (2 kieliszki na osobę) - odpowiednio do wyboru wino białe i czerwone. Wymagania dodatkowe Urzędu KNF: 1. Wykonawca musi dysponować powyżej wskazanym menu do ostatecznego wyboru poszczególnych pozycji dań przez Urząd przed kolacją z wykorzystaniem maksymalnie: 3 przystawek, 1 zupy z możliwością wyboru z pośród 2 propozycji zup, 1 dania głównego z możliwością wyboru z pośród dania mięsnego i wegetariańskiego oraz 1 deseru z możliwością wyboru z pośród 2 propozycji deserów na 1 uczestnika kolacji. 2. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić bezpłatny dostęp do toalet zlokalizowanych w budynku świadczącym usługi zgodnie z obowiązującymi normami sanitarno-higienicznymi. 3. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić oddzielną salę restauracyjną lub wyodrębnioną powierzchnię restauracyjną, przeznaczoną wyłącznie dla zaproszonych przez Urząd KNF gości, spełniającą następujące warunki: a. wielkość sali musi gwarantować organizację bankietu zasiadanego przy stołach w przypadku grup liczących od 10 do 50 osób; b. wnętrze restauracji o stonowanej kolorystyce z elementami dekoracji na stołach w formie naturalnych, świeżych kwiatów; c. wszyscy uczestnicy poszczególnej kolacji mają zapewnione miejsca przy stole lub stołach w jednym pomieszczeniu restauracji, optymalnie z kontaktem wzrokowym; d. zastawa na posiłki jest szklana i ceramiczna lub porcelanowa podana na białym materiałowym obrusie z zastosowaniem białych materiałowych serwetek obiadowych; e. Urząd KNF nie dopuszcza plastikowych lub papierowych talerzy, kieliszków, sztućców, naczyń, obrusów i serwetek obiadowych. 4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydania wszystkich posiłków oraz napojów w formie bankietu zasiadanego wraz z obsługą kelnerską. 5. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić kompleksową obsługę restauracyjną, techniczną, organizacyjną i kelnerską kolacji Urzędu KNF. Kelnerzy muszą posiadać umiejętność swobodnego komunikowania się w językach angielski/polski. 6. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić szatnię strzeżoną (nieodpłatną dla uczestników kolacji Zamawiającego) wraz z obsługą, zlokalizowaną w budynku świadczącym usługi w ramach przedmiotu zamówienia. 7. Wykonawca zobowiązany jest do zagwarantowania Urzędowi, że przedmiot zamówienia wykonywany będzie na najwyższym poziomie, tj.: dostarczone produkty żywnościowe będą świeże, dania będą przyrządzone tego samego dnia co świadczenie usług restauracyjnych, a w przypadku produktów przetworzonych takich jak kawa, herbata, soki itp. będą posiadać aktualną datę przydatności. Usługa gastronomiczna będzie przygotowana przez Wykonawcę zgodnie z obowiązującymi normami sanitarno-epidemiologicznymi. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Urzędu, a w razie stwierdzenia wad w realizacji przedmiotu zamówienia, Urząd niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia Urzędu. 9. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydawanej na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn.zm.). 10. Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę w obiekcie (obiektach), dla którego Wykonawca posiada decyzje inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu (obiektów) do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia osób. Informacje dodatkowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia 1. Informacje dot. kosztorysu i cen jednostkowych. W ramach przedmiotowego zamówienia Wykonawca zaoferuje ceny jednostkowe dla osobo/zestawu (tj. zestaw na osobę) uwzględniającego poszczególny asortyment potraw w zakresie określonym w opisie przedmiotu zamówienia, a Urząd w trakcie realizacji umowy, zgodnie z jej postanowieniami, złoży zlecenie na wybrane potrawy. Wykonawca w ramach ceny osobo/zestawu uwzględni wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia. Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 2. Liczebność grupy podczas kolacji. Liczebność grupy uczestniczącej w uroczystej kolacji może ulec zmianom w okresie realizacji Umowy. Urząd zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby uczestników objętych usługą restauracyjną, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w przedmiotowym postępowaniu

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca udokumentuje: posiadanie/dysponowanie: - restauracją z minimum 1 główną salą restauracyjną klimatyzowaną na co najmniej 50 osób z możliwością różnorodnej aranżacji ustawienia stołów okrągłych i prostokątnych, w zależności od charakteru spotkania, w minimum 3 odrębnych wariantach układu stołów; mieszczącą się w Warszawie w lokalizacji w której Wykonawca oferuje wykonanie przedmiotu zamówienia (zgodnie z ofertą); - restauracją posiadającą salę główną restauracyjną z możliwością aranżacji ustawienia stołów odpowiednią do ilości osób uczestniczących w kolacji, w tym podziału głównej sali restauracyjnej na mniejsze z oddzieleniem części sali głównej restauracyjnej, dedykowanej kolacji Zamawiającego, od pozostałej części tejże sali; mieszczącą się w Warszawie w lokalizacji w której Wykonawca oferuje wykonanie przedmiotu zamówienia (zgodnie z ofertą).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca udokumentuje dysponowanie osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w następującej ilości i o następujących wymaganiach: - minimum 4 osoby z minimum 3 letnim doświadczeniem zawodowym na stanowisku kelnera i ze znajomością języka angielskiego na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację z uczestnikami kolacji.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności z uwzględnieniem art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Mogą one być związane ze zmianami: a. terminu seminarium szkoleniowego z przyczyn niezależnych od Zamawiającego; b. zmiany stanu prawnego lub faktycznego, które mają wpływ na treść zawartej umowy; c. zmiany urzędowej stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie kwota podatku VAT i kwota brutto; d. zmian formy prawnej Wykonawcy; e. wystąpienia wszelkich obiektywnych zmian niezbędnych do prawidłowego wykonania przedmiotu umowy, jeżeli taka zmiana leży w interesie publicznym.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.knf.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Komisji Nadzoru Finansowego, ul. Niedźwiedzia 6E, 02-737 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.09.2012 godzina 09:00, miejsce: Biuro Podawcze przy Pl. Powstańców Warszawy 1 wejście od ul. Boduena, Warszawa.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.