Ogłoszenie z dnia 2021-12-31
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00272460/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-11-17
- 2021/BZP 00272460/02 - Ogłoszenie z dnia 2021-11-17 (po zmianach)
- 2021/BZP 00273637/01 - Modyfikacja z dnia 2021-11-18
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług gastronomicznych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2022 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Pomocy Społecznej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 006910565
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Al. Armii Krajowej 34
1.5.2.) Miejscowość: Wołomin
1.5.3.) Kod pocztowy: 05-200
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ops@ops.wolomin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wolomin.naszops.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/ops_wolomin1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług gastronomicznych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2022 r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a3576f8b-4798-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00340199
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-31
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00007286/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Świadczenie usług gastronomicznych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00272460/02
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DS.26.3.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 305752,77 PLN
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 256266,50 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Usługa polega na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków w postaci zup, dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w 2022 r.
Wielkość zamówienia- maksymalnie 25 550 posiłków
Szacuje się, że średnia dzienna liczba posiłków/porcji wyniesie około 70. Liczba osób objętych usługami może być mniejsza lub większa niż szacunkowe 70 osób, przy czym Wykonawca zagwarantuje, że przez cały okres trwania umowy cena jednostkowa za jeden posiłek nie ulegnie podwyższeniu do końca realizacji umowy.
Wielkość jednego posiłku określa się na nie mniej niż : zupa- 450 ml, wkład mięsny- 150 gram, pieczywo- 150 gram.
Posiłki muszą być różnorodne, dostosowane do pory roku. Zamawiający wymaga aby ten sam rodzaj pełnego posiłku (zupa+ wkład mięsny + pieczywo) nie pojawiał się częściej niż raz na tydzień.
Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia i umieszczenia tygodniowego jadłospisu w widocznym miejscu, w lokalu wydawania posiłków oraz dostarczania jadłospisu Zamawiającemu każdego pierwszego dnia tygodnia( tj. poniedziałek) w formie papierowej lub elektronicznej.
Zamawiający wymaga aby lokal, w którym będą wydawane posiłki spełniał warunki i był zgodny z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa związanymi z dostępnością dla osób z niepełnosprawnościami.
Zamawiający wymaga aby w punkcie żywieniowym jednocześnie mogło spożywać posiłek 10 osób ( należy zapewnić miejsca siedzące przy stoliku).
Punkt żywieniowy musi znajdować się na terenie miasta Wołomin.
Wykonawca musi posiadać tyt. prawny do lokalu, gdzie będą wydawane posiłki.
Posiłki będą wydawane codziennie przez 7 dni w tygodniu, w tym również w dni wolne od pracy w godzinach 11:00-15:00.
W przypadku wprowadzenia zakazu spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych poprzez ustawę lub inny akt prawny , Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków klientom OPS w jednorazowych pojemnikach dostosowanych do przewożenia i przechowywania gorącej żywności. Złożona oferta powinna określać cenę, która nie będzie ulegać zmianie w zależności od zastosowania naczyń lub pojemników jednorazowych
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 229950,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 229950,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 229950,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Usługi Gastronomiczne Krzysztof Marczewski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5581369085
7.3.3) Ulica: Kobyłkowska 11
7.3.4) Miejscowość: Wołomin
7.3.5) Kod pocztowy: 05-200
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
KRZYSZTOF MARCZEWSKI USŁUGI GASTRONOMICZNE
jakie przetargi wygrała firma
KRZYSZTOF MARCZEWSKI USŁUGI GASTRONOMICZNE
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-29
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 229950,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z WOŁOMINA
- Prowadzenie parkingu strzeżonego dla pojazdów usuniętych z dróg na terenie powiatu wołomińskiego
- Remont drogi powiatowej Nr 4337W Stary Kraszew (ul. Szkolna) - Nowy Kraszew (ul. Jana Pawła II), gm. Klembów
- DOSTAWA ERYTROPOETYNY DLA SZPITALA MBNP W WOŁOMINIE W PODZIALE NA ZADANIA
- Zakup i dostawa zamiatarki elewatorowej
- Remont drogi powiatowej nr 4363W ul. Piłsudskiego w Ząbkach na odcinku od ronda na skrzyżowaniu ulic Piłsudskiego i Powstańców do działki 4/11 obr. 03-30 wraz z rondem
- "Budowa altany wolnostojącej wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną na działce ew. nr 3 obręb 0025 Wołomin położonej przy ul. Długiej 35 w Wołominie (teren Hufca ZHP Wołomin)
więcej: przetargi w Wołominie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r.
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Ministerstwa Klimatu i Środowiska
- Sukcesywne świadczenie usług noclegowych dla gości Wydziału Matematyki i Informatyki przyjeżdżających w ramach współpracy naukowej, konferencji, itp.
- Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla dzieci i uczniów przedszkola i szkoły podstawowej w roku szkolnym 2024/2025
- Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Psychicznie Chorych w Krowicy Lasowej
- Usługa cateringowa - serwis lemoniad
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.