eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 24 w Bytomiu w roku 2023



Ogłoszenie z dnia 2022-12-20


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 24 w Bytomiu w roku 2023

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 24 W BYTOMIU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 271068670

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Okulickiego 12B

1.5.2.) Miejscowość: Bytom

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-902

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski

1.5.7.) Numer telefonu: 327848285

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkole24@onet.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pm24bytom.dlaprzedszkoli.eu

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 24 w Bytomiu w roku 2023

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ce4e0ab9-77f4-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00505153

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00502233/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 24 w Bytomiu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ce4e0ab9-77f4-11ed-94da-6ae0fe5e7159

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-ce4e0ab9-77f4-11ed-94da-6ae0fe5e7159

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu, z
wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce
„Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności
przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do
przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem
Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie
ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego. W
zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z
wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta
„Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do
komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści SWZ wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na
Platformie e-Zamówienia. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie
postępowania w zakładce „Komunikacja”. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy
plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art.13 ust.1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest : Przedszkole Miejskie nr 24 w Bytomiu , 41-902 Bytom, ul. Gen. N. Okulickiego 12B ; mail : przedszkole24@onet.eu
2) dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych :Urząd Miejski w Bytomiu ul. Smolenia 35
e-mail : iod_edu@um.bytom.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art.6 ust.1 lit.c RODO w celu
związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego (a w przypadku dokonania wyboru złożonej oferty jako najkorzystniejszej i zawarciu umowy, także w celu związanym z realizacją zamówienia);
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia Prawo zamówień publicznych.
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu zniszczenia dokumentacji postępowania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub umową o dofinansowanie, lecz nie krócej niż przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy (zgodnie z art.78 ust.4 ustawy Prawo zamówień publicznych).
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych, związanych z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Prawo zamówień publicznych.
7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art.22 RODO.
8) Posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art.15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących,
b) na podstawie art.16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych*;
* skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników
c) na podstawie art.18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art.18 ust.2 RODO **;
** prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art.17 ust.3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, których mowa w art.20 RODO,
c) na podstawie art.21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą
prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art.6 ust.1 lit. c RODO.
1. Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Wykonawcy obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od Wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.
2. Skorzystanie przez osobę, której dane osobowe dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp.
3. W postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PM24.ZP.261.1.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostarczane pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego. Nie może być również mrożone ani rozmrażane po upieczeniu. Powinno być świeże , wypieczone nie wcześniej nić 6 godzin przed dostawą do Zamawiającego . Powinno być chrupkie, nie gumiaste, nie przypalone, wyprodukowane z najwyższej jakości składników.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizowanie dostaw do godz. 07.00

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nabiał i produkty mleczarskie powinny być świeże, po otwarciu produkt powinny mieć świeży smak, sery nie mogą być zbrylone ,jogurty muszą być gęste. Termin do spożycia nie może być krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów : twarogi, kefir, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla produktów : masło, śmietana, sery, serki, jogurty , drożdże.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostawy do godz. 07.00

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso najlepszej jakości, świeże, nie rozmrażane, jędrne, pochodzące z produkcji krajowej, czyste, suche, o świeżym zapachu i barwie. Mięso wieprzowe powinno być jednolitego koloru, bez przebarwień, kolor od różowego do czerwonego, przekrojone mięso - jego konsystencja i zapach mają świadczyć o jego świeżości . Wędliny powinny być pakowane w atmosferze próżniowej. Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy dla Zamawiającego - dla wędlin, natomiast dla mięs 5 dni .

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Reakizacja dostawy do godz. 07.00

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wszystkie artykuły muszą być oznakowane etykietą, na której będą widoczne: nazwa artykułu, nazwa producenta, skład produktu, alergeny, termin przydatności do spożycia. Długoterminowe produktu winny posiadać datę ważności do spożycia min 6m-cy od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Produkty sypkie powinny suche, I klasy, opakowania bez uszkodzeń . Makarony powinny być wyprodukowane z najwyższej jakości mąki durum , makarony który po ugotowaniu nie sklejają się .

