eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › "¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 4 im. Marsza³ka Józefa Pi³sudskiego w Zakopanem w okresie od dnia podpisania umowy do dnia 22 grudnia 2022 roku"



Og³oszenie z dnia 2022-11-08


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
„¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 4 im. Marsza³ka Józefa Pi³sudskiego w Zakopanem w okresie od dnia podpisania umowy do dnia 22 grudnia 2022 roku”

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SZKO£A PODSTAWOWA NR 4 IM. MARSZA£KA JÓZEFA PI£SUDSKIEGO W ZAKOPANEM

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 490573526

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Janosówka 15B

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Zakopane

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-500

1.5.4.) Województwo: ma³opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski

1.5.7.) Numer telefonu: 18 201 18 26

1.5.8.) Numer faksu: 18 201 18 26

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp4zakopane@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://sp4zakopane.edupage.org/?

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1a945095-29f4-11ed-8832-4e4740e186ac

1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 4 im. Marsza³ka Józefa Pi³sudskiego w Zakopanem w okresie od dnia podpisania umowy do dnia 22 grudnia 2022 roku”

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-1a945095-29f4-11ed-8832-4e4740e186ac

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00429717

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-11-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00329938/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SP4.271.1.2022

4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.3.) Warto¶æ zamówienia: 61985 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ugi polegaj±cej na zapewnieniu ca³odziennego ¿ywienia dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 4 im. Marsza³ka Józefa Pi³sudskiego w Zakopanem, tj. przygotowanie i dostarczenie na potrzeby sto³ówki szkolnej gor±cego posi³ku: obiadu dwudaniowego z kompotem zgodnie z obowi±zuj±cymi w tym zakresie przepisami prawa.
2. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug polegaj±cych na przygotowaniu i dostarczeniu - na potrzeby sto³ówki szkolnej - gor±cego posi³ku: obiadu dwudaniowego.
2.2. Zamawiaj±cy planuje, ¿e:
- dziennie nale¿y dostarczyæ ok. 98 obiadów,
- w okresie od dnia podpisania umowy (Zamawiaj±cy przewiduje, ¿e podpisanie umowy nast±pi w pod koniec wrze¶nia) a zakoñczenia na dzieñ 22 grudnia 2022 roku, nale¿y dostarczyæ oko³o 5 390 posi³ków (tj. 55 dni nauki x 98).
2.3. Zastrzega siê mo¿liwo¶æ zwiêkszenia lub zmniejszenia ilo¶ci dostarczanych obiadów do 15%. Ewentualne zmiany ilo¶ci zamawianych obiadów Zamawiaj±cy zg³aszaæ bêdzie Wykonawcy najpó¼niej do godziny 9:00 danego dnia.
2.4. Dostawa obiadów bêdzie odbywaæ siê pocz±wszy od dnia podpisania umowy do dnia 22 grudnia 2022 r. od poniedzia³ku do pi±tku z wy³±czeniem okresu przerw ¶wi±tecznych, ferii szkolnych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki - o godzinie 11:20.
2.5. W wyj±tkowej sytuacji zwi±zanej ze zmian± organizacji dnia pracy szko³y, dostawa obiadu odbêdzie siê o innej godzinie – po wcze¶niejszym uzgodnieniu z Wykonawc±.
2.6. Wykonawca dostarcza³ bêdzie w pierwszy dzieñ tygodnia, tygodniowy jad³ospis z podaniem sk³adników wagowych (gramatury) potraw - do wiadomo¶ci Zamawiaj±cego. Wykonawca zobowi±zany jest do zachowania jako¶ci obiadów zgodnie z przedstawionym jad³ospisem.
