eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Toruń › Przygotowanie i wydawanie na terenie Gminy Miasta Toruń około 21 900 ciepłych posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPR Toruń.



Ogłoszenie z dnia 2021-12-31


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i wydawanie na terenie Gminy Miasta Toruń około 21 900 ciepłych posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPR Toruń.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 005721282

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Juliusza Słowackiego 118a

1.5.2.) Miejscowość: Toruń

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-100

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@mopr.torun.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mopr.torun.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://mopr-torun.ezamawiajacy.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowanie i wydawanie na terenie Gminy Miasta Toruń około 21 900 ciepłych posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPR Toruń.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-75721c29-5f1f-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00340248

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-31

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00000882/13/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.10 Przygotowanie i wydawanie na terenie Gminy Miasta Toruń około 21 900 ciepłych posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPR Toruń

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00320626/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: OA.2611.14.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 184325,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie na terenie Gminy Miasta Toruń około 18 250 ciepłych posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPR Toruń w okresie od 1 stycznia 2022r. do dnia 31 grudnia 2022r.
2. Szacowana średnia miesięczna liczba osób przewidziana do otrzymania posiłków obiadowych, realizowanych na podstawie bonów obiadowych wydanych klientom przez Zamawiającego, wynosi ok. 50 dziennie. Posiłki wydawane będą w każdy dzień miesiąca (w tym soboty, niedziele i święta) w godzinach od 12:00 do 14:00 w stałym miejscu
na terenie Gminy Miasta Toruń, na prawym brzegu Wisły.
3. Wykonawca zapewni miejsce do spożycia posiłków, w którym obowiązuje zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu w godzinach wydawania posiłków.
4. Wykonawca ma obowiązek dysponowania jednym lokalem gastronomicznym zlokalizowanym na terenie Miasta Torunia na prawobrzeżu Miasta, w którym będą przygotowywane, wydawane i spożywane ciepłe posiłki przez Klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu,
5. Zamawiający zastrzega, że Wykonawca może wydawać posiłki w innym miejscu niż
w lokalu, o którym mowa w pkt 4, zlokalizowanym na prawobrzeżu Miasta Torunia.
6. W przypadku, o którym mowa w pkt 5 Wykonawca zobowiązany jest dodatkowo posiadać:
a) zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na wydawanie ciepłych posiłków przez Wykonawcę w tym lokalu oraz, w przypadku gdy Wykonawca nie jest właścicielem lokalu, umowę najmu / użyczenia lokalu lub inny dokument potwierdzający prawo do użytkowania lokalu na czas realizacji przedmiotu zamówienia,
b) środek transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz zezwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.
c) odpowiednie pojemniki ( termosy) do przewozu ciepłych posiłków.
7. Zamawiający nie dopuszcza wydawania posiłków w miejscach stanowiących wizytówkę Miasta Torunia (w tym w szczególności w rejonie Starego Miasta) oraz w miejscach mobilności turystów (np. dworce, centra handlowe)
8. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości posiłków obiadowych w okresie objętym przedmiotem zamówienia ze względu na potrzeby środowiska oraz możliwości finansowe Gminy w tym zakresie.
9. Zamawiający przewiduje, że w czasie obowiązywania umowy ilość wydanych ciepłych posiłków określona w pkt 2 może ulec zmianie tj. zmniejszeniu lub zwiększeniu
o około 20 % ilości szacunkowej.
10. O każdej przewidywanej zmianie zapotrzebowania na ilość ciepłych posiłków określonych w pkt 2, osoba wskazana przez Zamawiającego poinformuje Wykonawcę telefonicznie lub mailowo z wyprzedzeniem 1 – dniowym, do godz. 14:00.
11. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu zmniejszenia zakresu rzeczowego przedmiotu umowy, jak również nie może być podstawą do odmowy wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
12. Posiłki muszą być zróżnicowane, sporządzone ze świeżych artykułów posiadających
aktualne terminy ważności, z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem
sezonowości ich występowania i zapewnić wartość energetyczną nie mniej niz. 1100 kcal.
13. Jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie powinien powtarzać się w ciągu tygodnia. Ciepły posiłek składać się będzie w dni powszednie minimum z zupy (min. 300ml) z tzw. „wkładką” w postaci mięsa, kiełbasy (min. 150g), natomiast w niedziele
i święta składać się będzie z mięsa/ryby o gramaturze minimum 100g / osobę, ziemniaków, ryżu, kasz itp. oraz surówki warzywnej.
14. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca prześle drogą elektroniczną tygodniowy jadłospis.
15. Ciepłe posiłki obiadowe wydawane będą osobom uprawnionym na podstawie bonów wykonanych i wydanych przez Zamawiającego.
16. W razie gdy Wykonawca nie wyda wszystkich przygotowanych ciepłych posiłków obiadowych, zamówionych przez Zamawiającego zgodnie z pkt 2 i 10, pozostałe posiłki obiadowe Wykonawca dostarczy do Ośrodka Interwencji Kryzysowej przy
ul. Skłodowskiej – Curie 80F w Toruniu.
17. Posiłki obiadowe powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, według wymogów sztuki kulinarnej i wymogów sanitarnych zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm), rozporządzeniami wykonawczymi, rozporządzeniami unijnymi,
a zwłaszcza z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP.
18. Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowaniu żywności, warunków sanitarno -epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia.
19. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z regulacjami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm), rozporządzenia (WE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego
i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. seria L z 2004 nr 139 poz. 1 z późn. zm.) oraz rozporządzenia (WE) NR 178/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołującego Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiający procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE seria L z 2002 nr 31 poz. 1 z późn. zm.)
