eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krzymów › "Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Krzymów w 2024 roku"

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-10-27


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
„Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Krzymów w 2024 roku”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA KRZYMÓW

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 311019183

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kościelna 2

1.5.2.) Miejscowość: Krzymów

1.5.3.) Kod pocztowy: 62-513

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL414 - Koniński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: krzymow@op.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.krzymow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://platformazakupowa.pl/pn/ug_krzymow/proceedings

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Krzymów w 2024 roku”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a9dafeec-69b6-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00466107

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00062738/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.3 Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Krzymów w 2024 roku

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00444925

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: RI.271.42.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 481170,53 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1.Przedmiot zamówienia stanowi:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w Szkole Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Brzeźnie, ul. Kwiatowa 20A, 62-513 Krzymów. Jest to usługa polegająca na przygotowaniu oraz dostawie w roku 2024 w terminie od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 02 stycznia 2024 r. do 31 grudnia 2024 r. (w dni nauki szkolnej) gorących posiłków dostarczanych w termosach wraz z naczyniami i sztućcami jed-norazowego użytku dla około 160 dzieci w wieku od 3 lat do 15 lat, w następujących formach:
Obiady w postaci pierwszego dania, około 40 porcje dziennie:
- zupy, np.: kalafiorowa, ogórkowa, jarzynowa, koperkowa, pomidorowa z ryżem i makaronem, pieczarkowa, krupnik, barszcz ukraiński, rosół z makaronem, fasolowa, kapuśniak, warzywna, żurek, (makarony oddzielnie).
Obiady w postaci drugiego dania, około 91 porcji dziennie:
- drugie danie z surówką o gramaturze 450 g i kompotem z owoców, składające się z:
Ziemniaki lub makaron lub ryż lub kasza- 200g + mięso (wołowe, wieprzowe lub drobiowe) lub ryba- 100 g + surówka – 150 g. Np.: gulasz z kaszą jęczmienną, pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami, kotlet drobiowy z ryżem, ryba z ziemniakami, sos z mięsa mielonego z maka-ronem, kotlet schabowy z ziemniakami, bigos, kotlet z ziemniakami, kiełbasa z ziemniakami i zasmażaną kapustą, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kurczak pieczony z ryżem, kotlet rybny z ziemniakami, gulasz pomidorowy z ryżem, kotlet mielony z pieca z ziemniakami, kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, kotlet jajeczny z pieca z ziemniakami. Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte. Ryby nie powinny zawierać ości. Jednodaniowy gorący posiłek mogą też stanowić np.: pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzy-bami, pierogi z mięsem, pierogi na słodko, pyzy z mięsem, kopytka, kluski śląskie, naleśniki z serem - 450 g.
Surówki powinny być urozmaicone, np.: buraczki, surówka warzywna, marchewka z chrza-nem, surówka z białej kapusty, surówka z pora, surówka z czerwonej kapusty, surówka z selera, ogórek kiszony, marchewka z groszkiem, surówka z kiszonej kapusty. Warzywa drobno pokrojone lub starte na tarce.
Wartość kaloryczna posiłku 850 kcal.
Posiłek dla dzieci 3 i 4-letnich – 75 sztuk:
Obiad w postaci BOX-u (wyżej wymienione zupy i II dania, kompot z owoców).
Śniadanie (zgodnie z zasadami żywienia dzieci w tej grupie wiekowej).
Podwieczorek (zgodnie z zasadami żywienia dzieci w tej grupie wiekowej).
Dieta bezmleczna – 2 sztuki.
SZACOWANA LICZBA POSIŁKÓW ( OD 02.01.2024 r. DO 31.12.2024 r.)
Rodzaj posiłku
Szacunkowa liczba porcji dziennie
Szacunkowa liczba dni
Łączna szacunkowa liczba posiłków w okre-sie trwania umowy
Zupa
40
170
6 800
Drugie danie i kompot
91
170
15 470
Drugie danie i kompot - dieta bezmleczna dla dziecka
2
170
340
Obiad w postaci BOX-u dla dzieci 3 i 4-letnich (zupa, drugie danie, kompot)
75
170
12 750
Śniadanie dla dzieci 3 i 4-let-nich
75
170
12 750
Podwieczorek i owoce dla dzieci 3 i 4 letnich
75
170
12 750
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 10 do SWZ - dożywianie dzieci w szkole podstawowej w Brzeźnie, ul. Kwiatowa 20A, 62-513 Brzeźno.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.5.5.) Wartość części: 307464,09 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