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostawy do godz. 07.00

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mrożone warzywa najlepszej jakości, I klasy, o kształcie i barwie charakterystycznej dla danego produktu, sypkie nie zbrylone. Wygląd ich nie może świadczyć o wcześniejszym rozmrożeniu i ponownym zamrożeniu . Mrożonki muszą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy do Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizowanie dostawy do godz. 07.00

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas odatkowej dostawy lub uzupełnienie braków

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ryby powinny być najwyższej jakości, pierwszego gatunku. Mrożone ryby - pojedyncze filety powinny być rozdzielone folią , nie mogą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia. Ryby mrożone muszą być tak twarde aby zgięcie ich było niemożliwe. Końcówki i brzegi filetów nie mogą mieć widocznego wysuszenia, nienaturalnego przebarwienia i nieświeżego wyglądu. Makrela wędzona powinna być hermetycznie zamknięta. Termin przydatności do spożycia ryby mrożonej nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego. Termin przydatności makreli wędzonej nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy do Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizowanie dostawy lubuzupełnienie braków

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy lub uzupełnineie braków

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

" Wszystkie warzywa i owoce muszą być najlepszej jakości, powinny być czyste, świeże, nie zwiędnięte, bez zewnętrznych uszkodzeń , bez oznak pleśni czy przemarznięcia o regularnym kształcie odpowiednim dla danego gatunku, powinny być wolne od szkodników, zanieczyszczeń, bez oznak gnicia ; warzywa korzenne powinny być jędrne, nie popękane, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń dokonanych przez szkodniki, bez plam . Skórka w owocach powinna być gładka, bez plam, przebarwień i uszkodzeń, owoc po przekrojeniu powinien być soczysty , bez oznak nieświeżości i nadpsucia. Ziemniaki powinny być zdrowe , suche, czyste bez ziemi, o jednolitym kształcie nieuszkodzone, bez wyrastających pędów
Warzywa liściaste – bez uszkodzeń, bez plam, o czystej zdrowej powierzchni.
"

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostawy do godz. 07.00

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków.

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zgodnie z klasą I A, jaja świeże,czyste, skorupki jaj oraz opakowanie w jakim są pakowane - nie uszkodzone. Jaja muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, termin spożycia w dniu dostawy do Zamawiającego nie krótszy niż 21 dni. Towar musi spełniać normy techniczne i jakościowe jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1 cena (X1) , ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-50
najniższa oferowana cena
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie = ------------------------------- x 50 pkt
badana cena
2.1 Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium: Termin dostawy codziennie do godz. 07.00 Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• Termin dostawy codziennie po godz. 7.30 – 0 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.30 – 15 pkt
• Termin dostawy codziennie do godz. 7.00 – 30 pkt


2.2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku powyżej 2 godzin – 0 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 2 godzin – 5 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 1 godziny – 10 pkt
• za oferowany czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku do 0,5 godzin – 20 pkt

Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków oraz czas wymiany towaru na pełnowartościowy wynosi 2 godziny od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie).
Maksymalny termin dostawy dopuszczalny przez Zamawiającego – to codzienna dostawa do godz. 7.00
Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) oferowany czas wymiany dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braku, albo wymiany towaru na pełnowartościowy. Wykonawca winien zaoferować czas wymiany towaru w pełnych godzinach, w przypadku zaoferowania czasu z podaniem minut punktacja zostanie przyznana odpowiednio za wyższą ilość godzin, np. przy zaoferowaniu 1 godzina i 10 minut Zamawiający przyzna 5 pkt. Analogicznie będzie się postępować z wszystkimi kryteriami oceny ofert.
Wykonawca w formularzu ofertowym (zał. Nr 9 do SWZ) wskazuje Termin dostawy.

