eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wronki › Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.



Ogłoszenie z dnia 2023-11-15


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. W. Witosa w Biezdrowie

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001130650

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Biezdrowo 9

1.4.2.) Miejscowość: Wronki

1.4.3.) Kod pocztowy: 64-510

1.4.4.) Województwo: wielkopolskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zsbiezdrowo@zsbiezdrowo.edu.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spbiezdrowo.edu.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00494379

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-11-15

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00480727

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 11)

Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Różne produkty spożywcze,
Bazylia (opakowanie o masie 10g) - 25szt.
Budyń śmietankowy bez cukru typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 35g) - 340szt.
Budyń czekoladowy bez cukru typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 35g) - 280szt.
Chrzan tarty domowy (opakowanie o masie 170g) - 100szt.
Cukier biały (opakowanie o masie 1 kg) - 500kg.
Cukier waniliowy typu Emix lub równoważny (opakowanie o masie 32g) - 100szt.
Cynamon typu Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 15g) - 25szt.
Czosnek suszony – granulowany typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 200szt.
Czekolada mleczna zawierająca masę kakaowa minimum 30% (opakowanie o masie 90g - 100g) min. wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 2213kJ 530kcal; tłuszcz 29gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 18g;węglowodany59g w tym cukry 58g; błonnik 1,8g; białko 6,3g; sól 0,37g - 600szt.
Galaretka truskawkowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 71g) - 560szt.
Galaretka pomarańczowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 71g) - 280szt.
Groszek ptysiowy typu Knorr lub równoważny (opakowanie o masie 1 kg) - 6op.
Imbir mielony typu prymat lub równoważny (opakowanie o masie 15 g ) - 10szt.
Kisiel truskawkowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 70g) - 900szt.
Kwasek cytrynowy typu Emix lub równoważny (opakowanie o masie 25g) - 100szt.
Liść laurowy typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 10 g) - 50szt.
Majeranek suszony typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 20 g) - 50szt.
Majonez typu Winiary lub równoważny (opakowanie słoik o masie 700 ml) - 120szt.
Makaron łazanki typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 30szt.
Makaron nitki typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 40szt.
Makaron Penne typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 90szt.
Makaron spagetti typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 1kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 120szt.
Makaron świderki typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 75szt.
Ocet spirytusowy 10% kwasowości, (opakowanie o pojemności 1l) - 15l
Kurkuma typu Prymat lub Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20 g) - 30szt.
Lubczyk typu Prymat, Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 10 g) - 150szt.
Mąka ziemniaczana (opakowanie o masie 1 kg) - 3kg.
Musztarda sarepska typu Pegaz lub równoważny (opakowanie o masie 900g) - 10Szt.
Oregano typu Prymat Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 8g) - 50szt.
Papryka czerwona słodka (opakowanie o masie 20 g) - 75szt.
Papryka czerwona ostra (opakowanie o masie 20 g) - 75szt.
Pieprz biały mielony typu Kamis, Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 15 g) - 100szt.
Pieprz czarny mielony typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 150szt.
Pieprz ziarnisty typu Prymat, Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20 g) - 25szt.
Przyprawa do kurczaka złocistego typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 30g) - 75szt.
Przyprawa do mięsa wieprzowego typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 75szt.
Przyprawa do mięsa mielonego typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 50szt.
Przyprawa do ryb typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 25szt.
Przyprawa do grilla typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 25szt.
Przyprawa Gyros typu Kamis, Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 30 g) - 25szt.
Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5-1 kg - 2kg
Sezam - ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5-1 kg - 2kg
Słonecznik łuskany ( opakowanie 100g) - 2kg
Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu lub równoważna ( opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) - 900Szt.
Pyzy opakowanie 9 sztuk - 820op.
Rodzynki Sułtańskie (opakowanie o masie 1000g) - 5szt.
Soczewica czerwona (opakowanie o masie 1 kg) - 20kg.
Sól spożywcza jodowana (opakowanie o masie 1 kg) - 120kg.
Śliwki suszone (opakowanie o masie 1000g) - 4szt.
Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) skład; sól morska, suszone warzywa 32%9marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma ) - 60szt.
Zioła prowansalskie (opakowanie o masie 10 g) typu Prymat lub równoważne - 25szt.
Ziele angielskie kulki typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 15 g) - 50szt.
Żurek śląski typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie od 49g do 60g); min. wartość odżywcza w 100g produktu: 90 kJ; 21Kcal; Tłuszcze 0,3g w tym tłuszcze nasycone 0,1g; ; węglowodany 3,8g w tym cukry 0,9g; błonnik 0,3g; białko 0,8g; sól 0,66g - 200szt.

Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Różne produkty spożywcze,
Bazylia (opakowanie o masie 10g) - 25szt.
Budyń śmietankowy bez cukru typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 35g) - 340szt.
Budyń czekoladowy bez cukru typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 35g) - 280szt.
Chrzan tarty domowy (opakowanie o masie 170g) - 100szt.
Cukier biały (opakowanie o masie 1 kg) - 500kg.
Cukier waniliowy typu Emix lub równoważny (opakowanie o masie 32g) - 100szt.
Cynamon typu Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 15g) - 25szt.
Czosnek suszony – granulowany typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 200szt.
Czekolada mleczna zawierająca masę kakaowa minimum 30% (opakowanie o masie 90g - 100g) min. wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 2213kJ 530kcal; tłuszcz 29gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 18g;węglowodany59g w tym cukry 58g; błonnik 1,8g; białko 6,3g; sól 0,37g - 600szt.
Galaretka truskawkowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 71g) - 560szt.
Galaretka pomarańczowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 71g) - 280szt.
Groszek ptysiowy typu Knorr lub równoważny (opakowanie o masie 1 kg) - 6op.
Imbir mielony typu prymat lub równoważny (opakowanie o masie 15 g ) - 10szt.
Kisiel truskawkowy z cukrem typu Winiary (opakowanie o masie 77g) - 900szt.
Kwasek cytrynowy typu Emix lub równoważny (opakowanie o masie 25g) - 100szt.
Liść laurowy typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 10 g) - 50szt.
Majeranek suszony typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 20 g) - 50szt.
Majonez typu Winiary lub równoważny (opakowanie słoik o masie 700 ml) - 120szt.
Makaron łazanki typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 30szt.
Makaron nitki typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 40szt.
Makaron Penne typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 90szt.
Makaron spagetti typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 1kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 120szt.
Makaron świderki typu Lubella, Sulma lub równoważny (dopuszcza się opakowanie o masie 2kg) min. wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g - 75szt.
Ocet spirytusowy 10% kwasowości, (opakowanie o pojemności 1l) - 15l
Kurkuma typu Prymat lub Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20 g) - 30szt.
Lubczyk typu Prymat, Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 10 g) - 150szt.
Mąka ziemniaczana (opakowanie o masie 1 kg) - 3kg.
Musztarda sarepska typu Pegaz lub równoważny (opakowanie o masie 900g) - 10Szt.
Oregano typu Prymat Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 8g) - 50szt.
Papryka czerwona słodka (opakowanie o masie 20 g) - 75szt.
Papryka czerwona ostra (opakowanie o masie 20 g) - 75szt.
Pieprz biały mielony typu Kamis, Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 15 g) - 100szt.
Pieprz czarny mielony typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 150szt.
Pieprz ziarnisty typu Prymat, Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20 g) - 25szt.
Przyprawa do kurczaka złocistego typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 30g) - 75szt.
Przyprawa do mięsa wieprzowego typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 75szt.
Przyprawa do mięsa mielonego typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 50szt.
Przyprawa do ryb typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 25szt.
Przyprawa do grilla typu Kamis lub równoważny (opakowanie o masie 20g) - 25szt.
Przyprawa Gyros typu Kamis, Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 30 g) - 25szt.
Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5-1 kg - 2kg
Sezam - ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5-1 kg - 2kg
Słonecznik łuskany ( opakowanie 100g) - 2kg
Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu lub równoważna ( opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) - 900Szt.
Pyzy opakowanie 9 sztuk - 820op.
Rodzynki Sułtańskie (opakowanie o masie 1000g) - 5szt.
Soczewica czerwona (opakowanie o masie 1 kg) - 20kg.
Sól spożywcza jodowana (opakowanie o masie 1 kg) - 120kg.
Śliwki suszone (opakowanie o masie 1000g) - 4szt.
Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) skład; sól morska, suszone warzywa 32%9marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma ) - 60szt.
Zioła prowansalskie (opakowanie o masie 10 g) typu Prymat lub równoważne - 25szt.
Ziele angielskie kulki typu Edal lub równoważny (opakowanie o masie 15 g) - 50szt.
Żurek śląski typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie od 49g do 60g); min. wartość odżywcza w 100g produktu: 90 kJ; 21Kcal; Tłuszcze 0,3g w tym tłuszcze nasycone 0,1g; ; węglowodany 3,8g w tym cukry 0,9g; błonnik 0,3g; białko 0,8g; sól 0,66g - 200szt.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 7)

Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ

4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.

5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.

6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.

7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.


8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
owoce, warzywa przetworzone i konserwowe

Ogórek kiszony, opakowanie o masie 3-5 kg- 260kg.
Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki lub równoważny 28 - 30%, opakowanie o masie 950g - 120szt. (opakowanie o masie 950g)
Dżem wiśniowy (opakowanie o masie 1kg) - 40szt. (opakowanie o masie 1 kg)
Groszek konserwowy (opakowanie o masie 400g) - 100szt. (opakowanie o masie 400g)
Jabłka prażone (opakowanie o masie od 790g do 900g) - 210szt. (opakowanie o masie od 790g do 900g)
Kapusta kiszona z marchewką, opakowanie o masie 5 kg - 500kg.
Ketchup pikantny typu Pudliszki lub równoważny min. 480g pomidorów na 100g produktu, opakowanie o masie 430g - 100szt. (opakowanie o masie 430g)
Kukurydza konserwowa (opakowanie o masie 400g) - 120szt. (opakowanie o masie 400g)
Ogórki konserwowe (opakowanie o masie 900g) - 48szt. (opakowanie o masie 900g)
Pomidory suszone (opakowanie o masie 900 ml) - 50szt. (opakowanie o masie 900ml)
Pomidory w puszce (opakowanie o masie 2,5 kg) - 25szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
1Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580 ml) typu rolnik lub równoważne - 30szt. (opakowanie o pojemności 580 ml)
Brzoskwinie w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml) typu Splendor lub równoważne - 30szt. (opakowanie o pojemności 850ml)
Naturalny sok jabłkowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 420szt. (opakowanie o pojemności 2l)
Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 420szt. (opakowanie o pojemności 2l)

Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ

4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.

5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.

6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.

7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.


8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
owoce, warzywa przetworzone i konserwowe

Ogórek kiszony, opakowanie o masie 3-5 kg- 260kg.
Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki lub równoważny 28 - 30%, opakowanie o masie 950g - 120szt. (opakowanie o masie 950g)
Dżem wiśniowy (opakowanie o masie 1kg) - 40szt. (opakowanie o masie 1 kg)
Groszek konserwowy (opakowanie o masie 400g) - 100szt. (opakowanie o masie 400g)
Jabłka prażone (opakowanie o masie od 790g do 900g) - 210szt. (opakowanie o masie od 790g do 900g)
Kapusta kiszona z marchewką, opakowanie o masie 5 kg - 500kg.
Ketchup pikantny typu Pudliszki lub równoważny min. 480g pomidorów na 100g produktu, opakowanie o masie 480g - 100szt. (opakowanie o masie 480g)
Kukurydza konserwowa (opakowanie o masie 400g) - 120szt. (opakowanie o masie 400g)
Ogórki konserwowe (opakowanie o masie 900g) - 48szt. (opakowanie o masie 900g)
Pomidory suszone (opakowanie o masie 900 ml) - 50szt. (opakowanie o masie 900ml)
Pomidory w puszce (opakowanie o masie 2,5 kg) - 25szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
1Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580 ml) typu rolnik lub równoważne - 30szt. (opakowanie o pojemności 580 ml)
Brzoskwinie w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml) typu Splendor lub równoważne - 30szt. (opakowanie o pojemności 850ml)
Naturalny sok jabłkowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 420szt. (opakowanie o pojemności 2l)
Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 420szt. (opakowanie o pojemności 2l)

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2023-11-16 11:00

Po zmianie:
2023-11-20 11:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2023-11-16 11:05

Po zmianie:
2023-11-20 11:05

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.