I.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w Szkole Podstawowej im Jana Brzechwy w Paprotni ul. Zielona 12, 62-513 Krzymów. Jest to usługa polegająca na przygotowaniu oraz dostawie w roku 2024 w terminie od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 03 stycznia 2024 r. do 31 grudnia 2024 r. (w dni nauki szkolnej) gorących posiłków dostarczanych w termosach wraz z naczyniami i sztućcami jednorazowego użytku dla około 85 dzieci w wieku od 3 lat do 15 lat, w następujących formach:
1.Obiady w postaci pierwszego dania, około 5 porcji dziennie:
a)zupy, np.: kalafiorowa, ogórkowa, jarzynowa, koperkowa, pomidorowa z ryżem i makaronem, pieczarkowa, krupnik, barszcz ukraiński, rosół z makaronem, fasolowa, kapuśniak, warzywna, żurek, (makarony oddzielnie).
2.Obiady w postaci drugiego dania, około 25 porcji dziennie:
b) drugie danie z surówką o gramaturze 450 g i kompotem z owoców, składające się z:
Ziemniaki lub makaron lub ryż lub kasza - 200g + mięso (wołowe, wieprzowe lub drobiowe) lub ryba - 100 g + surówka – 150 g. Np.: gulasz z kaszą jęczmienną, pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami, kotlet drobiowy z ryżem, ryba z ziemniakami, sos z mięsa mielonego z makaronem, kotlet schabowy z ziemniakami, bigos, kotlet z ziemniakami, kiełbasa z ziemniakami i zasmażaną kapustą, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kurczak pieczony z ryżem, kotlet rybny z ziemniakami, gulasz pomidorowy z ryżem, kotlet mielony z pieca z ziemniakami, kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, kotlet jajeczny z pieca z ziemniakami.
3.Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte. Ryby nie powinny zawierać ości.
4.Jednodaniowy gorący posiłek mogą też stanowić np.: pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z mięsem, pierogi na słodko, pyzy z mięsem, kopytka, kluski śląskie, naleśniki z serem - 450 g.
5.Surówki powinny być urozmaicone, np.: buraczki, surówka warzywna, marchewka z chrzanem, surówka z białej kapusty, surówka z pora, surówka z czerwonej kapusty, surówka z selera, ogórek kiszony, marchewka z groszkiem, surówka z kiszonej kapusty. Warzywa drobno pokrojone lub starte na tarce.
6.Wartość kaloryczna posiłku 850 kcal.
7. Obiad w postaci zestawu (zupa, drugie danie, kompot)
Wyżej wymienione zupy i II dania, kompot z owoców
8. Posiłek dla dzieci 3,4,5 i 6-letnich:
a)Obiad w postaci BOX-u (wyżej wymienione zupy i II dania, kompot z owoców).
b)Podwieczorek (zgodnie z zasadami żywienia dzieci w tej grupie wiekowej).
SZACOWANA LICZBA POSIŁKÓW (OD 02.01.2024 r. DO 31.12.2024 r.)
Rodzaj posiłku
Szacunkowa
liczba porcji dziennie
Szacunkowa
liczba dni
Łączna szacunkowa
liczba posiłków w okresie trwania umowy
Zupa
5
179
895
Drugie danie i kompot
25
179
4475
Zestaw obiadowy (zupa,
drugie danie, kompot)
20
179
3580
Obiad w postaci BOX-u
dla dzieci 3,4,5 i 6-letnich (zupa, drugie danie, kompot)
35
179
6265
Podwieczorek dla dzieci
3,4,5 i 6-letnich
20
179
3580
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 11 do SWZ - dożywianie dzieci w szkole podstawowej w Paprotni, ul. Zielona 12, 62-513 Krzymów