20. Wykonawca zapewni do przygotowywania i wydawania posiłków osoby, które posiadać będą ważne badania sanitarno – epidemiologiczne zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych. (Dz. U. 2002 nr 234 poz. 1975).
21. W okresie zagrożenia epidemicznego Wykonawca ma obowiązek wydawania posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz do zapewnienia osobom realizującym przedmiot zamówienia środków ochrony osobistej (m. im. maseczki, rękawiczki, płyny dezynfekujące).
22. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania czystości w miejscu realizacji przedmiotu zamówienia, w trakcie wydawania posiłków oraz po zakończeniu wydawania posiłków.
23. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli posiłków podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 136875,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz ciepłych posiłków do miejsc zamieszkania niesamodzielnych Klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie
w Toruniu w ilości około 3 650 posiłków w okresie od 1 stycznia 2022r. do dnia 31 grudnia 2022r.
2. Posiłki obiadowe powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, według wymogów sztuki kulinarnej i wymogów sanitarnych zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm), rozporządzeniami wykonawczymi, rozporządzeniami unijnymi,
a zwłaszcza z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP.
3. Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowaniu żywności, warunków sanitarno -epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia.
4. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z regulacjami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm), rozporządzenia (WE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego
i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. seria L z 2004 nr 139 poz. 1 z późn. zm.) oraz rozporządzenia (WE) NR 178/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołującego Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiający procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE seria L z 2002 nr 31 poz. 1 z późn. zm.)
5. Wykonawca zapewni do przygotowywania posiłków osoby, które posiadać będą ważne badania sanitarno – epidemiologiczne zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych. (Dz. U. 2002 nr 234 poz. 1975).
6. Wykonawca ma obowiązek dysponowania lokalem gastronomicznym, w którym będzie przygotowywany przedmiot zamówienia (ciepły posiłek) na czas trwania zamówienia oraz środkiem transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.
7. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca ma obowiązek przygotowania
i dowozu ciepłych posiłków obiadowych na terenie Gminy Miasta Toruń do miejsc zamieszkania niesamodzielnych Klientów Zamawiającego. Posiłki dowożone będą
w każdy dzień miesiąca (w tym soboty, niedziele i święta) w godzinach od 12:00 do 14:00.
8. Szacowana średnia miesięczna liczba osób do realizacji bonu obiadowego w miejscu zamieszkania klienta Zamawiającego wynosi ok. 10 dziennie.
9. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości posiłków obiadowych w okresie objętym przedmiotem zamówienia ze względu na potrzeby środowiska oraz możliwości finansowe Gminy w tym zakresie.
10. Zamawiający przewiduje, że w czasie obowiązywania umowy ilość wydanych ciepłych posiłków określona w pkt. 8 może ulec zmianie tj. zmniejszeniu lub zwiększeniu
o około 20 % ilości szacunkowej.
11. O każdej przewidywanej zmianie zapotrzebowania na ilość ciepłych posiłków określonych w pkt 8, osoba wskazana przez Zamawiającego poinformuje Wykonawcę telefonicznie lub mailowo z wyprzedzeniem 1 – dniowym, do godz. 14:00.
12. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu zmniejszenia zakresu rzeczowego przedmiotu umowy, jak również nie może być podstawą do odmowy wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
13. Posiłki muszą być zróżnicowane, sporządzone ze świeżych artykułów posiadających
aktualne terminy ważności, z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem
sezonowości ich występowania i zapewnić wartość energetyczną nie mniej niz. 1100 kcal.
14. Jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie powinien powtarzać się
w ciągu tygodnia, Ciepły posiłek składać się będzie w dni powszednie minimum z zupy (min. 300ml) z tzw. „wkładką” w postaci mięsa, kiełbasy (min. 150g), natomiast
w niedziele i święta składać się będzie z mięsa/ryby o gramaturze minimum 100g / osobę, ziemniaków, ryżu, kasz itp. oraz surówki warzywnej.
15. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca prześle drogą elektroniczną tygodniowy jadłospis.
16. Posiłki powinny być zapakowane w miejscu przygotowania, w opakowania jednorazowe spełniające wymagania określone w Zarządzeniu nr 220 Prezydenta Miasta Torunia z dnia 15 lipca 2019 r. w sprawie działań proekologicznych w Urzędzie Miasta Torunia. Zamawiający nie dopuszcza możliwości zastosowania opakowań z tworzyw sztucznych.
17. Zamawiający nie wymaga zapewnienia przez Wykonawcę sztućców.
18. Ciepłe posiłki obiadowe wydawane będą osobom uprawnionym na podstawie bonów wykonanych i wydanych przez Zamawiającego.
19. W razie gdy Wykonawca nie wyda wszystkich przygotowanych ciepłych posiłków obiadowych, zamówionych przez Zamawiającego zgodnie z pkt 8 i 11, pozostałe posiłki obiadowe Wykonawca dostarczy do Ośrodka Interwencji Kryzysowej przy
ul. Skłodowskiej – Curie 80F w Toruniu.
20. W okresie zagrożenia epidemicznego Wykonawca ma obowiązek wydawania posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz do zapewnienia osobom realizującym przedmiot zamówienia środków ochrony osobistej (m. im. maseczki, rękawiczki, płyny dezynfekujące).
21. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli posiłków podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 47450,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 147460,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 147460,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 147460,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: ANWA BEata Jagielska

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: PL8792045725

7.3.3) Ulica: Władysława Dziewulskiego 21

7.3.4) Miejscowość: Toruń

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 147460,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-01-01 do 2022-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

nie złożono żadnej oferty

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.