2.7. Wszystkie posi³ki powinny byæ przygotowane zgodnie z obowi±zuj±cymi normami i przepisami prawa.
2.8. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ posi³ki zgodnie z zasadami okre¶lonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 594) ³±cznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
2.9. Bezwzglêdnie nale¿y przestrzegaæ norm na sk³adniki pokarmowe i produkty spo¿ywcze okre¶lone przez Instytut ¯ywienia i ¯ywno¶ci. Posi³ki maj± byæ przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego ¿ywienia dzieci i m³odzie¿y.
2.10. Obiad musi spe³niaæ nastêpuj±ce warunki ilo¶ciowe:
2.10.1. zupa: gramatura nie mniej ni¿ 250 ml i kaloryczno¶æ nie mniej ni¿ 200 kcal,
2.10.2. drugie danie: gramatura nie mniej ni¿ 500 gram i kaloryczno¶æ nie mniej ni¿ 700 kcal,
2.10.3. Obiad musi spe³niaæ nastêpuj±ce warunki jako¶ciowe:
a) powinien zawieraæ produkty z nastêpuj±cych grup ¶rodków spo¿ywczych: produkty zbo¿owe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, miêso, ryby, jaja, orzechy, nasiona ro¶lin str±czkowych i inne nasiona oraz t³uszcze;
b) powinien dostarczaæ 30% ca³odziennego zapotrzebowania energetycznego, zgodnie z aktualnymi normami ¿ywienia przy wyliczeniu ¶redniowa¿onej normy dla danej grupy uczniów.
2.10.4. Przygotowuj±c obiady nale¿y stosowaæ:
1. produkty zbo¿owe lub ziemniaki (przetworzone):
a. o niskiej zawarto¶ci sodu/soli, tj. zawieraj±ce nie wiêcej ni¿ 0,12 g sodu lub równowa¿nej ilo¶ci soli na 100 g lub na 100 ml ¶rodka spo¿ywczego lub o obni¿onej zawarto¶ci sodu/soli, tj. obni¿enie zawarto¶ci sodu lub warto¶ci równowa¿nej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem,
b. zwieraj±ce nie wiêcej ni¿ 10 g t³uszczu w 100 g produktu gotowego do spo¿ycia,
c. trzy lub wiêcej ró¿nych produktów z tej kategorii ¶rodków spo¿ywczych w posi³kach obiadowych w tygodniu,
d. nie wiêcej ni¿ jedn± porcjê potrawy sma¿onej z tej kategorii ¶rodków spo¿ywczych w tygodniu, przy czym do sma¿enia jest u¿ywany olej ro¶linny rafinowany o zawarto¶ci kwasów jednonienasyconych powy¿ej 50% i zawarto¶ci kwasów wielonienasyconych poni¿ej 40%;
2. warzywa:
a. surowe lub przetworzone,
b. bez dodatku cukrów i substancji s³odz±cych zdefiniowanych w rozporz±dzeniu (WE) nr 1333/2008,
c. w przypadku przetworzonych – o niskiej zawarto¶ci sodu/soli, tj. zawieraj±ce nie wiêcej ni¿ 0,12 g sodu lub równowa¿nej ilo¶ci soli na 100 g lub na 100 ml ¶rodka spo¿ywczego lub o obni¿onej zawarto¶ci sodu/soli, tj. obni¿enie zawarto¶ci sodu lub warto¶ci równowa¿nej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem, z wy³±czeniem produktów poddanych naturalnej fermentacji mlekowej, takich jak: kwaszona kapusta lub kwaszone ogórki,
d. w przypadku warzyw suszonych: bez dodatku cukrów i substancji s³odz±cych zdefiniowanych w rozporz±dzeniu (WE) nr 1333/2008, soli oraz t³uszczu, e) jedn± lub wiêcej porcji warzyw ka¿dego dnia w posi³ku obiadowym,
e. trzy lub wiêcej porcji surowych warzyw w posi³kach obiadowych w tygodniu,
f. trzy lub wiêcej ró¿nych warzyw w posi³kach obiadowych w tygodniu;
3. owoce:
a. surowe lub przetworzone,
b. bez dodatku cukrów i substancji s³odz±cych zdefiniowanych w rozporz±dzeniu (WE) nr 1333/2008,
c. w przypadku owoców suszonych: bez dodatku cukrów i substancji s³odz±cych zdefiniowanych w rozporz±dzeniu (WE) nr 1333/2008, soli oraz t³uszczu, Dziennik Ustaw – 5 – Poz. 1256
d. jedn± lub wiêcej porcji owoców ka¿dego dnia w posi³ku obiadowym,
e. trzy lub wiêcej ró¿nych owoców w posi³kach obiadowych w tygodniu;
4. miêso, ryby, jaja, orzechy, nasiona ro¶lin str±czkowych i inne nasiona:
a. przy czym w przypadku orzechów i nasion: bez dodatku cukrów i substancji s³odz±cych zdefiniowanych w rozporz±dzeniu (WE) nr 1333/2008, soli oraz t³uszczu,