4.5.3.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.5.5.) Wartość części: 77420,4 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1Przedmiot zamówienia stanowi:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w Szkole Podstawowej w Szczepidle, ul. Macierzanki 3, 62-513 Krzymów. Jest to usługa polegająca na przygotowaniu oraz dostawie w roku 2023 w terminie od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 2 stycznia 2024 r. do 31 grudnia 2024 r. (w dni nauki szkolnej) gorących posiłków dostarczanych w termosach wraz z naczyniami i sztućcami jednorazowego użytku dla około 40 dzieci w wieku od 3 lat do 15 lat, w następujących formach:
Obiady w postaci pierwszego dania, około 2 porcje dziennie:
- zupy, np.: kalafiorowa, ogórkowa, jarzynowa, koperkowa, pomidorowa z ryżem i makaronem, pieczarkowa, krupnik, barszcz ukraiński, rosół z makaronem, fasolowa, kapuśniak, warzywna, żurek, (makarony oddzielnie).
Obiady w postaci drugiego dania, około 5 porcji dziennie:
- drugie danie z surówką o gramaturze 450 g i kompotem z owoców, składające się z:
Ziemniaki lub makaron lub ryż lub kasza- 200g + mięso (wołowe, wieprzowe lub drobiowe) lub ryba- 100 g + surówka – 150 g. Np.: gulasz z kaszą jęczmienną, pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami, kotlet drobiowy z ryżem, ryba z ziemniakami, sos z mięsa mielonego z makaronem, kotlet schabowy z ziemniakami, bigos, kotlet z ziemniakami, kiełbasa z ziemniakami i zasmażaną kapustą, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kurczak pieczony z ryżem, kotlet rybny z ziemniakami, gulasz pomidorowy z ryżem, kotlet mielony z pieca z ziemniakami, kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, kotlet jajeczny z pieca z ziemniakami.
Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte. Ryby nie powinny zawierać ości.
Jednodaniowy gorący posiłek mogą też stanowić np.: pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z mięsem, pierogi na słodko, pyzy z mięsem, kopytka, kluski śląskie, naleśniki z serem - 450 g.
Surówki powinny być urozmaicone, np.: buraczki, surówka warzywna, marchewka z chrzanem, surówka z białej kapusty, surówka z pora, surówka z czerwonej kapusty, surówka z selera, ogórek kiszony, marchewka z groszkiem, surówka z kiszonej kapusty. Warzywa drobno pokrojone lub starte na tarce.
Wartość kaloryczna posiłku 850 kcal.
Posiłek dla dzieci 3 i 4-letnich:
Obiad w postaci BOX-u (wyżej wymienione zupy i II dania, kompot z owoców).
SZACOWANA LICZBA POSIŁKÓW ( OD 02.01.2024 r. DO 31.12.2024 r.)
Rodzaj posiłku
Szacunkowa liczba porcji dziennie
Szacunkowa liczba dni
Łączna szacunkowa liczba posiłków w
okresie trwania umowy
Zupa
2
170
340
Drugie danie i kompot
5
170
850
Drugie danie i kompot - dania bezmleczne dla dziecka
0
170
0
Obiad w postaci BOX-u dla dzieci 3 i 4-letnich (zupa, drugie danie, kompot)
35
170
5 950
Obiad w postaci BOX-u dla dzieci 3 i 4-letnich (zupa, drugie danie, kompot) - dania bezmleczne
0
170
0
Śniadanie dla dzieci 3 i 4-letnich
0
170
0
Śniadanie dla dzieci 3 i 4-letnich - dania bezmleczne dla 1 dziecka
0
170
0
Podwieczorek dla dzieci 3 i 4 letnich
0
170
0
Podwieczorek dla dzieci 3 i 4 letnich - dania bezmleczne dla 1 dziecka
0
170
0
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 12 do SWZ - dożywianie dzieci w szkole podstawowej w Szczepidle, ul. Macierzanki 3, 62-513 Krzymów

