eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Prószków › Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Prószkowie w roku 2023



Ogłoszenie z dnia 2022-12-21


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Prószkowie w roku 2023

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ IM. JÓZEFA WARSZEWICZA W PRÓSZKOWIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000095041

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Pomologia 11

1.5.2.) Miejscowość: Prószków

1.5.3.) Kod pocztowy: 46-060

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski

1.5.7.) Numer telefonu: 774648070

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: info@pomologia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pomologia.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Szkoła

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Prószkowie w roku 2023

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4b01722d-810c-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00508495

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00000742/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa żywności

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://zsproszkow.biuletyn.info.pl/12/147/informacje-o-szkole.html

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a
Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się
elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP
(https://epuap.gov.pl/wps/portal) oraz udostępnionego przez miniPortal (https://miniportal.uzp.gov.pl/). We wszelkiej korespondencji
związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP, lub ID postępowania).
2. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej: info@pomologia.pl (z
wyłączeniem składania ofert)

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Dokumenty elektroniczne, składane
są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość
składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 3 adres email(z wyłączeniem składania
ofert). Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa
Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych
dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie
podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.
U. z 2020 poz. 2415).
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na
ePUAP.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i
oświadczeń oraz informacji przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy wynosi 150 MB.
5. Za datę przekazania oferty oraz oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, cyfrowego odwzorowania
podmiotowych środków dowodowych, podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych, wniosków,
zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych
informacji, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
6. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik nr 2 do SWZ. Dane postępowanie można
wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej
z zakładki Postępowania.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): RODO - SWZ 19

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): RODO - SWZ 19

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSP.26.3.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 14

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
Ogłoszenie nr 2022/BZP 00488402/01 z dnia 2022-12-09
2022-12-09 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Ogłoszenie nr 2022/BZP 00488402/01 z dnia 2022-12-09
2022-12-09 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15980000-1 - Napoje bezalkoholowe

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

15842000-2 - Czekolada i wyroby cukiernicze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 12

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
Ogłoszenie nr 2022/BZP 00488402/01 z dnia 2022-12-09
2022-12-09 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15842300-5 - Wyroby cukiernicze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 13

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15210000-3 - Filety rybne, wątróbki rybne i ikra

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 14

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Józefa Warszewicza w Prószkowie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wykaz rzeczowo – cenowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ.
1. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb
Zamawiającego.
2. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia:
1) Zamawiane produkty muszą być wytwarzane w klasie I,
2) Wykonawca będzie realizował dostawy transportem własnym i na własny koszt,
3) Koszt załadunku i rozładunku w magazynie Zamawiającego obciążają Wykonawcę,
4) Artykuły opisane poprzez wskazania producenta są jedynie przykładowe, a Zamawiający dopuszcza artykuły
równoważne,
5) Dostawy będą realizowane na podstawie zamówienia telefonicznego lub przesłane mailem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami, z
przypisaniem im odpowiednio wag: cena oferty – 100%
Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1) nie podlegają wykluczeniu,
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i niniejszej SWZ.
2. Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawców spełnienia warunków określonych w Ustawie, a w szczególności:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie
Ogłoszenie nr 2022/BZP 00488402/01 z dnia 2022-12-09
2022-12-09 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
spełnienia tego warunku,
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów -
Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku,
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej – Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego
warunku,
4) Zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego
warunku,

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

1. Zamawiający wezwie
Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia
wezwania, aktualnych na dzień złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych potwierdzających spełnianie warunków
udziału w postępowaniu:
1) Wykonawca dołącza do oferty oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Ustawy, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do
SWZ, załącznik nr 4.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w ust. 2 -
załącznik nr 3 do SWZ, składa każdy z Wykonawców.
2. W przypadku Wykonawcy, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcy, Wykonawca
przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w ust. 2, także oświadczenie Podwykonawcy - załącznik nr 3 do SWZ,
potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego Podwykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z art. 144 ust 1 ustawy PZP strony dopuszczają możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści, na
podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących przypadkach:
1) zmiany danych wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po
stronie Wykonawcy;
2) zmian przepisów ogólnie obowiązujących, które mają wpływ na treść umowy;
3) obniżenie cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu
asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych;
4) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla podmiotu dostawy, w tym zmiana numeru
katalogowego produktu bądź nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości.
Lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych, przy zachowaniu ceny oferowanej dla
danego produktu, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego;
5) zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej
przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową na podstawie pisemnego
wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia
odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny
ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez
Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-28 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-28 13:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.