b. jedn± lub wiêcej porcji ¿ywno¶ci z tej kategorii ¶rodków spo¿ywczych ka¿dego dnia,
c. porcjê ryby co najmniej raz w tygodniu,
d. przy czym do sma¿enia jest u¿ywany olej ro¶linny rafinowany o zawarto¶ci kwasów jednonienasyconych powy¿ej 50% i zawarto¶ci kwasów wielonienasyconych poni¿ej 40%,
e. przy czym nie wiêcej ni¿ jedn± porcjê potrawy sma¿onej w ci±gu tygodnia
5. t³uszcze spo¿ywcze – oleje, mas³o, margaryny miêkkie kubkowe niearomatyzowane lub ich mieszanki; w przypadku sma¿enia jest u¿ywany olej ro¶linny rafinowany o zawarto¶ci kwasów jednonienasyconych powy¿ej 50% i zawarto¶ci kwasów wielonienasyconych poni¿ej 40%;
6. mleko lub produkty mleczne zawieraj±ce nie wiêcej ni¿ 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spo¿ycia,
7. inne napoje:
a. woda – naturalna woda mineralna nisko- lub ¶rednio zmineralizowana, woda ¼ródlana lub woda sto³owa,
b. soki owocowe, warzywne, owocowo-warzywne: – w porcjach nieprzekraczaj±cych 200 ml, – bez dodatku cukrów i substancji s³odz±cych zdefiniowanych w rozporz±dzeniu (WE) nr 1333/2008 w przypadku soków warzywnych i owocowo- warzywnych, – o niskiej zawarto¶ci sodu/soli, tj. zawieraj±ce nie wiêcej ni¿ 0,12 g sodu lub równowa¿nej ilo¶ci soli na 100 g lub na 100 ml ¶rodka spo¿ywczego lub o obni¿onej zawarto¶ci sodu/soli, tj. obni¿enie zawarto¶ci sodu lub warto¶ci równowa¿nej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem,
c. koktajle owocowe, warzywne, owocowo-warzywne na bazie mleka,
8. inne produkty:
a. sól: – w procesie przygotowania posi³ku jest stosowana sól o obni¿onej zawarto¶ci sodu (sodowo-potasowa),
b. zio³a lub przyprawy ¶wie¿e lub suszone bez dodatku soli,
c. zupy, sosy oraz potrawy sporz±dzane z naturalnych sk³adników bez u¿ycia koncentratów spo¿ywczych, z wy³±czeniem koncentratów z naturalnych sk³adników,
d. zawieraj±ce nie wiêcej ni¿ 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spo¿ycia,
e. zawieraj±ce nie wiêcej ni¿ 10 g t³uszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spo¿ycia.
2.11. Wa¿na jest estetyka potraw i posi³ków.
2.12. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ i dostarcza³ posi³ki zachowuj±c wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz we¼mie odpowiedzialno¶æ za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków o najwy¿szym standardzie, na bazie produktów najwy¿szej jako¶ci i bezpieczeñstwem zgodnie z normami HACCP. Obowi±zkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posi³ków, ka¿dego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawarto¶ci próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
2.13. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo bie¿±cej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcê przepisów dotycz±cych technologii produkcji i jako¶ci wykonywanych us³ug.
2.14. Transport posi³ków powinien odbywaæ siê w termosach zapewniaj±cych w³a¶ciw± ochronê i temperaturê oraz jako¶æ przewo¿onych potraw (termosy powinny byæ dublowane – przy dostawie obiadu wymieniane pe³ne na puste) ¶rodkami transportu przystosowanymi do przewozu ¿ywno¶ci. Dostarczenie posi³ków z miejsca produkcji do pomieszczeñ dystrybucji w szkole realizowane bêdzie przez Wykonawcê na jego koszt.
2.15. Zamawiaj±cy posiada w³asne naczynia (talerze, sztuæce).
2.16. Zamawiaj±cy przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne zwi±zane z bezpo¶rednim wydawaniem posi³ków dzieciom korzystaj±cym z us³ug sto³ówki szkolnej.
2.17. Koszty zwi±zane z wydawaniem obiadów, myciem naczyñ i termosów, sprz±taniem sto³ówki ponosiæ bêdzie Zamawiaj±cy – nie nale¿y tych kosztów ujmowaæ do kalkulacji ceny obiadu.