4.5.3.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.5.5.) Wartość części: 44751,11 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1)Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi wyżywienia dzieci (catering) w tym: I śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorek;
Przewidywana całkowita liczba zestawów posiłków : 20 dzieci x 20 dni w miesiącu x 12 miesięcy bieżącego funkcjonowania = 4800 zestawów posiłków. Przy założeniu 90% frekwencji dzieci faktyczna przewidywana ilość zestawów posiłków to 4320.
2)Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków,
Pozostałe kody CPV: 55322000-3 usługi gotowania posiłków, 55521200-0 usługi dowożenia posiłków, 55520000-1 usługi dostarczana posiłków.
3)Świadczenie usługi będzie odbywało się zgodnie z wymogami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).
4)Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie posiłków oraz ich rozładunek do żłobka przy ul. Głównej 49, 62-513 Krzymów.
5)Usługa będzie dotyczyć 20 dzieci uczęszczających do żłobka.
6)Określona w zapytaniu ilość posiłków (dzienna 20) może ulec zmniejszeniu, w zależności od frekwencji dzieci i nie może wówczas stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.
7)Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, a rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków.
8)Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora żłobka. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do godziny 7.10. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. Dostawa posiłków będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
9)Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakości przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczenie posiłków będzie realizowane przez Wykonawcę na jego koszt.
10)Godziny dostarczania posiłków: według ustaleń z Zamawiającym.
11)Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni, który zostanie zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
12)Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. (Dz.U. z 2019 poz. 1252 z późn. zm.) łącznie z normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP.
13)Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
14)Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z nomami HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
15)Posiłki powinny być przygotowywane z zachowaniem diet pokarmowych ogólnej i bezmlecznej, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego.
16)Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi. z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie. w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż:

Dwudaniowy obiad: zupa - 300ml, danie mięsne - 50gram, kasza, ryż, ziemniaki - 100 gram, surówka lub jarzynka - 50 gram

Śniadania i podwieczorki (według jadłospisu ustalonego z Zamawiającym).
17)Do obowiązków Zamawiającego realizowanych przez personel własny należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom, mycie naczyń, sprzątanie pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania.
18)Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
19)Cena zostanie obliczona w taki sposób, że będzie to cena stała bez względu na fakt czy posiłek będzie przygotowany dla grupy wiekowej dzieci 1 roku życia czy dla starszych dzieci do lat 3 oraz bez względu na to jaka będzie frekwencja w danym dniu. Ce na będzie zawierała nadto wszelkie podatki, opłaty i koszty wynikające z realizacji zamówienia.
20)Wykonawca będzie wystawiał fakturę za dostarczone posiłki w danym miesiącu nie później niż do 5-go dnia miesiąca następnego. Do faktury dołączana będzie specyfikacja określająca ilość wydawanych posiłków. Należności z tytułu realizacji umowy, płatne będą przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w ciągu 14 dni od dostarczenia faktury.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 13 do SWZ - dożywianie dzieci w żłobku „Maluszek” w Krzymowie, ul. Kościelna 2, 62-513 Krzymów

4.5.3.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.5.5.) Wartość części: 51534,93 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający unieważnia postępowanie, ponieważ złożona przez jednego wykonawcę oferta dla wszystkich części zamówienia znacznie przewyższa kwoty, jakie zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie poszczególnych części.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 557600 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 557600 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający unieważnia postępowanie, ponieważ złożona przez jednego wykonawcę oferta dla wszystkich części zamówienia znacznie przewyższa kwoty, jakie zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie poszczególnych części.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 221244 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 221244 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający unieważnia postępowanie, ponieważ złożona przez jednego wykonawcę oferta dla wszystkich części zamówienia znacznie przewyższa kwoty, jakie zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie poszczególnych części.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 93908 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 93908 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający unieważnia postępowanie, ponieważ złożona przez jednego wykonawcę oferta dla wszystkich części zamówienia znacznie przewyższa kwoty, jakie zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie poszczególnych części.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 148800 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.