3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2+X3+X4. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizowanie dostawy do godz. 07.00

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dodatkowej dostawy lub uzupełnienie braków

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu.
2. Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania, jeżeli zajdą okoliczności określone w art. 108 ust.1 ustawy Prawo
zamówień publicznych lub art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie
przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. poz. 835)

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zakazuje się zmian modyfikujących ogólny charakter umowy oraz wprowadzania do umowy zmian istotnych, za które
uważa się zmiany określone w art. 454 ust 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
2. Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie, o którym mowa w art. 455 ust.1 pkt 2-4 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień
publicznych.
3. Zgodnie z art. 455 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych strony przewidują możliwość zmian umowy w
następujących przypadkach:
1) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy (w tym cen jednostkowych) brutto, w przypadku:
a) zmiany przepisów obowiązujących dot. podatku VAT,
b) zmiany cen jednostkowych określonego produktu w sytuacji zmian cen na rynku. Niniejsza zmiana może nastąpić nie
częściej niż raz na kwartał i w wysokości nie wyższej niż o wskaźnik zmiany cen towarów i usług konsumpcyjnych za
poprzedni kwartał publikowany w Monitorze Polskim (tzw. klauzula waloryzacyjna). W takim przypadku ceny zostaną
zmienione z pierwszym dniem miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono pismo wnioskujące o zmianę;
2) zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów nie gorszych jakościowo od dotychczas
dostarczanych przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych. Niniejsza zmiana może
nastąpić w przypadku :
a) zaprzestania produkcji danego asortymentu przez producenta,
b) zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu,
c) niedostępności produktu na rynku powyżej 14 dni kalendarzowych,
3) zmiany miejsca dostawy, w przypadku zmian organizacyjnych u Zamawiającego;
4) zmiany podwykonawcy i/lub części wykonywanego przez niego zakresu dostawy bądź wprowadzenie nowego
podwykonawcy,
5) zmiany postanowień umowy, których konieczność wprowadzenia jest wynikiem zmian obowiązującego prawa bądź
działań organów państwowych, samorządowych, sądowych lub administracyjnych,
6) zmiany terminu wykonania przedmiotu umowy, jeżeli dochowanie terminu określonego w umowie jest niemożliwe z uwagi
na siłę wyższą lub inne okoliczności niezależne od Wykonawcy lub których Wykonawca przy zachowaniu należytej
staranności nie był w stanie uniknąć lub przewidzieć, jak również inne przeszkody lub utrudnienia w wykonywaniu
przedmiotu umowy spowodowane przez osoby trzecie,
7) zmiany postanowień umowy w uzasadnionych przypadkach, innych niż wyżej opisanych, gdy zachodzi konieczność ich
wprowadzenia z powodu okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
4. Maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia, jaką dopuszcza Zamawiajacy w całym okresie obowiązywania niniejszej
umowy wynosi 15% wartości brutto okreslonego w niniejszej Umowie z tytułu jej realizacji.
5. Dokonanie zmiany umowy wymaga uprzedniego złożenia na piśmie drugiej Stronie wniosku wykazującego zasadność
wprowadzenia zmian (tj. wykazania, że zaistniała zmiana, ma bezpośredni wpływ na koszty wykonania umowy) oraz
okreslić stopień, w jakim wplynie na wysokosćwynagrodzenia i zgody Stron na jej dokonanie. Wniosek, o który mowa
powyżej winien zawierać w szczególności:
1) propozycję (zakres) zmiany;
2) opis okoliczności faktycznych uprawniających do dokonania zmiany;
3) podstawę dokonania zmiany z niniejszej umowy;
4) informację lub dowody potwierdzające, że zostały spełnione okoliczności uzasadniające dokonanie zmiany.
6. Dokonanie zmiany umowy w zakresie jw. wymaga uprzedniego złożenia na piśmie wniosku wykazującego zasadność
wprowadzenia zmian i zgody stron na jej dokonanie.
7. Wszelkie zmiany umowy wymagają – pod rygorem nieważności – zachowania formy pisemnej w postaci aneksu.
8. Uprawnienie żądania zmiany wynagrodzenia przysługuje zarówno Wykonawcy, jak i Zamawiającemu. W przypadku
obniżenia cen lub kosztu w stosunku do cen lub kosztu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia zawartego w ofercie,
powyższe zapisy stosuje się odpowiednio do Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-29 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-29 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

Część 5 : Tak

Część 6 : Tak

Część 7 : Tak

Część 8 : Tak

8.6.) Maksymalna liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do negocjacji: 3

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania, jeżeli zajdą okoliczności określone w art. 108 ust.1 ustawy Prawo
zamówień publicznych lub art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie
przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. poz. 835)

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.