eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Malbork › Dostawa artykułów żywnościowych do internatu Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego Nr 1 w Malborku



Ogłoszenie z dnia 2022-11-21


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do internatu Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego Nr 1 w Malborku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: MŁODZIEŻOWY OŚRODEK WYCHOWAWCZY NR 1 IM. TADEUSZA KOŚCIUSZKI W MALBORKU

1.3.) Oddział zamawiającego: MOW

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000205618

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Jagiellońska 94

1.5.2.) Miejscowość: Malbork

1.5.3.) Kod pocztowy: 82-200

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL638 - Starogardzki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mow@mowmalbork.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mowmalbork.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych do internatu Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego Nr 1 w Malborku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f2595d80-69c5-11ed-aea3-5a7c432eaced

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00450226

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-11-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

www.mowmalbork.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy
użyciu:
a. miniPortalu, który jest dostępny pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/,
b. ePUAP, który jest dostępny pod adresem: https://epuap.gov.pl//wps/portal
c. oraz poczty elektronicznej mow@mowmalbork.pl
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać
konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp na platformie miniPortalu do wszystkich
niezbędnych formularzy w procesie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych
kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie
2
korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany,
wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
5. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na
ePUAP.
6. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane
postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań klikając wcześniej opcję „Dla
Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania na miniPortalu.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuje się, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego Nr 1 w
Malborku, ul. Jagiellońska 94, 82-200 Malbork;
• dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Osobowych: e-mail: iod@mainsoft.pl
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z
postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „Dostawę artykułów żywnościowych do internatu
Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego Nr 1 w Malborku” prowadzonym w trybie przetargu podstawowego;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 ust. 1 oraz art. 72 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo
zamówień publicznych, zw. dalej ustawą Pzp ,
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia
zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres
przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem
ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany,
stosowanie do art. 22 RODO;
• posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z
zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że
przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
• nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP - MOW/D/2/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 1 Mięso świeże, wędliny, drób
1 filet z kurczaka kg 330
2 kurczak duże sztuki kg 120
3 udka kurczaka duże sztuki kg 240
4 mięso wieprzowe b/k karkówka kg 190
5 mięso wieprzowe b/k łopatka kg 440
6 mięso wieprzowe b/k schab kg 250
7 pasztet luksusowy w naturalnej osłonie kg 30
8 wątroba wieprzowa kg 30
9 wątróbka drobiowa kg 30
10 polędwica sopocka wieprzowa kg 150
11 szynka gotowana wieprzowa kg 60
12 parówki z szynki wieprzowe kg 120
13 kiełbasa z warzywami wieprzowa kg 72
14 kiełbasa w laskach typu ŚLĄSKA kg 90
15 kiełbasa biała wieprzowa surowa kg 12
16 pieczeń wieprzowa kg 60
17 kiełbasa sucha krakowska drobiowa/wieprzowa kg 150
18 schab pieczony kg 60
19 kiełbasa krakowska wieprzowa parzona/podsuszana kg 120
20 kiełbasa wieprzowa żywiecka kg 180
21 boczek wędzony kg 36
22 polędwica drobiowa kg 120
23 kaszanka kasza pęczak kg 18
24 szynka wędzona wieprzowa kg 8

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 2 Wyroby piekarskie
1. chleb cały zwykły 0,5 kg szt. 10500
2. chleb razowy ze słonecznikiem 0,5 kg szt. 900
3. bułka pszenna zwykła 0,05 kg szt. 18000
4. bułka tarta opakowanie 1 kg kg 144
5 bułka pełnoziarnista szt. 2400
6 bułka maślana szt. 1200
7 rogal z makiem szt. 600
8 drożdżówka nie z ciasta głęboko mrożonego szt. 600
9 ciasto jabłecznik kg 5
10 ciasto rolada z kremem kg 5
11 ciasto babka piaskowa kg 5
12 ciasto makowiec - blacha kg 5
13 ciasto makowiec zawijany kg 5
14 ciasto sernik kg 5
15 drożdże piekarskie kg 3
16 pączki drożdżowe szt. 100

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 3 Ryby
1. filet płaty mintaja max. do 5% glazury kg 90
2. filet płaty panga max. do 5% glazury kg 110
3. śledzie solone matias wiaderko 4 kg kg 90
4. Karp świeży kg 3
5 filet sola max. do 30% glazury kg 30
6 filet dorsza max. do 5% glazury kg 25
7 tuńczyk opakowanie 1 kg kg 12
8 Makrela wędzona opakowanie karton 8 kg kg 60

