eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gostynin › Usługa żywienia w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu



Ogłoszenie z dnia 2023-10-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa żywienia w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzki Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej im. prof. Eugeniusza Wilczkowskiego w Gostyninie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000291724

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Zalesie 1

1.5.2.) Miejscowość: Gostynin

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-500

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki

1.5.7.) Numer telefonu: 24 236 00 35

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@spzoz-zalesie.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz-zalesie.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e04a82fe-521e-11ee-a60c-9ec5599dddc1

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa żywienia w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e04a82fe-521e-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00450726

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00012961/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.3 Usługa żywienia w zakr. przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ Gostyninie Zalesiu

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00395213

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SZP.26.16.2023.US.MJ

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 2800980,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu do Zamawiającego całodziennych posiłków przygotowywanych na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w Wojewódzkim Samodzielnym Zespole Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej im. prof. Eugeniusza Wilczkowskiego w Gostyninie, zwanym dalej: WSZPZOZ Gostynin-Zalesie.
W ramach przedmiotu niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązuje się wykonać na rzecz Zamawiającego usługę polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu do Zamawiającego całodziennych posiłków przygotowywanych na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu z należytą starannością, obowiązującymi przepisami prawa, przepisami bhp i sanitarno-epidemiologicznymi, zgodnie z umową, stanowiącą załącznik nr 2 do tej SWZ, będącą jej integralną częścią, formularzem ofertowym Wykonawcy, stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej SWZ, będący jego integralną częścią oraz niniejszą SWZ wraz z całą zawartością z wyłączeniem załączników 5-7.
Przedmiot niniejszego zamówienia, o którym mowa w ust. 1 tego Rozdziału obejmuje obowiązki Wykonawcy zawierające:
1) przygotowanie i dostawy do oddziałów Zamawiającego, o których mowa w ust. 5 tego Rozdziału posiłków przy uwzględnieniu diety podstawowej, lekkostrawnej, niskotłuszczowej, niskocholesterolowej, bezmlecznej, niskobiałkowej, uwzględniających 3 posiłki dziennie: śniadania, obiady i kolacje oraz dla diet: cukrzycowej, z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego, redukcyjnej, wysokobiałkowej, niskotłuszczowej - trzustkowej, wysokokalorycznej, uwzględniających 5 posiłków dziennie tj.: śniadania, obiady, kolacje, II śniadania, podwieczorek przez 7 dni w tygodniu dwa razy dziennie (tj.: śniadania i II śniadania 7:30-8:15 oraz obiad, podwieczorek i kolacja 12:45 – 13:30), w systemie termosowym, tzn. z zastosowaniem specjalistycznych, atestowanych termo portów, pojemników GN lub równoważnych, zapewniających utrzymanie optymalnej temperatury i jakości posiłków podczas transportu z kuchni Wykonawcy;
2) realizację przedmiotu niniejszego zamówienia, o którym mowa w tym Rozdziale w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów Zamawiającego z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych, z zastrzeżeniem iż rzeczywiste ilości zamówionych przez Zamawiającego posiłków wynikać będą z bieżących potrzeb Zamawiającego uzależnionych od zmieniającej się liczby pacjentów na poszczególnych oddziałach WSZPZOZ w Gostyninie – Zalesie, z zastrzeżeniem § 4 umowy, będącej załącznikiem nr 2 do tej SWZ;
3) realizowanie niniejszego zamówienia, z częstotliwością według następującego harmonogramu:
a) śniadanie (II śniadanie) w godz. 7:30-8:15 (II śniadanie dostarczane ze śniadaniem);
b) obiad (podwieczorek), kolacja 12:45-13:30 (podwieczorek i kolacja dostarczane z obiadem).
Strony zgodnie ustalają, iż Wykonawca zobowiązany jest świadczyć usługi, o których mowa w tym Rozdziale na rzecz poniżej wymienionych oddziałów szpitalnych:
1) Oddział Rehabilitacji Psychiatrycznej – RP – (Pawilon nr 1);
2) Zakład Opiekuńczo Leczniczy – ZOL – (Pawilon nr 2);
3) Oddział Rehabilitacji Neurologicznej – RN – (Pawilon nr 3);
4) Oddział Psychiatryczny III – (Pawilon nr 3);
5) Oddział Psychogeriatrii – PG – (Pawilon nr 6);
6) Całodobowy Oddział Terapii Uzależnienia od Alkoholu – COTUA – (Pawilon nr 6);
7) Oddział Leczenia Zespołów Abstynencyjnych po Substancjach Psychoaktywnych – (Pawilon nr 6);
8) Pododdział Leczenia Alkoholowych Zespołów Abstynencyjnych – (Pawilon nr 6);
9) Oddział Psychiatryczny V – (Pawilon nr 7);
10) Oddział Psychiatryczny VI – (Pawilon nr 7).
Wykonawca zachowa obowiązujące normy sanitarno-epidemiologiczne oraz podda się nadzorowi epidemiologicznemu, audytom przeprowadzonym u wykonawcy przez upoważnionego pracownika zamawiającego. Każdorazowo na żądanie zamawiającego wykonawca winien okazać pracownicze książeczki zdrowia personelu oraz dokumentację z kontroli przeprowadzonych przez Stację Sanitarno-Epidemiologiczną.
Zamawiający, przy obliczaniu wartości całego kontraktu (12 m-cy) będzie posługiwał się następującym wariantem cenowym:
1) Szacunkowa liczba pacjentów przebywających jednoczasowo w Zespole w okresie od 1 października 2023 r. do 30 września 2024 r. wynosi – 350. Szacunkowa miesięczna liczba osobodni wynosi 10500, przy czym ilość ta może ulec zmianie w zależności od liczby hospitalizacji w Zespole.
2) Szacowana liczba konkretnych posiłków za 12 pełnych miesięcy kalendarzowych, przy szacunkowym obłożeniu 350 pacjentów w ciągu dnia wynosi: śniadanie (II śniadanie): 126 000; obiad: 126 000; kolacja (podwieczorek): 126 000.
3) Procentowy podział niepełnych posiłków jest następujący:
a) w przypadku 3 posiłków: śniadanie 30-35%; obiad 35-40%; kolacja 25-30%;
b) w przypadku 5 posiłków: śniadanie 25-30%; II śniadanie 5-10%; obiad 35-40%; podwieczorek 5-10%; kolacja 15-20%.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

15894220-9 - Posiłki szpitalne

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 255 ust. 1 pkt 3 ustawy
z dnia 11 września 2019 r. (Dz. U. z 2023 r. poz. 1605 z późn. zm.), który stanowi: Zamawiający
unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub
oferty z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie
zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej
oferty.

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 3395700 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 3395700 PLN

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.