Termin wykonania zamówienia: od dnia zawarcia umowy do dnia 22 grudnia 2022 roku.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków

55322000-3 - Us³ugi gotowania posi³ków

55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 61985 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 61985 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 61985 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: VIP-CATERING-TEAM

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 492837030

7.3.3) Ulica: Droga na Wierch 13 a

7.3.4) Miejscowo¶æ: Zakopane

7.3.5) Kod pocztowy: 34-500

7.3.6.) Województwo: ma³opolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-09-30

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 61985 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-22

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

ZAWIADOMIENIE O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY

Szko³a Podstawowa nr 4 im. Marsza³ka Józefa Pi³sudskiego (dalej: „Zamawiaj±cy”) na podstawie 253 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. - Prawo zamówieñ publicznych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z pó¼n. zm., dalej zwana: „Ustaw± PZP”) informuje, ¿e w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji na „¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 4 im. Marsza³ka Józefa Pi³sudskiego w Zakopanem w okresie od dnia podpisania umowy do dnia 22 grudnia 2022 roku” jako najkorzystniejsza wybrana zosta³a oferta:

Oferta nr 1 z³o¿ona w dniu 12 wrze¶nia 2022 o godzinie: 15:28, za po¶rednictwem platformy e-Zamówienia przez:
Wykonawcê: VIP – CATERING – TEAM
adres: Droga na Wierch 13 a, 34-500 Zakopane.
NIP: 7361403616, REGON: 492837030

Cena jednostkowa dostawy 1 gor±cego posi³ku: 11,50 z³ brutto.
Cena ³±czna za 5 390 sztuk obiadów (kryterium oceny ofert nr 1): 61 985,00 z³
Oferta nr 1
VIP – CATERING – TEAM, Maciej Kurkowski
Liczba punktów w kryterium nr 1:60,00 pkt.
Liczba punktów w kryterium nr 2: 40,00 pkt.
£±czna liczba punktów uzyskana przez ofertê:100,00 pkt.

UZASADNIENIE
Wybrana oferta jest jedyn± ofert± z³o¿on± w niniejszym postepowania. Oferta nr 1 z³o¿ona przez Wykonawcê VIP – CATERING – TEAM, Maciej Kurkowski (adres: ul. Droga na Wierch 13a, 34-500 Zakopane, NIP: 7361403616, REGON: 492837030) jest ofert± najwy¿ej ocenion±. Oferta uzyska³a 100,00 pkt. obliczonych zgodnie z rozdzia³em XX Specyfikacji Warunków Zamówienia. Wykonawca spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w SWZ oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie
art. 111 Ustawy PZP. Zamawiaj±cy informujê, i¿ nie zachodz± przes³anki uniewa¿nienia postêpowania okre¶lone w art. 255 Ustawy PZP.
Tym samym na podstawie art. 239 i zgodnie z kryteriami oceny ofert okre¶lonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia znak sprawy: SP4.271.1.2022, zasadnym jest dokonanie przez Zamawiaj±cego wyboru Oferty nr 1 z³o¿onej przez Wykonawcê VIP – CATERING – TEAM, Maciej Kurkowski (adres: ul. Droga na Wierch 13a, 34-500 Zakopane, NIP: 7361403616, REGON: 492837030) na „¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 4 im. Marsza³ka Józefa Pi³sudskiego w Zakopanem w okresie od dnia podpisania umowy do dnia 22 grudnia 2022 roku”

ZAWIADOMIENIE O TERMINIE, PO UP£YWIE KTÓREGO UMOWA
W SPRAWIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO MO¯E BYÆ ZAWARTA
Zamawiaj±cy informuje, i¿ zgodnie z dyspozycj± art. 308 ust. 3 pkt. 1 lit. a) Ustawy PZP oraz faktem, ¿e Zamawiaj±cy przesy³a niniejsz± informacjê w przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, umowa w sprawie zamówienia publicznego, z zastrze¿eniem art. 577 Ustawy PZP, mo¿e byæ zawarta w terminie krótszym ni¿ 5 dni od dnia przes³ania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.