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 4 Jaja
1 jaja świeże od 55g do 60g średnie szt. 9 900

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 5 Mrożone artykuły spożywcze
1 fasolka szparagowa cięta opakowanie kg 120
2 mieszanka warzywna 6 składników kg 48
3 truskawka mrożona opakowanie 2,5 kg kg 120
4 wiśnia mrożona opakowanie 10 kg kg 60
5 pierogi ruskie 180g kg 60
6 pierogi mrożone z mięsem opakowanie 8 kg kg 60
7 pyzy z mięsem luz kg 60
8 brokuł opakowanie 2,5 kg kg 36
9 szpinak opakowanie 2,5 kg kg 25
10 pyzy ziemniaczane opakowanie 2,5 kg kg 60
11 kalafior opakowanie 2,5 kg kg 60
12 groszek zielony opakowanie 2,5 kg kg 30
13 mieszanka kompotowa 3 składnikowa kg 480
14 mieszanka warzywna 3 skład.(typu królewska) kg 30
15 marchew mrożona opakowanie 20 kg kg 30

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 6 Różne produkty spożywcze
1 olej rzepakowy opakowanie 1l szt. 400
2 ketchup 120g pomidorów opakowanie 0,9l szt. 60
3 rodzynki opakowanie 200g szt. 60
4 ryż brązowy opakowanie 1 kg kg 18
5 makaron pełnoziarnisty opakowanie 1 kg kg 30
6 kasza gryczana opakowanie 1 kg kg 40
7 płatki owsiane opakowanie 1 kg kg 40
8 kasza pęczak opakowanie 1 kg kg 30
9 papryka konserwowa opakowanie 500g szt. 40
10 soczewica opakowanie 1 kg kg 9
11 cukier opakowanie 1kg kg 720
12 cukier puder opakowanie 0,5kg kg 18
13 cukier wanilinowy opakowanie 1kg kg 2
14 groszek konserwowy opakowanie 400g szt. 30
15 herbata SAGA opakowanie 100g szt. 180
16 kakao Decomoreno opakowanie 200g szt. 66
17 kasza jęczmienna wiejska gruba kg 90
18 kawa INKA opakowanie 100g szt. 60
19 koncentrat pomidorowy 30% opakowanie słój 0,9l szt. 60
20 kwasek cytrynowy opakowanie 1kg kg 1,2
21 majeranek otarty opakowanie 1kg kg 3
22 majonez pomorski opakowanie pow.600g szt. 150
23 makaron z pszenicy durum
świderki, muszelki, rurki
opakowanie 1kg kg 210
24 mąka luksusowa opakowanie 1kg kg 360
25 musztarda sarepska opakowanie słój 0,9l szt. 36
26 ocet 10% opak. butelka 0,5l szt. 36
27 ogórek konserwowy opakowanie słój 0,9l szt. 96
28 ryż długoziarnisty opakowanie 1kg kg 90
29 sól opakowanie 1kg kg 120
30 sól o obniżonej zawartości sodu kg 60
31 sok owocowy w kartoniku typu LEON 200 ml szt. 1200
32 pieprz czarny mielony opakowanie 1kg kg 6
33 liść laurowy opakowanie 1kg kg 1,2
34 kukurydza konserwowa opakowanie 400ml szt. 36
35 ziele angielskie kg 1
36 bazylia opakowanie 50g szt. 3
37 lubczyk opakowanie 50g szt. 60
38 oregano opakowanie 50g szt. 18
39 pieprz ziołowy opakowanie 50g szt. 12
40 rozmaryn opakowanie 50g szt. 3
41 natka pietruszki suszona opakowanie 50g szt. 18
42 tymianek opakowanie 50g szt. 3
43 chrzan tarty z kwas. opak. słoik 330g szt. 30
44 cynamon mielony opakowanie 50g szt. 6
45 papryka słodka mielona opakowanie 1kg kg 1,8
46 zioła prowansalskie opakowanie 50g szt. 6
47 kasza kuskus opakowanie 1 kg szt. 12
48 kasza jaglana opakowanie 1 kg szt. 12
49 kasza manna opakowanie 1 kg kg 12
50 płatki kukurydziane 0,5 kg corn flakes lub równoważne kg 70
51 słonecznik łuskany opakowanie 1 kg szt. 1
52 sezam opakowanie 1 kg szt. 1
53 miód wielokwiatowy 1kg szt. 60
54 dżem niskosłodzony 1 kg kg 30
55 czekolada 70% cacao szt. 180
56 kisiel wiśniowy bez cukru szt. 60
57 mąka ziemniaczana opakowanie 1 kg szt. 2
58 kminek (rzymski) w ziarnach kg 0,5
59 kolendra mielona kg 0,5
60 żur zakwas litr 24
61 ocet jabłkowy opakowanie 0,5 litra szt. 5
62 pestki dyni łuskane kg 1
63 pieprz biały mielony 20g szt. 6
64 kurkuma mielony 20g szt. 6
65 imbir mielony 20g szt. 3
66 biszkopty typu domowe duże opak np. 0,5 kg szt. 12
67 chrupki kukurydziane 75 g szt. 60
68 woda mineralna opakowanie 1,5 litra szt. 60
69 śliwka suszona opakowanie 1 kg kg 1
70 galaretka owocowa szt. 40
71 budyń waniliowy szt. 45

