eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kańczuga › Sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze w 2023 roku



Ogłoszenie z dnia 2022-12-30


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze w 2023 roku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. KRÓLA JANA III SOBIESKIEGO W KAŃCZUDZE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000601828

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Szkolna 5

1.5.2.) Miejscowość: Kańczuga

1.5.3.) Kod pocztowy: 37-220

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL822 - Przemyski

1.5.7.) Numer telefonu: (16) 642 31 48

1.5.8.) Numer faksu: (16) 642 31 48

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spsobieski@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://spkanczuga.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze w 2023 roku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0bd8bce0-7088-11ed-abdb-a69c1593877c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00524996

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00024803/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze w 2023 roku

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00466947/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SPK.271.5.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze, ul. Szkolna 5, 37-220 Kańczuga w 2023 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie ilości i jakości produktów ujęty został w załączniku nr 1 a do SWZ. Owoce, warzywa i podobne produkty. Podane ilości artykułów żywnościowych (w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e) są wartościami
szacunkowymi, w celu określenia wartości zamówienia, co nie odzwierciedla realnego bądź deklarowanego wykorzystania ich w czasie trwania umowy i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wykorzystania całej ilości żywności określonej w ofercie, jak również dopuszcza możliwość wystąpienia zamówień uzupełniających polegających na zwiększeniu ilości zamawianych artykułów żywnościowych o 30%. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania przesunięć ilościowych między pozycjami zawartymi w kosztorysie cenowym, tj. załączniku nr 1 do SWZ. Zmniejszenie bądź zwiększenie przez Zamawiającego ilości przedmiotu zamówienia między poszczególnymi pozycjami asortymentowymi może nastąpić w skutek zmian zapotrzebowania, nie ma wpływu na cenę jednostkową poszczególnych towarów i nie wymaga zawarcia aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały od Zamawiającego żadne roszczenia. Podane ilości poszczególnych rodzajów asortymentu w kosztorysie cenowym dla każdej części są ilościami szacunkowymi i w związku z powyższym Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilości w stosunku do rzeczywistych potrzeb, a tym samym proporcjonalną zmianę całkowitej wartości przedmiotu umowy w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu 30% wartości przedmiotu zamówienia, zakup pozostałych 70 % uzależniony będzie od własnego zapotrzebowania, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowanej części umowy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Zmiany w zakresie procentu zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy.
Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów w okresie realizacji zamówienia nie będzie mniejsza niż 30 % wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19, nauką zdalną, zamknięciem placówki lub frekwencją dzieci uczęszczających do Szkoły.

Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii wirusa SARS-COV-2, zamknięcia Szkoły, nauki zdalnej Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych artykułów w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb. Powyższe nie może stanowić podstawy roszczeń w stosunku do Zamawiającego.

Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. Miejscem dostawy jest stołówka Szkoły Podstawowej w Kańczudze przy ulicy Szkolnej 5, 37-220 Kańczuga.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie, poczty elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników stołówki)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 07:00 – 08:00 dotyczy wszystkich części zamówienia.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)


Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania – na koniec tygodnia lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 49300,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze, ul. Szkolna 5, 37-220 Kańczuga w 2023 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie ilości i jakości produktów ujęty został w załączniku nr 1 b do SWZ. Nabiał i produkty mleczarskie.
Podane ilości artykułów żywnościowych (w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e) są wartościami
szacunkowymi, w celu określenia wartości zamówienia, co nie odzwierciedla realnego bądź deklarowanego wykorzystania ich w czasie trwania umowy i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wykorzystania całej ilości żywności określonej w ofercie, jak również dopuszcza możliwość wystąpienia zamówień uzupełniających polegających na zwiększeniu ilości zamawianych artykułów żywnościowych o 30%. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania przesunięć ilościowych między pozycjami zawartymi w kosztorysie cenowym, tj. załączniku nr 1 do SWZ. Zmniejszenie bądź zwiększenie przez Zamawiającego ilości przedmiotu zamówienia między poszczególnymi pozycjami asortymentowymi może nastąpić w skutek zmian zapotrzebowania, nie ma wpływu na cenę jednostkową poszczególnych towarów i nie wymaga zawarcia aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały od Zamawiającego żadne roszczenia. Podane ilości poszczególnych rodzajów asortymentu w kosztorysie cenowym dla każdej części są ilościami szacunkowymi i w związku z powyższym Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilości w stosunku do rzeczywistych potrzeb, a tym samym proporcjonalną zmianę całkowitej wartości przedmiotu umowy w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu 30% wartości przedmiotu zamówienia, zakup pozostałych 70 % uzależniony będzie od własnego zapotrzebowania, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowanej części umowy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Zmiany w zakresie procentu zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy.
Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów w okresie realizacji zamówienia nie będzie mniejsza niż 30 % wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19, nauką zdalną, zamknięciem placówki lub frekwencją dzieci uczęszczających do Szkoły.
Dla części 2 zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk
i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. Miejscem dostawy jest stołówka Szkoły Podstawowej w Kańczudze przy ulicy Szkolnej 5, 37-220 Kańczuga.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie, poczty elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników stołówki)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 07:00 – 08:00 dotyczy wszystkich części zamówienia.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)


Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania – na koniec tygodnia lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 14700,00 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze, ul. Szkolna 5, 37-220 Kańczuga w 2023 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie ilości i jakości produktów ujęty został w załączniku nr 1 c do SWZ. Różne produkty spożywcze.
Podane ilości artykułów żywnościowych (w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e) są wartościami
szacunkowymi, w celu określenia wartości zamówienia, co nie odzwierciedla realnego bądź deklarowanego wykorzystania ich w czasie trwania umowy i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wykorzystania całej ilości żywności określonej w ofercie, jak również dopuszcza możliwość wystąpienia zamówień uzupełniających polegających na zwiększeniu ilości zamawianych artykułów żywnościowych o 30%. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania przesunięć ilościowych między pozycjami zawartymi w kosztorysie cenowym, tj. załączniku nr 1 do SWZ. Zmniejszenie bądź zwiększenie przez Zamawiającego ilości przedmiotu zamówienia między poszczególnymi pozycjami asortymentowymi może nastąpić w skutek zmian zapotrzebowania, nie ma wpływu na cenę jednostkową poszczególnych towarów i nie wymaga zawarcia aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały od Zamawiającego żadne roszczenia. Podane ilości poszczególnych rodzajów asortymentu w kosztorysie cenowym dla każdej części są ilościami szacunkowymi i w związku z powyższym Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilości w stosunku do rzeczywistych potrzeb, a tym samym proporcjonalną zmianę całkowitej wartości przedmiotu umowy w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu 30% wartości przedmiotu zamówienia, zakup pozostałych 70 % uzależniony będzie od własnego zapotrzebowania, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowanej części umowy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Zmiany w zakresie procentu zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy.
Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów w okresie realizacji zamówienia nie będzie mniejsza niż 30 % wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19, nauką zdalną, zamknięciem placówki lub frekwencją dzieci uczęszczających do Szkoły.

Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii wirusa SARS-COV-2, zamknięcia Szkoły, nauki zdalnej Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych artykułów w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb. Powyższe nie może stanowić podstawy roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
Dla części 3 zamówiony asortyment winien być dostarczany w oznakowanych opakowaniach, zawierających informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk
i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami prawa. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. Miejscem dostawy jest stołówka Szkoły Podstawowej w Kańczudze przy ulicy Szkolnej 5, 37-220 Kańczuga.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie, poczty elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników stołówki)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 07:00 – 08:00 dotyczy wszystkich części zamówienia.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)


Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania – na koniec tygodnia lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 39245,18 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze, ul. Szkolna 5, 37-220 Kańczuga w 2023 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie ilości i jakości produktów ujęty został w załączniku nr 1 d do SWZ. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
Podane ilości artykułów żywnościowych (w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e) są wartościami
szacunkowymi, w celu określenia wartości zamówienia, co nie odzwierciedla realnego bądź deklarowanego wykorzystania ich w czasie trwania umowy i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wykorzystania całej ilości żywności określonej w ofercie, jak również dopuszcza możliwość wystąpienia zamówień uzupełniających polegających na zwiększeniu ilości zamawianych artykułów żywnościowych o 30%. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania przesunięć ilościowych między pozycjami zawartymi w kosztorysie cenowym, tj. załączniku nr 1 do SWZ. Zmniejszenie bądź zwiększenie przez Zamawiającego ilości przedmiotu zamówienia między poszczególnymi pozycjami asortymentowymi może nastąpić w skutek zmian zapotrzebowania, nie ma wpływu na cenę jednostkową poszczególnych towarów i nie wymaga zawarcia aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały od Zamawiającego żadne roszczenia. Podane ilości poszczególnych rodzajów asortymentu w kosztorysie cenowym dla każdej części są ilościami szacunkowymi i w związku z powyższym Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilości w stosunku do rzeczywistych potrzeb, a tym samym proporcjonalną zmianę całkowitej wartości przedmiotu umowy w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu 30% wartości przedmiotu zamówienia, zakup pozostałych 70 % uzależniony będzie od własnego zapotrzebowania, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowanej części umowy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Zmiany w zakresie procentu zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy.
Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów w okresie realizacji zamówienia nie będzie mniejsza niż 30 % wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19, nauką zdalną, zamknięciem placówki lub frekwencją dzieci uczęszczających do Szkoły.

Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii wirusa SARS-COV-2, zamknięcia Szkoły, nauki zdalnej Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych artykułów w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb. Powyższe nie może stanowić podstawy roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. Miejscem dostawy jest stołówka Szkoły Podstawowej w Kańczudze przy ulicy Szkolnej 5, 37-220 Kańczuga.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie, poczty elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników stołówki)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 07:00 – 08:00 dotyczy wszystkich części zamówienia.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)


Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania – na koniec tygodnia lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 87000,00 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do stołówki w Szkole Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Kańczudze, ul. Szkolna 5, 37-220 Kańczuga w 2023 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie ilości i jakości produktów ujęty został w załączniku nr 1 e do SWZ. Pieczywo. Podane ilości artykułów żywnościowych (w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e) są wartościami
szacunkowymi, w celu określenia wartości zamówienia, co nie odzwierciedla realnego bądź deklarowanego wykorzystania ich w czasie trwania umowy i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wykorzystania całej ilości żywności określonej w ofercie, jak również dopuszcza możliwość wystąpienia zamówień uzupełniających polegających na zwiększeniu ilości zamawianych artykułów żywnościowych o 30%. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania przesunięć ilościowych między pozycjami zawartymi w kosztorysie cenowym, tj. załączniku nr 1 do SWZ. Zmniejszenie bądź zwiększenie przez Zamawiającego ilości przedmiotu zamówienia między poszczególnymi pozycjami asortymentowymi może nastąpić w skutek zmian zapotrzebowania, nie ma wpływu na cenę jednostkową poszczególnych towarów i nie wymaga zawarcia aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały od Zamawiającego żadne roszczenia. Podane ilości poszczególnych rodzajów asortymentu w kosztorysie cenowym dla każdej części są ilościami szacunkowymi i w związku z powyższym Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilości w stosunku do rzeczywistych potrzeb, a tym samym proporcjonalną zmianę całkowitej wartości przedmiotu umowy w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu 30% wartości przedmiotu zamówienia, zakup pozostałych 70 % uzależniony będzie od własnego zapotrzebowania, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowanej części umowy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Zmiany w zakresie procentu zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy.
Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów w okresie realizacji zamówienia nie będzie mniejsza niż 30 % wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19, nauką zdalną, zamknięciem placówki lub frekwencją dzieci uczęszczających do Szkoły.

Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii wirusa SARS-COV-2, zamknięcia Szkoły, nauki zdalnej Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych artykułów w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb. Powyższe nie może stanowić podstawy roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
Miejsce dostaw, do których dostarczany będzie towar (dotyczy wszystkich części):
1. Miejscem dostawy jest stołówka Szkoły Podstawowej w Kańczudze przy ulicy Szkolnej 5, 37-220 Kańczuga.

Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, lub zleconym na swój koszt i ryzyko, na podstawie zamówień składanych przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie również do rozładunku i wniesienia dostarczanego towaru w miejsce wyznaczone przez przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nieoddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory spożywcze, odżywcze, smakowe i jakościowe. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciąży karą Wykonawcę w wysokości określonej w projekcie umowy – kary umowne, która zostanie potrącona z kolejnej faktury.

Sposób realizacji dostaw:
Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie, poczty elektronicznej lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników stołówki)
z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.

Dostawa będzie miała miejsce od poniedziałku do piątku w godzinach 07:00 – 08:00 dotyczy wszystkich części zamówienia.

Z tytułu nie spełnienia przez Wykonawcę, podwykonawcę ww. wymogu Zamawiający przewiduje sankcje w postaci obowiązku zapłaty kary umownej w wysokości określonej w umowie w sprawie zamówienia publicznego. (Załącznik nr 4 do SWZ)


Termin przydatności:
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.

Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy:
Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Przyjmuje się dwutygodniowe cykle fakturowania – na koniec tygodnia lub w innym terminie po uzgodnieniu z Zamawiającym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 9500,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 53768,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 53768,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 53768,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "WIGA" S.C.

Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: ERAZM WIGLUSZ FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "WIGA"

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7941198452

7.3.4) Miejscowość: SIETESZ

7.3.5) Kod pocztowy: 37-206

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 53768,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 14465,50 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 15904,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 14465,50 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6860000942

7.3.4) Miejscowość: JASIENICA ROSIELNA

7.3.5) Kod pocztowy: 36-220

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 14465,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 42501,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 42501,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 42501,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "WIGA" S.C.

Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: ERAZM WIGLUSZ FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "WIGA"

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7941198452

7.3.4) Miejscowość: SIETESZ

7.3.5) Kod pocztowy: 37-206

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 42501,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 99653,50 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 99890,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 99653,50 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PUBLIMAR LUCJAN STANISZEWSKI SPÓŁKA KOMANDYTOWA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7122306086

7.3.4) Miejscowość: LUBLIN

7.3.5) Kod pocztowy: 20-148

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 99653,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9310,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9310,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9310,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PIEKARNIA BUŁECZKA-BIS JANINA KAŁAMARZ

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7941174753

7.3.4) Miejscowość: PRZEWORSK

7.3.5) Kod pocztowy: 37-200

7.3.6.) Województwo: podkarpackie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9310,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-29

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.