Ogłoszenie z dnia 2023-10-20
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00384995/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-09-07
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Zapewnienie usługi hotelowej ze śniadaniem dla 25 osób.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego Spółka Akcyjna
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 690260330
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Szopena 51
1.5.2.) Miejscowość: Rzeszów
1.5.3.) Kod pocztowy: 35-959
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@rarr.rzeszow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://rarr.rzeszow.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/transakcja/8140801.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Sprawy gospodarcze i finansowe
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zapewnienie usługi hotelowej ze śniadaniem dla 25 osób.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-bd436021-4be4-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00453514
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
Projekt "InclusEU: działania wolontariackie jako odpowiedź społeczna dla integracji w Europie"2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00384995
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: BS.2611.42.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 23676,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi hotelowej ze śniadaniem dla uczestników międzynarodowego spotkania, które odbędzie się w dniach 13-16 grudnia 2023 r. w Rzeszowie (tj. trzy doby hotelowe dla każdego uczestnika) w ramach projektu „InclusEU: działania wolontariackie jako odpowiedź społeczna dla integracji w Europie” w ramach Programu Obywatele, Równość, Prawa i Wartości (CERV).
UWAGA! Hotel, w którym zakwaterowani zostaną uczestnicy spotkania, musi być zlokalizowany w Rzeszowie lub w odległości maksymalnie do 20 km od granic miasta Rzeszowa (ewentualne wyliczenie – w linii prostej na podstawie mapy Google).
- Zapewnienie usługi hotelowej ze śniadaniem dla 25 osób w dniach 13-16 grudzień 2023:
- Usługa hotelowa musi być realizowana w standardzie co najmniej dwugwiazdkowym w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie,
- Hotel musi być dostosowany dla potrzeb osób z niepełnosprawnościami,
- Śniadanie wliczone w cenę usługi,
- Usługa hotelowa powinna być świadczona w obiektach, których pokoje spełniają wymogi hotelu, co najmniej dwugwiazdkowego,
- Wyposażenie pokoi musi spełniać wszystkie warunki obiektu co najmniej dwugwiazdkowy, w rozumieniu przepisów § 2 ust 2 pkt 1 rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. z 2006 r. nr 22 poz. 169),
- Świadczenie ww. usługi hotelowej obejmuje nocleg w jednoosobowych lub dwuosobowych pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, dostępem do bezpłatnego Internetu przez cały czas trwania doby hotelowej,
- Wykonawca zapewni rezerwację w ilości 21 pokoi jednoosobowych z prywatną łazienką, oraz 2 pokoje dwuosobowe z prywatną łazienką.
- Każdy pokój musi mieć sprawne ogrzewanie;
- Wykonawca zapewni dla wszystkich osób korzystających z usługi hotelarskiej strzeżoną przechowalnię bagażu,
- Wykonawca zapewni zakwaterowanie uczestników w dniu 13 grudnia 2023 r. od godziny 11:00, zaś wykwaterowanie w dniu 16 grudnia 2023 r. do godz. 12:00.
- Wykonawca zapewni bezpłatne miejsca parkingowe dla wszystkich 25 osób,
- Ostateczna liczba osób korzystających z usługi zostanie podana na minimalnie 14 dni przed terminem realizacji zamówienia. Zamawiający zastrzega jednak, że minimalna liczba osób, która będzie korzystać z usługi hotelowej ze śniadaniem to 18 osób. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę osób, która będzie korzystać z usługi hotelowej objętej niniejszym zamówieniem.
- Zamawiający wymaga, aby odwołanie rezerwacji było możliwe bez ograniczeń czasowych i nie skutkowało naliczeniem jakichkolwiek opłat.
- Wykonawca zapewni możliwość podjazdu samochodów oraz autokarów pod wejścia do hotelu. Uczestnicy spotkania muszą być zakwaterowani w jednym hotelu,
- Śniadanie zapewnione każdego dnia (w godz. 7.00-10.00), w formie szwedzkiego stołu, musi być podawane w tym samym budynku lub maksymalnie budynku przyległym do hotelu.
- Niezależnie od wielkości hotelu, w menu śniadaniowym powinno się znajdować:
1) kilka gorących dań, np. jajecznica, parówki/kiełbaski/frankfurterki, naleśniki, jajka sadzone, żurek, racuchy, boczek grillowany, tosty panierowane czy placki ziemniaczane,
2) warzywa: co najmniej pomidory, ogórki, cebula, papryka,
3) pieczywo: co najmniej razowe, wieloziarniste, mieszane, bezglutenowe,
4) owoce: co najmniej banany, jabłka, kiwi, pomarańcze, winogrona,
5) wędlina – co najmniej trzy rodzaje, sery żółte: co najmniej dwa rodzaje – do wyboru,
6) sałatki: co najmniej dwa rodzaje
7) napoje: soki i woda mineralna (gazowana, niegazowana) oraz herbata/kawa – bez ograniczeń – wraz z dodatkami: mleko, cukier, cytryny itp.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 18750,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 26550,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 18750,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: EXPE Martyna Górska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 8561724596
7.3.3) Ulica: Dunikowskiego 38/39
7.3.4) Miejscowość: Szczecin
7.3.5) Kod pocztowy: 70-123
7.3.6.) Województwo: zachodniopomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 18750,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-12-13 do 2023-12-16SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
Zamawiający dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w Specyfikacji Warunków Zamówienia stosownie do art. 242 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych. Wykonawca wykazał brak podstaw do wykluczenia. Wybrana oferta nie podlega odrzuceniu. Wybrana oferta uzyskała najwięcej punktów w łącznej ocenie ofert. Cena wybranej oferty, nie przewyższa wartości, którą Zamawiający może przeznaczyć sfinansowanie zamówienia.
INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Sporządzenie operatów szacunkowych część 6
- Poprawa bezpieczeństwa niechronionych uczestników ruchu, polegająca na budowie dróg dla pieszych oraz dróg dla pieszych i rowerów na terenie województwa podkarpackiego - Odcinek N: DW 886
- Prowadzenie zajęć specjalistycznych pierwszej grupy w ramach Programu kompleksowego wsparcia dla rodzin "Za życiem"
- Dost.5 szt.fabry. nowych elektrohyd.dźwig. dwukol.,1szt.kompre.śrub,1szt.urządz.do dynam.wymiany oleju w aut.skrzyni biegów oraz 1 szt.wózka narzędz.z wyp.do obsł.poj.hybry i elek. dla KWP w Rzeszowie
- Dostawa środków dezynfekcyjnych dla potrzeb Zespołu Opieki Zdrowotnej Nr 2 w Rzeszowie
- Dostawa sprzętu niezbędnego do wyposażenia sali treningowej dla żołnierzy (zamówienie z podziałem na 8 części)
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego na terenie Warszawy
- Usługi cateringowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego w Augustowie
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców oraz uczestników Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Kępicach w okresie od 01.07.2024r. do 31.12.2024r.
- Sukcesywne świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych
- Świadczenie usługi żywienia na rzecz Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Rypinie
- Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
więcej: Hotelarskie usługi noclegowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.