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 7 Mleko i produkty mleczarskie
1 mleko 2% worki foliowe 1 l l 5100
2 masło extra kostka 0,2 kg 82% tł. kg 960
3 ser topiony zegar 200 g typu Hochland szt. 360
4 kefir 330g szt. 600
5 serek wiejski z owocami kubek 150g szt. 1800
6 jogurt naturalny kubek 150g szt. 3900
7 ser biały twaróg półtłusty krajanka kg 540
8 ser żółty pełnotłusty SALAMI,GOUDA 26% tłuszczu kg 540
9 śmietana ukwaszona kubek 400g 18% szt. 150
10 śmietana słodka UHT 12% karton 0,5l szt. 600
11 serek homogenizowany waniliowy 140 g szt. 600
12 jogurt naturalny kubek 400 g szt. 110
13 jogurt naturalny typu greckiego kubek 400g szt. 300
14 śmietana 30% kubek 0,4l szt. 10

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 8 Świeże warzywa i owoce
1. buraki czerwone kg 480
2. cebula kg 360
3. czosnek kg 5
4. kapusta biała kg 480
5. kapusta czerwona kg 180
6. kapusta kiszona kg 300
7. seler korzeń kg 180
8. marchew kg 660
9. pietruszka korzeń kg 90
10. por kg 180
11 cebula czerwona kg 12
12 szczypior pęczek 300
13 sałata główka 180
14 rzodkiewka pęczek 120
15 ogórek świeży kg 240
16 ogórek kiszony kg 180
17 pieczarka świeża kg 90
18 papryka czerwona świeża kg 66
19 pomidor kg 210
20 fasola Jaś kg 150
21 groch łuskany kg 48
22 ziemniaki kg 7500
23 kapusta młoda sezon tylko V-VII szt. 60
24 banany kg 600
25 mandarynka kg 180
26 pomarańcza kg 330
27 cytryna kg 30
28 kiwi kg 60
29 jabłka kg 720
30 kapusta pekińska kg 180
31 gruszka kg 60
32 koper świeży pęczek 80
33 brzoskwinia kg 30
34 kalafior świeży szt. 60
35 boćwina pęczek 40
36 pietruszka natka pęczek 80
37 truskawki kg 30
38 nektaryna kg 60
39 winogrono kg 60
40 fasolka szparagowa sezon tylko VII-VIII kg 30
41 śliwka sezon tylko VIII-IX kg 20
42 cukinia kg 20
43 arbuz kg 80

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najniższą cenę.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1. Nie podlegają wykluczeniu.
Za spełniający ten warunek zamawiający uzna wykonawców , którzy złożą oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełniania warunków, o których mowa w art. 108 ustawy Pzp według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do niniejszej specyfikacji.
2. Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
- zdolności do występowania w obrocie gospodarczym,
- uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów,
-sytuacji ekonomicznej lub finansowej,
-zdolności technicznej lub zawodowej.
Za spełniający ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 112 ust. 2 ustawy według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia określonych w art. 108 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do niniejszej specyfikacji.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu wymagań określonych w art. 112 ust. 2 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-11-29 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Otwarcie ofert następuje poprzez użycie mechanizmu do odszyfrowania ofert dostępnego po zalogowaniu w zakładce Deszyfrowanie na miniPortalu i następuje poprzez wskazanie pliku do odszyfrowania.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-11-29 08:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.