eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdynia › Usługa cateringowa dla grupy słuchaczy studiów podyplomowych



Ogłoszenie z dnia 2023-09-12


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa cateringowa dla grupy słuchaczy studiów podyplomowych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Morski w Gdyni

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000145112

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Morska 81-87

1.5.2.) Miejscowość: Gdynia

1.5.3.) Kod pocztowy: 81-225

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.7.) Numer telefonu: 55-86-421

1.5.8.) Numer faksu: 7412250

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampubl@umg.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.umg.edu.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

www.umg.edu.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa cateringowa dla grupy słuchaczy studiów podyplomowych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a8c3aed2-4584-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00392997

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-09-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00019183/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.4 usługi cateringowe

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00369676

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CRZP/133/2023/AZP

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 581000 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 16101,1 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Usługa cateringowa dla jednej grupy 40 słuchaczy II edycji studiów podyplomowych "Zarządzanie ryzykiem w morskim przemyśle wydobywczym i energetyce wiatrowej" w trakcie kolejnych zjazdów w semestrze zimowym roku akademickiego 2023/24.
Zjazdy odbywają się dwa razy w miesiącu w soboty i niedziele od października 2023 r. do stycznia 2024 r. (w styczniu planowany jest jeden zjazd z opcją rozszerzenia o dodatkowy drugi zjazd w drugiej połowie stycznia 2024 r.). Planowane terminy zjazdów:
ZJAZD nr 1: 07-08.10.2023
ZJAZD nr 2: 21-22.10.2023
ZJAZD nr 3: 04-05.11.2023
ZJAZD nr 4: 18-19.11.2023
ZJAZD nr 5: 02-03.12.2023
ZJAZD nr 6: 16-17.12.2023
ZJAZD nr 7: 13-14.01.2024
ZJAZD nr 8: 20-21.01.2024 lub 27-28.01.2024 (opcjonalnie) - ostateczny termin dodatkowego zjazdu zostanie podany Wykonawcy najpóźniej z miesięcznym wyprzedzeniem.

Zamawiający w ramach zamówienia podstawowego gwarantuje wykorzystanie 560 przerw kawowo-obiadowych. Jako 1 przerwa kawowo-obiadowa rozumie się świadczenie usługi w jednym dniu zjazdu dla jednej osoby. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, zwiększenia ilości przerw kawowo obiadowych do maksymalnie 640 przerw kawowo obiadowych ( o dodatkowe 80 przerwy).

Zamawiający zobowiązuje się do podania ostatecznej liczby osób obecnych w trakcie zajęć, tj. liczby przerw kawowo-obiadowych będących wykorzystane w trakcie zjazdu na 4 dni przed rozpoczęciem każdego zjazdu.
Miejsce świadczenia usługi: Wydział Nawigacyjny UMG, ul. Al. Jana Pawła II 3.

W czasie wszystkich, usługa powinna obejmować dłuższą 30-minutową przerwę kawowo-obiadową oraz przerwy kawowe w godzinach zajęć zjazdów. W soboty zajęcia planowane są w godzinach 9:00-17:00 (pierwsza przerwa od godz. 9:45, ostatnia przerwa do godz. 16:15), w niedziele zajęcia planowane są w godzinach 9:00-16:00 (pierwsza przerwa od godz. 9:45, ostatnia przerwa do godz. 15:15). W przypadku ewentualnych zmian planowanych godzin zajęć Zamawiający poinformuje Wykonawcę o zmianach min. 5 dni przed planowanym zjazdem.
W ramach przerwy kawowo-obiadowej Wykonawca zobowiązany jest zapewnić zupę/ zupę z pieczywem/ zupę z pasztecikiem, w określonym przez Zamawiającego czasie dłuższej przerwy między zajęciami. Ponadto Wykonawca zapewni bufet kawowy (kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, ciastka np. drożdżowe, mini drożdżówki, paczki, rogaliki, kruche ciastka) także w ciągu pozostałych przerw między zajęciami. Kawa i herbata mogą być serwowane w termosach.
Danego dnia serwowany jest jeden rodzaj zupy, wcześniej ustalony z Zamawiającym, jednak wybór zup powinien być urozmaicony.
Przerwa kawowo-obiadowa przygotowywana jest w miejscu ustalonym przez Zamawiającego w budynku Wydziału Nawigacyjnego UMG. Zamawiający może udostępnić stoliki, na których ma być przygotowany catering.

Zamawiający wymaga:
1) świadczenia usługi cateringowej z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych;
2) przyrządzania posiłków w dniu świadczenia usług cateringowych;
3) przygotowywania posiłków na bazie produktów dobrej jakości;
4) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, sosy w pudełku oraz produktów gotowych. W przypadku produktów przetworzonych, takich jak kawa, herbata, ciasteczka kruche, woda, cukier, mleko, itp. zobowiązuje się Oferenta, że będą one posiadać datę przydatności do spożycia wygasającą nie wcześniej niż na 1 miesiąc przed dniem wykonania usług;
5) ustalania z Zamawiającym menu na poszczególne dni, w szczególności rodzaju zupy w terminie min. 4 dni przed planowanym zjazdem;
6) ustalania z Zamawiającym dokładnej godziny przerwy kawowo-obiadowej oraz godziny zakończenia zajęć w poszczególne dni min. 2 dni przed planowanym zjazdem;
7) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej 30 min. przed planowaną przerwą kawowo-obiadową;
8) zapewnienia odpowiednich urządzeń grzewczych w tym przedłużaczy, kabli niezbędnych do ich podłączenia i do wykonania usługi;
9) uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz śmieci pozostałych po posiłkach 60 minut po zakończeniu zajęć w danym dniu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 19840,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 62720,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 19840 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: APARTAMENTY FALTOM ROBERT FALKOWSKI

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9580150228

7.3.3) Ulica: MORSKA

7.3.4) Miejscowość: GDYNIA

7.3.5) Kod pocztowy: 81-225

7.3.6.) Województwo: pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-09-12

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 19840 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2024-01-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.